annemlerin düşüncesi... bu da benim derdim

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Az önce annem ve anneannemin konuşmalarını duydum ve size danışmak istedim. Anneannemin bir arkadaşının kızı doğu illerinden birine atanmış. Yaşını bilmiyorum ama bekar olduğunu biliyorum bahsedilen kızın, yaşı da 25 falandır belki. Annem ve anneannem ondan bahsediyordu işte atanmış ama çok uzak, yok tek başına öyle bir yerde çok zor, gitti mi geri dönemez buralara (izmir), doğu çok zor, artık bulur oralardan bi kürt evlenir falan diye konuşuyorlardı. Lafa gelince bana hep devlete girmeye bak, devlet işi gibisi yok derler ama şu konuştukları şeye bakın... Bu kadar insan atanmak isterken... Ben de univ. Öğrencisiyim, ben de kpssye giricem ve belki ben de doğuya atanıcam, benim için de mi böyle düşünecekler? Şoktayım resmen. Memurlukta tayin durumları nasıl oluyor? Hepimiz atanmak, devlete girmek istiyoruz ama, memurluk sanıldığı kadar güzel mi? Diyelim ki doğuya atandım, daha sonra izmir'e falan gelmek istedim, çok mu zor bunun uygulanması? Eş durumu falan diyorlar, evlenmek şart mı tayin için vs.

Ben anlatildigi kadar kotu oldugunu dusunmuyorum. Bir tanidigimizin esi polis yillardir dogudalar onlar memnunmus.
Sevgilimde dogulu memleketlerinde cok guzel baglari bahceleri evleri var biz buyuk bir sehirde yasayacagiz ama ordada ev kuracagiz.
Ben gonullu gitmek istiyorum yani.
Insanlari cok eli acik, misafirperverler tabi sıkıntı ceken insanlarda olmustur ama genel olarak iyi bence.

Az önce annem ve anneannemin konuşmalarını duydum ve size danışmak istedim. Anneannemin bir arkadaşının kızı doğu illerinden birine atanmış. Yaşını bilmiyorum ama bekar olduğunu biliyorum bahsedilen kızın, yaşı da 25 falandır belki. Annem ve anneannem ondan bahsediyordu işte atanmış ama çok uzak, yok tek başına öyle bir yerde çok zor, gitti mi geri dönemez buralara (izmir), doğu çok zor, artık bulur oralardan bi kürt evlenir falan diye konuşuyorlardı. Lafa gelince bana hep devlete girmeye bak, devlet işi gibisi yok derler ama şu konuştukları şeye bakın... Bu kadar insan atanmak isterken... Ben de univ. Öğrencisiyim, ben de kpssye giricem ve belki ben de doğuya atanıcam, benim için de mi böyle düşünecekler? Şoktayım resmen. Memurlukta tayin durumları nasıl oluyor? Hepimiz atanmak, devlete girmek istiyoruz ama, memurluk sanıldığı kadar güzel mi? Diyelim ki doğuya atandım, daha sonra izmir'e falan gelmek istedim, çok mu zor bunun uygulanması? Eş durumu falan diyorlar, evlenmek şart mı tayin için vs.
Atandığım görev yerim van idi..uç yıl sevgilim bile olmadan memuriyetimi yaptım..bursaya geldim eskişehirli biri ile evlendim..yeteri kadar açık bir örnektir sanırım..annen ve anaannen gayet cahilce bir muhabbete girmiş..nitekim gonul bu Kürtle de evlenebilir hepimiz insanız gerçekten cahilliğin manası yok..izmirin ne özelliği var?

atandığın kuruma bağlı tayin imkanı mesela üniversite memurluğu çakılı kadro, tayin imkansız gibi bir şey (olağan şartlarda yani.)

maliye, meb, sgk gibi kurumlarda asalet onaylandıktan sonra tayin istenebiliyor diye biliyorum asalet onaylanması da en az 1 en çok 2yıl. ama tanıdıklarım 18ayda aldı. tabi çıkıp çıkmama durumunu bilemiyorum tayinin, istendiğini biliyorum sadece. ama eş durumundan kolayca dönülebilir memlekete bu ve bu gibi kurumlara atanınca

bakma böyle tavsiye veriyorum ama ben de henüz memur değilim ama çok kurum araştırdım. alımları çok azalttıkları için yer seçme lüksün olmayabilir kpss ye girdiğin yıl heran her şeye hazırlıklı olman lazım yoksa avuç kadar kadroları tutuşturup 90 puanla bile haritada yer beğendirtmezler. bu alımlarda bindelik rakamlarla kaçırdım ben de. ankaradan istanbula gitmek gibi bir durum söz konusu olacaktı ki olmadı, eminim arkamdan çok şey söyleniyor benim de. boşver laf anlatamazsın anca bilmeden yorum yapar insanlar

Bence anneniz ve anneanneniz birazcik gipta etmisler o kiza ve o yuzden oyle soylemisler. Ben daha okurken ay ogretmenlik mi okuyorsun onlarinda atama derdi var doguda surunuyorlar gibi laflar duyuyordum benimle yasit kizi olan akrabalarimdan ama mezun olur olmaz atandim hemde bursa ya atandim. Sizin bolumunuz nedir?

Bence anneniz ve anneanneniz birazcik gipta etmisler o kiza ve o yuzden oyle soylemisler. Ben daha okurken ay ogretmenlik mi okuyorsun onlarinda atama derdi var doguda surunuyorlar gibi laflar duyuyordum benimle yasit kizi olan akrabalarimdan ama mezun olur olmaz atandim hemde bursa ya atandim. Sizin bolumunuz nedir?
İktisat.
Her şey bu kadar zorlaşmışken yer seçme lüksüm olduğunu sanmıyorum açıkçası. Mezun olduktan 2 sene sonra kredi borcumu ödemem lazım, açıkçası sınava girip tercih yapacağım gün geldiğinde doğu moğu yazmayı düşünüyorum ben de.

İktisat.
Her şey bu kadar zorlaşmışken yer seçme lüksüm olduğunu sanmıyorum açıkçası. Mezun olduktan 2 sene sonra kredi borcumu ödemem lazım, açıkçası sınava girip tercih yapacağım gün geldiğinde doğu moğu yazmayı düşünüyorum ben de.

O gunler gelsin yazarsiniz tabi ailenizde anlayisla karsilar siz kimsenin lafina kulak asmadan oturun guzelce kpss çalışın kendinizi soylenen sozlerden soyutlayin kafaniza takmayin hedefe kilitleniz tek amaciniz alabildiginiz en yuksek puani almak olsun.

X