Anlaşmalı boşanma için ne kadar ödediniz/eşyalar vs. bilgisi olanlar yardımcı olun lütfen

Benimdilemmam

Pain...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
5.431
1.273
Arkadaşlar eşime boşanmak istediğimi ve anlaşmalı boşanmayı teklif edeceğim
evdeki mobilyaları ben aldım ama bırakacağım ona
kız çeyizimi ve özel eşyalarımı almayı düşünüyorum
altınlar kasada liste yapmıştık, zaten onların 20 kişi davetlisi vardı bizim 200 , o 20 kişinin ve eşimin ailesinin taktığı takıları ve eşimin nişan zamanında taktığı takıları ona vermeyi düşünüyorum
memleketimizden dolayı imam nikahı yapılırken mehir yapılmıştı , senedi de var hukuken geçerliymiş
ama ondan da vazgeçtim öteki dünyada kendi versin hesabını

sizler avukata ne kadar ödediniz, dava olmadan eşyalarımı taşımam mümkün mü?

Eşya ve altın konusunu aranızda hallettiyseniz sıkıntı yok.Anlaşmalı boşanma dilekçesi ve anlaşma protokolü hazırlayıp aile mahkemesine başvuruyosunuz.Dilekce ve protokol örnekleri internette var.Onlara bak kensinizde hazirlayabilirsiniz.Anlaşmalı boşanma için avukat tutmana gerek yok zaten.Çekişmeli boşanmalarda sıkıntılı olduğu için avukat gerekir.Ama anlaşmalı 1 celsede bitiyo.

Eşya ve altın konusunu aranızda hallettiyseniz sıkıntı yok.Anlaşmalı boşanma dilekçesi ve anlaşma protokolü hazırlayıp aile mahkemesine başvuruyosunuz.Dilekce ve protokol örnekleri internette var.Onlara bak kensinizde hazirlayabilirsiniz.Anlaşmalı boşanma için avukat tutmana gerek yok zaten.Çekişmeli boşanmalarda sıkıntılı olduğu için avukat gerekir.Ama anlaşmalı 1 celsede bitiyo.

valla bir erkek olarak eşim zaten yukarı koşullarda çok karlı ayrılıyor
daha ne isteyebilir bilemiyorum

yani önce eşine söylemelisin.
çalışıyo musun.çalışmıyosan nafaka da iste bence.
biz de boşanıyoruz.
ben evdeki eşyaları istemedim.o da babası ödediği için.eşim ödeseydi alırdım.
altınları,10bin tazminat,350 nafaka vercek.
tabi dava gününe kadar yan çizmezse.

bende darp raporu var.evden gitmeden önce aldım.kavga etmiştik zaten.polise ifade de verdim.asker olduğu için silahına el konuldu.şikayetçi değildim halbuki.ama eşim sana bakmam,para vermem,kira ödemem dediği için mecbur kaldım.ben polise gidince yola geldi anlaşmalı boşanmak için.

ama önemli olan eşinle otur konuş.bu meseleler çok zor.bi avukat danışsan altınları neden almıyosun der.hukuken senin hakkın.onun tarafı takmış seninki takmış önemli değil.gerçi anlaşmalı boşanmada avukata gerek bile yok.dilekçe veriyosun.gün veriyolar.gidip tek celsede bitiyo genelde.

yani önce eşine söylemelisin.
çalışıyo musun.çalışmıyosan nafaka da iste bence.
biz de boşanıyoruz.
ben evdeki eşyaları istemedim.o da babası ödediği için.eşim ödeseydi alırdım.
altınları,10bin tazminat,350 nafaka vercek.
tabi dava gününe kadar yan çizmezse.

bende darp raporu var.evden gitmeden önce aldım.kavga etmiştik zaten.polise ifade de verdim.asker olduğu için silahına el konuldu.şikayetçi değildim halbuki.ama eşim sana bakmam,para vermem,kira ödemem dediği için mecbur kaldım.ben polise gidince yola geldi anlaşmalı boşanmak için.

ama önemli olan eşinle otur konuş.bu meseleler çok zor.bi avukat danışsan altınları neden almıyosun der.hukuken senin hakkın.onun tarafı takmış seninki takmış önemli değil.gerçi anlaşmalı boşanmada avukata gerek bile yok.dilekçe veriyosun.gün veriyolar.gidip tek celsede bitiyo genelde.

