• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin böyle davranmasına çok üzüldüm

Meryemasiye1

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
545
-1
16
26
Annem dünyalar iyisi bir kadındır bana fedakarlıkları büyük. Bugünkü açtığım konudaki kişiyi anneme anlattım aslında direkt anlatmadım çiçekle eve gelince sordu ve öyle anlattım. Sonra da tabi dışarı çıkarken vs fark etti bir şey demedi ama yüzü düştü. Sonrasında olmadığını söyledim ve bana gardını aldı. Sen zaten kimseyle anlaşamıyorsun herkes hayatındaki insanlarla güzel anlaşıyor fedakarlık yapıyor da sana ne oluyor diye bir tepki verdi. Herkesin hayatında sorunlar var ama millet birbirini idare ediyor ama sen kimseyle dillik edemiyorsun dedi. Bende tabi garip oldum ve sinirlendim. Dedim herkes gibi olmak neden zorundayım ki herkesin beklentileri farklıdır gibi bir cevap verdim. Arkadaşlarımın da ilişkileri var kaç senelik ama ne zorluklar yaşıyorlar hatta psikolojileri bozuluyor onlar gibi mi yapmalıyım dedim. Onun üzerine konu daha da büyüdü. Hepsi mi kötüydü insanlar ilişki yürütüyor sana ne oluyor gibi bağırmaya başladı birden. Bir sorun olunca direkt bana patlar böyle konularda. Ki eski ilişkilerimdeki kişileri de bilir. Bende dedim eskiden sana da hep babamı idare et dedikleri için mi böyle olduk keşke idare etmeseydin dedim ve kırıldı üzüldü. Yani çevremde ilişkisi olan insanlardan idare edip mutlu olmayan insanlarda var. Galiba erkeklere karşı benim töleransım düşük mükemmel aramıyorum ama beni en az uğraştıracak insanı arıyorum dedim. Oda daha da dellendi ilişki fedakarlıktır demeye başladı. Yani evet bende biliyorum ilişki fedakarlıkta ilk tanıdığın insana ne gibi fedakarlık gösterebilirim arkadaşlar? Birde dedi ki hemen kestirip attın biraz daha tanısaydın vs yani bildiğiniz baskı yaptı. Sizce haklı mı annem? Ve bana anlatma bir daha böyle olaylar dedi ama gizlesem de yapsam daha büyük kavga eder benimle. Önceden hayatımdaki insanları gizlerdim sonradan öğrenince hala onların konusunu yapar ara sıra. İki arada bir derede kaldım ben napmalıyım!??

Annem dünyalar iyisi bir kadındır bana fedakarlıkları büyük. Bugünkü açtığım konudaki kişiyi anneme anlattım aslında direkt anlatmadım çiçekle eve gelince sordu ve öyle anlattım. Sonra da tabi dışarı çıkarken vs fark etti bir şey demedi ama yüzü düştü. Sonrasında olmadığını söyledim ve bana gardını aldı. Sen zaten kimseyle anlaşamıyorsun herkes hayatındaki insanlarla güzel anlaşıyor fedakarlık yapıyor da sana ne oluyor diye bir tepki verdi. Herkesin hayatında sorunlar var ama millet birbirini idare ediyor ama sen kimseyle dillik edemiyorsun dedi. Bende tabi garip oldum ve sinirlendim. Dedim herkes gibi olmak neden zorundayım ki herkesin beklentileri farklıdır gibi bir cevap verdim. Arkadaşlarımın da ilişkileri var kaç senelik ama ne zorluklar yaşıyorlar hatta psikolojileri bozuluyor onlar gibi mi yapmalıyım dedim. Onun üzerine konu daha da büyüdü. Hepsi mi kötüydü insanlar ilişki yürütüyor sana ne oluyor gibi bağırmaya başladı birden. Bir sorun olunca direkt bana patlar böyle konularda. Ki eski ilişkilerimdeki kişileri de bilir. Bende dedim eskiden sana da hep babamı idare et dedikleri için mi böyle olduk keşke idare etmeseydin dedim ve kırıldı üzüldü. Yani çevremde ilişkisi olan insanlardan idare edip mutlu olmayan insanlarda var. Galiba erkeklere karşı benim töleransım düşük mükemmel aramıyorum ama beni en az uğraştıracak insanı arıyorum dedim. Oda daha da dellendi ilişki fedakarlıktır demeye başladı. Yani evet bende biliyorum ilişki fedakarlıkta ilk tanıdığın insana ne gibi fedakarlık gösterebilirim arkadaşlar? Birde dedi ki hemen kestirip attın biraz daha tanısaydın vs yani bildiğiniz baskı yaptı. Sizce haklı mı annem? Ve bana anlatma bir daha böyle olaylar dedi ama gizlesem de yapsam daha büyük kavga eder benimle. Önceden hayatımdaki insanları gizlerdim sonradan öğrenince hala onların konusunu yapar ara sıra. İki arada bir derede kaldım ben napmalıyım!??
Bence siz en doğrusunu yapmışsınız karşı tarafın da vaktini çalmamış olmuşsunuz, anneniz abartmış. Bence gerçekten de annenize anlatmayın, zaten anlatsanız da olay çıkıyor anlatmasanız da, bari istediğinizi yapın da olay çıksın :)

Doğrusunu yapmışsın. Annen yaşındaki kadınlar adamlara katlandığı için şuan erkekler bu kadar şımarık zaten. Ortalık anne babası yüzünden psikolojisi bozuk genç dolu. Daha yaşın genç, ayrıca iyi ölçüp tartacaksın tabi. Annen ismediği cevabı alınca istediği kadar kırılabilir senin hayatını o yaşamayacak. Sıkıntılı biriyle sırf evlenmek için evlenirsen yıllar sonrada seçmeseydin, evlenmeseydin der aileler.

