Anne Olmayı İstemek veya İstememek

Sadece şunu söyleyeyim,şu anki çocuğum kadar hiçbir çocuğu sevemem hissi asla doğru değil, öyle olmuyor öyle bir seviyorsun ki geleni sen bile şaşırıp kalıyorsun...O konuda müsterih ol yani
Evet tüm anneler öyle diyor gerçekten, yaşamadanda anlaşılacak bir durum değil sanırım
 
Kız sen 1 sene önce yine kürtaj olmuşsun sağlıklı gebelik sonlandırıp durursan tabi böyle olur. Senin verdiğin örneklerin çoğu durdurulamaz düşük kategorisindeki kürtajlar yani zaten vucudun atma girişimi olduğu, sen keyfi olarak sık yaptığın için tutunma oranını aşağı çekiyosun.
 
Annem bana 40ı bile çıkmadan hamile kalmış 3 aylıkken öğrenmiş ben de çok erken regl oldum doğum sonrası düşükten sonraki ay hamile kaldım pcosum var hatta gittiğimde hamile olduğum halde yumurtalıkta kistler vardı gösterdi doktor çok şanslısın dedi bizde yumurta çatlamıyor olmuyor kafasına göre yumurtluyor denk gelmiş dedi. menapoz sadece doğurganlığı da etkilemiyor hayat kalitesini etkiliyor allahtan bunun da tedavisi var. Annem 55 yaşında tedavi oluyor çocuk doğurmak için değil kemikleri erimesin stabil bi hayat yaşasın diye. Kayınpederimin eşi daha 44 yaşında kadın 20 senedir tedavi denemiş olmamış erken menapoza girmiş 33 yaşında o zaman tedaviler de bu kadar yok zar zor denemiş olmadı yani. En son donasyon düşündü doktor bedenin gayet sağlıklı tek sorun yumurtan yok demiş tedavi olsa gebe kalıp doğuracak yani. Bence 40 yaş gayet normal bi yaş annelik için çevremde 50lerinde 60larında anneanne babaanneler var torun başında fıldır fıldır halam da kazayla hamile kaldığında doktoru tanıdığım en yaşlı hamile sensin demiş kötü konuşup kürtaja ikna etmiş ama halam olmadı doğurdu. 20 yaşında doğurup saldım çayıra diyen de var 40 yaşında üstüne düşen de. 35 40 bence daha iyi maddi olarak stabilsin işin oturmuş vs. Ben çok kardeşli ailede büyüdüm nasip olursa 30larda da 40larda da doğurmak istiyorum
 
Her şerde bir hayır var diye boşuna denilmemiş. Kızımdan önce sorsalar kariyer derdim ama şimdi kesinlikle aile diyorum. İş yeri için asla çocuk ertelenmemeli, biyolojik yaş düşündüğümüzden daha sıkıntılı.
İnşallah kadınların da erkekler kadar eşit olduğu bir iş hayatı gelecekte mümkün olur. Ben hala kızım için izin alırken kendimi bahane ederken, eşim kendi için bazen alacağı izinde çocuğu bahane ediyor. Armamızda öyle kocaman farklılıklar var
Umarım kariyeriniz de çok iyi yerlere gelirsiniz.
 

bu çok sorunlu bir gerçeğimiz yaa, ne yapmalı buna bilmiyorum

erkek çocuk için izin alsa "vuuu ne iyi baba, müthiş" oluyor, kadın alsa "meeeh, yine mi" oluyor.
öf.
 
