Annemle sorunlarımız

ey_lul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
176
36
Merhaba arkadaşlar.. 25 yaşındayım iki yıllık evliyim.. Eşimle hiç bi sorunumuz yok şükür.. Çocukluğumdan beri ailemden baskı görerek büyüdüm kıyafet olsun gezip tozma olsun hep baskı gördüm.. Babam pantolonun üzerine tunik giydiriyordu hava karardıktan snra dışarı cıkmama müsade etmiyordu. Tırnak bile uzatamazdım. Allahtan eşim çok anlayışlı kıyafetime karışır ama normal sınırlarda mesela cok yakası acık giydirmez şort giydirmez.. Memlekete gittiğim zaman tamamen başka bi kadın olmak zorunda kalıyorum ojelerimi siliyorum kıyafetlerim değişiyo resmen rol yapmak zorunda kalıyorum.. Şeker düşüklüğüm var dr oruç tutamazsın dedi 8 saatte bir ilaç kullanıyorum annem baskı yapıyo tutman gerekiyo diye.. En son memlekete giderken panik atagım tuttu dr yeşil recete ilaç verdi üzerine gitmelisin dedi. 3 gün kaldım ama üç günde annemle 30 kere kavga ettik yok pantolonun dar yok tırnagın uzun yok tuniğin kısa.o kadar agır cümleler kurdu ki merak eden olursa yorumlarda anlatırım. Artık olmadıgım gibi görünmek istemiyorum.. Annemi aranıyorum geldigimden beri beni kabullenmediği sürece mesafe koymaya karar verdim

Aynılarını bende yaşıyorum. Yani şuan evli değilim ama anlattığın baskıların hepsi bende de var. Evlenince düzeleceğini umuyordum ama senin bu yazdıklarını okuyunca tüm hayallerim suya düştü :KK43: bence elinden geldiğince uzak durmalısın ve baş kaldırmalısın. Farkettim ki ne kadar çok söylediklerini yaparsak o kadar istekleri artıyor. İlk gün dizinin üstünde etek giyme diyorlar ikinci gün dizinde etek giyme diyorlar. Ve bunun sonu gelmiyor. Ama baş kaldırınca bir iki gün konuşup susuyorlar. Bence böyle :KK66:

Aynılarını bende yaşıyorum. Yani şuan evli değilim ama anlattığın baskıların hepsi bende de var. Evlenince düzeleceğini umuyordum ama senin bu yazdıklarını okuyunca tüm hayallerim suya düştü :KK43: bence elinden geldiğince uzak durmalısın ve baş kaldırmalısın. Farkettim ki ne kadar çok söylediklerini yaparsak o kadar istekleri artıyor. İlk gün dizinin üstünde etek giyme diyorlar ikinci gün dizinde etek giyme diyorlar. Ve bunun sonu gelmiyor. Ama baş kaldırınca bir iki gün konuşup susuyorlar. Bence böyle :KK66:
Evlenice gecmek ne demek bi de eşime laf söylüyo niye bana baskı yapmıyo diye eşime tavır koyuyo.. Üzmek istemediğim için böyle oluyo hayırsız evlat olmak istemiyorum ama başka carem de kalmıyo

Evlenice gecmek ne demek bi de eşime laf söylüyo niye bana baskı yapmıyo diye eşime tavır koyuyo.. Üzmek istemediğim için böyle oluyo hayırsız evlat olmak istemiyorum ama başka carem de kalmıyo
Bence eşiniz tavır yapmalı siz ne karışıyorsunuz diye :KK12:

Kendi duzenini kurmussun niye nazlarini cekiyosun ki anlasamiyosan gitme evlerine cok fazla. Ayni evde yasaniyosa baskiya katlanmaya ok, ama kendi dunyani kurduysan keyfine bakacaksin artik

Kendi duzenini kurmussun niye nazlarini cekiyosun ki anlasamiyosan gitme evlerine cok fazla. Ayni evde yasaniyosa baskiya katlanmaya ok, ama kendi dunyani kurduysan keyfine bakacaksin artik
Evet haklısın ben de gitmeme kararı aldım iki kız kardeşim var onları cok özlüyorum ama sabredicem

Zor bir durum. Bu kadar baskıcı ailelerde yetişen bireyler de psikosomatik tepkiler verebiliyorlar zor durumlarda. Doktorlar daha iyi bilirler tabi ki ama panik atak yaşamanız biraz da aile ilişkinizle alakalı. Ben de benzer sayılabilecek bir durum yaşamıştım. Kesin çözüm ailenle fazla samimi olmamak ve onları umursamadan yaşamak. Sana stres veren şeyden kendini korumalısın ve uzak durmalısın.

Zor bir durum. Bu kadar baskıcı ailelerde yetişen bireyler de psikosomatik tepkiler verebiliyorlar zor durumlarda. Doktorlar daha iyi bilirler tabi ki ama panik atak yaşamanız biraz da aile ilişkinizle alakalı. Ben de benzer sayılabilecek bir durum yaşamıştım. Kesin çözüm ailenle fazla samimi olmamak ve onları umursamadan yaşamak. Sana stres veren şeyden kendini korumalısın ve uzak durmalısın.
O kadar zor bi durum ki bi yandan kabullenemedigim baskı bi yandan anne baba hakkı 18 yaşımdan beri psikolojik destek alıyorum insan bi düşünür biz bu kıza ne yapıyoruz böyle diye evlendim mutluyum huzurum yerinde kocası kızıma ne güzel bakıyo diceklerine seni nasıl böyle gezdiriyo diyolar ya cıldırıyorum

benim babamda cok baskıcı evlendim ama hala babamlara kalmaya gititiğimde piskolojik olarak babamdan çekiniyourm mesela sabah erken saatta eşimi arıyorum işe uyansın diye eşimde uyandım diye beni arıyor babam sabah sabah kim bu arayan diyecek diye telefonun sesisini kısıyorum yersiz bir korku farkındayım ama o piskolojiyi atamıyrm üstümden birçok konuda bu böyle malesef

Agir depresyon, okb, panik atak her sey var.. Doktor bunlari neye bagliyor neden olmus tum bu hastaliklar

Hastalığınızı son olarak ailenize tekrar dile getirin. Sert davranın. ''Geberip gitsem, ellerinize kına mı yakacaksınız, şu halde tüh bile demezsiniz nedir bu anlayışsızlıklar'' diye dile getir. Ağır konuşmalısın. Mesafe yetmez. Kendinizi ezdirmeyin. Kocanız ve hayatınız var karışamazlar.

Bastan taviz verorseniz sonra kendini kabullendirmek cok zor oluyor bastan onu oyle giy sunu soyle yap dediginde kiymaliydon tavroni
bende 2 cocuk annesiyim 26 yasindayim hic etek giyemem hep darpaca kot ve tsort kayinvalide hic kadin gibi giyinmiyosun zipir zipir seyler giyme artik annesin der durur bende benim tarzim boyle boyle seviyorum der kestirir atarom kocam karismiyo ona noluyo
herkese yerini haddini bastan bildircen ki kendinde o hakki bulmasin

X