anksiyete ve sucluluk

periyotik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2015
10
0
30
22 gundur hic bir turlu bitmeyen anksiyete atagi geciriyorum. İkna olsam da icim bir turlu rahatlamiyor. Bir tek gece ve internette anksiyete ile ilgili bir seyler okurken rahatliyorum. 22 gundur her gun kalp carpintisi ve el uyusmasi ile uyaniyorum. Bir gram sabrim kalmadi, bu kadar uzun hic yasamamistim. İlaca basladim. Bu kadar uzun olmasi normal mi? Hep tetikteyim. Sakinlesrigimde de mutlu degilim. mutluluk salgilarim emilmis sanki. Sucluluk psikolojim cok yuksek, kendimi sucladikca atagim iyice alevleniyor. Bitme suresi yok mu bunun?

Olağan bir ataksa 6 aya kadar sürebilir.Bir ay önce spesifik bir olay oldu mu? Bir olaya bağlı bir ataksa tanı ölçütü değişir.Kaygı bozukluğundan kaynaklanmıyor olabilir.

İlaca başladıktan sonramı oldu ilacın yan etkiside olabilir . Alışma süreci . Hangi dine mensupsun bilmiyorum ama dua etmeyi dene çok rahatlatıyor .

Olağan bir ataksa 6 aya kadar sürebilir.Bir ay önce spesifik bir olay oldu mu? Bir olaya bağlı bir ataksa tanı ölçütü değişir.Kaygı bozukluğundan kaynaklanmıyor olabilir.

Evet oldu, olay olmadan da kaygilandigim oluyor ama onu kontrol altina almayi ogrendim. Ama ortada bana zarar verebilecek bir kisi varsa ve zarar verdiyse zarar vermrye devam edecek saniyorum
ve kontrol asltina alamiyorum

Komik gelecek ama suclu hissettigim icin dualarim kabul olmazmis gibi geliyo

Öyle düşünme canım. Bak netten araştır iç ferahlatıcı dualar sıkıntı kaygı anında okunacak dualar die oku onları. Neden suçlu hissediyorsun kendini ?

Psikologun veya psikiyatristin söyledi mi bilmiyorum ama olayların senin üzerindeki etkisini en iyi sen bilirsin.Genel olarak kullanabileceğin bir yöntem ; kendine bir kaygı çizelgesi oluştur.Bir olay sende ne kadar anlık kaygı yaratıyorsa bunun devam etme süresi de o kadar uzun olur. Yani yüksek kaygı yaratan durumlarda daha da uzun sürebilir. Günlük yaşantında da o çizelgede üst sıralarda yer alan olaylardan kaçınırsan kendini daha çabuk rahatlatabilirsin.

Psikologun veya psikiyatristin söyledi mi bilmiyorum ama olayların senin üzerindeki etkisini en iyi sen bilirsin.Genel olarak kullanabileceğin bir yöntem ; kendine bir kaygı çizelgesi oluştur.Bir olay sende ne kadar anlık kaygı yaratıyorsa bunun devam etme süresi de o kadar uzun olur. Yani yüksek kaygı yaratan durumlarda daha da uzun sürebilir. Günlük yaşantında da o çizelgede üst sıralarda yer alan olaylardan kaçınırsan kendini daha çabuk rahatlatabilirsin.
Tesekkur ederim gercekten :) siz ilac kullandiniz mi

merahaba hayırlı günler bende yaygın anksiyete var halsizlik sersemlik bulantı başdönmesi kasılma endişeli hal hayatada adapte olamıyorum işimi etkiliyor hayattan zevk alamıyorum ne olur yardım edin :KK43:(

doktora gittim gitmediğim doktor kalmadı psik. yaygın anksiyete teşhisi koydu ilaç verdi bir süre kullandım ama sürekli bir gerginlik ve kasılma ve diğer söylediklerimin tamamı var her konuda yardıma ihtiyacım var

Doktorunuz hemen geçeceğini söylememiştir.Sizde bu düşünceyi rafa kaldırın.İlaç kullandım demekle de bitmiyor iş.Siz ilacı ne kadar kullandınız ? İlacın etki süresi en azından 10 günü buluyor.Durumuna göre en az 3-5 ay kullanman gerekir.Birden canın istiyor diye kesemezsin yada bırakıp başlayamazsın. Seni etkileyen bir olay mı oldu kısaca anlatırsan yardımcı olabilirim.Her konuda yardıma ihtiyacım var dedin burdan da başlayabilirsin.

