Annemle aramdaki ilişkiye anlam veremiyorum.

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
29
Ya bütün olay maddiyat. Aileler kız çocukları evlenince onlardan para isteyemezler. Senden bunu hiç beklemezdimin altında da varını yoğunu bize adayacagini düşünüyordum var zaten.
Kusura bakmayın aileniz ancak para hırsı insanı mahvediyor evlat kardeş görmüyor insanın gözü.
Rest çekin üzgünüm. Gerçekten adınıza üzüldüm. Bu tip hırslar aile bağlarına çok zarar veriyor.
Ben de çok üzüldüm halbuki nişanlanacağım kişi diyorki herşeyi ben karşılayacağım benim için sıkıntı yok kardeşinin okuması içinde evlenince de para gönderirsin onu düşünmesinler diyor. Ama gel de benim aileme anlat bunu herşeyi karşılamasına ben de göz yummam ama evlenincede kardeşime yardım ederim neden etmeyeyim onların demesine gerek yok ki tek bildikleri bu konu açıldığında benimle tartışıp konuyu başka yere çekip bana tavır almaları. 😔
 

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
29
Tartışıncada sen o çocuk senin hayatına girince çok değiştin demeye başlıyor annem halbuki alakası yok ben aynı benim.
 

Etkisiz Eleman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2019
521
1.047
Ailenizin keyfine bırakırsanız daha çok uzatırlar. Ben zamanında taviz verdiğim için çok pişmanım. Biraz bencilce davranıyorlar. İlişkiniz sonlansa kendize zarar verirsiniz aileniz bu duruma sevinir. Tam tersi rest çekip evlenin derim. Size güvenerek mi kardeşinizi dünyaya getirmişler. Kaldı ki evliyken de kardeşinize yardım edebilirsiniz
 

1dissarimsak

ne demek sarımsak sevmiyorum!!
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2017
254
1.304
Ben de çok üzüldüm halbuki nişanlanacağım kişi diyorki herşeyi ben karşılayacağım benim için sıkıntı yok kardeşinin okuması içinde evlenince de para gönderirsin onu düşünmesinler diyor. Ama gel de benim aileme anlat bunu herşeyi karşılamasına ben de göz yummam ama evlenincede kardeşime yardım ederim neden etmeyeyim onların demesine gerek yok ki tek bildikleri bu konu açıldığında benimle tartışıp konuyu başka yere çekip bana tavır almaları. 😔
Ya inanın sistem hep aynıdır hep. Şimdi kardeş sevgisi kullanılır yarın sağlık.

Siz yine de sevgilinize de para konusunu da detaylı anlatmayın.
Toparlayacaktır ailenizle ilişkiniz. Ama onların içini ben zaten para göndereceğim diye de rahatlatmayin. Çok daha fazla şeyin kapısını açar bu cümleniz.
 

masumsindirella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2016
1.635
4.110
37
Yaşınız 28 olmuş bu yaşta evlenmeyeceksiniz de ne zaman evleneceksiniz.Anneniz de kusura bakmayın ama çok paragözmüş.İnsan kızının mutlu biri yuva kurmasını nasıl istemez anladığım kadarıyla kardeşini okutmanı bie de onu evlendirmeni bekliyorlar senden.Sen de tabi o zamana kadar hayatını ertele annenin düşüncesi bu anladığım kadarıyla
 

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
29
Yaşınız 28 olmuş bu yaşta evlenmeyeceksiniz de ne zaman evleneceksiniz.Anneniz de kusura bakmayın ama çok paragözmüş.İnsan kızının mutlu biri yuva kurmasını nasıl istemez anladığım kadarıyla kardeşini okutmanı bie de onu evlendirmeni bekliyorlar senden.Sen de tabi o zamana kadar hayatını ertele annenin düşüncesi bu anladığım kadarıyla
Aynısını bugün dedim onlara. Herşeyi düşünmüşsünüz ama bu kız 28 yaşında evlenceği zaman 29 ne zaman kendi düzenini kuracak diye düşündünüz mü dedim. Babamın bu cümleme tepkisi düşündüğün şeylere bak demek oldu.
 

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
29
Ya inanın sistem hep aynıdır hep. Şimdi kardeş sevgisi kullanılır yarın sağlık.

Siz yine de sevgilinize de para konusunu da detaylı anlatmayın.
Toparlayacaktır ailenizle ilişkiniz. Ama onların içini ben zaten para göndereceğim diye de rahatlatmayin. Çok daha fazla şeyin kapısını açar bu cümleniz.
Ona zaten bu zamana kadar hiçbir şey belli etmedim ama bugün onunda hayatını erteliyorum ne hakkım var diyip dayanamayıp herşeyi anlattım. Ben onların dediğini yaparsam benle iyiler başka türlü tavır alıyolar asla benim fikrime saygıları yok.
 

anemoniasp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2021
1.805
2.548
Ona zaten bu zamana kadar hiçbir şey belli etmedim ama bugün onunda hayatını erteliyorum ne hakkım var diyip dayanamayıp herşeyi anlattım. Ben onların dediğini yaparsam benle iyiler başka türlü tavır alıyolar asla benim fikrime saygıları yok.

Ailenize kardeşiniz okulu bitirene kadar ona burs vereceğinizi söyleyin. Bu konuları açık açık konuşun. Anladığım kadarıyla bir emekli maaşları var durumları iyi değil. Öğretmenseniz bir ek dersinizi vermeniz sizi çok da zor duruma sokmaz. Eşiniz geçindirsin evi.
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 05-01-2022

Hamileliğimin 36. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 28 gün kaldı.

