Annemi bırakıp gitmek istemiyorum.

Salvia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
1.698
1.923
408
Yaşadığım sıkıntılardan sonra üniversiteyi kazandım ve başka şehre gittim.
Okuduğum şehir buraya uzak olduğu için, ancak tatil ve bayramlarda gelebildim evime.

Geldiğimde gördüm ki, bazı kişilerin anneme karşı konuşmaları çok saygısız olmuş.
Annem kendini koruyamıyor, aslında çok hırslıdır ama kalp kırmaktan ve yalnız kalmaktan çok korkuyor.
Çok ılımlı olduğu için istedikleri gibi konuşabileceklerini zannediyorlar.
Onun için çok kişiyle tartıştım, komşularla, dayımla, bazı akrabalarla.
Yine olsa yine tartışırım, herkesi karşıma alırım hiç önemi yok.
Önce Allah, sonra annem benim için.

Bugün yanlışlıkla gözünün kenarını çizmiş, o kadar sinirlerim bozuldu ki.
Ona bir şey olsun istemiyorum.
Çok yükleniyorlar, alıp götürmek istiyorum ama imkanım yok.
Ne param var, ne evim.

Ben üniversitedeyken beni arar sıkıntılarını anlatırdı dinlerdim, teselli ederdim.
Ama gördüm ki burada herkes kafasına göre konuşuyor ona.
Gittiğimde burada neler oluyor bilemeyeceğim ve bu yüzden gitmek istemiyorum.
Onun canı yansın, üzülsün istemiyorum, çok içim acıyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum.

Ne olursa olsun kendinle beraber götür çünkü ana gibi yar olmaz inşallah imkanların da el verir

babanız sağ mı? anneniz kimle kalıyor tek mi? tekse, evi boşaltın sizin olduğnz şehre taşının

Sanırım öğrenci evi yada yurtta kalıyorsunuz.. Annenizle ilgili kalacağınız bir yer var mı okuduğunuz şehirde?

Part-time bir is bulsan bile bir evi gecindirecek durumda olacagini sanmiyorum. Annene yapacagin en buyuk iyilik onunla bununla kavga etmek degil, okulunu bir an once bitirip calisip onu yanina almaktir. Ogrenci halinle bundan baska yapabilecegin bir sey yok.

Canim kesinlikle okulu bırakma gibi bi yanlislik yapma okulunu bitirip guzel bi meslek sahibi ol ki cok daha güçlü olasin. Sonra annenle birlikte istedgn yerde huzurlu yasarsin. Ama bu süreçte yani ojul suresinde sabretmen kesinlikle sart sonrasi için.
Baban yoksa ve annen tekse anneni okudugun yere götürmek icin imkanlarını da zorlayabilirsin. Kuru ekmk sogan yeseniz bile huzur olduktan sonra en guzel ziyafet..

Ne olursa olsun kendinle beraber götür çünkü ana gibi yar olmaz inşallah imkanların da el verir
İnşallah, imkanlar el verse yapacak çok şey var.
babanız sağ mı? anneniz kimle kalıyor tek mi? tekse, evi boşaltın sizin olduğnz şehre taşının
Babam sağ ama en çok yüklenenlerden biri de o.
Tek değil, babam olmasa bile abim bırakmaz ki, çocuğuna baktırıyor.
Sanırım öğrenci evi yada yurtta kalıyorsunuz.. Annenizle ilgili kalacağınız bir yer var mı okuduğunuz şehirde?
Yurtta kalıyorum.
Hiç tanıdığımız biri yok şehirde.
İş bulsam ev geçindirebilir miyim emin değilim.
Annemin de emekli maaşı var ama bu kadar kurt varken annem onu kullanamayacaktır.

