annelere devletten yardım..torba yasa

AYBUKEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2007
265
6
42
arkadaşlar bugün gazetelerde okuduğum kadarıyla torba yasaya göre birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 TL doğum yardımı yapılacakmış bu konu ile ilgili net bilgisi olan varmı acaba

aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvuru yapılıyor..her ilde varmış..diyelimki 2. çocuğunuzu doğurcaksınız ozaman 400 lira veriliyor..önceden doğan çocuğa verilmiyor fakat 2. yada 3. çocuğunuza doğum yaptığınızda ona göre para yatıyor..

aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvuru yapılıyor..her ilde varmış..diyelimki 2. çocuğunuzu doğurcaksınız ozaman 400 lira veriliyor..önceden doğan çocuğa verilmiyor fakat 2. yada 3. çocuğunuza doğum yaptığınızda ona göre para yatıyor..

benim 2011 mayıs doğumlu oğlum alamıyorum yani yada sadece ssk lı çalışanlaramı mahsus

Seçim reklamı inanmıyorum... 300 e 400 e güvenip çocuk yapamam ...
Doğum iznimiz bile 8 hafta neden diğer ülkeler gibi değiliz 300 lira benim bebeğimin 3 aylık bez parası ancak oluru amirde mama vereceksek yandık bi kutusu 39 40 lira...

Devlet 300 400 600 verse ne olacak? Ona göre mi çocuk yapacaksınız?

yüzbin verse bile bu devirde 2. çocuk yapmak bana göre olmaz herkesin kriteri farklıdır kimi en iyi okullara gönderiri kimi devlee kimi a marka ayakkabı alır kimi almaz kimi ikisinide aynı sevemez..sırf bu nedenele çocuk yapmam..

önceden doğan çocuğada veriliyormuş cnm
"Konu ile açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 15 Mayıs öncesi doğan çocukların da çocuk sayısına dahil olduğunu belirterek şöyle konuştu"

2. Çocuğum oluyor ve 400 TL alıcam.. Doğum masrafı 1000 TL, çocuğun giyeceği 500 TL, bezi aylık 30 TL, ıslak mendili aylık 20 TL, kreşe giderse aylık en az 400 TL !! Sanırım Nasrettin Hocanın komşusunun kazanı gibi bize verdikleri 400 TL de doğuracak . Neyse 400 TL , 400 TL dir.. Ne kadar gelirse kar. :KK70: Vergilerimizin bir kısmı geri dönsün. :KK70:
Bu arada İzmir'de süt kuzusu projesi var. 6 Yaşına kadar evlere süt dağıtıyorlar. Başka illerde de var mı? İzmir Belediyesinin diye hatırlıyorum projeyi ondan sordum.

önceden doğan çocuğada veriliyormuş cnm
"Konu ile açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 15 Mayıs öncesi doğan çocukların da çocuk sayısına dahil olduğunu belirterek şöyle konuştu"

çocuk sayısına dahil zaten..ama önceden doğana para yok..kanundan sonra kişi 2. çocuğunu doğurursa 2. çocuk parası yatıyor..geriye dönük para alunmayacak..

Böyle bir şey yapılıyorsa maaş olarak olmalı bir kere vereceği 300 tl neyi karşılayacak acaba merak ediyorum.

Haftalığı 100$'a haftada 60 saat çalışacak işçiyi nerden Bulacaklar?
En az 3 hatta 5 çocuk yapın.
Sen Turkiyesin büyük Düşün!

X