Bebeğinizin vücudundaki yağ oranının %2-%3 den %8 e yükselmesi yaklaşık 8 hafta aldı. Doğum öncesi gelişimin sonunda, bebeğinizin vücudundaki yağ oranı yaklaşık %15'de sabit kalacaktır. Bu koruyucu yağ dolgusu doğumdan sonra bebeğinizi sıcak tutmaya yardımcı olacaktır. Artık doktorunuzla haftada bir randevularınıza başlamalısınız.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2700 gr. - Yaklaşık boyu : 47.4 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
29
Ailenize kardeşiniz okulu bitirene kadar ona burs vereceğinizi söyleyin. Bu konuları açık açık konuşun. Anladığım kadarıyla bir emekli maaşları var durumları iyi değil. Öğretmenseniz bir ek dersinizi vermeniz sizi çok da zor duruma sokmaz. Eşiniz geçindirsin evi.
Zaten burada bir sıkıntı yok onlara da diyorum ben elimi ayağımı çekcem demedim yardım ederim ona ben diyorum. Sıkıntı onların tavırları. Devlet üniversitesini kazanamazsa özele gönderirim dert değil derken pek maddiyatı düşünen yok ama ya da benim okuyup meslek sahibi olacağımın bir garantisi yoktu nasıl bana güvenip benden bekleyebilirler. Yardım etmek başka üniversitesi bitene kadar okutmak ve okulu bitene kadar hayatımı ertelemem çok başka.
 

Peynirdelisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2013
4.764
8.352
Konu sahibi
Herkes aile evladını düşünür annelik kutsal vs der de. Ben tam tersi anne cok gördüm. Bir tek kendini düşünen o kadar cok anne var ki. Toplumdaki benciller de anne bunu unutmayalım.
Ailenizi güzellikle ikna edin. Karsınıza da almayın hepten tadımız kacmasın.
Kardese destek çıkacaksan bastan netleştirsin. Mesela mezuniyete kadar aylık su gibi. Eger bunu ciznezseniz hem verir hem kötü olursunuz. Zaten kardes kac yasında ki?

Es adayınız güveniyorsanız evlilik adımlarınıza Tavas Tavas baslayın
 

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
29
Konu sahibi
Herkes aile evladını düşünür annelik kutsal vs der de. Ben tam tersi anne cok gördüm. Bir tek kendini düşünen o kadar cok anne var ki. Toplumdaki benciller de anne bunu unutmayalım.
Ailenizi güzellikle ikna edin. Karsınıza da almayın hepten tadımız kacmasın.
Kardese destek çıkacaksan bastan netleştirsin. Mesela mezuniyete kadar aylık su gibi. Eger bunu ciznezseniz hem verir hem kötü olursunuz. Zaten kardes kac yasında ki?

Es adayınız güveniyorsanız evlilik adımlarınıza Tavas Tavas baslayın
Ailemi ikna edemiyorum sorun orada. Güzelliklede anlattım hep aynı şeyleri işittim bundan öteye gidilmiyor. Kardeşim 16 yaşında lise sona başlıcak yeni.
 

anemoniasp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2021
1.805
2.548
Zaten burada bir sıkıntı yok onlara da diyorum ben elimi ayağımı çekcem demedim yardım ederim ona ben diyorum. Sıkıntı onların tavırları. Devlet üniversitesini kazanamazsa özele gönderirim dert değil derken pek maddiyatı düşünen yok ama ya da benim okuyup meslek sahibi olacağımın bir garantisi yoktu nasıl bana güvenip benden bekleyebilirler. Yardım etmek başka üniversitesi bitene kadar okutmak ve okulu bitene kadar hayatımı ertelemem çok başka.

Evet eğer evleneceğiniz kişide bir sorun yoksa bence ailenizle açık açık konuşun. Onları yanınızda istediğinizi yuva kurmak istediğinizi belirtin ve onlara destek olacağınızı açık net belirtin. Ne kadar gönderseniz onları rahatlatır bunu net olarak belirtin ve siz de geçinmek için size gerekli olan miktarı söyleyin .

benim de eşime kadar olan erkek arkadaşlarımda annem ayılıp bayılıyordu. Haklıydı çoğu söylediğinde.
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 05-01-2022

Hamileliğimin 36. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 28 gün kaldı.

Bebeğinizin vücudundaki yağ oranının %2-%3 den %8 e yükselmesi yaklaşık 8 hafta aldı. Doğum öncesi gelişimin sonunda, bebeğinizin vücudundaki yağ oranı yaklaşık %15'de sabit kalacaktır. Bu koruyucu yağ dolgusu doğumdan sonra bebeğinizi sıcak tutmaya yardımcı olacaktır. Artık doktorunuzla haftada bir randevularınıza başlamalısınız.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2700 gr. - Yaklaşık boyu : 47.4 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
1.949
2.071
Kardeşinizin ebeveyni siz değilsiniz. Doğururken size de sormadılar. Kimsenin sizi düşündüğü de yok. İnanılmaz bencil bi aileniz var, o yüzden kendinizi kendiniz düşüneceksiniz. 28’in nesi erken, hayatınızı ertelerseniz pişman olursunuz. Sürekli vermişsiniz onlar da sürekli almaya alışmış. Ben bu kadar yardım bile etmezdim açıkçası çünkü hep kendi hayatınızdan kısmışsınız. Elbet yardım edilir de siz sanki onlar iyi yaşasın diye yaşıyosunuz, kendi hayatınız yok.