Anne olmaya hazır mıyım?

gzm43

ALLAH de,ötesini bırak!
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
313
568
Merhaba arkadaşlar 23 yaşındayım eşimle 5 yıl anlaştık ve şuan 6 aylık evliyiz.
Bu ara bi bebeğimiz olsa mı diye çok fazla düşünür olduk ama benim kafamda bir sürü cevapsız sorular.Hem maddi olarak hem de manevi olarak bunun üstesinden gelebilir miyiz bilemiyorum evimiz kira bende çalışıyorum ama hamile kaldığımda büyük ihtimalle çalışma olasılığım kalmaz çünkü bi ofiste tek başıma çalışıyorum o dönem beni idare edebilecek kimse maalesef ki yok eşimin aldığı maaş evimizi çekip çevirmeye anca yetiyor. Sonuç olarak bi bebek istiyosak dünyaya getirmekle bitmiyor bunları düşünmemiz gerektiğine inanıyorum acaba ben mi çok irdeliyorum bilmiyorum karar almama yardımcı olursanız çok sevinirim

Bence maddi olarak hazır olmadan bebek düşünme. Doğum masrafları , bebeğin masrafları vs. bütçeyi zorlayacak malum. Hem yaşın daha 23 , evliliğinin 6. ayı. Evliliğinin tadını çıkarmaya bak bence biraz daha , bu sürede bebek için yapabildiğince birikim de yaparsın hem.

yaz_yaz yaz_yaz aslında bi bebeğim olsun çok istiyorum eşimde her türlü desteği verir onada eminim ama tek sorun maddiyat şuan yapabilceğim en iyi şey dediğiniz gibi birikim olucak sanırım

Yaşınız beklemeye müsait daha 6 aylık evlisiniz biraz çalışıp birikim yapıp bebek için öyle işten çıkın bence acele etmenizi gerektirecek hiç bir sebep yok.

Yaşınız beklemeye müsait daha 6 aylık evlisiniz biraz çalışıp birikim yapıp bebek için öyle işten çıkın bence acele etmenizi gerektirecek hiç bir sebep yok.

Evet ama neden bilmiyorum bu ara sürekli gözüm bebekleri görüyor seviyorum içgüdüsel olarak heralde :)

Bekleme cunku hadi bebek dediginde olmuyor. Dogan buyur merak etme! Bazen 2 tarafta sorun yokken bile sebepsiz infertilite cikabiliyor. Bebek bereketiyle gelir takma

Bekleme cunku hadi bebek dediginde olmuyor. Dogan buyur merak etme! Bazen 2 tarafta sorun yokken bile sebepsiz infertilite cikabiliyor. Bebek bereketiyle gelir takma

Bu tarz yorumlar çevremdende geliyor bebek bereketiyle gelir deniyor hep inanıyorum aslında böyle duyunca daha da bi hevesleniyorum hatta. Kafamı karıştıranda bu düşünmeden yaparsam ona sağlıklı bi hayat sunamamaktan korkuyorum

Her çocuk kendi rızkıyla gelir. Ha diyince olmuyor öyle malesef bebek dediğin :110:

X