Anne ve babamla anlaşamıyorum!

mrs topuz

Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
194
104
31
merhaba arkadaşlar. Ailemle sürekli sorunlarım var. üniversitede okuyorken her geldiğimde kavga eder ağlayarak giderdim. şimdi beraber yaşıyoruz yine kavga ya da ben tek başıma odamda oturuyorum. pek konuşmuyorum uyuyorum ya da temizlik yapıyorum. onları çok seviyorum ama anlaşamıyoruz. annem çok pis ve dağınık ben de tam tersi her yer temiz olsun düzenli olsun hiç bulaşık olmasın derdindeyim hep. hiç temizlik yapmaz senelerdir.gezmeyi çok sever hep birilerinde güne falan gider. bazen gezerken hiç kimseyi düşünmüyor evi nasıl düşünsün. evde de ya televizyon izler ya da bilgisayarda oynar.üniversitedeyken ben gelirdim delirirdim her yer pis labavoyu bile silmez 5 dakikalık iş. çamaşır asar toplamaz. dolaplar darmadağın yerler halılar kirli arada bir süpürge yapıyor işte.kendi nevresimini bile aylardır değiştirmediğini farkettim. ben her hafta değiştiririm. dolabım hep düzenlidir. eve gelip deliriyordum sinirden ağlıyordum bazen. başka kardeşim de yok ben yapmak zorundayım. elimden geldiği kadar yapıp gidiyordum. 1 ay sonra gel daha da kötü. şimdi tamamen geldim ama nerden başlayayım nasıl yapayım bilmiyorum. ev güzel ama bazı yerlere tadilat yapılması lazım babama söylüyorum yaptırmıyor. temizlik yapsam desem hangi birini nasıl yapayım tek başıma. bir de dağınık kendi giysi dolapları bile düzensiz nereyi toplayayım ben.bazen topladım diye bile kızıyorlar.taşınmayı düşünüyorlardı oyle olunca mecbur toplanır temizlenir dedim ama vazgeçtiler.temizlikçi çağırmayı düşünüyorum deliricem çünkü yoksa. babam da çok cimri. tek çocuk olmama rağmen hep az param olmuştur.hiç ihtiyacım olan birşey alınmaz sadece bayramda.ve paraları var yani olmadığı için değil. lisede haftalık 2025 lira almama rağmen onu biriktirir yemek yemez kendime bişeyler almaya çalışırdım. üniversitede de aynı oldu sonra kredi kartı aldım hala onun borcunu kapatamadım. ama olmasa aç kalırdım heralde. kıyafetim falan da yok doğru düzgün. para ya da bişey isteyince de hep kavga çok masrafın var diyo babam. artık söylemiyorum zaten bıktım. su an işim de yok haftalık 50 tl vericekmiş diye sevindim.22 yaşında şu halime şaşıyorum gercekten.belki biraz kıymet bilmiyormus gibi görünebilirim çok çok fakir insanlar var.ama benim en çok üzüldüğüm para vermemesi değil hep bu konuda kötü laflar söylemesi bazen dönüp kendime bakıyorum bende mi sorun diye kıymet bilemiyorum küçüğüm büyütüyorum falan ama elimde değil. ne yapıcam bilmiyorum. başka şeyler de var hep kavga ediyoruz mesela hiç dinlemiyorlar bişey anlattığımda.herseyde beni sucluyorlar küçüklüğümden beri.ben de artık onları suçlamaya başladım içgüdüsel sanırım.annem hasta felc riski var zaten her seyde bunun arkasına sıgınır çocuklugumdan beri onu kaybetme korkum var şimdi herkese karşı olmaya başladı hatta.umursamıyorlar alıp başımı gidicem uzak da kalamıyorum sıkıştım kaldım burda. aslında ben beraber olalım ama anlaşabilelim istiyorum. para konusunu o kadar takmıyorum çalışınca zaten olur ama laflar zaten kalbimi kıran. bazen uyuyamıyroum ağlıyorum. sevgilim falan da yok arkadaşlarıma da anlatmam çok fazla ama bıktım artık. psikologa gitmeyi düşünüyorum artık. aynı ya da benzer durumda olan var mı? ya da yardımcı olabilecek. şimdiden teşekkür ederim.dinlediğiniz için de.iyi geceler

Eğer imkanın varsa bi işegirip ayrı eve çık. Haftada birde annene uğrar eviçekip çevşrirsin

Bence de.Siz iş falan bulmayı,hayatınızı kurmayı deneyin.Zor ama yapabilirsiniz.
Bu temizlik konusunu ben de biliyorum,annem temizdir ama yaştan dolayı beli ağrıyor falan biz yapıyorduk,okuldan eve geliyordum ev darmadağınık oluyordu,deliriyordum ben de.

