annem ve esim hak

mgdmr

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
16
6
Arkadasar selam
1 yildir evliyim . Benim sikintim surekli annemle ayni konu uzerinde tartisiyoruz. Ailem esimi ve ailesini sureki bana karsi elestiriyor. Esimin ailesinden bir kotuluk gormedim esimde bana karsi cok iyi cok sukur. Fakat ailem hep kusur gorup elestirmek hosuna gidiyo ne yapmam gerektigini bilmiyorum.bu konu beni gerceten cok uzuyor.

Baslrda boye degildi git gide hersey aileme batar oldu sanirim. esimin aiesini yemege aldim annem ona ne gerek var buna ne gerek var kendini kuandirma diyip canimi sikti. Ben evime kim gelse ayni hazirlii yapiyorum.aieler yapici olmasi gerekirken yikici oluyolar.

Aynı benim annem. annem de tatilde bana geldi açtı ağzını hemen kapattırdım anne dedim ben onlarla mutluyum onların bana karşı bir terbiyesizliği olmadı bacıların öğretiyor sen de gelip evim de söyleme birdaha dedim arar hepsini rezil ederim yarın onları da görcem dedim inşaallah daha da etmez çok sinir oluyorum bu konuya... Hele benim gibi teyzelerin varsa varya yandın olmayan şeyler ailenin içinde laf diye döner :mad:

eleştirdikleri konu nedir mesela? belki çok sevdiğiniz için siz bi kusur goremiyorsunuzdur?

Mesela esimin annesi ile cok yakin oturuyoruz ailem ille aramda biraz mesafe var. buna surekli takiyolar. Fakat esimin annesi tek yasiyor esi vefat etmis. Esimde onu yaniz birakmak istemiyor. Benim annemin yaninda hem kardeslerim hem babam var. Cok sukur hayatta. ve bende sık sık ziyareterine gidiyorum esimde geliyor.

aileni eşinden uzak dur ve eşinle arandaki tartışmalarına karıştırma.benimde öyle annemin haklı yönü olsa da boşver insanları sen mi değiştircen bir birlerinden uzak tut.belki senin ailenin de eksikleri var. ben benimkilerini görüyorum.kaynım kayınvalidem kardeşimle annemin yaptığını yapsa bana ben konuşmak istemezdim. anneme böyle desem bana kızar.

Bir örnek verir misin, belki sen çok sevdiğin için göremiyorsundur.

Dogru soyluyorsunuz. Mumkun odugunca uzak tutmak lazim. Ben can sikkinigimi hemen beli eden bi insanim. Bi kere anneme esim hakkinda tartistik esim beni sıkıstirdi bende ona bi sekilde icimi doktum esim anneme cok kizdi. ama kinci degil esim aileme karsi hic bisey olmamis gibi davrandi. Sanirim annem esimin annesine olan duskunugnu kendisiyle kiyasliyo

Dogru soyluyorsunuz. Mumkun odugunca uzak tutmak lazim. Ben can sikkinigimi hemen beli eden bi insanim. Bi kere anneme esim hakkinda tartistik esim beni sıkıstirdi bende ona bi sekilde icimi doktum esim anneme cok kizdi. ama kinci degil esim aileme karsi hic bisey olmamis gibi davrandi. Sanirim annem esimin annesine olan duskunugnu kendisiyle kiyasliyo

Bunu bir daha yapmayın ama, doğru bir davranış değil. Kinci olmasa bile yapmayın. Gerek yok eşinize annenizin söylediklerini söylemenize. Ne kadar uzak tutabilirsiniz ki? Siz bütün olarak ailesiniz. Ailenizi uyardınız mı benim zoruma gidiyor eşim hakkında konuşmayın diye?
Bence ailenize eşinizle ilgili birşey anlatmayın. Onlarda eleştirecek birşey bulamazlar herhalde.

Bir örnek verir misin, belki sen çok sevdiğin için göremiyorsundur.[/QUOTE
Bir örnek verir misin, belki sen çok sevdiğin için göremiyorsundur.

