- 18 Şubat 2014
- 11
- 1
- 34
Merhaba. Bir senelik ilişkim var son sınıf öğrencisiyim. Seneye nasipse düğün yapmayı düşünüyoruz. Annemi kaybettim. Durumumuz kötü. Kız kardeşim var o da okuyor. Babamın bir işi yok. Gündelik işlere gidiyor küçük yerde yaşadığımız için pek fazla para sıkıntısı olmuyor. Kardeşim için ben paraları babannemde biriktiriyorum o sıkışınca ondan alıyor. Babama bu paraları söylemiyorum çünkü varlığını bilirse hiç çalışmaz o paraya güvenir. Özetle aile durumu bu. Erkek arkadaşımla düğünü evi her şeyi beraber yapıcaz çünkü onun da aileden gelecek maddi beklentisi yok. Zaten olsa bile ben ikimiz yapma taraftarıyım. Geçen gün babam yüzünden kavga ettik ben çalışmadığını yakındım. Ondan sonra bana ilerde evliliğimizde sorun çıkabileceğinden bahsetti. Eve gidince sürekli mutsuzsun baban belki okur bana yardım eder diye düşünüyordur keşke ben çok kazansam yardım etsek ama durumumuz belli zaten borçla ev geçindireceğiz ben senin iyiliğini düşünüyorum bişey olur ilerde evliliğimiz sıkıntıya girer falan dedi. Benim babam zaten benden öyle birşey beklemez ki ben istanbulda okuyorum işimde orda olacak kısmetse evlenmeden bile bir evde oturmak kira fatura şu bu zaten elimde yine bişey kalmayacak ki. Evlenmek istiyorum çünkü annem yok başımda allah korusun babam da olmadan bir daha nasıl evlilik kararı alırım ben. Erkek arkadaşımı çok seviyorum hep destek oldu bana bu dedikleri canımı çok sıktı. Zaten durumumuz ortada olacak evlendiğimizde ben nasıl derim eve para yollayacağım diye arada bir olur o da kendi ailesine verir. Evlilik geçim derdi zor biliyorum kendi ailemden. Düşündüğüm tek şey kardeşim sanki ölüme gidicem bir daha hiç göremeyeceğim ama okurken de zaten iki ayda bir geliyorum evliyken de aynısı olacak. Kardeşime okul hayatı boyunca destek olmayı çok istiyorum allahım bana versin bende gücüm yettiğince ona vereyim. Bana bir akıl verin doğru mu yapıyorum? Yanlış mı düşünüyorsum? Anne olmadan evlenmek o kadar zormuş ki ( biraz uzun oldu yorucam sizi ama kusura bakmayın )