- 20 Ocak 2008
- 15.272
- 32.201
- 1.123
- Konu Sahibi Deltavealfa
Bransimiz farkli ama ben soyleyeyim.2.sinifta sadece gözlemdi.Sinifa girip gozlemliyorsun ogretmeni,dersi.Tabi işgüzar ogretmenler ders te anlattiriyordu.Ara ara hadi sen devam et derdi 10-15 dk devam ederdik.Peki bu staj nasıl bir staj bana anlator mısınız? Cidden bilmiyorum aöf te nasıl oluyor?
Ben örgünde öğrencilerimle olanı anlatayım, siz biliyorsanız aöf ile kıyaslayın.
Stajın bir saatlik teorik dersi var. Her ders bir öğrenci staj deneyimlerini kanıtlarıyla beraber sınıfla paylaşır. Ben onlara geri bildirim veririm. Sınıf böylece birbirinin tecrübelerinden faydalanır.
Uyguladıkları etkinlik planlarından bahsederler. Nerede sıkıntı yaşadılar, etkinlik oldu mu, başarılı mıydı, tüm bunları sınıfça tartışırız
Ek olarak her hafta vir gün 2 3 öğrenciyi staj kurumunda gözleme giderim. Onları sahada gözlemler çocukla iletişime, sınıf yönetimine dair geri bildirimde bulunurum. Öğretmenle konuşur direkt bilgi alırım.
Dönem sonunda görüşmeler yaparız bireysel. Tüm staj sürecini değerlendiririz. Kalım bir staj defteri teslim ederler. Bir de final sınavları olur.
Ancak o zaman stajdan başarılı oldu diyebiliriz.
Aöf nasıl bir fikriniz var mı? Orada da öğrencilere hoca atanıyor mu?
Benim 4.sinifta ben sans olarak goruyorum Izmirin rn köklü okulunda bir proje sinifina düstü stajim.Staj hocam ilk 1- 2 hafta izlememi sonrada benim derse katilacagimi soylemisti.Bana her hafta bir sonraki hafta hangi konuyu ve konu basligini isleyecegini soylerdi ve dersin girisi icin ayri warm up etkinligi,ders suresince ogrencileri derse katacagim materyelleri hazirlamami isterdi.Sinif zaten derece sinifiydi ve ben o cocuklarla 1 sene ders isledim.Bazen haftada bazen ders akiyorsa 2.Bu kolay kolay herkese denk gelecek bir sans degildi bana denk geldi.Dolu dolu stajimi yaptim.Iyiki bizleri en iddiali okullara yonlendirmis Anadolu universitesi de gorev yapmanin benim icin hayal oldugu okulda 1 sene ogretmenlik yapma firsati vermisti.