Annesiz evlenmek :( napıcam ben akıl verin

htcuyln

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2014
11
1
34
Merhaba. Bir senelik ilişkim var son sınıf öğrencisiyim. Seneye nasipse düğün yapmayı düşünüyoruz. Annemi kaybettim. Durumumuz kötü. Kız kardeşim var o da okuyor. Babamın bir işi yok. Gündelik işlere gidiyor küçük yerde yaşadığımız için pek fazla para sıkıntısı olmuyor. Kardeşim için ben paraları babannemde biriktiriyorum o sıkışınca ondan alıyor. Babama bu paraları söylemiyorum çünkü varlığını bilirse hiç çalışmaz o paraya güvenir. Özetle aile durumu bu. Erkek arkadaşımla düğünü evi her şeyi beraber yapıcaz çünkü onun da aileden gelecek maddi beklentisi yok. Zaten olsa bile ben ikimiz yapma taraftarıyım. Geçen gün babam yüzünden kavga ettik ben çalışmadığını yakındım. Ondan sonra bana ilerde evliliğimizde sorun çıkabileceğinden bahsetti. Eve gidince sürekli mutsuzsun baban belki okur bana yardım eder diye düşünüyordur keşke ben çok kazansam yardım etsek ama durumumuz belli zaten borçla ev geçindireceğiz ben senin iyiliğini düşünüyorum bişey olur ilerde evliliğimiz sıkıntıya girer falan dedi. Benim babam zaten benden öyle birşey beklemez ki ben istanbulda okuyorum işimde orda olacak kısmetse evlenmeden bile bir evde oturmak kira fatura şu bu zaten elimde yine bişey kalmayacak ki. Evlenmek istiyorum çünkü annem yok başımda allah korusun babam da olmadan bir daha nasıl evlilik kararı alırım ben. Erkek arkadaşımı çok seviyorum hep destek oldu bana bu dedikleri canımı çok sıktı. Zaten durumumuz ortada olacak evlendiğimizde ben nasıl derim eve para yollayacağım diye arada bir olur o da kendi ailesine verir. Evlilik geçim derdi zor biliyorum kendi ailemden. Düşündüğüm tek şey kardeşim sanki ölüme gidicem bir daha hiç göremeyeceğim ama okurken de zaten iki ayda bir geliyorum evliyken de aynısı olacak. Kardeşime okul hayatı boyunca destek olmayı çok istiyorum allahım bana versin bende gücüm yettiğince ona vereyim. Bana bir akıl verin doğru mu yapıyorum? Yanlış mı düşünüyorsum? Anne olmadan evlenmek o kadar zormuş ki :KK43: ( biraz uzun oldu yorucam sizi ama kusura bakmayın :KK43:)

bence evlenmeden önce iyi birer iş bulmalı ve daha sonra evliliği düşünmelisiniz..bu da nerden baksan 2 yıl demek..mezun olur olmaz neyin acelesi bu anlamıyorum..
hem böylece ailenize,kardeşinize de yarıdm etmiş olursunuz..
ayrıca kardeş okutmak konusunda ,evlenmiş olsam da o parayı gönderirdim bir şekilde..baban değil de kardeşine..