Doğrusunu yapmışsın. Annen yaşındaki kadınlar adamlara katlandığı için şuan erkekler bu kadar şımarık zaten. Ortalık anne babası yüzünden psikolojisi bozuk genç dolu. Daha yaşın genç, ayrıca iyi ölçüp tartacaksın tabi. Annen ismediği cevabı alınca istediği kadar kırılabilir senin hayatını o yaşamayacak. Sıkıntılı biriyle sırf evlenmek için evlenirsen yıllar sonrada seçmeseydin, evlenmeseydin der aileler.
Anneme göre ben çok seçiciyim. Hiçbir adam dört dörtlük değil mükemmeli arıyorum onun gözünde ben. Bu kadar seçersem ilerde seçilecek konuma düşermişim öyle dedi. Sırf bu laflardan dolayı 1 haftalık çocuğu gözümde çok büyüttüm kendimi suçlu hissettim sen hep böylesin dediği için. Sonra da bugün dünya kadar ağladım bende mi hata var diye. Benim neden karşıma hep böyle kişiler çıkarmış düzgünü hiç mi yokmuş bende hiçmi suç yokmuş. Tabi bende de var dünya suç ama şimdi böyle birini hayatıma alsam sonradan da dicek biliyodun yapamicağını bu çocukla neden birlikte oldun. Sonra da dicek şimdi de değiştirmeye çalışıyorsun sen neden insanları değiştiriyorsun dicek. Hep ben ilişki beceremeyen biriyim diğer arkadaşlarim sessiz sakin uyumlu insanlar. Annem içten içe benim üzüldüğüme üzülüyor yara almamı istemiyor onlar kimde sen onu aklına takıyorsun diyor ama böyke yaparak benim aklıma daha çok taktığınun farkında değil. Sonra ben kendimi suçlu hissedip bu adamlara yazasım geliyor. Aslında aramızda hiç bir şey geçmedi yani

Yaşınız doğruysa daha 26 yaşında bir kadına annenizin bu baskısı hiç normal değil. Bir anne nasıl kızına fedakar ol idare et diye akıl verir.

Anneniz haksız şu anki zamanda fedakarlık yapanı alkışlamıyor kimse.
Bence içinize sinmeyen hiç kimseyi anlatmayın ya annenize zaten her türlü kızıyormuş anlatmayın saklayın nereden öğrenecek ki?

Yaşınız doğruysa daha 26 yaşında bir kadına annenizin bu baskısı hiç normal değil. Bir anne nasıl kızına fedakar ol idare et diye akıl verir.
Yaşım normalde 22 . Daha doğrı düzgün mesleğimi bile elime almadım. Tabi annem hep der eline mesleğini al ve acele etme o zaman karşına düzgün insanlar çıkar. Evet illaki çıkacak sorun yok bende biliyorum. Ama denediklerinde hep kötü çıkıyor insanlarda mı hep suç diyor?

Anneniz haksız şu anki zamanda fedakarlık yapanı alkışlamıyor kimse.
Bence içinize sinmeyen hiç kimseyi anlatmayın ya annenize zaten her türlü kızıyormuş anlatmayın saklayın nereden öğrenecek ki?
Ya oda diyor işte milletin sevgilileri çok mu dört dörtlük insanlar nasıl sürdürüyor? Ama arkadaşlarıma bakınca da ilişkilerinde sorunlar var hatta yakın arkadaşımın erkek arkadaşı yolun ortasında sinir krizi geçirip saçını başını yolmuş böyle birine mi katlanayım dediğimde susuyor. Böyle bir ilişkim olacağına hiç olmasın diyorum. Ben ilişkilerimde hep anneme göre sorun çıkarıyorum sırf sınırlarımı net ifade ettiğim için. Hiç alttan almıyorsun insanlar dört dörtlük değil ki sende idare edeceksin diyor. Ben taa en baştan idare etmeye başlasam ilerde ne olacak diye düşünüyorum bende.

Kimseyi idare etmek zorunda degilsiniz. Siz bu hayata bir erkegin essegi olmaya mi geldiniz.
Cok iyi yapmissiniz, bildiginiz yolda devam edin

İşte sürekli birine fedakarlık yapılarak ilişki devam eder diyor. Tabi fedakarlık önemli de ne bilim ya
Hayir etmiyor. Ben ne oldugunu soyliyeyim size. Siz hep vereceksiniz, hep verdikce bu sizin goreviniz olacak ve sizi kurutana kadar emecekler. Gunun sonunda artik eskisi gibi olmadiginizi ve mutsuz oldugunuzu goreceksiniz. ve karsiligi da koca bir sifir olacak.
Iki tarafta fedakarlik yaparsa bu is yurur. Iki taraf da birbirinin degerini bilirse bu is yurur.

Back
X