20 haftpra imzasız kabul etmiyorlar. 19-20lerde gidincede ''o haftaya kadar olan bütün tetkiklerde çıkacak sorunların sorumluluğunu üstüme alıyorum'' diye imza atman gerekiyor. direk polikliniğe gidersen sıra alıp girmek, normal birgünde ortalama 1 saat sürüyor. zaten bir önceki gidişinde hangi gün geleceğini randevu kağıdı yazarak veriyorlar. poliklinikte ilk muayeni oluyorsun. sonrası tahlil falan. ben artık her hafta nst, ultrason, kan, idrar veriyorum. 9 gibi hastanedeyim. 10:30- 11 gibi işim bitiyor. sadece kan idrar verince sonuçları ertesi gün çıkıyor. doktorlar sabit diyemem benim denk geldiğim 3 doktor var baştan beride değişerek onlara denk geliyorum ancak dosyanda herşey yazdığı için dosyayı ellerine aldıklarında ne yapıldığını, ne yapılacağını biliyorlar. özele gidersen eşin girer ancak polikliniklerin bekleme salonuna bile erkek alınmıyor.
keşke imza olayını kabul etseydiniz. eğer daha önce takibinizi yapan doktora güveniyorsanız sorun yok. içinizde şüphe olmuyor. sadece ''o haftaya kadar olan bütün tetkiklerde çıkacak sorunların sorumluluğunu üstüme alıyorum'' diye imza atman gerekiyor. zaten bir sorun olsada hemen anlıyorlar. benim suyum fazlaydı. ilk doktorum dememişti. burada hemen bildiler.
hastane içinde özele giderseniz düzenli takip gerekirmi bilmem ancak polikliniğe giderseniz her gidişinizde doktor randevu kağıdı yazıyor. dosyanızada işleniyor randevu gününüz. düzenli takip şart yani. zaten düzenli takibi olmayanı doğuma bile gidilmiş olsa almıyorlar.