Annemle aramdaki ilişkiye anlam veremiyorum.

Lou Clark

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
285
242
23
Konunuzu ve cevaplarınızı okudum. Anladığım kadarıyla annenizin sizden maddi beklentileri var. Anneniz çok bencil. Bence sevgilinizle bir tarih belirleyin ve bu tarihte olacak diye kararlılığınızı belli edin. 28 yaşındaymışsınız ilk başta 20 falan sandım. Dik durun ezik durmayın. Karşı çıkın.
 

Mastershef

Zararın bir yerinden dönmüş bir kadın...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
9.488
11.273
Benim annem de evlilik sürecini olabildiğince uzattı. Pandemi de isine geldi tabi. Ama karşı tarafa hiç sorun çıkarmadı. Bütün tribi banaydı. Bazen ağlıyor evlenince gelmezsin diye. Belki sizin anneniz de evden kopacağınızı düşünüyordur
Konu sahibi ben değilim yanlış alıntı yapmışsınız 😊
 

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
29
Benim annem de evlilik sürecini olabildiğince uzattı. Pandemi de isine geldi tabi. Ama karşı tarafa hiç sorun çıkarmadı. Bütün tribi banaydı. Bazen ağlıyor evlenince gelmezsin diye. Belki sizin anneniz de evden kopacağınızı düşünüyordur
Belki de anneminki de öyle bir şeydir. Ama keşke laf sokmak soğuk davranmak trip atmak yerine bunu benimle paylaşsa düzgün bir şekilde.
 

winnithepuu

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2020
248
250
34
Ben de çok garipsedim. Bu kadarını duymadım annemden.
Burada annenin kızıyla kendisini kıyaslaması kıskanması söz konusu.Bu tarz psikolojik bir durum,vaka var mı bilmiyorum ama bana psikolojik geliyor.Anne (tuhaf ama gerçek) kendisini kızıyla kıyaslıyor onu kendinden faha başarılı, ya istediklerini gerçekleştiren ama kendi yapamamış olduğundan rakip görüyor gibi..Bence içten içe anne böyle düşünüyor.
 

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
29
Çocuk zengin değildir,ailesi sizin aileye uymuyordur,anneniz daha yakışıklı kariyerli biriyle evlenmenizi hayal etmiştir yani bir kritere takılmış ço2k bariz.İyice baksanız görürsünüz aslında bence.
Çocuğun durumu bizim durumumuzdan iyi, aynı mesleği yapıyoruz, aile bizim aileye eş değer, çocuğu yakışıklı bulur kendiside dedi hatta abartıp barış arduça benzettiği olmuştur. Bu tarz şeylere annem fazla takılmaz öyle bir karakteri yoktur hatta bunlara takılıp sorun yapanları hep eleştirmiştir yüzlerinede söylemiştir anlaştıktan sonra bunların ne önemi var ayıp bence diye.
 