Sen işsizlikten depresyona girmek üzeresin. Çabuk eve mümkünse uzak bir iş bulup kendi evine çık :)

İs bulunca ayri eve cikarsin canim
Onlar da aile iste kusurlariyla olumsuz yonleriyle napalim atsan atilmaz

ailen bu saatten sonra düzelmez..sen kendi hayatına iyi bir yol çiz..işe gir çalış arkadaş ortamın olsun..onlarla vakit geçir..

Hem çalış hem oku, bir çok öğrenci öyle yapıyor..
Yapacak bir şey yok! annen ve baban sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz.. oldukları gibi sev kabul et.
İş hayatına başlayınca düzenli kadın tutarsın gelir temizler.. bir süre sabret zaten yoksun evde

dağınık kendine bile bakmayan bi anada bende var, temizliği hiç sevmezz yapmazz delirtir benii,cok ağlamışımdır temızlık yaparken , evide böcek sardıı pislikten. küçüklüğümden beri hep ben yapmaya çalışırım, ama hem ev hem iş hem okul artık canıma yetti . bir an önce meslegimi elime almaya çalışıyorum ayrı ev fikri bendede var. sende muhakkak ayaklarının üstünde durmaya bakk ! kahretme kendini biraz daha sabırrr :KK14:

Eğer imkanın varsa bi işegirip ayrı eve çık. Haftada birde annene uğrar eviçekip çevşrirsin

Bence de.Siz iş falan bulmayı,hayatınızı kurmayı deneyin.Zor ama yapabilirsiniz.
Bu temizlik konusunu ben de biliyorum,annem temizdir ama yaştan dolayı beli ağrıyor falan biz yapıyorduk,okuldan eve geliyordum ev darmadağınık oluyordu,deliriyordum ben de.

Sen işsizlikten depresyona girmek üzeresin. Çabuk eve mümkünse uzak bir iş bulup kendi evine çık :)

Şuanda ayrı eve çıkmam çok mümkün değil.Şu an başvurduğum bi iş var başka bi şehirde o olursa zaten gitmem gerekicek ama olmazsa evdeyim yani. ama benim kafamdaki şey şu yani ben evde olmasam bile evdeki bu halden rahatsızım gerçi artık misafir bile gelmiyor çok. ama eve geldiğimde öyle görüp sinirleniyorum. gerçi güzelce bi temizlense yine o kadar çok kirlenmez dağılmaz ama bir türlü her yeri toplayamadım temizleyemedim kendi başıma yapamıyorum çünkü.. :/

Okulunu bitirdin mi okuldan arkadaslarinla bir eve ciksan calisirsin ayni zamanda??
okul bitti ama arkadaşlarımın hepsi ailesinin yanına gitti sadece bir tane var iş bulabilirsem onun yanına eve çıkabilirim belki.. ama o da bir süreliğine tabi

İs bulunca ayri eve cikarsin canim
Onlar da aile iste kusurlariyla olumsuz yonleriyle napalim atsan atilmaz

ailen bu saatten sonra düzelmez..sen kendi hayatına iyi bir yol çiz..işe gir çalış arkadaş ortamın olsun..onlarla vakit geçir..

Hem çalış hem oku, bir çok öğrenci öyle yapıyor..
Yapacak bir şey yok! annen ve baban sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz.. oldukları gibi sev kabul et.
İş hayatına başlayınca düzenli kadın tutarsın gelir temizler.. bir süre sabret zaten yoksun evde

evet bunu kabul ettim ama ben de dayanamıyorum pis bi evde durmaya. zaten ne zaman eve gelsem günlerim hep temizlikle geçiyor kendime göre düzenliyorum temizliyorum ama çok olmuyo malesef. ben iş bulduktan sonra onlar da yanıma taşınmak istiyorlar o zaman da ben çok sorun olucagını düşünmüyorum benim düzenim olur temizlerim toplarım gocunmam yani ama şimdi bir de ramazan misafir gelicek annemle babam hiç takmıyor sanki yani tadilat olması gereken yerler var temizlik yine aynı ama ben de hepsini beceremiyorum :/

dağınık kendine bile bakmayan bi anada bende var, temizliği hiç sevmezz yapmazz delirtir benii,cok ağlamışımdır temızlık yaparken , evide böcek sardıı pislikten. küçüklüğümden beri hep ben yapmaya çalışırım, ama hem ev hem iş hem okul artık canıma yetti . bir an önce meslegimi elime almaya çalışıyorum ayrı ev fikri bendede var. sende muhakkak ayaklarının üstünde durmaya bakk ! kahretme kendini biraz daha sabırrr :KK14:

ben de hep ağlarım sinirimden kriz bile geçirmiştim bi kere. bi de benim takıntı biçiminde yani bu temizlik de ve böcek bizde de vardı bende de fobi resmen görünce deliriyorum ve 1. kat illa böcek geliyo ilaçlayın dedim umarım onu yaparlar. benim ayrı eve çıkmam çok zor annem hasta olduğu için biraz da. ama kontrolu elime alabilirsem yine iyi diye bakıyorum.. :/ Sana da Allah sabır versin ..

