- Konu Sahibi pembemasal
-
- #10.941
üzülmemeye çalışıyorum canım.. ama rahatladığımı söyleyebilirim. hamilemiyim değilmiyim düşüncesi beni öldürüyordu.. psikopata bağlamıştım.. artık önümüzdeki maçlara bakcaz yapcak bişey yok....
bende cumartesi dr.a gittim keseyi görmek için göremedik maalesef..dr. vajinal ultrasona gerek yok şimdilik bekleyelim dedi.kan testine bakalım nasıl ilerliyo dedi.geçen hafta pazar günü kan değerim 222 idi bu cumartesi 2761 çıktı ben ne zaman görürüm bebişimii yaaa ..
GÜNAYDIN TEYZOŞLAAARRRR
GÜNÜMÜZ GÜZEL GEÇSİN, ALLAH İYİLİKLERLE KARŞILAŞTIRSIN HEPİMİZİ....
İYİ BİR HAFTA DİLİYORUM...
aynen öyle deryaf. artık hayatta her şey ticari
o bahsi geçen yeni doktoru bi dene bakalım...
doktor çok önemli. kadın doğum doktoru... en önemli doktor cinsi :)) içine sinecek, gözlerine de sözlerine de inanacaksın, güveneceksin...
ben öyle olması gerektiğini hissediyorum en azından. içimde en ufak bi ''Acaca şüphesi'' olmamalı doktoruma karşı. Biraz durumum da zor ve karmaşık benim, belki bu sebeple de öyle bi doktor istiyorum karşımda. Normal hamile kalıp, normal doğuruyor olsaydım, belki bu kadar ayrıntıcı olmazdım.. bilemiyorum açıkçası. ama şu koşullarımda, ben, muhakkak, çok güveneceğim ve kendisinden şüphe etmeyeceğim bi doktor ihtiyacındayım. doktorumdan da çok memnunum. bi dünyanın parasını döküyoruz gerçekten, dediğin gibi.. ama ben mecburum. seni bilemiyorum. inşallah şu yakınının tavsiye ettiği doktor içine siner arkadaşım.
NARMİK, çok sevindim canım benim.
azimle deneye deneye sonunda çıktı bak çift çizgi... :))
gözün aydın, inşallah sağ salim kucağında görürsün kuzunu... yeniden yaşarsın o muhteşem duyguları...
Banu, koptum ben bu yazıyla... Herkes aynı demekki... :))
Geçen sene, kuzenimle konuşuyorduk... aynı şekilde muhabbetler oldu aramızda.. şimdi onu hatırladım.
Annem, ''esmacım, 6 senedir evlisiniz, yeterli şekilde gezip tozdunuz sanki artık.. bi bebek mi lazım acaba size?''
Esma, (hafif mahçup, boynu bükük) ''teyze henüz düşünmüyoruz, daha erken gibi, zaten çok yoğunuz ikimiz de''
Ben, ''tamam olsun, takılma zaten. vakti gelince olur illaki''
Esma, ''aynen öyle, takılmıyoruz bakalım. elbet bi vakti vardır''
karşılıklı buruk bi gülümseme.... anlıyorum seni bakışmaları... ve konu kapandı..
ve hala malesef, bir sene oldu bu konuşma olalı... buna rağmen henüz bi mutlu haber almadık kendilerinden. eminim çok üzgündür canım benim. bugün bi arıyım bakıyım.
bozma moralini yavrum benim. kırmızılar bize çok lazım. şükredelim de, bizi bırakmasınlar. tek dileğimiz, bir 10-14 ay kadar kendilerini görmemek.. hepsi bu :))
üzülecek bişey yok. sonraki ay nasip olur inşallah.
aynen, hoşbuldum, burdayım.. geçmişi okumaya çalıştım ama tam tekmil başaramadım
kaçırdığım bişiler varsa, çok özür dilerim herkesten..
sen nasılsın canomm?