Part-time bir is bulsan bile bir evi gecindirecek durumda olacagini sanmiyorum. Annene yapacagin en buyuk iyilik onunla bununla kavga etmek degil, okulunu bir an once bitirip calisip onu yanina almaktir. Ogrenci halinle bundan baska yapabilecegin bir sey yok.
Onunla, bununla kavga etmemek mümkün değil ki.
Konuşmaları duyup da müdahale etmezsem kendi kendimi yerim ben.
Bazı insanlar bir değişik, ne utanma var ne terbiye.
Öğrenci halimle ben de pek bir alternatif göremiyorum.
Canim kesinlikle okulu bırakma gibi bi yanlislik yapma okulunu bitirip guzel bi meslek sahibi ol ki cok daha güçlü olasin. Sonra annenle birlikte istedgn yerde huzurlu yasarsin. Ama bu süreçte yani ojul suresinde sabretmen kesinlikle sart sonrasi için.
Baban yoksa ve annen tekse anneni okudugun yere götürmek icin imkanlarını da zorlayabilirsin. Kuru ekmk sogan yeseniz bile huzur olduktan sonra en guzel ziyafet..
Okulu bırakmayı düşünmüyorum ama çözüm arıyorum.
Babam var ama o daha büyük bir dert anneme.
Şu an sadece çözüm arayışı içerisindeyim.

Gerçekten çok üzüldüm ben de annemi bırakıp gitmekten hiç hoşlanmıyorum ama yapacak hiç bir şeyimiz yok malesef bir an once iş güç sahibi olup yanımıza almaktan baska hiç bir sey yapamayız su an bu da bizim sınavımız. Sabret ve babana karsı kardeslerine karsı anneni koru cunku gordugum kadarıyla anneni senden baska düşünen kimse yok.

Gerçekten çok üzüldüm ben de annemi bırakıp gitmekten hiç hoşlanmıyorum ama yapacak hiç bir şeyimiz yok malesef bir an once iş güç sahibi olup yanımıza almaktan baska hiç bir sey yapamayız su an bu da bizim sınavımız. Sabret ve babana karsı kardeslerine karsı anneni koru cunku gordugum kadarıyla anneni senden baska düşünen kimse yok.
Benden başka düşünen yok ama yine de verdiğim değeri göremiyorum.
Annemi bırakıp nasıl gideceğim diye düşünmek bir mesele, geleceğin hesabını kitabını yapmaya çalışmak ayrı bir mesele.
Hayat gerçekten zor, üniversitede daha iyi anladım.
Buradaki dertleri okudukça gördüm geçmişinde, hayatında sıkıntı olmayan kimse yok ama herkes kendi sıkıntısını biliyor işte.

Okuduğum şehir buraya uzak olduğu için, ancak tatil ve bayramlarda gelebildim evime.

Geldiğimde gördüm ki, bazı kişilerin anneme karşı konuşmaları çok saygısız olmuş.
Annem kendini koruyamıyor, aslında çok hırslıdır ama kalp kırmaktan ve yalnız kalmaktan çok korkuyor.

Ne param var, ne evim.

Ben üniversitedeyken beni arar sıkıntılarını anlatırdı dinlerdim, teselli ederdim.

canım ailenin bulunduğu şehirdeki bir üniversiteye geçiş yapma imkanın yok mu? Anne apayrıdır çok iyi bilirim bende uzak kalmamak için bulunduğum şehirde okumuştum. Allah yardımcın olsun inşallah bir çözüm bulursun :(

Sende bendensin babam yok abim war ama annemi benden başka koruyan yokk sabredeceksin abin ndn çocuğuna baktırıyoki eşi yokmu

Cnm okulunu bitirecek annene sahip cikacaksin.
Benim içinde öyleydi ablamda bende okulumuzu bitirdik simdi anneme destegiz.babamin iki lafindan biri ' tabiki konusursun kizlarin var artik destek cikar bakarlar sana ihtiyacın kalmadi bana ' dir.annemde ' evet allaha sukyr okutup buyuttuk ' bizde babamizin yaninda canin sikildiği an kalk gel kimseye ihtiyacin yok ' tur.