Yani okadar cok konu var ama simdi hangisini soylemem gerektigini bilemedim.
Bunu bir daha yapmayın ama, doğru bir davranış değil. Kinci olmasa bile yapmayın. Gerek yok eşinize annenizin söylediklerini söylemenize. Ne kadar uzak tutabilirsiniz ki? Siz bütün olarak ailesiniz. Ailenizi uyardınız mı benim zoruma gidiyor eşim hakkında konuşmayın diye?
Bence ailenize eşinizle ilgili birşey anlatmayın. Onlarda eleştirecek birşey bulamazlar herhalde.

Kesinie evimde yasadigim hicbirseyi annnme anatmam .bunun kararini daha nisanliyken aldim.ccunku aiemin en ufak oayi buyuttugunu farkettim. Benim tam olark siidigim sey Ailem esime bi araya gediginde yaptigi hareketleri elestirmesi. En son onun aillesini ve kendi ailemi yemege aldim annem esimin sureki annesinin yaninda olmasini elestirdi. Oysaki o aksam bende annem ve babamla oturdum surekli ama bu gorunmedi bunar cok ufak seyer ama konusmasi benim canimi sikti. Ben co guzel pasta yaparim. Esimin ananesinin dogum gunuydu ve esim benden ric aetti yapmam icin bende kirmadim. Anneme bunu soyledigimde kendini kuandirtma esinin ailesine demez ilerde gorceksin gibi yorumlrda bulundu. Ben yasli insanlar buun var yarin yok bunun icin yapiyorum . Yani anatmak istedigim annem ne adim atsam karisiyor. Karisma anne diyemiyorum

Kesinie evimde yasadigim hicbirseyi annnme anatmam .bunun kararini daha nisanliyken aldim.ccunku aiemin en ufak oayi buyuttugunu farkettim. Benim tam olark siidigim sey Ailem esime bi araya gediginde yaptigi hareketleri elestirmesi. En son onun aillesini ve kendi ailemi yemege aldim annem esimin sureki annesinin yaninda olmasini elestirdi. Oysaki o aksam bende annem ve babamla oturdum surekli ama bu gorunmedi bunar cok ufak seyer ama konusmasi benim canimi sikti. Ben co guzel pasta yaparim. Esimin ananesinin dogum gunuydu ve esim benden ric aetti yapmam icin bende kirmadim. Anneme bunu soyledigimde kendini kuandirtma esinin ailesine demez ilerde gorceksin gibi yorumlrda bulundu. Ben yasli insanlar buun var yarin yok bunun icin yapiyorum . Yani anatmak istedigim annem ne adim atsam karisiyor. Karisma anne diyemiyorum[/QUOTE]

Çok saçma bunun nesi kendini kullandırtmak olabilir ki. Acaba anneniz kıskanıyor mu kayınvalideyi?

Kesinie evimde yasadigim hicbirseyi annnme anatmam .bunun kararini daha nisanliyken aldim.ccunku aiemin en ufak oayi buyuttugunu farkettim. Benim tam olark siidigim sey Ailem esime bi araya gediginde yaptigi hareketleri elestirmesi. En son onun aillesini ve kendi ailemi yemege aldim annem esimin sureki annesinin yaninda olmasini elestirdi. Oysaki o aksam bende annem ve babamla oturdum surekli ama bu gorunmedi bunar cok ufak seyer ama konusmasi benim canimi sikti. Ben co guzel pasta yaparim. Esimin ananesinin dogum gunuydu ve esim benden ric aetti yapmam icin bende kirmadim. Anneme bunu soyledigimde kendini kuandirtma esinin ailesine demez ilerde gorceksin gibi yorumlrda bulundu. Ben yasli insanlar buun var yarin yok bunun icin yapiyorum . Yani anatmak istedigim annem ne adim atsam karisiyor. Karisma anne diyemiyorum

Çok saçma bunun nesi kendini kullandırtmak olabilir ki. Acaba anneniz kıskanıyor mu kayınvalideyi?[/QUOTE]

Ne annenize eşinizle ilgili birşey söyleyin ne de eşinize?
Anneniz belkide daha fazla ilgi istiyor.
Annenize kesin ve net bir dille bu söylediklerinden üzüldüğüzü anlatın. Bir konu açtığında tartışmayın" lutfen anne duymak istemiyorum" deyip kestirin, uzatırsa bir bahaneyle uzaklaşın oradan. Telefonda olursa kapı çaldı deyin.
Böyle böyle vazgeçer belki.
Ailelerin yapıcı olması şart.

