annem eş adayını onaylamıyor :(

belinay24

sen varsan heryer huzur
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
365
163
merhaba ben 24 yaşında bir öğretmenim. Doğuda mütevazi bir ilçede öğretmenlik yapıyorum. erkek arkadaşım kürt aynı ilçede öğretmenlik yapıyoruz. 2 yıldır birlikteyiz babam sorun çıkarmadı ama annem hiç istemiyor bu kültürde yapamayacağımı söylüyor sevgilim 7 kardeş tamamen doğu kültüründe yetişmiş biri. aranızda bu tarz evlilikler yapanlar var mı? şimdilik çok iyi anlaşıyoruz birbirimizi seviyoruz ama annemin söyledikleri de beni çok etkiliyor. yorumlarınızı bekliyorum.

Anneni dinle bence ..Ben bu konuda annemi dinledim cok cok mutluyum hep ona dua ediyorum.
Bir arkadasım dinlemedi ailesi gönülsüz verdi ama cok pişman şu anda cocugu da var uyum saglıyor sadece..senin durumundaydı aynen.
Daha 24 yaşındasın bana göre evlenmek için bir süre daha görev yap ve acele etme zamanla hersey daha net olur yani diretme anneni üzmeye değmez ..Insan ayırdigim için deil yanlış anlama özellikle batı taraflarında yaşamış büyümüş bir insansan aynı eve girdiginde anlıyorsun kültür fafarkını.Cok iyi düşun acele etme üzülme zamana bırak.Dogru insan oysa senin icin zamanla anlasılır annen de onaylar ama degilse anneni üzmüş olmana degmez

Ben aşık olursam ve karşımdaki erkek de mantıklıysa, çok iyi anlaşıyorsam annemi ikna etmek için kararlı bir şekilde adım atardım. Kararlı durman ve sevgini ifade etmen önemli. Yaşayacak olan sensin. Diren. Aşk herkese nasip olmuyor.
Batıya taşınırsınız bir süre sonra.

merhaba ben 24 yaşında bir öğretmenim. Doğuda mütevazi bir ilçede öğretmenlik yapıyorum. erkek arkadaşım kürt aynı ilçede öğretmenlik yapıyoruz. 2 yıldır birlikteyiz babam sorun çıkarmadı ama annem hiç istemiyor bu kültürde yapamayacağımı söylüyor sevgilim 7 kardeş tamamen doğu kültüründe yetişmiş biri. aranızda bu tarz evlilikler yapanlar var mı? şimdilik çok iyi anlaşıyoruz birbirimizi seviyoruz ama annemin söyledikleri de beni çok etkiliyor. yorumlarınızı bekliyorum.

Benim kardeşim 15 yaşından beri diyarbakırlı biriyle konuşuyor babam ilk başta kabul etmedi bir hafta sonra inancı var mı namaz kılmayı biliyor mu dedi elhamdülillah müslüman deyince o zaman tamam dedi :KK70:
Ayrıca benim ilk sevgilimde kürttü onun ailesi sağcı ve Türk olduğum için beni reddetti bir yaşamayı bile kabul etmiştim ama terketti beni çok üzüldüm ikinci sevgilimle aynı görüşteniz ailem çok seviyor 6 yıldır konuşuyoruz . Sizin kafa yapınız uyuyorsa emek verin anneniz de size kıyamaz .
Şahsen çocugum olsa temkinli yaklaşırdım ama evladımın parlayan gözlerini görünce hatır diyemezdim :p

O senin yapını bildiği için anneni dinle derim evlilik için aşk yeterli değil

Kuzenim böyle bir kulturde yetismis birinden baya cekmisti, tokat atmisti kuzenime cunku babasi annesine atiyordu, aldatmıştı cunku babasinin 3 tane kumasi vardi..gibi.. Ama hepsi ayni olacak diye bir sey yok. Eğer siz güveniyorsanız birbirinize bu sıkıntı olmamalı..sevgiler

Burdan kimse size yardımcı olamaz aslında. Çünkü bu tamamen size ve karşınızdaki insana bağlı. Kişilikleriniz uyumluysa, birbirinizin hayat şartlarına, ailelerinize uyum sağlayabilecekseniz yürür..

Biri burda çıkıp ben denedim olmadı diyecek, diğeri benim eşim kürt ben mutluyum diyecek. Sonra üyeler ırkçılık cart curt diye birbirine sakdıracak. Sizin kafanız allak bullak olacak iyice. Bu kararı düşünüp taşınıp kendiniz vermelisiniz...