Merhaba. Bir senelik ilişkim var son sınıf öğrencisiyim. Seneye nasipse düğün yapmayı düşünüyoruz. Annemi kaybettim. Durumumuz kötü. Kız kardeşim var o da okuyor. Babamın bir işi yok. Gündelik işlere gidiyor küçük yerde yaşadığımız için pek fazla para sıkıntısı olmuyor. Kardeşim için ben paraları babannemde biriktiriyorum o sıkışınca ondan alıyor. Babama bu paraları söylemiyorum çünkü varlığını bilirse hiç çalışmaz o paraya güvenir. Özetle aile durumu bu. Erkek arkadaşımla düğünü evi her şeyi beraber yapıcaz çünkü onun da aileden gelecek maddi beklentisi yok. Zaten olsa bile ben ikimiz yapma taraftarıyım. Geçen gün babam yüzünden kavga ettik ben çalışmadığını yakındım. Ondan sonra bana ilerde evliliğimizde sorun çıkabileceğinden bahsetti. Eve gidince sürekli mutsuzsun baban belki okur bana yardım eder diye düşünüyordur keşke ben çok kazansam yardım etsek ama durumumuz belli zaten borçla ev geçindireceğiz ben senin iyiliğini düşünüyorum bişey olur ilerde evliliğimiz sıkıntıya girer falan dedi. Benim babam zaten benden öyle birşey beklemez ki ben istanbulda okuyorum işimde orda olacak kısmetse evlenmeden bile bir evde oturmak kira fatura şu bu zaten elimde yine bişey kalmayacak ki. Evlenmek istiyorum çünkü annem yok başımda allah korusun babam da olmadan bir daha nasıl evlilik kararı alırım ben. Erkek arkadaşımı çok seviyorum hep destek oldu bana bu dedikleri canımı çok sıktı. Zaten durumumuz ortada olacak evlendiğimizde ben nasıl derim eve para yollayacağım diye arada bir olur o da kendi ailesine verir. Evlilik geçim derdi zor biliyorum kendi ailemden. Düşündüğüm tek şey kardeşim sanki ölüme gidicem bir daha hiç göremeyeceğim ama okurken de zaten iki ayda bir geliyorum evliyken de aynısı olacak. Kardeşime okul hayatı boyunca destek olmayı çok istiyorum allahım bana versin bende gücüm yettiğince ona vereyim. Bana bir akıl verin doğru mu yapıyorum? Yanlış mı düşünüyorsum? Anne olmadan evlenmek o kadar zormuş ki :KK43: ( biraz uzun oldu yorucam sizi ama kusura bakmayın :KK43:)
Çok zor gerçekten, kolaylıklar diliyorum. Ama zaten baba şu anda senden para almıyor, evlenince de beklemez. Küçük yerde geçim sıkıntısı yok demişsin ama sigortsı emekliliği yoksa yaş ilerleyince öyle işlere gidemeyecek. Geçimi nasıl olacak? Baba yaşlanana kadar borçlar biterse destek olursun elbet ama erkek arkadaşınla konuşman lazım. İleride Allah ne gösterir bilmem ama senin ya da benim ailemde farklı bir durum olsa muhtaç olsalar elimizden geleni esirgememeliyiz diye. Kardeşin de okulu bitirir işe girer. Babaanne hayattaysa baba onla yaşayabilir vs. Ya yarının ne olacağı belli değil. Çok varlıklı anne baba bir günde muhtaç duruma düşebilir. Erkek arkadaşının kaygılarını anlıyorum ama baştan iyice konuşman lazım..

Sevgilin zor durumda olduğunu bilmesine rağmen nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor anlamadım

Sevgiliniz ve sizin mesleginiz nedir? ikinizde rahat is bulabilir misiniz henuz net degil sanirim. Evlilik icin acele etmeyin bogaziniza kadar bircla evlenseniz o evlilik sizin icin iskenceye donusur.
Sevgilinizin annesi babasi sağ ellerinden geldigi kadar azda olsa bir seyler yapmalilar diye dusunuyorum.
Sevgiliniz size ilerde ailene yardim edemeyiz demek istemis ama sizin kazandiginiza bu derece mudahale hakkini kendinde gormesin.

Allah yardimcin olsun canim, disaridan konusmak her zaman kolaydir konu ne olursa olsun, insan biseyoeri kendi yasamadan anlamaz. insallah mutlu olursun.

ailene yardım etmeyeceğizin tükçe meali bu.yaşın genç neden ille şimdi evlilik üstelik daha işe girmeden olmayan parayı harcayıp borca girmek.annesiz de evlenilir babasızda ama hakedenle ve sorumluluklar oturduktan sonra.kız kardeşine üzüldüm.

hemen evlenince başın göğe erecek galiba.pes diyorum.

Daha ortada isin bile yokken erk arkinin boyle konusmasi can sikici. Bundan sonra ailenle ilgiki sikintilarini cok fazla erk arkinla paylasma ve siki bi gozetime al. Ne olursa olsun baban bi sekilde seni okutmus ilerde zor durumda kalsa ne kadar yardimci olmicaksin elinde varsa bi sekilde olursun

Borcsuz evlenın tek yol bu..
Kardeşinde kac yasında bilmıyorum ama oda calısıp kendı ayakları üstünde bı dursaydı..aklın kalmazdı ozaman hiç

Valla, şimdi şöyle. Eğer iki tarafın da ailesi yardım edilmesi gereken insanlarsa, her ay elinizde 50 lira bile kalsa, iki tarafa da gönderilir.
Öyle sizinkilere gönderemeyeceğiz, baban kendini buna hazırlasın, bilmem ne muhabbeti önceden yapılmaz. Ne demekmiş elinde olursa sadece kendi ailesine gönderir?
Madem o konuyu açmış şimdiden, gayet sert bi duruşla şartlarını bildir kendisine, baban olmasa bile kardeşine en azından okulunu bitirene kadar ne koşulda olursa olsun destek olacağını açıkça söyle, haberi olsun.