ben cok adaletli ve vicdanli bi insanim. Eger esim haksizsa haksiz odugunu soylerim . Evet esim annesine com duskun ama aramizdaki dengeyi buluyir cok sukur oyuzden sesim cikmiyo. Annem esim ve ailesi hakkinda ne yapsam karisiyo. Biraksam gelip mudahale edecek. ben artik evlenip yuvadan ayrilan insanlarin canini boyle sikilmamasi gerektigini dusunuyorum.

Ne annenize eşinizle ilgili birşey söyleyin ne de eşinize?
Anneniz belkide daha fazla ilgi istiyor.
Annenize kesin ve net bir dille bu söylediklerinden üzüldüğüzü anlatın. Bir konu açtığında tartışmayın" lutfen anne duymak istemiyorum" deyip kestirin, uzatırsa bir bahaneyle uzaklaşın oradan. Telefonda olursa kapı çaldı deyin.
Böyle böyle vazgeçer belki.
Ailelerin yapıcı olması şart.
Bende bundan sonra bu sekilde yapmam gerektigine inaniyorum. Cunku ben artik kaldiramiyorum.

ben cok adaletli ve vicdanli bi insanim. Eger esim haksizsa haksiz odugunu soylerim . Evet esim annesine com duskun ama aramizdaki dengeyi buluyir cok sukur oyuzden sesim cikmiyo. Annem esim ve ailesi hakkinda ne yapsam karisiyo. Biraksam gelip mudahale edecek. ben artik evlenip yuvadan ayrilan insanlarin canini boyle sikilmamasi gerektigini dusunuyorum.

Haklısın canım bu konuda, annenle ciddi bir konuşma yap, sen kendin rahatsız olsan kendi hakkını ararsın zaten bunu annenin yapmasına gerek yok. Anlattıklarından yola çıkarak zaten eleştirecek birşey göremedim.

Haklısın canım bu konuda, annenle ciddi bir konuşma yap, sen kendin rahatsız olsan kendi hakkını ararsın zaten bunu annenin yapmasına gerek yok. Anlattıklarından yola çıkarak zaten eleştirecek birşey göremedim.
Tesekkur ederim yorumariniz icin umarim bir ise yarar cnku annem karismadigini dusunuyor

Eşine annenle ilgili birşey deme bir daha.
Eşinle birlikte annesi için yaptıklarınızı da anlatma en iyisi
İnsanlar bu durumda mutlu olması lazım ne güzel kızım kv ile iyi anlaşıyor eşi iyi birisi diye
neden böyle yapıyor tuhaf
bence annene çok rahatsız olduğunu ve böyle yapmaya devam ederse onunla hiçbişey paylaşmayacağını söyle
kıskanıyormudur nedir anlamadım daha nişanlıyken başlamış çünkü

Eşine annenle ilgili birşey deme bir daha.
Eşinle birlikte annesi için yaptıklarınızı da anlatma en iyisi
İnsanlar bu durumda mutlu olması lazım ne güzel kızım kv ile iyi anlaşıyor eşi iyi birisi diye
neden böyle yapıyor tuhaf
bence annene çok rahatsız olduğunu ve böyle yapmaya devam ederse onunla hiçbişey paylaşmayacağını söyle
kıskanıyormudur nedir anlamadım daha nişanlıyken başlamış çünkü

Ama surekli sorgulama icindeler ben anatmasamda sorarark ogrenmek istiyolar.kiskanmis olcagini konduramiyor ve yakistiramiyordum ama maesefki ayni seyi dusunmeye basladim. Esimin durumu maddi anamda iyi ve esimle cok mutuyum 6 sene fortun ustune evlendim ve esim benim hicbirseyimi eksik etmez . Tabiki herkocanin kendine gore derdi var ama caisip cabalayan evine bakan bi insandir.aillemin bunlari gormeyip sacma sapan konulara takilmasi co k garibime idiyor

X