Örgü Anlatımlı Örgü Boyunluk Yapımı

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.040
30.429
61
Şişe istediğimiz sayıda ilmek atalım. 80 civarlarında boyunluk için idealdir.
1. sırada ip hep kendimize doğru olacak ve ters ilmek atacağız.
2. sırada 1 ilmeği kenar ilmeği olarak diğer şişe alalım ve yanındaki ilmeği üç kez örelim. Bunun için tek ilmeği tersten alalım. İpi şişe dolayalım ve şişten ilmeği çıkarmadan tekrar örelim. Yanındaki üç ilmeği tersten örüp keselim. yani artırdığımız üç ilmeği 1 ilmeğe dönüştürerek ilmek sayısını düşürelim. Üçüncü sırada yine ipi bize doğru alarak tersten örelim.4. sırada 1 ilmek şişe alalım.2. 3. 4. ilmeği keselim ve 5. ilmeği üç kez örelim.6. 7. ve 8. ilmeği birlikte keselim.En sonda kenar ilmeğini düz örelim. 5. sıraya geldğimizde 1. sıradan itibaren yaptığımız işlemleri tekrar ederek istediğimiz uzunluğa ulaşıncaya dek tekrar edelim. Güle güle kullanın…
.orgu-modeli.net
kulaklı-orgu-boyunluk-modelleri--150x150.jpg
REESSİİMM-386-150x150.jpg
2ad8af3446bd968477bcc04e97de19fc-150x150.jpg

bu örneğin aynısını şu an örüyorum ama bana doğru örmüyorum. hep haroşa şeklinde dışa doğru da örülüyor. keserken de kestikten sonraki sırada da.bir videodan öğrendim bu örneği bende. adı da nohut örneği imiş. ortadaki örnek oluyor bu. diğerleri bu anlatımda ki örnek değil. bilmeyenlerin kafası karışa bilir

X