Anne ve kaynana farkı

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
ANNE VE KAYNANA FARKI
aaasss.jpg

Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar. Hal hatır sormuşlar.

Sıra çocuklarına gelmiş.
“Senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri,
“Evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma,
öyle bir gelin çıktı ki, felâket!..

“Sabahtan akşama çalışıyor,
evde doğru dürüst yemek pişmiyor,
yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.

Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.
Ne dikiş var, ne ütü.
Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor.
Evde prensesler gibi oturuyor,
oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”…

“O da evlendi” demiş arkadaşı,
“ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki,
kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor.
Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam,
yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor.
İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor.

Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor,
kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor,
kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, Çooookkkk“

ANNE VE KAYNANA FARKI
Eki Görüntüle 1428430
Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar. Hal hatır sormuşlar.

Sıra çocuklarına gelmiş.
“Senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri,
“Evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma,
öyle bir gelin çıktı ki, felâket!..

“Sabahtan akşama çalışıyor,
evde doğru dürüst yemek pişmiyor,
yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.

Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.
Ne dikiş var, ne ütü.
Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor.
Evde prensesler gibi oturuyor,
oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”…

“O da evlendi” demiş arkadaşı,
“ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki,
kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor.
Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam,
yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor.
İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor.

Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor,
kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor,
kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, Çooookkkk“
Eeeee ne bekliyorsunuz ki sonuçta el kızı değilmi kötüleyecek gibi

Nerdeyse bendende o kadar insan banyoya giriyor diye bi dünya laf işitirmi ya sonuçta aynı evde yaşıyorsunuz

Nerdeyse bendende o kadar insan banyoya giriyor diye bi dünya laf işitirmi ya sonuçta aynı evde yaşıyorsunuz
Bende bir yasiyorum kacarak evlendim hayatimin en buyuk hatasini yaptm mecburen bu lanet kadnla yasiyorum banyodan falan skntm yok ama oglunu cok kskaniyor biz ayrilsa gobek atar o derece..

kimileri kayın validesinden şikayetçi kimi annesinden... annesinden şikayetçi olan tomarla kız var.

evlenmeden önce bir çoğu annesinin yüzünü bile görmek istemiyor. evlensemde kurtulsam diyor. gelin olunca da anneler bir anda pamuk oluyor.

annelerle sorun yaşandığında kendi canı olduğu için insan affedebiliyor. kayın valideyle sorun yaşandığında tü kakayı yapıştırıyoruz.

ama insanoğlu işte...

Bende de durum benzer.sen soyluyo musun peki
Valla esim benim ailemle tanistiktan sonra kendi ailesinin anormal oldugunu anladi zaten zavallim. O yüzden de olabildigince bizde görüsmemeye calisiyoruz artik, yapacak birsey yok.

Valla esim benim ailemle tanistiktan sonra kendi ailesinin anormal oldugunu anladi zaten zavallim. O yüzden de olabildigince bizde görüsmemeye calisiyoruz artik, yapacak birsey yok.
Hic mi ilgilenmiuolar sizle.dugun vs zamani nasillardi
bizde de yani asiri ilgisiz degiller ama esim arar sorar onlar aramaz hic.yapmasi gereken seyleri yaptilar ama nasi desem sicaklik goremiyorm fazlasi yok ben onlari hic ailem gibi goremiyorm konussam mi diyorum.

Hic mi ilgilenmiuolar sizle.dugun vs zamani nasillardi
bizde de yani asiri ilgisiz degiller ama esim arar sorar onlar aramaz hic.yapmasi gereken seyleri yaptilar ama nasi desem sicaklik goremiyorm fazlasi yok ben onlari hic ailem gibi goremiyorm konussam mi diyorum.
Valla esimin ailesi bizim dügün zamani filan da maddi anlamda herseyi yaptilar. Hic bir seyimiz eksik degildi. Fakat duygusal anlamda sifirlar. Bizdede sicaklik sifir. Bende onlari ailem gibi görmüyorum. Bence konusma, cünkü degismeyecek, degisecek olsa zaten bastan böyle olmazdi, birde canini sikacak birsey söylerler iyice sinir olursun.

