bir çocuğun gece 12'de uyumamış olması normal mi konu sahibi? gece 12'de ayakta çocuk mu olur yahu? uyku saatlerini ne yapın edin ayarlayın, 12'den önce uyumuş olsun. çocuğun sağlığını hiç mi düşünmüyorsunuz? çocuğu alın gezdirin, parka bahçeye falan çıkarın da enerjisini orada atsınlar. bu şehir hayatı, yeni nesil aileler ne fena ya... çocuğu eve hapsediyorlar ondan sonra çocuk enerjisini evin içinde atıyor, bam güm yani. bence bu çok yanlış.
genelleme yapmak gibi olmasın ama nedense çocuklu aileler bencil bence. yaşadıkları yerde, girdikleri çıktıkları her ortamda çocukları zaptedemeyince "çocuk bu canım, ne yapalım! siz de anlayış gösterin" (ki burada demek istedikleri şey aslında çekmek zorundasınız lafıdır genelde) falan diye kıvırırlar. en basitinden avmler... ya şu avm'lere işim düşse yemin ediyorum çoluk çocuk gürültüsü yüzünden hayattan soğuyorum. bir insan çocuğunu neden avm'de gezdirir? avm kadar sağlıksız başka bir yer var mı çocuklar için? sadece bu da değil. çocuklu ailelerden kaçmanın yolu yok neredeyse :) her yerdeler. bir yere yemek yemeğe gidiyorsunuz, yan masada sürekli bağıran, zırlayan bir çocuk. zaptedemiyorsan neden doğurdun? ara sıra yaramazlık huysuzluk olur anlarım da bu kastettiğim durum tamamen ilgisizlikten. çocuğunu bir sustur, bişey yap di mi... neymiş, ağlar ağlar susarmış... yemek yemeye devam ederler. nefret ediyorum öylelerinden ya. bir de kalabalık ortamda çocuğun eline telefon falan verip susturmaya kalkanlar var ki o da facia. geçen gün metroda kadının biri çocuğa vermiş telefonu, çocuk da sesli (ama yüksek sesli) bir oyun açmış, oynuyor. kafam şişti başka yere gittim, yanlarından kalktım. kimse de uyarmıyor böyle durumlarda, neden? çünkü karşı taraf anlamayacak. "çocuk bu, ne olacak canım" diyenlerden çekiniyor insanlar ya da anne babanın saçma sapan tepkisinden. bunun adı bencillik yani. yok ya, bizden gerçekten adam olmaz bence. sözüm ilgisiz davranıp etrafın rahatsız olmasına müsade eden ailelere.
neymiş efendim, gece 12'de dolap kapağı vuruyormuş. yahu sizin bir anne olarak çocuğun uyku saatlerini düzeltmeniz lazım önce. benim de tepemde 12'de dolap kapağı vurulsa ben de anlayış falan göstermem. ama her şeyi geçtim, çocuk dediğin 12'lere kadar ayakta kalmaz, bu kadar basit!