önce panik atakla başladı 5 sendir yaşıyordum bunu , son 1 senedir anksiyete baş gösterdi uzun süredir kullandım antidepresanlar , 1 sene zedprex 3 -4 senedir lustral, psik. doktoru lustralin yanında xanax verdi 15 günlük kullanum için
panik atak sevgilinin beni aldatması ve sorunlu bir ilişki yüzünden panik atak başlası bende, 3 senedir de bir iş yerinde çalışıyorum iş stresi ve sinir hastası bir patronumuz var buraya geldikten sonrada da kaygılarım artmaya başlası ve anksiyete oldum gergin bir ortamda çalışıyorum burda çalışmadan önce basit panik ataklarım vardı daha iyiyiydim burası beni çok yordu şimdi kurtulamıyorum :KK43:((

önce panik atakla başladı 5 sendir yaşıyordum bunu , son 1 senedir anksiyete baş gösterdi uzun süredir kullandım antidepresanlar , 1 sene zedprex 3 -4 senedir lustral, psik. doktoru lustralin yanında xanax verdi 15 günlük kullanum için
panik atak sevgilinin beni aldatması ve sorunlu bir ilişki yüzünden panik atak başlası bende, 3 senedir de bir iş yerinde çalışıyorum iş stresi ve sinir hastası bir patronumuz var buraya geldikten sonrada da kaygılarım artmaya başlası ve anksiyete oldum gergin bir ortamda çalışıyorum burda çalışmadan önce basit panik ataklarım vardı daha iyiyiydim burası beni çok yordu şimdi kurtulamıyorum :KK43:((

Panik atak zaten başlı başına kaygı bozukluğunun habercisidir. Birbirlerinden ayrılamazlar vefakar sevgililer gibi
yaşadığın panik atak krizlerinin en ağırını anlat. Eğer gerçekten panik atak varsa bişeyler söyleyeyim. Yoksa olumsuz yaşam öyküsünden kaynaklı kaygı, iş yaşantısı + kaygı bozukluğu = stres disorder yaşamaktasın. Sakinleştiricilerden çok BDT işlevsel olur.

önceleri panik ataklarım , birden bire vurup geçen kalıcı olmayan şeylerdi, mesele karp çarpıntısı nefes alamama hissi,başımdan boşalan kaynarsu gibi ağrı ve bu ağrıyla beraber ayakta duramama donup kalma ve baş dönmesi bunlar aniden olup geçerdi fakat angsiyete sürekli bir hal alıyor her an benle hiç gitmiyor ki anksiyete başladı başlayalı panik atak olmuyorum ilk yazdıklarımı şuanda yaşamıyorum şuanda kasılma özellikle ensede,baş dönmesi sersemlik hali ve halsizlik mide bulantısı ve bunlarla beraber işimi yapamıyor ve hayattan zevk alamıyorum

önceleri panik ataklarım , birden bire vurup geçen kalıcı olmayan şeylerdi, mesele karp çarpıntısı nefes alamama hissi,başımdan boşalan kaynarsu gibi ağrı ve bu ağrıyla beraber ayakta duramama donup kalma ve baş dönmesi bunlar aniden olup geçerdi fakat angsiyete sürekli bir hal alıyor her an benle hiç gitmiyor ki anksiyete başladı başlayalı panik atak olmuyorum ilk yazdıklarımı şuanda yaşamıyorum şuanda kasılma özellikle ensede,baş dönmesi sersemlik hali ve halsizlik mide bulantısı ve bunlarla beraber işimi yapamıyor ve hayattan zevk alamıyorum
Buradan yardımcı olabilmek isterdim ama Anksiyete Bozukluğu gerçek anlamda bir BDT ister. İlaçlar sayesinde semptomların azalmasını sağlayabilirsiniz ancak bu kaygı sizin tekrar çevreye uyum sürecinizde vücudun bir savunma mekanizması. Panik Bozukluğun artık eşlik etmemesi bile iyileşme sürecinde olduğunuzu gösterir aslında ve belli bir başlangıç noktasının olması kronik olmadığını ve tamamen iyileşebileceğinizi gösterir. Bir psikolog ile düzenli görüşmelere başlayın (Eğer devlet hastanesine gidiyorsanız psikiyatrist siz özellikle istemedikten sonra psikoloğa yönlendirmez.)

Düzenli spor yapıyor musunuz?
Bir tedavi olduğundan değil de genel olarak zihinsel ve ruhsal sıkıntıları dağıtmaya yardımcı olduğunu ruh sağlığı çalışanlarından aldığım bir eğitimde duymuştum. Ve inanın -spor yapan biri olarak söylüyorum- bir dönem yoğunluk ve ihmalkarlıktan sporu bırakmıştım ve bu tam da bahar dönemine denk gelmişti, çok sıkıntılı geçirdim o dönemimi. Umarım en yakın zamanda huzur ve rahatlığa erişirsiniz:KK25:

kızlar bende yaygın anksiyete teşhisi koymuş doktor.Ben doktorların söylediklerinede inanmıyorum.İlaç kullanıyorum sürekli saçma sapan rüyalar görüyorum.Midem bulanıyor her sabah kusuyorum felan aslında korkak biri değilim fakat sinirlenince titriyorum ellerim ayaklarım buz gibi oluyor.Yüzüm kıpkırmızı oluyor.Beden dilene yansıyınca daha kötü hissediyorum.Hep kaybetme korkusu var içimde yıllardır geçmedi.Mutsuzum Çok iyi bi devlet Üniverstede okuyorum fakat çok başarısızım.Lisede sınıf birincisiyken şimdi hiç bişeye odaklanamıyorum.Anlamıyorumda ilaçlar hafızamı etkiliyor hatırlamıyorum.Yani bazen bianda ölsemde kurtulsam diyorum.

X