Anneler evlat ayrimi yapar mi

fromrainforest

......
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
818
1.031
Annemin benden ziyade kardeslerime duskun oldugunu goruyorum...ben zordayken yanimda olmayan annem o zor durumdayken yaptigim hatalari kardeslerim yapmasin diye cIrpInIp duruyor...soyleyince de ben hassas oluyorum...ayni durumu yasayan var mi...

Biz de tam tersi, esim önemsenmiyor varsa yoksa kizlari. Kücüklükten beri az cekmemis esim bu ayrimdan. Ona yapilmayan hersey kiz kardesine yapilmis malesef..

eger kendin icin degil esin icin dert ediyorsan sakin dert etme canim
hatta cok ama cok sanslisin oyle diyebilirim
senin yerinde olmayi ve nisanliminda esinin yerinde olmasini okadar cok isterdim ki

Ne soylesem ne yapsam ben hataliyim..kadinda soyle bisi var birini alip kafasinda bi yere yerlestiriyo sonra o kisi ne yaparsa yapsin indirmiyo yerlestirdigi zirveden...sen ne anlatirsan anlat sana bahane buluyo sen suclu oluyosun gozunde....hep tarafli bakiyi yani..objektif olamiyo...dolayisiyla bazi seyleri goremiyo..kendisi bisey anlattigi zaman inanmami dinlememi bekliyor...veya kardesim ona bisey dedigi zaman bana x bunu dedi zatwn y de bana kiziyo diyo mesela kardeslerimle ilgili....dinliyorum evet haklisin diyorum ona hakliysa eger...ama ben onlarla ilgili buni yapti etti dedigimde hep onlarin yaptiklarina bahaneler buluyo..bIktIm artIk hareketlerinden...

eger kendin icin degil esin icin dert ediyorsan sakin dert etme canim
hatta cok ama cok sanslisin oyle diyebilirim
senin yerinde olmayi ve nisanliminda esinin yerinde olmasini okadar cok isterdim ki

Koca insanlariz simdi önemli degil ama onun icindeki cocuk bazen öyle bir ortaya cikip üzülüyor ki.. Buna iste dayanamiyorum saygi gösteriyouz ama sirf cocoukken esimin kalbini kirdiklari icin onlari icten ice hic sevmiyorum..
Yerimizde olmak isteme, nesi iyi ki bu durumun. Burun sokmaya gelince kimse susmuyor cünkü.

Koca insanlariz simdi önemli degil ama onun icindeki cocuk bazen öyle bir ortaya cikip üzülüyor ki.. Buna iste dayanamiyorum saygi gösteriyouz ama sirf cocoukken esimin kalbini kirdiklari icin onlari icten ice hic sevmiyorum..
Yerimizde olmak isteme, nesi iyi ki bu durumun. Burun sokmaya gelince kimse susmuyor cünkü.

sevgisizlik kotu anliyorum canim
benim sorunumda sevgi ustune aslina bakarsak
konum bile var kaynanami kiskaniyorum diye, kv okadar duskun ki nisanlima anlatmak mumkun degil anca gozle gorunce anlayabilirsin inan, beni istemiyor sevmiyor, oglunu kimseyle paylasmak istemiyor, beni yokedebilecek gucte olsa ederdi oyle diyeyim :)

Esimin annesi degil arkadaslar...benim annem bunu bana yapiyor..kardeslerimin yaptigi herseyin onun gozunde bahanesi var..kendisine yapildigi zaman aliniyor kIrIlIyor ama bana yapildigi zaman hep onlar hakli oluyolar..cok zoruma gidiyo...

Bunu senelerce manevi emek sarfettigim akrabamiz da yapiyor...akrabamizin ned3n yaptigini biliyorum..cunku kardesimin esinin meslegi onlarin her daim isine yarayacak turden...ben o kadar emek sarfettigim halde onlar benden daha degerli..ama dillendirsem kiskanc olurum...onlara dillendiremedim..anneme dillendirdim..hassas oldum...ve yine onlara bi bahane buldu...

Diıer kardeşinin ne özeliği var maddi bakımından daha iyi mi durumda ?

