Araba aldığıma alacağıma pişman etti...

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
Merhaba kızlar. Allah daha büyük dert vermesin diyerek başlıyorum söze. 6 yıllık evliyim, 2 küçük çocugum var. Bundan 2 ay kadar önce bana araba aldık. Ben altınlarımı bozdurdum üstünü de az bişey eşim tamamladı, otomatik bi araba aldık bana. Eşimin arabası da var. O da manuel. Ben istedim, çocukları lresten alıorum bırakıorum gideceğim yerlere gidiorum fln. Buraya kadar hersey ii güzel. Ama benim sevgili eşim, bana araba alınınca kendi arabasından feragat etmeye basladı. Burosunun önüne park etti, işe yüruyerek gidip gelio, bi yere gideceğimiz zaman hep benim araba ile gidioruz.. Onemsemedim. Sonuçta, gunduz alıp gitmio en. Azından dedim. Bugün bana ben arabamı satıcam dedi... Niye dedim. E var ya araba dedi. İyi de onu bana almadık mı dedim. Aldık, yine senin.. Hayır yani benimkini satınca nolmuş dedi. Ne fark eder dedi. Bende o zaman bi anlamı olmuo işte benim olmasının. Sen kendi arabandan nie feragat ediosun. Öyle bişey yaparsan konuşmam bi daha dedim. Bunu dedim die salladı suratını oturuyo. Ya adam bana araba alındı alınalı sanki ben esirgiyomuşum, onun binmesini istemiomuşum gibi davranıyo. Değişik bi psikolojiye büründü resmen. Lafa bakın, arabasını satacakmış, bu yine benim arabam olarak kalacakmış. Bi Anlamı kalıyo mu o zaman??? Ne deyim nasıl davranıyım bu adama bilmiorum. Bi araba aldım burnumdan getiriyo..

O arabayı alırken neden aldığınızı tam anlamamış kanımca, siz eve renk gelsin diye saksı bitkisi niyetine alıyorsunuz sanmış.
Ben bu arabanın dikiz aynasını makyaj aynası olarak kullanmak için almadım, şahsi işlerim için aldım şeklinde bir açıklama yapın.
Ortamı fazla germeden, esprili konuşmanız tavsiyem. Zaten alıngan bi tipse iyice inada bindirmesin.

Bence çok abartılı tepki vermişsiniz. Bir eve 2 araba gerekli midir? Bunu bilmediğimden soruyorum. Su yakmıyor sonuçta.

Merhaba kızlar. Allah daha büyük dert vermesin diyerek başlıyorum söze. 6 yıllık evliyim, 2 küçük çocugum var. Bundan 2 ay kadar önce bana araba aldık. Ben altınlarımı bozdurdum üstünü de az bişey eşim tamamladı, otomatik bi araba aldık bana. Eşimin arabası da var. O da manuel. Ben istedim, çocukları lresten alıorum bırakıorum gideceğim yerlere gidiorum fln. Buraya kadar hersey ii güzel. Ama benim sevgili eşim, bana araba alınınca kendi arabasından feragat etmeye basladı. Burosunun önüne park etti, işe yüruyerek gidip gelio, bi yere gideceğimiz zaman hep benim araba ile gidioruz.. Onemsemedim. Sonuçta, gunduz alıp gitmio en. Azından dedim. Bugün bana ben arabamı satıcam dedi... Niye dedim. E var ya araba dedi. İyi de onu bana almadık mı dedim. Aldık, yine senin.. Hayır yani benimkini satınca nolmuş dedi. Ne fark eder dedi. Bende o zaman bi anlamı olmuo işte benim olmasının. Sen kendi arabandan nie feragat ediosun. Öyle bişey yaparsan konuşmam bi daha dedim. Bunu dedim die salladı suratını oturuyo. Ya adam bana araba alındı alınalı sanki ben esirgiyomuşum, onun binmesini istemiomuşum gibi davranıyo. Değişik bi psikolojiye büründü resmen. Lafa bakın, arabasını satacakmış, bu yine benim arabam olarak kalacakmış. Bi Anlamı kalıyo mu o zaman??? Ne deyim nasıl davranıyım bu adama bilmiorum. Bi araba aldım burnumdan getiriyo..
Feragat etmek iyi seyler icin kullanilir,hakkindan vazgecmek anlaminda ..Sizin ki sizin arabaya ortak cikmis ..Durum iyiysa ok de bir ev iki araba bana bile fazla geldi acikcasi ..