kusura bakma ama sevgilin simdiden ileride ailene yardim edemezsinin temellerini atiyor. bence hemen evlilik karari alma kardesine destek olmaya calis. bu kisiyle evlilik isini biraz daha dusun
Kardeşime her zaman destek olacağım zaten. Onun düşüncesi aslında babam hani o sorunları sana yansıtır senin de evine yansır tadımız kaçar ben duygularını abartılı yaşayan bir insanım bu da doğal olarak karşımdakini etkiliyor sanırım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Valla, şimdi şöyle. Eğer iki tarafın da ailesi yardım edilmesi gereken insanlarsa, her ay elinizde 50 lira bile kalsa, iki tarafa da gönderilir.
Öyle sizinkilere gönderemeyeceğiz, baban kendini buna hazırlasın, bilmem ne muhabbeti önceden yapılmaz. Ne demekmiş elinde olursa sadece kendi ailesine gönderir?
Madem o konuyu açmış şimdiden, gayet sert bi duruşla şartlarını bildir kendisine, baban olmasa bile kardeşine en azından okulunu bitirene kadar ne koşulda olursa olsun destek olacağını açıkça söyle, haberi olsun.
Ya aslında şöyle ben zaten bu zamana kadar babama yardım etmedim ondan da bir kuruş para almadım kendi burslarımla okudum. Ben para göndersem biliyorum ki çalışmaz ona güvenir. Erkek arkadaşım elimde olursa kendi aileme yaparım demedi keşke elimde çok çok olsa da yardım edebilsem dedi. Ben kardeşime maddi manevi her türlü yardımda bulunacağım tabiki ben onun annesiyim artık. Sadece onun bana böyle bir konuyu açması saçma geldi. Cevabınız için teşekkür ederim.

Belki sizin ağzınızı yokşamıştır babanızın kişiliği hakkında bilgi edinebilmek için bence sıkıntı yaratılacak bir durum değil benim annem hayatta fakat ben evlilik kararı alırken hiç bir yardımı olmadı herşeyimi kendim yaptım bitek yatak odamı babam aldı o kadar borç harç derken bugünlere geldik şükürler olsun zaten kendi eviniz olduğunda sorumluluklar vs yardımcı olmak daha zor oluyor çünkü bir evi geçindirebilmek kolay değil ama sizinde bir hayatınız olmalı siz evlendiğinizde kardeşinizle babanız açta açıktada kalmaz merak etmeyin herkesin nasibi vardır unutmayın rızkı veren Allah

Babanız hep böyle günlük işlerde mi çalıştı yani ileride emekli maaşı alamayacak mı? Şu an kendine bakıyor olabilir ama iyice yaşlandıktan sonra yani çalışıp kendini geçindiremeyecek duruma geldikten sonra, siz çocukları olarak elbet destek olmak zorunda kalacaksınız. Üstelik kardeşinizde okuyormuş, ona da yardım etmekle yükümlüsünüz. Eğer bunların lafını size yapacaksa, ileride bu konuda çok ters düşersiniz gibi geliyor bana.

Ayrıca bu kadar acele niye? Mezun olur olmaz evlenmek isteyebilirsiniz ama iş durumu ne olacak? Sevgiliniz de sizin gibi öğrenci mi daha? Hani sadece öğrenci olan taraf siz olsanız dahi, tek kişinin çalışmasıyla bir yuva kurulmaz. Özel sektörün durumu ortada, belki bir kaç yıl iş bile bulamayabilirsiniz. Tavsiyem önce işinizi garantileyin, ondan sonra evlilik gibi ciddi meselelere girişin.

sevgilin şimdiden yardım edemezsin deme haddini nereden buluyor.annen yok ve kardeşin sana emanet.baba asla anne gibi yada bir abla gibi bile olamıyor.okulunu bitir güzel bir iş bul biraz çalış sonra evlilik düşün.ne bu aceleniz?
ben kariyer planları yapardım ailem atanmamı isterdi atanda evlen diye gaza getirirlerdi yine de önce hayallerim geldi.bir kaybım olmadı yine mutluyum beni seven 7 yıldır beni bekleyerek seviyor.

anladıgım sen ev ortamından hemen uzaklaşmak istiyorsun. yoksa ortada daha iş yokken bile seneye evlenicez, cok borcumuz olacak falan demişsin. yerinde olsam hemen evlenmem. annen de yokmus, eger kız kardesin epey küçükse onun sevgiye, destege ihtiyacı coktur. bi süre ailemle yaşar, iyi bi işe girerim. evlillik kaçmıyo sonucta!

Oncelikle allah rahmet eylesin canim. Benimde annem yoktu. Babamla ayrildilar ve grosumuyoruz. Biz herseyi esimle beraber yaptik. Allahima bn sukur dugunm okadar guzel gectiki. Tamam belki cogu seyim eksik oldu ama evlendm hepsini tamamladim. Benim Babamda tek gelir 4 cocukla zor geciniyor ve biz esimle hem babama. Hem kardeslerime destek oluyoruz. Allah razi olsun esimden bir gunde duymadim senin ailene para yardimi ettim vs vs. Babani gectimde senin kardeslern var tabiki destek olucaksin. Sen ablasin onlarin annesi sayilirsin. Tamam baban var belki baslarinda ama bir annenin yerini hic birsey tutmuyor. Sen ne olursa olsun sevgilini simdiden alistir en azindan kardeslerine herzaman destek olacagina..

X