- 3 Temmuz 2013
- 894
- 3.020
- 313
bekar ve kendine dikkat eden kendini bakımlı görmeyi seven bir kadın olarak ben de söylediklerinize tamamen katılıyorum. her insanın tercihi hayata bakış açısı farklı. fakat kendine özen göstermeyi seven her kadını "erkekler için yapıyorlar" diye yaftalamak da ayrı bir duygusal şiddet benim açımdan. bu aynı demek ki etek giydi teşhir ediyor, makyaj yapmış erkekler baksın istiyor ile aynı. ben evde çalışmam gerektiği zamanlarda hiç evden çıkmayacak olsam bile kişisel bakımım olmadığında -makyaj kastetmiyorum- o gün kendimi depresif hissediyorum, çünkü aynada kendimi gören benim, bir erkek beni görmüyor. şu konuda haklılar evet içinde yaşadığımız dünya kadına çok büyük standartlar yüklüyor, bunlarla hepimiz dönem dönem savaşıyoruz ben de 20li yaşlarımın başında savaştım. fakat bugün 33 yaşında bir kadın olarak kendime alışveriş yaparken bir saniye aklımdan "bunu erkekler beğenir mi" geçmiyor, ben kendimi içinde iyi hissediyor muyum beğeniyor muyum? olay bu. ama bu konu altında iş öyle bir noktaya döndü ki kendini iyi hissetmek için, aynada baktığında psikolojik olarak salmış görünmeyi sevmediğinden "istediği gibi" olmaya çabalayan her kadın "erkek sisteminin kölesi". bu bakış açısı çok yanlış.Beni bir önceki mesajda alakasız alıntıladığınız için şimdi ben sizi alıntılıyorum bunun kocayla alakası ne ? Bence sizin bilinç altınızda ciddi sıkıntılar var 17 yaşımdan itibaren çöp atmaya dahi makyajsız çıkmadığım için defalarca ailem beni doktora götürdü ( okuyan küçük kardeşlerim varsa doğruluğunu asla savunmuyorum) o zaman kocam yoktu mesela ? ben öğrenciyken cebimde beş kuruş yokken youtube dan video izleyerek spor yapardım kocam yoktu mesela ? İç çamaşırlarımı ilk annem gördüğünde ufak çaplı bir kriz geçirmişti çünkü ona göre kocam yoktu bunları kime giyiyordum o zaman da param ve kocam yoktu ama garsonluk yapa yapa almıştım , üniversiteden beri otobüslerde hosteslik yapa yapa sürüne sürüne diyebiliriz bütün kişisel ihtiyaçlarımı karşılardım ve o yaşlardan beri saten geceliklere sabahlıklara özellikle bayılırdım kendimi mutlu hissettirirdi e koskoca yurtta onları da bir kocaya giymiyordum ya da bir kocaya giymek için mi o kadar uğraşıp aldım ? Benim en önemli görevim kendimi sevmek kendime sexi görünmek önce kendimi beğenmek ve ben sarkmış kilolu vücut beğenmiyorum bir gün bile geçse yıkanmamış saç fırçalanmamış diş yumuşak ve özellikle vanilya ya da hindistan cevizi kokusu gelmeyen ten beğenmiyorum bunlar benim beğenilerimle alakalı sizi aydınlatacaksa eşim veya sevgilim fark etmez cinsel hayata önem veriyorum yataktaki bakımıma dikkat ediyorum dolabımda en az 4 çift jartiyerim var bol hiçbir ev kıyafetim yok en salaş ev kıyafetim tayttır ama bilin bakalım neyim yok kocam ? Yani bunlar yine bir koca için değil kendim için ve en önemlisi ben o yere göğe sığdıramadıkları kocayı sırf mutsuz olduğumu hissettiğim için boşadım çünkü bana göre benden önemli olan hiçbir şey bu hayatta yok ve ben o aynaya baktığımda her sabah dinç vücudu güzel birini görmek istiyorum konu sahibi sormuş bende genel olarak yorumumu yazdım peki merak ediyorum sizi karın ağrınız ne ki benden bir sonraki üye bile herkese saldırdığınızı söylediğine göre ciddi sıkıntılarınız olmalı ?