Bu sebeble oku iyi bir mesleğin olsun parani kazan .

canım ailenin bulunduğu şehirdeki bir üniversiteye geçiş yapma imkanın yok mu? Anne apayrıdır çok iyi bilirim bende uzak kalmamak için bulunduğum şehirde okumuştum. Allah yardımcın olsun inşallah bir çözüm bulursun :KK43:
Öyle yapmayı düşünüyorum ama bu konuda henüz tam bilgim yok.
Geçiş yapsam ne olur, okul uzar mı, ders kalır mı bunları araştırıyorum.
Amin, teşekkür ederim.

Sende bendensin babam yok abim war ama annemi benden başka koruyan yokk sabredeceksin abin ndn çocuğuna baktırıyoki eşi yokmu
Para konusunda oldukça cimri.
Bu yüzden eşiyle bile sorun yaşıyor.
Çok saçma bir durumda kaldık.

Cnm okulunu bitirecek annene sahip cikacaksin.
Benim içinde öyleydi ablamda bende okulumuzu bitirdik simdi anneme destegiz.babamin iki lafindan biri ' tabiki konusursun kizlarin var artik destek cikar bakarlar sana ihtiyacın kalmadi bana ' dir.annemde ' evet allaha sukyr okutup buyuttuk ' bizde babamizin yaninda canin sikildiği an kalk gel kimseye ihtiyacin yok ' tur.

Bu sebeble oku iyi bir mesleğin olsun parani kazan .
İnşallah, o okul seneleri gözümde büyüyor ama çabalıyorum.
Ne tadım, tuzum ne de hevesim kaldı.
Psikolojik olarak sıkıntılı durumdayım, bu yüzden okumak bile zor geliyor.

Benden başka düşünen yok ama yine de verdiğim değeri göremiyorum.
Annemi bırakıp nasıl gideceğim diye düşünmek bir mesele, geleceğin hesabını kitabını yapmaya çalışmak ayrı bir mesele.
Hayat gerçekten zor, üniversitede daha iyi anladım.
Buradaki dertleri okudukça gördüm geçmişinde, hayatında sıkıntı olmayan kimse yok ama herkes kendi sıkıntısını biliyor işte.
Haklısınn....

Ne param var, ne evim.

gerçekten zor bir durum üstelik kendi maaşıda var ama....

acaba annene şey mi desen " benim aklım hep sende kalıyor kendini sakın ezdirme lafını da esirgeme ben duyarım duyarsamda kahrolurum " falan desen acaba annen biraz daha dişli olabilirmiki :KK64:

ya da bu yaştan sonra artık çok mu zor...

gerçekten zor bir durum üstelik kendi maaşıda var ama....

acaba annene şey mi desen " benim aklım hep sende kalıyor kendini sakın ezdirme lafını da esirgeme ben duyarım duyarsamda kahrolurum " falan desen acaba annen biraz daha dişli olabilirmiki :KK64:

ya da bu yaştan sonra artık çok mu zor...
Ben yapamıyorum senin gibi diyor.
Bazen, sen bir şey söyle şuna diye bana anlatıyor.
Kendi kötü olmak istemiyor desem, herkese böyle savunmasız.
Yine de fark etmez benim için, annemin mutluluğu herkesten önemli, ben kötü olurum.
Bu aralar pek iyi değil, gittim geldim ve annem çok değişmiş.
Çok yıpranmış sanki.

canım bence annen tek başına ayakta kalmayı gerekirse insanlara hayır diyebilmeyi ve kendini ezdirmemeyi öğrenebilir bence. sen her zaman annenin yanında mı olacaksın? yarın evleneceksin belki başka şehirde okuyacaksın. bence üniversitenden memnunsan geçiş yapmayı düşünme. ama annenle sürekli konuşmalar yap. ona her zaman destek olduğunu göster. illa dizinin dibinde olman gerekmiyor. okul zamanı sık sık telefonla görüş ve her şeyi sana anlatsın. gerekirse uzaktan yönlendir. ama bunun yöntemi geçiş yapmak her daim annenin başında olmak değil. annenin kendisini değiştirmesi gerekiyor. bu konuda sen ona yardımcı olmalısın:KK16:

Back
X