Annelik size de ağır geliyor mu?

runforestrun

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2014
195
516
Yakın zamanda anne oldum ama bebeğim icin endiselenmekten anneligin keyfini cikaramiyorum.Bugün kanepeden halıya düstü.Apar topar hastaneye götürdük.Beni görmeniz lazım zıngır zıngır titriyorum,ağlıyorum.Doktor biseyi olmadigini söyledi cok sükür.Simdi evdeyiz bu sefer de hastanedeki hasta cocuklardan mikrop kaptiysa diye endiseleniyorum.Deneyimli anneler kendi yasadiklarinizdan beni rahatlatacak biseyler söyleyin lütfen.Ben mi abartiyorum yoksa annelik böyle bisey mi?

çok takmışsınız ya. sakin olun biraz, ilk hamileliğiniz belli.:KK17:

benim kardeşim her gün 3 kez yataktan düşerdi, alışmıştık artık. :KK70: tabi siz o kadar gamsız olmayın da bu kadar endişelenmeyin.

Bu kadar pinpİrikli olmayın bence ömür mü geçer? Düşünsene heran ayağım takılacak diye yürümeyi bırakmak gibi bişey..
Ben rahat bir anne olduğumu düşünüyorum, yani benim de kızım düşer, hasta olur, iğne olur filan ama öyle kaybetmem kendimi. Yoksa nasıl faydam dokunacak ki ona? Herşey kararında güzel, rahat ol..

Ilk çocuk sanırım hep Kaygı ile büyütülüyor ama onun da etkisiyle sanırım ilk çocuklar hep sıkıntılı oluyor
Sizinki kadar olmasada bende ilk çocuğumu hep Endişeli büyüttüm ikinci çocuğumu da keyifle büyütüyorum
İlki de kaygılı daha korkak Çekingen ikincisi de cesur atak inatçı
Bişey olmaza alıştırın biraz kendinizi çocuklar malesef kolay büyümüyor

rahat olcan alışırsın zamanla düşe kalka ve hasta olarak büyüyorlar 2 cocugum var anneni komşunu nasıl büyüdügünü düşün mikropsa oda lazım tabi aşırı demiorum ama vücudu direnc kazanmali arkadasım öptrmezdi kimselere sürekli hijyen dr.kızdi bu çocugun bagışıklıgı zayif yapma diye ben hep öptm annemde babamda öptü düştü kalktı büyüdü bi sınırı var ama rahat olmaya calış

canım benim öncelikle geçmiş olsun..lütfen biraz sakin ol..bende akşam haberleri izliyordum 6 yaşındaki çocuk tırın altında kalmış..koca lastiğin altında çocuğun yarısı kalmış..doktorlar dikkatlice çıkardı ama çocukta çok tehlikeli kırıklar var,hayati tehlikesi var..yani demek istediğim senin bebeğin şuan iyiymiş ama çocuğu çok daha kötü durumda olan bir anne var..haline şükret ve çocuğu gerçekten acılarla boğuşan bu anneye dua et..

İlk zamanlar bende de olmuştu aşırı titriyordum üzerine zamanla azalıyor benimde bebeğim kaç defa düştü yataktan kanepeden bide sakınilan göze Çöp batar takıntı haline getirmeyin daha emekleyecek yürütecek çok düşüp kalkacak o zamanda böyle yaparsanız cocugunuza zarar verirsiniz aşırı korumaci olarak

En çok çocuğun düşmeleri tehlikelidir , kaynanamın akrabasının bebeği damdan düşmüş hastaneye götürmüş ama birşey yok demişler yıllar sonra mlğren hastalığı ortaya çıkmış onda

evet annelik böyle bir şey ama abarttığınız taktirde antidepresana başlamanız yakındır.. siz önleminizi alın gerisini Allah'a bırakın.. Her an, her şeyden koruyamazsınız.. Üzerine titremek miniğinizi korumak değil kendinizi yıpratmak olur.. inanın düşecekse düşüyor, hastalanacaksa hastalanıyor.. rahat olun göreceksiniz kendinizi daha iyi hissedeceksiniz :)

Yakın zamanda dediğinize göre daha çok küçük, dönemeyen bir bebekten mi bahsediyoruz?
Yürüyen, yerinde durayan, tırmanan bir çocuktan bahsetseydiniz koltuktan düşmesine şaşırmazdım. Ama bebek oldu mu normal göremiyorum. Az daha dikkat lütfen. Çocuğunuzu korumasız yüksekliklerde ya iyi gözetin, ya da güvenli bir yere yatırın. Koltuk tepeleri tehlikeli.