darp olduğu için mi tazminat aldın sen?
bizde öyle bir olay yok
çalışıyorum zaten aynı işyerindeyiz

darp olduğu için mi tazminat aldın sen?
bizde öyle bir olay yok
çalışıyorum zaten aynı işyerindeyiz
boşanmak istedi.evden gitmemi istedi.bunşarı verceksen yarın giderim dedim.tamam dedi.ama ben ailesine güvenmediğim için gittim darp raporu aldım.daha 3 ay var davaya.o zamana kadar napcakları belli olmaz.

protokolü o şekilde hazırlamadınız mı
bişey hazırlamadık daha.
avukata gittik.yol gösterdi.
anlaşmalı için avukata gerek yok.
ben çalışmıyorum.bi de avukata para ödeyemem.
eğer avukat tutsaydık bu ay içinde boşanmış olcaktık.ben dava acacaktım o dava acacaktı.2şer şahit olcaktı.
ama eylülü beklicez boşanmak içn

bişey hazırlamadık daha.
avukata gittik.yol gösterdi.
anlaşmalı için avukata gerek yok.
ben çalışmıyorum.bi de avukata para ödeyemem.
eğer avukat tutsaydık bu ay içinde boşanmış olcaktık.ben dava acacaktım o dava acacaktı.2şer şahit olcaktı.
ama eylülü beklicez boşanmak içn

bir yıl doldu mu evliliğinizde

be

ben de aynı şeyi söyledim zaten.

canım sen neden 350 istedin az değil mi o yahu ..Bende boşandım anlaşmalı ama her ay 2000 yatırıyor ben söylemeden ,diğer bıraktıkları da var ..Tamam gelire göre ama 350 de ne ki bu devirde ,yaptıklarının yanında :KK62: Pis şey ,çok sinirliyim kocana seni tanımasam da :63:

canım sen neden 350 istedin az değil mi o yahu ..Bende boşandım anlaşmalı ama her ay 2000 yatırıyor ben söylemeden ,diğer bıraktıkları da var ..Tamam gelire göre ama 350 de ne ki bu devirde ,yaptıklarının yanında :KK62: Pis şey ,çok sinirliyim kocana seni tanımasam da :63:
ona bile kem küm ediyo.
ben anlaşmalıyı kabul etti dye o an ağzımdan o çıktı.
daha altınların yarısını demiştim.sonra vazgcetim.hepsi benim hakkım diye.daha onun peşindeler.
güya barışmak için gelceklermiş bize.sonra da para altın lafını açacaklar.ben de kabul etmedim.etmicem de.
bu nasıl oluyo.her ay otomatik mi yatırıyo.yarın eşimin maaş günü.ben msj atmasam yatırcağını sanmıyorum.daha dava açılmadı.ama ayrı yaşıyoruz.

ona bile kem küm ediyo.
ben anlaşmalıyı kabul etti dye o an ağzımdan o çıktı.
daha altınların yarısını demiştim.sonra vazgcetim.hepsi benim hakkım diye.daha onun peşindeler.
güya barışmak için gelceklermiş bize.sonra da para altın lafını açacaklar.ben de kabul etmedim.etmicem de.
bu nasıl oluyo.her ay otomatik mi yatırıyo.yarın eşimin maaş günü.ben msj atmasam yatırcağını sanmıyorum.daha dava açılmadı.ama ayrı yaşıyoruz.

Benimde 8 ay içinde evliyken altınlar harcanmıştı, kolyemi , kupemi , bilekliğimi , inci kolyemi ve küpemi bozdurmamıştım. onlar çekmecede duruyordu, bütün cingeneliği yaptı, anlaşmalı boşanırsam karlı boşanırım zararlı boşanmam dedi . evden giderken bahsettiğim altın kolye-kupe vs yi sen hak etmiyorsun diye aldı ve eşyalr içinde 3500 TL verdim. (evi evlenmeden önce annemle ortak almıştım, 8 ay kira vermedi , eşyalar bende , evlenmeden öncede beş kuruş parası yoktu, bırıkmış paramı harcadım. bide üstüne evlilikte bir sürü hakaret , tehdit. sımdı kı aklım olsa takıları da harcamış olduğum 27 bın TL parayıda ısterdım dıyorum ama vermezdi bu diyorum 20 TL lik aidatı bile , 20 TL lik elektrik , su faturalarını bile ödememiş. bide üstüne hediye ettiği saati , evdeki modemi aldı gitti.)

Boşanmadan evi de terk etme eşyaları da götürme derim. Sonuçta hala evli sayılırsınız sana evi terk ettiğin için ayrıca tazminat davası vs acabılir. Avukatım benden boşanma için 5000 TL istemişti sonra bir tanıdık bulduk 1000 tl ile işi bitirdim.

X