antidepresan anksiyete..omurboyumu ?

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
38
Merhaba arkadaalar 4 yildir yaygin anksiyete hastasiyim.ilac kullaniyorum tam 4 yildir.kesiyorum 1 ay ama hastaligim tekrar ediyor.nemi oluyor ? Carpinti,uyuyamama,nefes alamama,yasamak istememek..birsuru sey..ilacsiz iyi olamiyorum ve ne yapicm bilmiyorum.isimde zor hostesim..bu yaz evleniyorum ve hamile kalirsam ne olcak bilmiyorum..varmi senelerdir ilac kullanan ?

Merhaba arkadaalar 4 yildir yaygin anksiyete hastasiyim.ilac kullaniyorum tam 4 yildir.kesiyorum 1 ay ama hastaligim tekrar ediyor.nemi oluyor ? Carpinti,uyuyamama,nefes alamama,yasamak istememek..birsuru sey..ilacsiz iyi olamiyorum ve ne yapicm bilmiyorum.isimde zor hostesim..bu yaz evleniyorum ve hamile kalirsam ne olcak bilmiyorum..varmi senelerdir ilac kullanan ?
Merhaba bende anksiyet+somatizasyon bozuklugu hastasiyim, bende ilac kullaniyorum. Psikoterapi denediniz mi?

Bu yazdiklarin birebir ortusuyor benim yasantimla.ayni endiseleri yasadim evlenirken hamilelikte ilac icemezsem ne olacak diye.1aydir hamileyim ve o olumsuzluklarin hicbiri yok.Allah darda kalana yardim edermisya.gercekten ediyormus.ben ilaci biraksam bir ayda kendimi kaybederdim normalde.sukur Allaha iyiyim.korkma emi...sende iyi olacaksin.

Bende 6 aydır falan ilaç kullanıyorum ben vajinusmusluydum bu ay hallettim çok şükür. Normmalde doktor dozumu arttıracaktı bu ay ama şuan o kadar iyiyimki vajiyi yenmemin mutluluğu beni iyi yaptı inş böyle devam eder bide bebek istiyorum doğal olarak bende bırakırsam naparım die düşünüyordum ama inş çok daha ii olacağım . Bide kızlar içime kaygılar gelince Tevekkeltü Alallah diyorum sürekli. Sizede tavsiyem inş bitecek bu sorun

Arkadaşlar bende anksiyete hastasıyım 3 ay ilaç kullanmadım zor bir süreçti şimdi doktorum bebeğim herseyi hissettiği için ona zarar verir diye bir ilaca başlattı doğuma kadar da kullanacağım çünkü tüm hayatım mahfoldu

Canım peki şimdi nasılsın

Ben 12 yıldır hastayım terapi gördüm ilaç kullandım bu illet geçmez bunu bil eşim evlenmeden tabi çok bilmiyor ya hastalığın ne olduğunu ben yanındayım korkma geçecek hersey iyi olacak bana güven diyordu evlendik Nitekim güç bela ailem hiç ama hiç istemedi evlenmez olaydım şimdi 3.5 aylık hamileyim 3 ay ilaç kullanmadim kabus gibi geçti pasiflora diye bir şurup verdiler yalancı meme gibi onunla idare ettim bugün daha yeni ilaca başladım dua edin bana kendim ve bebeğim için yaşamak istiyorum evet bu güç ama yapmak zorundayım belirtileri yazmak istemedim okuyupta etkilenmeyin diye arkadaşlar

Ben 12 yıldır hastayım terapi gördüm ilaç kullandım bu illet geçmez bunu bil eşim evlenmeden tabi çok bilmiyor ya hastalığın ne olduğunu ben yanındayım korkma geçecek hersey iyi olacak bana güven diyordu evlendik Nitekim güç bela ailem hiç ama hiç istemedi evlenmez olaydım şimdi 3.5 aylık hamileyim 3 ay ilaç kullanmadim kabus gibi geçti pasiflora diye bir şurup verdiler yalancı meme gibi onunla idare ettim bugün daha yeni ilaca başladım dua edin bana kendim ve bebeğim için yaşamak istiyorum evet bu güç ama yapmak zorundayım belirtileri yazmak istemedim okuyupta etkilenmeyin diye arkadaşlar
Canım öncelikle geçmiş olsun. Şunu bilmeni isterim ki çoğu kişi de bunu der aklında bunu bitirmen gerek çünkü bu beyninin sana bana ki bende de var şuan oynamış oldugu bir oyun. Ben şuan ilaç kullanıyorum ve bi ay olmadı çok çok iyiyim bazen huzursuzluk oluyo ama oda kısa süreli olumlu düşün hep

Bazen diyorum bende o beyin yok herhalde nedense bitiremiyorum ilaçsız olmuyor işe başlamam için verdi doktor ludiomil diye bir ilaç

Bazen diyorum bende o beyin yok herhalde nedense bitiremiyorum ilaçsız olmuyor işe başlamam için verdi doktor ludiomil diye bir ilaç
Kendine acımasızlık yapma okadar şeyin üstesinden gelen însan bu tip ufak şeylerin mi üstesinden gelemez. Senin birde bebişin olacak dik durmaya çalış ve bu bizim içinde geçerli

Eşim çok anlayışsız zaten herşey onun yüzünden oldu keşke hiç onunla evlenmeseydim zaten bu rahatsızlığım vardı onun yüzünden önüne geçilmez oldu bebeğimi bile düşünemiyorum

Ah tatlım bu tür olumsuz şeyleri düşünerek yıpratma kendini olumlu düşünce en temel şeydir eşin anlayışsız olabilir ama bak ben ve benim gibiler seni çok iyi anlıyo ve bu şekilde dertleşiyoruz. Bu çok güzel bişey ama bide böyle düşün

İşe gidemiyorum korkuyorum evde yalnız kalamıyorum ilaçta kullanıyorum yok çaresi en iyisi ölmek

Böyle olumsuz düşününce daha kötü hissedersin. Terapi gör daha olumluya yönlendirir seni buna eminim

zaten bunu biz yaşayanlardan başka kimse bilemez. Benim eşimde Allah var çok iyidir ama böyle çok evham yapıp korkunca abartıyosun saçmalama falan diyor. Yani kötü biri olduklarından değilde durumumuzu gerçekten anlamadıklarından onlara basit geliyor. O yüzden böyle birbirimizi anlayanlarla dertleşmek bence daha iyi . Tabi En önemlisi Cenabı Hakla dertleşmek inanılmaz rahatlatıyor.

Anksiyete tedavi edilebilir bir rahatsızlık .Ömür boyu geçmeyecek diye düşünürseniz ömür boyu geçmez elbet.Kendinizi şartlandırmayın.Bu şekilde birbirinizi tetikleyerek daha kötü hissedersiniz.Doktora gidin bir süre kullandıktan sonra ilaçlarda bırakılabilir elbet.

Ben kendimi anksiyete hastası sanıyordum meğer somatizasyon bozukluğum varmış ,bu hastalığı yaşayan herkese Allah şifa versin inşallah kendi kendimize yardım etmeye çalışalım tabii ilaçlarımızı düzenli içelim.

Ben kendimi anksiyete hastası sanıyordum meğer somatizasyon bozukluğum varmış ,bu hastalığı yaşayan herkese Allah şifa versin inşallah kendi kendimize yardım etmeye çalışalım tabii ilaçlarımızı düzenli içelim.

Somatik rahatsızlığı ilaçla tedavi edemezsin.terapiye ihtiyacın var psikologla gorusmen lazım psikiyatristle değil.

X