Şuanda ayrı eve çıkmam çok mümkün değil.Şu an başvurduğum bi iş var başka bi şehirde o olursa zaten gitmem gerekicek ama olmazsa evdeyim yani. ama benim kafamdaki şey şu yani ben evde olmasam bile evdeki bu halden rahatsızım gerçi artık misafir bile gelmiyor çok. ama eve geldiğimde öyle görüp sinirleniyorum. gerçi güzelce bi temizlense yine o kadar çok kirlenmez dağılmaz ama bir türlü her yeri toplayamadım temizleyemedim kendi başıma yapamıyorum çünkü.. :/

okul bitti ama arkadaşlarımın hepsi ailesinin yanına gitti sadece bir tane var iş bulabilirsem onun yanına eve çıkabilirim belki.. ama o da bir süreliğine tabi

evet bunu kabul ettim ama ben de dayanamıyorum pis bi evde durmaya. zaten ne zaman eve gelsem günlerim hep temizlikle geçiyor kendime göre düzenliyorum temizliyorum ama çok olmuyo malesef. ben iş bulduktan sonra onlar da yanıma taşınmak istiyorlar o zaman da ben çok sorun olucagını düşünmüyorum benim düzenim olur temizlerim toplarım gocunmam yani ama şimdi bir de ramazan misafir gelicek annemle babam hiç takmıyor sanki yani tadilat olması gereken yerler var temizlik yine aynı ama ben de hepsini beceremiyorum :/

ben de hep ağlarım sinirimden kriz bile geçirmiştim bi kere. bi de benim takıntı biçiminde yani bu temizlik de ve böcek bizde de vardı bende de fobi resmen görünce deliriyorum ve 1. kat illa böcek geliyo ilaçlayın dedim umarım onu yaparlar. benim ayrı eve çıkmam çok zor annem hasta olduğu için biraz da. ama kontrolu elime alabilirsem yine iyi diye bakıyorum.. :/ Sana da Allah sabır versin ..

Ama sen artık yetişkin bir insansın ve o ev annenle babanın düzenini kurduğu bir ev. Öyle yapmak istiyorum böyle yapmak istiyorum yok. Onlar istemeden yapamazsın. Çalışırsın kendi evine yaparsın istediklerini..

o evde senin ruh sağlığın çok büyük tehlikede iyi bir iş bulup kendine iyi bir arkadaş ayarlayıp başka eve çıksan senin açından çok iyi olur bu saatten sonra anlaşmanız imkansız onlar değişmeyecek sende öyle o yüzden en mantıklısı bu sanırım ayrıca uzman yardımıda iyi olur psikologla konuşmak biraz olsun seni rahatlatacaktır.

Bence takıntı yapmışsınız onun dolabının içinin dağınıklığından sana ne

Ya da sen haftada bir nevresim değiştirebilirsin ama bence o sürede kirlenmez

Herkes farklı annen olsa da

Tadilat gerekiyor diyorsun ama onlara göre gerekmiyor yahut şimdi uygun zaman değil babam tadilat vs sevmez son ana kadar oturdu sonra yeni ev alıp eskisini sattı tadilat yaptırmadı

Temizleyecek yalnız diyorsun annem hasta diyorsun annen nasıl tek başına temizlesin peki

Bir de tezgahtaki bulaşığa kadar şikayetçisiniz ama biz değiliz ben ve bulaşıklar mutluyuz

Anneniz de siz yokken kirli tabaklarda yemek yemediğine göre canı istediğinde yıkıyor istenmediğinde yıkamıyor yani o bir insan kurulmuş saat ya da robot değil