Amaaan saldım umrumda da değil benim bölümümde kit alımları var geçen sınava hazırlanmadım ama yine de atanacak puanım vardı tercih yapsam atanırdım ama farklı şehire gitmek istemiyorum ofiste çalışmak istemiyorum ben evden çalışmak istiyorum ve işte benim rakiplerim hep mühendis ben değilim.....işimi dert edip saç kıran olduğum midemin ağrıdığı günlere üzülüyorum ya hatta ben işte yükselince mutsuz oluyorum hiçbir zaman aman aman kariyerim olsun demedim ama ev hanımı olmak gibi de bi hayalim isteğim yoktu nasip
 
İyi bir ebeveyn olacağınıza şüphem yok şahsen, eşinizle gelgitlerinizi korkularınızı paylaştınız mı bilmiyorum, paylaşmadıysanız maddiyat kısmını bir kenara koyarak manevi korkularınızı paylaşın mutlaka, bebeğiniz olursa birbirinize, en çok da size nefes alacak zamanlar bırakmak gerekecek çünkü.
Bizim ne düşündüğümüzün de yazdıklarımızın da o kadar önemi yok, asıl önemli olan ikinizin ne istediği ve ne hissettiği zira bir bebeğiniz olacaksa onun tüm sorumluluğunu ikiniz yükleneceksiniz.

Evet süt kokulu minicik bir canı göğsünüzde uyutmak, ilk adımlarını ilk kelimelerini duymak tarifsiz bir mutluluk ama dünyaya gelen hiçbir canlı yavru kalmıyor, sadece bebeklik dönemindeki gaz sancıları, uykusuzluklar vs değil, dünyaya bir birey getireceksiniz, onun da kendine göre bir karakteri olacak, o karaktere kendinizden bir şeyler katmaya çalışacaksınız, ergenliği olacak, okul sorunları olacak, sizler anne babalığı onunla öğreneceksiniz, kitaplardan okuduğunuz veya tecrübeli ebeveynlerden aldığınız tavsiyelerin işe yaramadığı zamanlar olacak, yeri gelecek karı-koca birbirinizde tahammül edemediğiniz şeyleri çocuğunuzda yaşayacak sabır ve tahammül sınırlarınızı zorlayacaksınız.


Bu kadar düşününce çocuk yapılır mı da denebilir :)) ama zaten çocuk yaptım oldu mantığıyla dünyaya getirilmez, sizler gibi düşünceli insanların çocukları vicdan merhamet sevgi saygı adalet duygularıyla yetişen çocuklar oluyor, bu maneviyatla yetişen çocuğu bir de eğitimle donatınca tadından yenmez bilinçli bireyler çıkıyor ortaya.
 
En çok kızımı seviyorum en çok onu sevincede sanki başka sevgi üstüne gelemez gibi hissediyor insan ama çoğu anne bu kaygının yersiz olduğunu söylüyor
ay benim çocuğum yok ama
2 tane yeğen var aynı kardeşimin çocukları ikisini de birbirinden çok seviyorum
4 tane kardeşim oldu (birini kaybettik) hepsini ayrı ayrı çok seviyorum
kaybettiğim kardeşim şimdi olsaydı nasıl olurdu diye düşünüyorum sık sık

sanmıyorum yani insanın kendi çocuğu olup ayırabilsin, yeğen bil kardeş bile ayrılamıyorken. ha ama bazı sorunlu kişilikler vardır, ona kalırsa zaten hiç anne olmaması gereken bir sürü tip anne de oluyor...

evet o ilk, ilk kez anne olma duygusu elbette başkadır ama tecrübeliyken de bu sefer ilkinde farkıda olmadığınız birşeylerin farkıda olacaksınızdır kafanız başka olacaktır illa ki duygular değişse de yoğunluk olarak değişmez bence.
 
Burada asıl risk 2.’yi ilkinden daha çok sevmek bence.
Tüm çocuklarını eşit seven de var, sevgide dengeyi kuramayan da var, aynı şekilde kardeşler arasında annesi babası tarafından çok sevildiğini hisseden de var, sevgide eşitsizlik olduğunu düşünen de.

Bu sanırım her çocuğa farklı ebeveynlik yapmak zorunda kalınmasından dolayı oluyor, sizin kardeşleriniz var mı bilmiyorum ama benim 2 kardeşim vardı biri çocukluk çağında rahmetli oldu, ben evin en yaramaz çocuğuydum, ortancamız rahmetli evin en sessiz çocuğu, küçükse dediğim dedik tutturan bir çocuktu.
Birimize işleyen metod diğerine işlemiyordu, her çocukta anne babalığınız farklı olmak zorunda çünkü ikiz bile olsalar her çocuğun karakteri farklı.
 
