Az önce annem ve anneannemin konuşmalarını duydum ve size danışmak istedim. Anneannemin bir arkadaşının kızı doğu illerinden birine atanmış. Yaşını bilmiyorum ama bekar olduğunu biliyorum bahsedilen kızın, yaşı da 25 falandır belki. Annem ve anneannem ondan bahsediyordu işte atanmış ama çok uzak, yok tek başına öyle bir yerde çok zor, gitti mi geri dönemez buralara (izmir), doğu çok zor, artık bulur oralardan bi kürt evlenir falan diye konuşuyorlardı. Lafa gelince bana hep devlete girmeye bak, devlet işi gibisi yok derler ama şu konuştukları şeye bakın... Bu kadar insan atanmak isterken... Ben de univ. Öğrencisiyim, ben de kpssye giricem ve belki ben de doğuya atanıcam, benim için de mi böyle düşünecekler? Şoktayım resmen. Memurlukta tayin durumları nasıl oluyor? Hepimiz atanmak, devlete girmek istiyoruz ama, memurluk sanıldığı kadar güzel mi? Diyelim ki doğuya atandım, daha sonra izmir'e falan gelmek istedim, çok mu zor bunun uygulanması? Eş durumu falan diyorlar, evlenmek şart mı tayin için vs.