Bizim maddi durumumuz daha iyi simdilik...ama kardesim onlarin istedigi meslek grubundan biriyle evlendi diye daha akIllI onlarin gozunde..ben ise karsima cok daha zengin ve istedikleri statude insanlar ciktigi halde evlenmedigim icin salagim gozlerinde...babam da bunu bana acikca demis bi insan...

bir anne olarak söyleyeyim; geneli yapmaz.. ama nedense evlatlar arasında hep "sen zaten X'i daha çok seviyorsun" muhabbeti döner.. Nedeni ise anne olunca anlaşılır.. şöyle ki; evlatlardan birisi daha girişken, hayatını kendi başına devam ettirecek yapıda ise anneler genellikle ona anlamsız bir güven duyar.. anlamsız diyorum çünkü o da çocuktur aslında..

diğer kardeş biraz daha geri planda kalan bir yapıya sahipse onu öne çıkarmak için uğraşır durur.. karşıdan bakıldığında çok sağlam bir evlat ayrımı gibi görünse de, bu aslında annenin "üzerine düşmediği çocuğuna" duyduğu güvenden kaynaklanır..

Emeklerime mi yanayim ayrim yapan anne babama mi...yurtdisindayim simdi gitcem bikac gunlugune memlekete kardesime gitmicem buyuk ihtimal cunku zamaninda cok kIrdI beni..herzaman ki gibi annemlerin bi bahanesi vardi..onu hakli cikaracaklar ya..evlerine gitmiyorum yabani oluyorum..niye gitmedigimi anlatiyorum yine beni haksiz cikarmaya calisiyolar...dunya gercekten cikar iliskisinden ibaret ...aile ve arkadas kavramini esten herzaman onde tutan biriyim..ama ailemdeki bazi insanlardan nefret ettim artik...ama onlara sorarsan benim sucum..

Sevgi olarak ayrım yapmaz asla. Ayrım demeyelim de daha hassas davrandığı durumlar oluyor.

--- İlk ve son göz ağrısına daha hassastır.

--- Evlatlarından biriyle iletişimi daha iyidir , evladı onu üzmüyordur daha hassastır.

--- Cahillik zamanına denk gelir, ilk çocuğunda hatalar yapar, sonraki çocuklarında daha dikkatli olur; ama vicdanı hep sızlar.

--- Çocuklarından biri ona maddi manevi daha iyi bakar, ona karşı hassas olur.

--- Çocuklardan biri daha zayıftır, korunmaya muhtaçtır daha hassas olur v.s

bir anne olarak söyleyeyim; geneli yapmaz.. ama nedense evlatlar arasında hep "sen zaten X'i daha çok seviyorsun" muhabbeti döner.. Nedeni ise anne olunca anlaşılır.. şöyle ki; evlatlardan birisi daha girişken, hayatını kendi başına devam ettirecek yapıda ise anneler genellikle ona anlamsız bir güven duyar.. anlamsız diyorum çünkü o da çocuktur aslında..

diğer kardeş biraz daha geri planda kalan bir yapıya sahipse onu öne çıkarmak için uğraşır durur.. karşıdan bakıldığında çok sağlam bir evlat ayrımı gibi görünse de, bu aslında annenin "üzerine düşmediği

18 yasindan itibaren hep kendi ayaklarim uzerinde durdum...gereksiz yere ailemden yardim isteyen insan olmadim hic bir zaman...yurtdisinda bundan onceki yerim allahin unuttugu bi yerdi...1 sene kesintisiz kaldim orda..ismini versem sasirirsiniz..dondum ...benim yasadigim sehirde diger kardesim de vardi..annem benim icin totosunu kaldirip da yanima gelmedi..sebep benim aramamam...ben aramaliymisim onu...diger kardesim de her haltta arar cagirir..ogluna bakamadim gel..dogum gunu var gel...en sonunda cok yakin bi arkadasima patladim...o da annem geldiginde onunla konustu...fromrainforest kiskancligindan yapmiyor teyze dedi 1 sene kesintisiz lanet bi ulkede yasadi buraya yalniz geldi fakat digerinin herkes yanindayken bu kizin yaninda kimse yok dedi...anladi heral biraz..ama zoruma giden annemin bunu kendi kendine idrak edememesi ...bu arada annem cok iyi egitim almis biri...

ayrımdan o kadar korktum ki 2. çocuu bile yapamadım.yapmayanı görmedim.az ya da çok yapıyorlar

X