Başınız sağ olsun mune abla
Evet haklısınız katılıyorum
 
Başınız sağ olsun mune abla
Evet haklısınız katılıyorum
Teşekkür ederim

Ben tek çocuklu bir anneyim ama kendi kardeşlerimden ve çevremdeki çok çocuklu arkadaşlarımdan gördüğüm bildiğim kadarıyla, her çocukta yaşanılan gebelik bile farklı Aysenaz, birinde hiç mide bulantısı yaşamazken diğerinde doğuma kadar geçmeyen mide bulantısı yaşayanlar oluyor mesela, çocuklarda farklı karakterde doğuyor, aynı anne babadan olan kardeşlere bir bakıyorsunuz, biri okulda çok başarılı diğeri laylaylom, büyüğü beni mahvetmişti ama küçük çok sakin diyen de var, küçüğün gebeliği de büyütmesi de beni çok zorlamıştı ama abisi/ablası hiç bunun gibi değildi diyen de var.
 
Hormonlarınızın sadece çocuk yapmak için mi çalıştığını düşünüyorsunuz ? Yapılan araştırmalar da kalp krizi riskinin menepozdan sonra arttığı gözlemlenmiştir. Östrojen hormonu bir numaralı kemik sağlığı koruyucusudur. Menopoz sonrası kemik erimesi hızı 3 e katlanır. Aynı zamanda kalp ve damar sagliginda hormonlarin çok büyük etkisi vardır. Damarlarin elastik kalmasını sağlar. Kötü kolesterolu düşürür. Menepozlu kadınlar sık şekilde idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Menepoz sonrası alzhemier riski 2 ye katlanır. Hormonlarımız beyin ve ruh sağlığımızı, hafızamızı bile etkiler. Cilt yaşın, kemik yaşın tamamen hormonlarina bağlıdır. Bağırsak hareketlerin ,böbrek fonksiyonlarının birebir arkadaşıdır östrojen ve progesteron. Doğu Asya da insanlar menepoz dönemini geciktirmek için takviye ve ilaçlar kullanıyor, cocuk yapmak için değil sağlıklı bireuler olarak yaslanmak için.
 
bu çok sorunlu bir gerçeğimiz yaa, ne yapmalı buna bilmiyorum

erkek çocuk için izin alsa "vuuu ne iyi baba, müthiş" oluyor, kadın alsa "meeeh, yine mi" oluyor.
öf.
İşin kötü tarafı erkek yönetici veya ik lar bu konuda daha az sorun yaparken. Kadınlar gerçeklerin farkında olduğun için olsa gerek daha az toleranslı.
 
Başınız saolsun.
Daha tecrübeli oluncağı kesinlikle bi gerçek duygu anlamında yaşamadan bilinmiyor bence. Birde intagramda görüyorum ikinci olunca ilk çocuk kıyıda köşede uyuyakalmış, anne yetişememiş falan içim parçalanıyo o yüzden en azından biri büyük olmalı ilgiyi almalı diye düşünüyorum.
 
Yani bence tahlil yaptırmak da çok bişey ifade etmez gibi tabii yaptırsınlar yüzde yüz katılıyorum size. Ama biz yaptırdık 28 yasımızdayken her şey normal ama 2 senedir de olmuyor. Tahlillerin normal. Olması da bir şey ifade etmiyor bazen
 
Ay of evet. Reglinin azaldigindan, ayıp olmasin diye 2 gün birkac damla geldiğinden, Afrika'daki insanlarin mikemmel üreme organlarindan, doktorların hicbir sey bilmemesinden, bunlarin kısmet olmasından, eskiden daha kolay hamile kalip pıt diye aldırırken simdi 4.yü de aldırmak icin bile hamile kalamamasından fenalık geldi. Ezberledik yani.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…