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
29
Güncelleme: Sevgilimle aramdaki sorunları halledip babama bu sene nişan yapmak kararı aldığımızı geçen sene erteledik bu sene nişan yapalım seneye tayin olcak eş durumu olcak seneye yetişsin herşey dedim. Ama babam karşı çıktı bu pandemide akrabalarla görüşmüyoruz olcak şey mi yüzük çok mu önemliymiş bekleyin dedi ben de 10 sene geçmese 10 sene beklicekmiyiz dedim evet bekliceksiniz dedi. Maddi durumumuzda yok dedi ben kendim birikimimi yaptım dedim.(babam çalışmıyor emekli maaşı var ev kendisinin kenarda da birikmişi var kardeşimi okutmak için ve zor durumlar için) Annemde karşı çıktı uzak şehirdensiniz bu pandemide nasıl yapalım dedi ben 5 senedir hayatımda benim kaç sene daha beklicez yaşlarımız olmuş 28 ne zaman düzen kurucam dedim. Laf başka yerlere gitti evde çocuk okucak onuda mı düşünmüyorsun dedi geçen seneden beri dediği şey ve artık bıktım. Bende o sinirle çocuk benim çocuğummu ebeveyni benmiyim dedim ama asla kardeşime para vermem yardım etmem manasında demedim annem öyle anladı ve bana sitem etti maddiyattan dolayı. Halbuki benim elimdeki telefon eskiyken gidip kardeşimin telefonunu yenileyen insanım ben, daha benim kablolu kulaklığım varken gittim ona bluetoothlu kulaklık aldım, ne istese bana söyler asla istediği hiçbir şeye onu alamayız demedim herşeyini alırım. Öğrenciyken bursumu bile aileme verdim. Çalıştığım 4 yıl boyunca aileme her ay para gönderdim yetmedi doğum günlerinde altın hediyeler aldım. Pandemiden beri yani son 2 senedir evlenirken onlardan para talep etmiceğim için artık kendime birikip yapacağım diyip para göndermedim ve birikim yapmaya başladım ama hala hediyeler alırım ne isteseler ben alırım. Bu kadar şey yaparken annemin bana maddiyattan dolayı onlara hiç yardım etmiyormuşum gibi afra tafra yapması ya da kendi hayatımı erteleyip kardeşimi okutmamı beklemesi çok ağırıma gitti.5 senedir hayatımda daha mı bekleyelim diyince ben mi dedim üniversite biter bitmez hayatına biri al diye almasaydın o zaman dedi. 1 senedir aynı konular üzerinde tartışıyoruz ve anlaşılamıyorum hayatımın ertelenmesinden bıktım yaptığım şeyleri görmezlikten gelmelerinden bıktım konunun başka yerlere gitmesinden bıktım. Karşı taraf bir tarih bekliyor ve benim ailemin yaptığına bakın. Hayatımdaki insana bizden olmaz diyip çıkarasım ve ailemle tüm bağlarımı koparasım var. Ailemede ben evleri komple ayırıyorum görev yerime gidiyorum oradan daha gelmicem beni arayıp sormayın biz anlaşamıyoruz diyip görev yerime çekip gidesim var çünkü artık gerçekten anlam veremiyorum.
 

Cade

11.02.2021🌼 Hoşgeldin Prensesim🍭
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
1.770
6.033
Erken olduğunu düşünüyor anneniz
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 297 gün geçti.

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
29
Erken olduğunu düşünüyor anneniz
Erken değil ama ben 28 yaşımdayım ve üniversiteyi bitireli 5 sene oldu. Başklarının ailelerine bakıyorum 23 yaşında kızı istiyorsa bişey denmiyor yapıyolar. Bir de benim aileme bakıyorum hep tartışma hep işi yokuşa sürme.
 

Cade

11.02.2021🌼 Hoşgeldin Prensesim🍭
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
1.770
6.033
Erken değil ama ben 28 yaşımdayım ve üniversiteyi bitireli 5 sene oldu. Başklarının ailelerine bakıyorum 23 yaşında kızı istiyorsa bişey denmiyor yapıyolar. Bir de benim aileme bakıyorum hep tartışma hep işi yokuşa sürme.
Mesleğiniz var mı 🤔
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 297 gün geçti.

Cade

11.02.2021🌼 Hoşgeldin Prensesim🍭
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
1.770
6.033
Evet 5 senedir çalışıyorum.
Hım Anneniz belki işiniz yoktur diye öyle davranıyor diye tahmin etmiştimde yanılmışım.. Belki de korkuyordur Bugun yarın evleneceksiniz diye belli ki evden Ayrılmanızı ordan tamamile kopmanızı istemediği için tavır koymuş.. Maddi açıdan da destek oluyorsanız eve.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 297 gün geçti.

1dissarimsak

ne demek sarımsak sevmiyorum!!
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2017
254
1.302
Ya bütün olay maddiyat. Aileler kız çocukları evlenince onlardan para isteyemezler. Senden bunu hiç beklemezdimin altında da varını yoğunu bize adayacagini düşünüyordum var zaten.
Kusura bakmayın aileniz ancak para hırsı insanı mahvediyor evlat kardeş görmüyor insanın gözü.
Rest çekin üzgünüm. Gerçekten adınıza üzüldüm. Bu tip hırslar aile bağlarına çok zarar veriyor.