geçen ay soğan kürü yapmıştım canım.. bu ay devam ettirmedim aslında 5 gün daha yapmam gerekiyordu. birde geçen ay 3 kez incir kürü içtim.. bi daha da içmedim canım. benim stresten olmuyor gibime geliyor canım..[/QUk
kaç yaşındasın canım. kılon ne kadar ....ıyı bı arastırma ile bu ayda yapalım kür bakalım ne olacak. ben 32 yaşındayım(( 58 kıloyum..
kızlarrrr herkeze gunaydınn....bugun cok yogunum eve genel bır temızlık lazım hala bu saat olmus baslayamadım sımdı kalkıp baslıcam arda bır gırerım de yınede cıkmadan herkeze bır slm vereyım dedım...:)
kızlarrrr herkeze gunaydınn....bugun cok yogunum eve genel bır temızlık lazım hala bu saat olmus baslayamadım sımdı kalkıp baslıcam arda bır gırerım de yınede cıkmadan herkeze bır slm vereyım dedım...:)
Bu yazıyı sabah okudum çok güldüm :)
Haftaya yalnız olmadığımızı hatırlayarak başlayalım istedim:)
Yazı SlingoMOM ...anne, çoluk-coluk ve diğerleri sitesinden alıntıdır...
Çocuk sahibi olmayı istemek, hamileliğe hazırlık, hamile kalmak… hepsi birbirinden zor. Bizim hikayemiz de böyle başlamıştı:
Çocuk yapmalıyım.
Çocuk.
Hani önce bebek olanlarından.
Rüyalarıma giriyor, fallarımda çıkıyor. Deli falcının teki, çok affedersiniz, hangi pozisyonda hamile kalacağımı bile söyledi. Bu kadar yani. Tüm oklar beni gösteriyor.
Hazır mıyım?
Yaş geçiyor. Hani 30 olmadan çocuğum olacaktı benim? Evrene beş sene önce mesajı göndermiştim.
Tamam mı? Zaman geldi mi?
Şanslı olanlar, ilk aydan ‘çift çizgiyi’ görür. Genelde bir kaç ayı bulur. Hiç bir sorun olmadığı tıbben garantilenmiş olanlar bile bekleyebilirler. Nedensiz,belirsiz. Git gide tahammül sınırına yaklaşan günler başlar. Sadece kendinize veya eşinize karşı değil, sokakta gördüğünüz hamilelere sinir olursunuz. Yeni doğanlara özlemle bakarsınız. Sonra eve gidip hüngür hüngür, salya sümük ağlarsınız. Gizlice. Ammaan kimse duymasın, kimse anlamasın bebek için ölüp bittiğinizi. ‘Can evimden vurdular’ adlı besteyi yapmanıza sebep olacak ‘eee bebek düşünmüyor musunuz?’ sorusuna son derece coool(!) bir cevap uydurursunuz. Aynı yoldan geçmiş tecrübeli anne şakk diye alır mesajı. Kafasını önce hafiften yana eğer, sesini yumuşatır ¨Olur, olur. Sen takılma, düşünme kendi haline bırak¨ der.
Buna cevap çoktan hazır:
¨Ay yok canıım, takılmıyorım. İşten güçten aklıma bile gelmiyor. Bir araya gelsek yapacağız çocuğu da yoğunluktan doğru zamanı tutturamıyoruz.¨
Tecrübeli anne kafasını sallar. Sen de eve ışınlanıp yastığa kafanı gömmek istersin yeniden. Aptal mıdır nedir, düşünmemek ne demek? Mümkün mü?
Şu ingilizce ‘fertile window’ denen en verimli olduğumuz 2-3 gün var ya hani döllenme için Everest noktası kabul edilir… Ne pencereymiş kardeşim. Açamadık gitti. Değil günler, saatleri bile sayar olursun. Tabii bu arada bunu düşünmeyeceksin. Aklını başka konulara vereceksin ki hamile kalabilesin. Yoksa stres denen canavar gelir kapına dayanır, bekle de gör pencere açılıyor mu? Kadın=hormon. Stres hormonu, östrojeni döver. İçimiz dışımız hormon biz kadınların. Biliyoruz. Yaklaşık 13-14 yaşımdan itibaren bu gerçekle yaşıyorum.
