Arabanın freninin tutmaması ve sigorta poliçesi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Arkadaşlar, az önce bişey oldu kafam çok karışık bilenler bişey diyebilir mi?
Şu anda bizim eski arabayı kullanıyorum 2001 model. Yolda kalıyodu 2 -3 ayda bir sorun çıkarıyodu. Satın bunu istemiyorum demiştim bizimkilere. Geçen çok kar yağdığı zaman da bir kere frenleri tutmadı.. çok sinirlendim hem de korktum dışarıdaki yayalara çarpar diye.. Bi kaç ay hiç binmedim arabaya satılsın diye. Satmadılar. Arabanın bişeyi yokmuş.. Sonra evde bazı sorunlar oldu. O kadar canım sıkkındı ki bozuk araba bile normal geldi arabasız da ben yolda kalıcam çok sıkıntı yaşıycam haftanın 6 günü kursa yazıldım oraya gitmem lazım başka taşıtla gidersem ben yollarda perişan olucam diye 2- 3 seferdir kullanıyorm arabayı. Bizimkilerle konuşmuyorum küsüm. Az önce kardeşim bi KTK zorunlu mali sorumluluk poliçesi diye bişey getirdi. Arabanın sigortasıymış. Az önce okudum Diyo ki, kişi başı ölüm, sakatlık 290.000,00 kaza başı ölüm sakatlık 1.450.000.00 gibi bişeyler yazıyor.. adres olarak bizim eski evin adresi tarih 1 şubat 2015 ten 1 şubat 2016 ya kadar geçerli.. bunu bir gördüm ben bi kaza yapsam da ölsem benim üzerimden para mı alacaksınız diye anladım. Yaşadığım olaylardan sonra öyle anlaşılıyordu. ktk mali zorunluluk poliçesi diye arattım internette eğer araba başkasına zarar verirse sigorta o zarar olan kişiye para ödiycekmiş öyle bişi pek bilmiyorum. Kafam bulandı. Şİmdi uyuyolar soramıyorum...Sigorta da axa sigorta önceden de var mıydı şimdi riskli miskli diye mi yaptırdılar onu bilmiyorum. Bu sigorta işlerini bilen biri bişey desin..

O poliçe muhtemelen arabanın karışacağı haklı veya haksız kazalarda, kazadan dolayı mağdur olan ölen/yaralanan kişilere /yakınlarına ödenecek tazminat/hastane masrafları gibi kalemleri içerir. Yani sen öldüğünde, senin ölümünden para almaları için sana ayrı özel bir hayat sigortası yaptırmalılar. Ki senin yazdığın meblağlar kadar yüksek paralar almaları için de ciddi miktarlarda poliçe ödemeleri gerekiyor.
Tabi bu benim bildiğim kadarıyla. Türkiyedeki sigortacılık sistemi çok daha farklı olabilir. Ancak ana hatları benim yazdığım gibidir diye tahmin ediyorum.
Ayrıca arabanın karda fren tutmaması arabanın frenlerinden değil. Yerin kaygan olma faktörü ve kullandığın lastiklerin türüyle alaklıdır.
Allah kaza bela vermesin :)

• Beğen
Reactions: mb1
O poliçe muhtemelen arabanın karışacağı haklı veya haksız kazalarda, kazadan dolayı mağdur olan ölen/yaralanan kişilere /yakınlarına ödenecek tazminat/hastane masrafları gibi kalemleri içerir. Yani sen öldüğünde, senin ölümünden para almaları için sana ayrı özel bir hayat sigortası yaptırmalılar. Ki senin yazdığın meblağlar kadar yüksek paralar almaları için de ciddi miktarlarda poliçe ödemeleri gerekiyor.
Tabi bu benim bildiğim kadarıyla. Türkiyedeki sigortacılık sistemi çok daha farklı olabilir.

Yazdığımdan beri araştırıyorum, bu poliçe zorunlu bir poliçeymiş, ve kazada karşı tarafın zararını ödüyormuş... Allah korusun. Kimseye kaza bela göstermesin. O karda fren tutmaması çok kar yağmıştı burda ve karlat yumuşaktı. ben de zorunlu olarak dışardaydım 30 la gitmiyodum bile duruyor sayılırdım.. Arabanın lastikleri de dediklerine göre kış lastiği değilmiş..

Yani için rahat olsun. Ailen senin ölmeni ve ölümünden para kazanmayı istemiyorlar :)
Fazla paranoya dizileri izleme :)

Yani için rahat olsun. Ailen senin ölmeni ve ölümünden para kazanmayı istemiyorlar :)
Fazla paranoya dizileri izleme :)

:) uyanık olsalardı varya baya bi tartışma olmuştu.. O olaylardan sonra insanın aklına ilk gelen şey o oldu doğal olarak yani. Zorunlu değilse niye şimdi yaptırdı? Arabada sorun çıkınca mı aklına geldi gibi...