Ama sen artık yetişkin bir insansın ve o ev annenle babanın düzenini kurduğu bir ev. Öyle yapmak istiyorum böyle yapmak istiyorum yok. Onlar istemeden yapamazsın. Çalışırsın kendi evine yaparsın istediklerini..
evet orası öyle ama ben üniversite okurken bile evden çok ayrı kalmadım her geldiğimde yine ben toparlıyodum yazın falan da zaten sürekli bende odam var falan yani şu anda ben de evde söz sahibi olabiliyorum kısmen de olsa

o evde senin ruh sağlığın çok büyük tehlikede iyi bir iş bulup kendine iyi bir arkadaş ayarlayıp başka eve çıksan senin açından çok iyi olur bu saatten sonra anlaşmanız imkansız onlar değişmeyecek sende öyle o yüzden en mantıklısı bu sanırım ayrıca uzman yardımıda iyi olur psikologla konuşmak biraz olsun seni rahatlatacaktır.
ancak şöyle bisey var ben büyük ihtimal üniversite okudugum sehirde çalışırım ve o zaman da annemler kesinlikle yanıma gelmek istiyorlar bir de tek çocuk olduğu için biz neden senden ayrı oturalım diyolar.illa ki beraber yaşayacagız gibi duruyo

ancak şöyle bisey var ben büyük ihtimal üniversite okudugum sehirde çalışırım ve o zaman da annemler kesinlikle yanıma gelmek istiyorlar bir de tek çocuk olduğu için biz neden senden ayrı oturalım diyolar.illa ki beraber yaşayacagız gibi duruyo
haklılar seni bırakmak istemiyorlardır canım olmazsa çalışacaksın nasılsa bir yardımcı tutarsın ayda 2-3 kez gelir sana yardımcı olur ev böylelikle fazla dağılmaz her derdin bir çözümü illaki vardır :)

Bence takıntı yapmışsınız onun dolabının içinin dağınıklığından sana ne

Ya da sen haftada bir nevresim değiştirebilirsin ama bence o sürede kirlenmez

Herkes farklı annen olsa da

Tadilat gerekiyor diyorsun ama onlara göre gerekmiyor yahut şimdi uygun zaman değil babam tadilat vs sevmez son ana kadar oturdu sonra yeni ev alıp eskisini sattı tadilat yaptırmadı

Temizleyecek yalnız diyorsun annem hasta diyorsun annen nasıl tek başına temizlesin peki

Bir de tezgahtaki bulaşığa kadar şikayetçisiniz ama biz değiliz ben ve bulaşıklar mutluyuz

Anneniz de siz yokken kirli tabaklarda yemek yemediğine göre canı istediğinde yıkıyor istenmediğinde yıkamıyor yani o bir insan kurulmuş saat ya da robot değil
evet benim biraz takıntım var hatta onlar da bunun farkında. ama bunlar benim takıntımın da dışında yani annem de bilir bu halde misafir çağırmaz bile yani ben yokken. ve annem de tadilat yapılması gerektiğinin farkında ama babam çok cimri ve masraf çıkmasın diye hiç birşey yapmaz ne gerek var falan
hasta olduğu için çok ağır temizlik yapamaz ama zaten ben ondan çok ağır temizlik istemiyorum yani evin hiçbir düzeni yok senelerdir mutfak dolapları dahil bütün dolaplar mesela. bazı yerler çok kirli zaten ben evde olduğumda temizliği yapıyorum ona bırakmıyorum ama yılların dağınıklığı mıdır nedir tam toparlayamıyorum bir türlü şimdi yavaş yavaş başlamayı düşündüm odalardan düzenlemeye.ve o kadar çok gereksiz eşya var ki yıllardır kullanılmaz ama atılmaz.annemin biriktirme hastalığı var su şişesi bile biriktirir
aslında benim derdim küçük kirlilikler değil bulasık kalır tezgahta evet toplarsın arada bir dağılır kirlenir ev ona da okey ama her zaman böyle yani yıllardır

haklılar seni bırakmak istemiyorlardır canım olmazsa çalışacaksın nasılsa bir yardımcı tutarsın ayda 2-3 kez gelir sana yardımcı olur ev böylelikle fazla dağılmaz her derdin bir çözümü illaki vardır :)
evet ben de öyle düşünüyorum ileride, gerçi biriktirmeyince yine çok kirlenmiyor ev ben üniversitede kaldığım en geç 2 haftada bir temizliyordum ama şu an bu evin dip bucak temizlenmesi lazım benim rahat etmem için :KK70:

Boyle hemen ayri eve cikmak cok kolay da ben mi bilmiyorum :110: herkes ayni akli vermis :KK14:
şu an hiç mümkün değil benim için. uzun vadede de onlar bırakmıyor beni. ben de bazen uzaklaşayım ayı olayım diyorum ama annem hasta olduğu için içim hiç rahat etmiyor. illa ki bi şekilde anlaşmak zorundayım sonuç olarak.. :/

X