Bu arada sen kendini işe vermeye, takvimdeki günleri unutmaya çalışırsın. Ama hayat acımasız, her şey sana karşı. Durup durup ne kadar hamile kedi varsa seni bulur, ayaklarına dolanır. Al sana doğurgan canlı. ‘E canım kediler hep hamile zaten’ diye geçiştirirsin. Bu sefer yakın bir arkadaşının üçüncü evet sayı ile 3.bebeğine hamile olduğu haberini alırsın. Yuh! İki tane neyine yetmiyor?! Bak işte, o sonuncuyu yapmasa, belki de ben hamile kalacaktım. Benim hakkımı elimden aldı. Böhhhh!! Tamam, kendine gel. Saçmalıyorsun. Henüz ilk denemeniz. Zaten hemen ilk aydan küüüt! diye hamile kalan kaç kişi var ki?
Bu dengesiz ataklardan kurtulmaya çalışırken bir telefon çalar. Karşıdaki ses ‘kızzıım bomba bir dedikodu var’. Aman iyi, biraz kafam dağılır diye geçirirsin içinden. HATA. Meğer kuzeni doğum kontrol hapı almayı unuttuğu için hamile kalmış. Telefonu açarken içtiğin bir yudum su boğazında kalır. Hapı alma ve hamile kal. Bu mudur? Oysa ne diyordu kaynaklar? Doğum kontrol haplarını hamile kalmayı planladığınızda bırakın ki hormonların yeniden eski düzeylerine gelebilmesi için zamana ihtiyacı var. Eeee, bu ne şimdi?
Akşam eve gittiğinde, gözü yaşlı halde kocanı beklersin. Koca kişisi gelir. Haline üzülür. Sarılır, moral vermeye çalışır.
- Hadi sinemaya gidelim, değişiklik olur.
- Tamam ama allah aşkına içinde hamile, bebek, hormonlar falan olmayan bir filme gidelim.
- Shrek 3 var istersen hem biraz güleriz.
- Olur valla.
Kocanın elini sıkı sıkı tutup sinemada koltuğa yerleşirsin. Shrek işte bildik konu. Komik, gülüyorsun. Uzun zamandır aklına hamilelik falan gelmiyor.
Sonra Prenses Fiona’nın sesi duyulur:
- Shrek, sana bir haberim var. Hamileyiiim. Küçük küçük shreklerimiz olacak!!!
geçen ay soğan kürü yapmıştım canım.. bu ay devam ettirmedim aslında 5 gün daha yapmam gerekiyordu. birde geçen ay 3 kez incir kürü içtim.. bi daha da içmedim canım. benim stresten olmuyor gibime geliyor canım..[/QUk
kaç yaşındasın canım. kılon ne kadar ....ıyı bı arastırma ile bu ayda yapalım kür bakalım ne olacak. ben 32 yaşındayım(( 58 kıloyum..
tatlım 30 yaşındayım 8 aylık evliyim, 59 kiloyum.. 1.63 te boyum,, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim..:)))3 ayda 5 kilo verdim. doktora gittiğimde 64 kiloydum.. :))
benıde kovsana tatlım valla benımde yapmam lazım temızlık kaldık buralarda :))))
tatlım 30 yaşındayım 8 aylık evliyim, 59 kiloyum.. 1.63 te boyum,, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim..:)))3 ayda 5 kilo verdim. doktora gittiğimde 64 kiloydum.. :))
olur daha bebişin tatlım 1 sene dıyolar doktorlar .
benım ılk evlılıgımdede gec olmuştu bebişim tabı düşük yapmıştım. bazı kadınlarda geç hamile kalıyo.... bazı kadınlarda hemen hamıle kalıyo canım benım normal yanı...