Yakın zamanda dediğinize göre daha çok küçük, dönemeyen bir bebekten mi bahsediyoruz?
Yürüyen, yerinde durayan, tırmanan bir çocuktan bahsetseydiniz koltuktan düşmesine şaşırmazdım. Ama bebek oldu mu normal göremiyorum. Az daha dikkat lütfen. Çocuğunuzu korumasız yüksekliklerde ya iyi gözetin, ya da güvenli bir yere yatırın. Koltuk tepeleri tehlikeli.

kesinlikle katılıyorum..

2 bebeğimi resmen yerde battaniye üzerinde büyüttüm ben.. kendisi çıkacak durumda olmadıkça kesinlikle yatağa, koltuğa koymayın.. yer en güvenilirdir..

Ah ah annelik böyle delilik sınırlarında gelip gitmek demek işte:)

Ben ilk anne olduğumda bırak kendi çocuğum için kaygılanmayi dünyadaki her çocuktan sorumlu sanıyordum kendimi

Abartmamak lazım yoksa onlara Yarardan çok zararimiz dokunur özgüveni olmayan ve bağımlı bireyler olmalarına zemin hazirlariz hem de kendimizi çok yorariz

Tedbirli ama aşırı korumaci olmamak en güzeli de annelik işte :KK69:

bende aynı sizin gibiydim biraz büyüyünce geçiyorHoppa şimdi o kadar miniktirki dokunmaya korkuyor insan.. her anne abartır, sizde abartıyorsunuz normal..

Yeni yeni dönmeye başladı.Kanepenin biri rahat hareket etsin diye hep açık durur.Etrafinda yastiklar vardir.Olay ben yemek yaparken bebeğimi babasina emanet ettigim sırada oldu.Yoksa çok tedbirli bir anneyim.

ilk cocukta biraz deneyimsiz oluyor anne ama sonra yawas yawas alısırsınız benim oglum kolikti aglarken katılırdı hastaneye gidene kadar uyuya kalırdı ah ah ne günlerdi ama gelip gecti

runforesbende post: 40192905 .!.:
Yakın zamanda anne oldum ama bebeğim icin endiselenmekten anneligin keyfini cikaramiyorum.Bugün kanepeden halıya düstü.Apar topar hastaneye götürdük.Beni görmeniz lazım zıngır zıngır titriyorum,ağlıyorum.Doktor biseyi olmadigini söyledi cok sükür.Simdi evdeyiz bu sefer de hastanedeki hasta cocuklardan mikrop kaptiysa diye endiseleniyorum.Deneyimli anneler kendi yasadiklarinizdan beni rahatlatacak biseyler söyleyin lütfen.Ben mi abartiyorum yoksa annelik böyle bisey mi?
Off çok zor çok bende hamileyim şimdiden bozdum pskolojimi allah yardım etsin bize

Endiselenmek falan gayet normal ama bu cocuk büyüdükten sonra bu huyunuz ona eziyet olur.Rahat olun tek anne siz degilsiniz ve bazıları hastalık falan gecer diye bile umursamıyorlar.Biraz daha rahat olun yani ikiniz icinde

ilk cocukta biraz deneyimsiz oluyor anne ama sonra yawas yawas alısırsınız benim oglum kolikti aglarken katılırdı hastaneye gidene kadar uyuya kalırdı ah ah ne günlerdi ama gelip gecti
Kural 1. Babaya çocuk emanet ederken %100 güvenme :KK45:%90 güvenebilirsin
Bence siz tedbir alın, emeklemeye başladıktan sonra o kadar tehlikeli olmaya başlıyor ki,uyanık olmak lazım. Başlığınıza cevaben, evet bana da bazen annelik zor geliyor,ağır bir yük. Ufakken değil de 1buçuk yaştan sonra çok zorlanmaya başladım,kendi hareketlerime bile dikkat ediyorum. Bizi örnek alıyor kişiliği oluşurken

X