• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne&Kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi WWEE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annemle can ciger kuzu sarmasi, kaynanamla mesafeli davranıp, dengeyi sağlıyorum :)

Oyle bi denge kurmadim kim napiyosa yapsin havasindayim

Ben ikisine de aynı şekilde davranırdım. Asla tavırlarımda ayrım yapmadım.
Zaten onlar da birbirleriyle çok iyi anlaşırlardı.
Birbirlerinin kusurlarını örterlerdi. Hatta birlik olup, benim kusurlarımı bulurlardı.
Bende iki kaynana birden vardı.
Allah ikisininde mekanını cennet etsin.

Ben ikisine de aynı şekilde davranırdım. Asla tavırlarımda ayrım yapmadım.
Zaten onlar da birbirleriyle çok iyi anlaşırlardı.
Birbirlerinin kusurlarını örterlerdi. Hatta birlik olup, benim kusurlarımı bulurlardı.
Bende iki kaynana birden vardı.
Allah ikisininde mekanını cennet etsin.
Bu da değişikmiş

Bizde denge yok
Kayınvalidem annemi eşime doldurduğu anda ben kıyamet kopardim..
Annem şole böle demiş de kendi kötü dememiş de eşime neler söyledi.
Hiç unutmuyorum o anları aklıma geldikçe çıldırıyorum.
Kaynanamı melek sanardim severdim artık onun her soktuğu lafları beni alt niyet düşünmesine neden oldu :(
Eskisi gibi sevemiyorum he dedim geçiyorum takmıyorum halada laf sokar.
Bunlar bebek doğumundan sonra degisti
Ben artık ikisini bı araya getirmek de istemiyom
Mecbur oluyor altlu üstluyum annem gelince zaten cagirmiyorum.
Annem çağırıyor gelin diye geliyorlar bende niye çağırıyorsun diye cikisiyorum bişey demiyom
Annem de oda gelsin nolcak diyo
Sora hüsran oluyor sinir oluyorum resmen

B
Bizde denge yok
Kayınvalidem annemi eşime doldurduğu anda ben kıyamet kopardim..
Annem şole böle demiş de kendi kötü dememiş de eşime neler söyledi.
Hiç unutmuyorum o anları aklıma geldikçe çıldırıyorum.
Kaynanamı melek sanardim severdim artık onun her soktuğu lafları beni alt niyet düşünmesine neden oldu :KK43:
Eskisi gibi sevemiyorum he dedim geçiyorum takmıyorum halada laf sokar.
Bunlar bebek doğumundan sonra degisti
Ben artık ikisini bı araya getirmek de istemiyom
Mecbur oluyor altlu üstluyum annem gelince zaten cagirmiyorum.
Annem çağırıyor gelin diye geliyorlar bende niye çağırıyorsun diye cikisiyorum bişey demiyom
Annem de oda gelsin nolcak diyo
Sora hüsran oluyor sinir oluyorum resmen
Bu bebek doğumunda ne oluyorsa herkes değişiyor

Annemle kv bir türlü doğru iletişim kuramadilar ama kendi annem bana daha çok kızdı o senin annen olacak bu kdr fevri olma dedi telefonda bir türlü anlasamadilar hep birbirlerini yanlış anladılar evlilik sürecinde biz müdahale etmek durumunda kaldık ama buraya geldiklerinde felan hiç müdahale etmedim kendi sınırlarını kendi koysunlar diye annem vefat etti ben evlendikten 6 ay sonra kv annem olamadı belki ama kendi ailemden daha çok destek oldu eşimin ailesi hem kardeşim için hem benim için daha çok sevdiklerini hissettim resmen

Annemle kv bir türlü doğru iletişim kuramadilar ama kendi annem bana daha çok kızdı o senin annen olacak bu kdr fevri olma dedi telefonda bir türlü anlasamadilar hep birbirlerini yanlış anladılar evlilik sürecinde biz müdahale etmek durumunda kaldık ama buraya geldiklerinde felan hiç müdahale etmedim kendi sınırlarını kendi koysunlar diye annem vefat etti ben evlendikten 6 ay sonra kv annem olamadı belki ama kendi ailemden daha çok destek oldu eşimin ailesi hem kardeşim için hem benim için daha çok sevdiklerini hissettim resmen
Başın sağolsun annen için ama şu ki seni doğurup buyuten annen kadar kimse olamaz. Olmuycak
Benimde anneme laf yapisirsa fena kızıyorum o yüzden bana kimse bişey diyemiyor agzlarina fermuar çekiyorlar bence daha iyi . Ama bebek için lafi rahatça sokarlar