2 ay sonra nisanlanacagim sevgilim dogulu ama o kulturdeki insanlar gibi degil bana bi batilidan daha cok uyum sagliyor. Her zaman iyiki onunla birlikteyim diyorum. Kadinlara cok saygilidir tavirlari hep efendidir. Bu ozelliklerinin aileden geldigini dusunuyorum. Birde ailesi doguda degil baska bir ilde yasiyor. Ben halimden memnunum ama kayinvalidem kaynanasindan gelenek ve goreneklerden cok cekmis o yuzden hic sevmez. Siz sevgilisini ve ailesini iyi gozlemleyin.

Kişinin karakteri önemlidir mezhebi degil. Her kürt ya da her türk ayni degildir. Bizim gibi türklerden de hirsizlar katiller tecavuzculer ckmiomu ? Her türk mukemmel mi degil. Her kürt de kötü diyemeyiz. sen onunla yasayacagina, bi ömür gecirecegine kanaat getirdiysen aşkını ezip gecme bence. sevdigin insanla evlen. Ama dedgm gbi karakterini iyi tart,emin ol. Evet bu adamla ben bi ömür geciririm de, sonra aşkına sahip çık :) mutluluklar cnm. Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun insallah

sevgilinizin yapısı nasıl bilmiyorum ama aileler bir araya gelince işte ozaman çıkıyor kültür farkı falan, ama tabi sevgiliniz tamamen farklı olabilir onun yapısıda önemli

kültür farkı evliliklerde boşanmaya kadar gidebiliyor..sen şuan ordasın ve onlar gibi yaşayacağına inanıp inanmadığına bak..

Geçinmeye gönlü olduktan sonra insan her türlü geçinir.Lazı ,çerkezi ,türkü, kürdü hatta almanı,ingilizi yada arabı evlenen çok mutlu olan insanlarda var yada evlenip mutsuz olan evlilikte mutluluk iki bireyin birbirine önce saygı sonrada sevmesiyle alakalıdır.Hayat sizin hayatınız evlilik zor bir seçim ömür boyu anlaşırım diyorsanız evlenin.

Benim eşim Kürt. Severek evlendik, ve çok uğraştık evlenmek için. Bu kadar sene sonra hala çok seviyoruz birbirimizi elhamdülillah. Ama hala kültür ve yapı farklılıklarıyla uğraşıyoruz. Aileler uyum gösteremiyor. Eşimin ailesini de severim ama çok farklıyız. Sevmek çok güzel ama bunlarla uğraşmak yerine birebir kültürünün uyuştuğu biriyle evliliği düşünmek bence daha iyi olur. Annnenin sözünü yabana atma kesinlikle. Aynı Kültür'de olup anlaşamayanlar da var. Eşimin ailesi de ben de anlayışlıyız birbirimize karşı mesela ama aileye benden sonra gelen gelinler çok daha rahat uyum sağladılar, kendileri de Kürt olduğu için. Kürt Türk farkı kalmadı artık derler ama aile yapısı, anlayışı farklı işte. Hatta Doğu'yla batı farklı. Bizim şansımız, sevgimiz çok şeyi yendi, beraber aştık ama çok yorulduk bunlar için. Anneni dinle bence.

Annen haklı Batman'da yaşıyorum buraya başka illerden gelin gelmiş arkadaşlarım ne yaşıyo görüyorum

Benim eşim Kürt. Severek evlendik, ve çok uğraştık evlenmek için. Bu kadar sene sonra hala çok seviyoruz birbirimizi elhamdülillah. Ama hala kültür ve yapı farklılıklarıyla uğraşıyoruz. Aileler uyum gösteremiyor. Eşimin ailesini de severim ama çok farklıyız. Sevmek çok güzel ama bunlarla uğraşmak yerine birebir kültürünün uyuştuğu biriyle evliliği düşünmek bence daha iyi olur. Annnenin sözünü yabana atma kesinlikle. Aynı Kültür'de olup anlaşamayanlar da var. Eşimin ailesi de ben de anlayışlıyız birbirimize karşı mesela ama aileye benden sonra gelen gelinler çok daha rahat uyum sağladılar, kendileri de Kürt olduğu için. Kürt Türk farkı kalmadı artık derler ama aile yapısı, anlayışı farklı işte. Hatta Doğu'yla batı farklı. Bizim şansımız, sevgimiz çok şeyi yendi, beraber aştık ama çok yorulduk bunlar için. Anneni dinle bence.
Bir sey merak ettim diger gelinler dogulu demissiniz ya benim kaynanam onlarin entrikalarindan isteklerinden illallah etmis. O yuzden sevgilime sen bizim oradan biriyle asla evlenmiceksin batidan birini bul diyomus hep benden once. Kaynanam ilk kez cocuk evlendiriyor dogulu gelini yok ama etraftaki orneklerden soyluyor. Sizin eltilerde oyle mi acaba?

kültür farklılığı önemli..
aşk gözümüzü kör edebiliyor lakin evlendiğin zaman aşktan ziyade uyum sağlayabilmek daha önemli.
anneni dinle.

X