Valla esimin ailesi bizim dügün zamani filan da maddi anlamda herseyi yaptilar. Hic bir seyimiz eksik degildi. Fakat duygusal anlamda sifirlar. Bizdede sicaklik sifir. Bende onlari ailem gibi görmüyorum. Bence konusma, cünkü degismeyecek, degisecek olsa zaten bastan böyle olmazdi, birde canini sikacak birsey söylerler iyice sinir olursun.
Esim yabanci demissin belkide onun etkisi vardir hadi kulturler farkli diye tolere edilebilir benim esimin ailesi 10 dk mesafede oturuyolar ama bana km lerce uzaklar gonul olarak.evlerine gittigimzde iyiler hoslar agirliyolar bisey isteyince yapiyolar laf soz vs hic bisey yok tamam ama ben bunu istemiyorum ki.ben onlarla gonul olarak yakin olmak istiyorum gercektn bi aile olmak istiyorum kizlari damatlari hepsi ayni yani esim de kabullenmis napsin degisecekleri yok cunku.off yaa bazen cok sinir oluyorm onlar hakkinda ne hissettigimi hic bilmiyorum

benim annem 68 babam 75 yaşında birşey alacam desem önce eşimin ne düşündüğünü sorar...
eğer eşim al diyo desem....al tabi iyi olur der.....
eğer eşim alma diyo desem...aman boşver kızım rengi kötüymüş, kullanışlı olmaz vs. deyip fikrini söyler....eşimle ola ki takışırız diye.....
gelinimiz yabancı...tatile geldiler...annem yemeklerini yapar o ders çalışırken meyve soyar nar ayıklar önüne koyar....seve seve yapar bunları....yiyor diye sevinerek bize anlatır.....abim canı sağolsun biraz dondur....biz anneme deriz abime söyle gezdirsin evde yemek yemiyorsa dışarı çıkarsın hergün diye düğün yapmadılar babama dedik git hediyesini al o da o yaşında yanında götürmüş ne istiyorsa almış kıyafet falan...lüks mağazaların isimleriniz biz verdik hep....
yani bu işler kişinin insanlığıyla alakalıdır....
onun bizden memnun olması bizi çoook mutlu eder o ayrı...en önemlisi de biz onu mutlu edersek abimde mutlu olur....
aile olarak düşüncemiz böyledir....

Esim yabanci demissin belkide onun etkisi vardir hadi kulturler farkli diye tolere edilebilir benim esimin ailesi 10 dk mesafede oturuyolar ama bana km lerce uzaklar gonul olarak.evlerine gittigimzde iyiler hoslar agirliyolar bisey isteyince yapiyolar laf soz vs hic bisey yok tamam ama ben bunu istemiyorum ki.ben onlarla gonul olarak yakin olmak istiyorum gercektn bi aile olmak istiyorum kizlari damatlari hepsi ayni yani esim de kabullenmis napsin degisecekleri yok cunku.off yaa bazen cok sinir oluyorm onlar hakkinda ne hissettigimi hic bilmiyorum
Bende esin yabanci sandim. Evet bizimkinde birde kültür farki olayi var fakat yinede cok sinir bozucu bir durum. Allah sanada kolaylik versin ne diyim..

Bende esin yabanci sandim. Evet bizimkinde birde kültür farki olayi var fakat yinede cok sinir bozucu bir durum. Allah sanada kolaylik versin ne diyim..
Yok yabanci diil pardon yanlis ifade ettigm icin.yabanci yada diil hic farketmez aslinda muhim olan kalp..kalbi yumusak sicak icten insanlarla allah karsilastirsin.kendi ailem sagolsunlar cok ilgililer ama esimin ailesini yok saymaktan baska care yok bende arkadaslarimz dostlarimz olsn aileden yakin insallah diye kendimi oyle teselli ediyorm kan bagi demek hersey diilmis.bir arayip sorun evladinizi hadi beni gectim iyi mi hasta mi derdi var mi.off yaa

X