Başın sağolsun annen için ama şu ki seni doğurup buyuten annen kadar kimse olamaz. Olmuycak
Benimde anneme laf yapisirsa fena kızıyorum o yüzden bana kimse bişey diyemiyor agzlarina fermuar çekiyorlar bence daha iyi . Ama bebek için lafi rahatça sokarlar

Orası ayrı tabi ki annem kdr olamaz ama kendi ailemden görmediğimndestegi gördüm ben

Arada bir gorusurler ondada 1 saat filan en fazla . Arada ben oldugumdan zaten birbirlerine bi yanlis cumle kuramazlar. Severlerde birbirlerini. Valla kizi mutlu olunca anneler dunurunude sever damadinida.
Oyuzden evlilik ve kayınvalide ile ilgili sorunları anneyle cokta paylasmayarak dengeyi kurabilirsiniz .

Çok sık denk gelmiyorlar ayda yılda bir belki annem bizdeyken gelirse falan görüyorlar yengem doğum yaptığında bebek görmeye gitti mesela kayinvalidem aralarında sorun olmaz ama kayinvalidem herseye takık bi insan ve bazen bana diyir hiç oralı olmuyorum özellikle torun olduktan sonra birşeyler daha çok değişti bizim torun bizim torun bebek gelince görüşmeler haliyle daha çok oldu paylaşamadılar ama kötü olarak değil komik bi sürtüşme vardı bana ikiside yardım etti gayet iyiydiler 15 gün ilk başlarda ama asla annemin yerini tutamaz çünkü kimse bilmesede bana yaşattıklarını ben biliyorum anlatamasamda kimseye o yüzden annemle kıyaslayamam bile şimdi hamileyim bitkin durumdayım oğlum küçük ayrıca zor bi hamilelik hiç gelmez sormaz üst katımızda her gün kızının yanında torunlarına bakıyor ama bizim kapıyı bi kez çalmaz istemedi ilk başta beni mezhep farkından hala da öyle oğlum doğunca seni affettim falan dedi biraz dengesiz esim de babasıda takma onun psikolojisi bozuk diyolar ama kadının sadece bana bozuk kızına oğluna akrabalarına degil:) he bi de küsmüş bana hiç arayıp sormuyormuşum gripti kendisi çorba yapmıyormuşum ya hamileliğim boyunca ikisindede hiç bi yardımın dokunmasın oğlumla bi kez ilgilenme ayrıca bende griptim çok kötüydüm benden bide yardım bekle bana çok saçma geliyo esim de takılma annemin palavralari iste diyo:)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir şey var. Anneniz ile kayınvalideniz aranızdaki dengeyi nasıl sağlıyorsunuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
kendi dengemi zor sağlıyorum
bir de annemle kv dengesini düşünemem açıkcası

herkes kendi dengesini kendi sağlasın

Kimisi kv 'den çekiyor kimisi annesine mesafeli kimi ikisine de. Yani annenin ve kv'nin genel yapısına bağlı bu canım.

Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir şey var. Anneniz ile kayınvalideniz aranızdaki dengeyi nasıl sağlıyorsunuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
öyle bir ihtiyaç hiç hasıl olmadı

Çok şükür iki aile gayet güzel anlaşıyor, benim ekstradan bir şey yapmama gerek kalmıyor.
Bir de her ne olursa olsun, kimle ne sorun yaşarsam yaşayayım diğerine anlatmıyorum.

Asla ama asla anneme verdiğim kıymet ve değere k.validem ulaşamaz zaten onada sorsak daha doğrusu sormadan soylemisligide var -benim damatarım s...siz gelinleri sevmiyorum diyen insana hakettiğinden fazlasını bahşedemem. Aralarındaki denge olayi ise zaten yılda en fazla 1defa karşılaşırlar ondada yüzgöz olmazlar.

Bir araya geldikleri vakit her ikisi de ölçüyü bilir
Zaten ayda yılda bir denk gelirler....

Back
X