cabukk cık bakalım bende oyleyım bak hala cıkmadım carsamba gunu mısafırım var bugun ev temızlıgı yarın pasta borek yapmam lazım aksama malum kocıse yemek ee butun ısler benı beklıyor hala oturuyorum neyse tatlım buradan mahrum kalcagım ama arda bır gelcegım sende oyle yap hadı beraber kacalım,:)
GULSENCIMM SOGAN KÜRÜRNÜ ADETIN BITIMINDEN 7 GUN SONRA BASLAYIP 15 GUN DEVAM ETTIRIYOSUN INCIR KÜRÜNÜ AYNI ANDA YAPMAMAN LAZIM MADEM BASLADIN DEVAM ETTIR SABIRLA YANI SONRAKI ADET BITINCE GELECEK ADETE 10 GUN KALA 10 GUN KULLANMAN LAZIM SENDE BOYLE YAPIYOSUN DIMI ???
Evet Dalin'in de dediği gibi çok emin olmamakla birlikte sanırım hamileyim !!!
Bu gün adetimin gecikmesinin 7. günü...Her gün yaptığım onlarca test negatifti..2.çizginin gölgesi bile yoktu...Bu sabahki de negatifti..Ama akşam yaptığım testte silik de olsa açık pembe olarak 2.çizgiyi gördüm..Zamanla daha da belirginleşti o çizgi...Yarın dr.randevum var..Kan testi ister büyük ihtimalle...İnanamıyorum,sersem gibiyim...Allah'ım lütfen gerçek olsun !!!
üzülmemeye çalışıyorum canım.. ama rahatladığımı söyleyebilirim. hamilemiyim değilmiyim düşüncesi beni öldürüyordu.. psikopata bağlamıştım.. artık önümüzdeki maçlara bakcaz yapcak bişey yok....
olur daha bebişin tatlım 1 sene dıyolar doktorlar .
benım ılk evlılıgımdede gec olmuştu bebişim tabı düşük yapmıştım. bazı kadınlarda geç hamile kalıyo.... bazı kadınlarda hemen hamıle kalıyo canım benım normal yanı...
inşalalh öledir canım. anneminde bir yıl olmamış doktor ırsi de olabilir diyor. ama ben 56 kiloya kadar inmek istiyorum hamile kalmadan önce.. ideal kilom 55-56 çünkü bakalım bu ay hiç takmıcam, Allahım hayırlı zamanda nasip eder inşallah.. canım. gün bile saymıcam yumurtlama günü falan bakmıcam, sadece gün aşırı ilişkiye gircem. zaten ben ayın 5 gün ilişkiye girip diğer günler yapmayan bir tipim bu durumu değiştircem artık canım..
GULSENCIMM SOGAN KÜRÜRNÜ ADETIN BITIMINDEN 7 GUN SONRA BASLAYIP 15 GUN DEVAM ETTIRIYOSUN INCIR KÜRÜNÜ AYNI ANDA YAPMAMAN LAZIM MADEM BASLADIN DEVAM ETTIR SABIRLA YANI SONRAKI ADET BITINCE GELECEK ADETE 10 GUN KALA 10 GUN KULLANMAN LAZIM SENDE BOYLE YAPIYOSUN DIMI ???
canım ben soğan kürü yaparken incir kürü yapmadım. bu ay o 10 gün kalayı yapmadım hamileiymdir diye bu ayda 3 öğün incir kürü içtim o kadar başka bişey yapmadım. geçen ay soğan kürünü dediğin şekilde yaptım canım adet bitiminden 8 sonra başladım 15 gün yaptım. ama ikincisisin yapmadım işte,(((
gülsen bende seni çok merak ediyodum aynen bende psikopata baglamıs durumdayım canım ya hadi hayırlısı kısmet böyleymiş tatlım ya takma kafana hiç
öyle canım benim sende takma kafana, ben bu ay çok rahat olcam yumurtlama günü falan hiç bakmıcam gün aşırı yapcam.. inşallah Allahın izniyle bu ay olur canım.. sende takma herşeyde vardır bir hayır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?