Anne dayağı yediği öne sürülen Mehmet öldü

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.857
29.760
60
Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde Kuran kursu öğretmeni annesi R.S.'nin döverek yaraladığı iddia edilen 5 yaşındaki Mehmet Ağar'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından baba Osman Ağar'a teslim edildi. Minik Mehmet'in cesedini bir battaniyeye sararak kurumdan teslim alan baba Osman Ağar, ayrıldığı eşinden ve eski kayınpederinden davacı oldu.

Mehmet Ağar'ın cenazesi, sabah saatlerinde Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Saat 14.30 sıralarında otopsisi tamamlanan Mehmet Ağar'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere babası Osman Ağar'a teslim edildi. Bir battaniyeye sararak oğlunun cenazesini gözyaşları içinde teslim alan Osman Ağar, toprağa vermek için cenazeyi Konya'nın Beyşehir ilçesine götürmek üzere yola çıktı.

KATİLLER TORUNUMU ÖLDÜRDÜ

Oğlunun kolları arasında torununun cenazesini görünce fenalaşan babaanne Şerife Ağar, uzun süre gözyaşı döktü. “Katiller torunumu öldürdü. Küçücük çocuğa kıydılar" diye feryat eden Şerife Ağar'ı, yakınları güçlükle sakinleştirdi. Minik Mehmet'in dedesi Mehmet Ağar ise anneden ve annenin babasından şikayetçi olduklarını söyledi.

Cenazenin Konya Beyşehir'de yarın öğle namazının ardından defnedileceğini söyleyen Mehmet Ağar, “Bu çocuk bu hale nasıl geldi. Bu nasıl bir anne ki buraya cenazeyi almaya bile gelmedi. Yalnızca avukatını göndermiş" diye konuştu.
http://www.yenialanya.com/asayis/anne-dayagi-yedigi-one-surulen-mehmet-oldu-h56184.html
 
Allah insanımıza akıl fikir versin.Nereye gidiyoruz

O Anneye 16 Yıl Hapis

Antalya'nın Elmalı ilçesinde 5 yaşındaki oğlunu Mehmet Ağar'ı döverek öldürdüğü iddia edilen anneye 16 yıl hapis cezası verildi.
Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Rahimenur Sağlam ve sanık avukatı katıldı. Rahimenur Sağlam'ın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti dosyadaki tüm eksikliklerin giderildiğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, Sağlam'ın "kendisini savunamayacak durumda bulunan yaşı küçük çocuğuna karşı kasten yaralamayı aşan adam öldürme suçunu oluşturduğu" kanaatine varılarak cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de, sanık anne Rahimenur Sağlam'ı, ‘Kendisini savunamayacak durumda bulunan yaşı küçük çocuğuna karşı kasten yaralamayı aşan adam öldürme suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

"KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ"

Mahkeme kararının ardından yazılı açıklama yapan Rahimenur Sağlam'ın eski eşi ve olayda hayatını kaybeden 5 yaşındaki Mehmet Ağar'ın babası Osman Ağar'ın avukatı Adem Sarıcalar, "Yaşanan acı olay nedeniyle yıkılan müvekkilim ve ailesinin ve yine kamuoyunun vicdanını tatmin etmek adına küçük Mehmet'in hakkını yasal çerçevede sonuna kadar arayacağız" dedi.

Avukat Sarıcalar, "Verilen karar bizce vicdanları yaralayan ve adeta sanığı işlediği eyleme rağmen mükâfatlandıran bir karar olmuştur. Kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Kararı temyiz edeceğiz ve tüm yasal haklarımızı kullanarak küçük Mehmet'in hakkını sonuna kadar müdafaa edeceğiz" şeklinde konuştu.

"VERİLEN CEZA YETERLİ DEĞİL"


Av. Adem Sarıcalar, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Olay gününde çocuğunu kasten darp ettiği hususunda şüphe bulunmayan sanığın, küçük Mehmet'i olayın meydana geldiği sabah saatlerinden öğleden sonra 16.00 sıralarına kadar yaklaşık 9 saat evde bekletmiştir. Bu saate kadar hastaneye götürmediği, komşulardan da kimseye de haber vermediği hususları birlikte düşünüldüğünde hiçbir annenin darp neticesinde bayılan ve bu şekilde baygın olarak evde yatan çocuğunu yürüyerek dahi hastaneye götürme imkanı var iken, 9 saat gibi uzun bir süre evde bekletmesi kendisinden beklenemez.

Bu bağlamda medeni kanun hükümlerine göre velayeti kendisine verilen çocuğunu bu gibi bir durumda derhal hastaneye götürme yükümlülüğü bulunan sanığın, kendi eylemi ile ağır şekilde yaraladığı küçük Mehmet'i uzun süre hastaneye götürmemesi ve neticede ölümüne sebep olması karşısında verilen ceza bizce yeterli değildir. Sanığın kasten gerçekleştirdiği bu eylem vuku bulmasaydı ve bu eyleme rağmen küçük Mehmet 9 saat gibi uzun bir süre bekletilmeden hastaneye getirilse idi belki küçük Mehmet bugün aramızda olacaktı."




http://www.haber365.com/Haber/O_Anneye_16_Yil_Hapis/
 
Kesinlikle verilen ceza yeterli değil:KK47:
Ömür boyu çıkamamalı bu kadın hapisten.
Bir çocuğa, hatta kendi çocuğuna bunu yapabilen kişi insanlıktan çıkmıştır, çok tehlikelidir.
 
Her zaman söylüyorum,herkes ürememeli.Buna bir sınırlama,yasak vs.gelmeli cidden.
 
Kadın müftü kızı, Kuran kursunda hocalık yapan biri, günahı sevabı bilen biri çocuğuna bunu nasıl reva görür, nasıl bu kadar kontrolünü kaybeder.
 
Günah sevap dini değerler kriter değil. Vicdan duygusu yerleştirmek lazım doğarken insanların içine. Yoksa dinini istediğin kadar öğret bir şeyleri ezberlet o duygu yoksa ezberden öteye gitmez dinlerin öğretileri. Vicdanı olan insanın da heralde günah sevap bilmeye ihtiyacı yok diye düşünüyorum. Bir çocuğa el kaldıramaz insan olan.

Ebeveyn olma ehliyeti almadan da kadınların vajinası erkeklerin penisi olmasa keşke.
 
Son düzenleme:
Oofff offf bu ara ne kadar çok duymaya başladım çocuk ölümlerini:KK50:

Verilen cezayı bende yeterli bulmadım şahsen, müebbet olmalıydı, evlat katili anne babalar bir daha çocuk sahibi olmamaları için ameliyat edilmeli.
 
Yazıklar olsun vicdansız!!! 16 yıl öyle mi o yavrunun bedenin gördüğü işkencenin ölümünün karlılığı 16 yıl!!!!! Ömür boyu hapis bile lüks böylelerine yaşamamalı bunlar idam edilmeli!!!
 
X