Bana göre bir evde 2 araba fazla , ve fuzuli gibi geldi açıkcası eviniz var mı yoksa kirada mısınız merak ettim açıkcası

Evet bizim eve gerekli. öyle olduğunu düşündüğüm için aldık zaten. Şu an ki arabası kıymetli. Ne zaman binmeye kalksam eli sürekli el freninde, bi çizik görse arabada canın saolsun diyen bi tip değil. Günlerce burnumdan getirir. Bnde bunu diken üstünde sürmektense alalım ikinci el bi araba. Hem rahat olurum hem de her seferinde o kadar işinin arasında eşime hadi gel araba lazım demek istemediğim için ki her seferinde sölene sölene gelir, çocukların toplantıları kursları alışveriş derken baya bi gidecek yer oluyo. E onun da aklına yattı aldık. Ama o araba alınınca eşim değişti. Her yaptığım batıyo adama

Bemce iki cocuklu bir kadina imkanlar elveriyorsa araba sart.bizimde su aj bir aracimiz var be yeterl8 gelmiyor en yakin zamanda hir arac daha alma planindayiz bence bu konuda taviz verme maddi anlamda sıkintiniz yoksa tabi

Ben daha araba almadan, alınca ödünç veremeyeceğimi söylüyorum eşime :-)

Belki gözü sizin lüksünüzde değildir, niyetini öğrenin.

Bana göre bir evde 2 araba fazla , ve fuzuli gibi geldi açıkcası eviniz var mı yoksa kirada mısınız merak ettim açıkcası
Neden fuzuli olsun ki zaten iki arac aliniyorsa imkan var demektir
Cocuklar buyudukce sosyallestikce kurs vb pek cok sey araya giriyor ve bunlari bir ese bagimli olarak is saatlerimde gerceklestirmek oldukca zor

İyi de arabanın biri şu an kullanılmıyorsa işe yaramıyor, gereksiz demektir. Durduğu yerde de çürür o araba. Eşiniz işe arabayla gitmiyorsa hafta içi sizde olacaksa sorun ne? Hem evlilikte senin benim olur mu? Bizim de iki arabamız vardı teke düştük. Çünkü eşim işe servisle gidiyor, hafta sonu da beraber oluyoruz. Şimdilik tek araç yetiyorken ne gerek var iki taneye.

Allah isteyen herkese nasip etsin.. 2 araba fazla diosunuz ama inanın o kadar çok gidecek gelecek yer oluyor ki çocuklarla. Dolmuşa otobüse binme diyo çocuklarla.. E o zaman bi iş olunca gidecek bi yer gel diorum, oflaya puflaya gelio, onca işim arasında diye diye gelio... Eee sende hem otobüse binme dion hemde cagırınca bi ton laf söylüosun. SiZce gerekli değil mi bu durumda

Iyi de size araba lazım diye ıkıncı araba alınmış. Biz evde dört kısıyız dört araba var. Herkesın ısı gücü oluyor sonucta. Arabanın aidiyetini kimin hakimiyeti altındaysa o belirliyor, yoksa senınmıs benimmis önemli degil pek

Allah isteyen herkese nasip etsin.. 2 araba fazla diosunuz ama inanın o kadar çok gidecek gelecek yer oluyor ki çocuklarla. Dolmuşa otobüse binme diyo çocuklarla.. E o zaman bi iş olunca gidecek bi yer gel diorum, oflaya puflaya gelio, onca işim arasında diye diye gelio... Eee sende hem otobüse binme dion hemde cagırınca bi ton laf söylüosun. SiZce gerekli değil mi bu durumda
Eger maddi olarak bir ihtiyacı yoksa arabanın gerekliliğini tek tek anlatın anlamamamakta ısrar ediyorsa

X