Yeni yapılan birşey değil o :) Her sene yenilenmesi gereken bir poliçe. Kanunen poliçeler yıllık yapılır.
Ayrıca arabanın bozulmasıyla veya yolda kalmasıyla ilgili birşey de değil :))
Bence sen hala şoku atamamışsın üzerinden :)
Bir papatya çayı tavsiye ederim :)

• Beğen
:) uyanık olsalardı varya baya bi tartışma olmuştu.. O olaylardan sonra insanın aklına ilk gelen şey o oldu doğal olarak yani. Zorunlu değilse niye şimdi yaptırdı? Arabada sorun çıkınca mı aklına geldi gibi...

Yeni yapılan birşey değil o :) Her sene yenilenmesi gereken bir poliçe. Kanunen poliçeler yıllık yapılır.
Ayrıca arabanın bozulmasıyla veya yolda kalmasıyla ilgili birşey de değil :))
Bence sen hala şoku atamamışsın üzerinden :)
Bir papatya çayı tavsiye ederim :)

Ben de internetten araştırınca öyle bişi olmadığını anladım, ondan önce öyle sorular vardı anlamında yazmıştım da demek istediğimi düzgün anlatamamışım.

O sigorta keyfi birsey degil mecbur yaptiriyorsun. Eksikse arabani baglarlar 1 yillik odeyecegin paranin kac katini verip alirsin arabani geri yedi eminden o yuzden yaptirmislardir. Ayrica gercekten birseyi olduguna inansalar seni o arabaya bindirmezlerdi emin ol :) birde o kagidin arabanda durmasi lazim. Evde birakma trafik cevirmesine girersen falan..

• Beğen

neden ailene karşı bu kadar kötü bir düşünceye sahipsin, emin ol ölmeni falan istemezler, yani arabayı satmadılar diye böyle bir şey düşünmen çok yanlış, bence psikolğa görünmen lazım, bazen insanın psikolojisi bozulabiliyor ve herkesin sanki ona karşı olduğu hissine kapılabiliyor,o yüzden gitmelisin bence

neden ailene karşı bu kadar kötü bir düşünceye sahipsin, emin ol ölmeni falan istemezler, yani arabayı satmadılar diye böyle bir şey düşünmen çok yanlış, bence psikolğa görünmen lazım, bazen insanın psikolojisi bozulabiliyor ve herkesin sanki ona karşı olduğu hissine kapılabiliyor,o yüzden gitmelisin bence

Arabayı satmadılar diye değil. İnternetten araştırınca ben de gördüm zorunlu bişey olduğunu. Öyle olaydan sonra aniden karşında kişi başı ölüm sakatlık şu kadar para, kaza başı ölüm sakatlık şu kadar para yazan bişey yazınca direkt aklıma o geldi. Zorunlu olup olmadığını bilmyodum bir de niye önceden değil de şimdi yaptırdılar diye arabada sorun çıkınca mı yaptırdılar diye meraklanmıştım. sanırım önceden de varmış.

Kaç yıldır araba kullanıyorsunuz acaba?
Ya da sadece arabayı mı kullanıyorsunuz Bu evrakları bilmeden yola çıkılır mı? Fren tutmuyorsa bir servise götürüp baktırın.Ailenizden herşey beklenir mi?Birde satmıyorlar diye mi poliçe aldılar düşünmeyi bile yakıştıramadım.
Bence en iyisi siz arabayı boşverin bir kaza filan olur milletin başını da yakmayın.

Kaç yıldır araba kullanıyorsunuz acaba?
Ya da sadece arabayı mı kullanıyorsunuz Bu evrakları bilmeden yola çıkılır mı? Fren tutmuyorsa bir servise götürüp baktırın.Ailenizden herşey beklenir mi?Birde satmıyorlar diye mi poliçe aldılar düşünmeyi bile yakıştıramadım.
Bence en iyisi siz arabayı boşverin bir kaza filan olur milletin başını da yakmayın.

Evt sadece arabayı kullanıyorum. Buranın da böyle bi dezavantajı var ya herkes her şeyi anlayamıyo. herkes poliçeyi bilmem sunu bilmek zorunda değil.

Evt sadece arabayı kullanıyorum. Buranın da böyle bi dezavantajı var ya herkes her şeyi anlayamıyo. herkes poliçeyi bilmem sunu bilmek zorunda değil.

Arabayı kullanıyorsanız bilmek zorundasınız kusura bakmayın.
Zorunlu trafik sigortası diye birşey boşuna çıkmamış.Bakın başlığından da belli zorunlu o belge olmazsa arabanızda arabanız bağlanır ve yaptırımları vardır.Kaza zamanı bunu da karşı tarafa söylersiniz "aaa ben bilmek zorunda mıyım?".Karşı taraf size güzel bir açıklama yapar merak etmeyin.

Bu arada benden size zorundamıyım şarkısı gelsin:)

ehliyetiniz var epey süredir araba kullanıyorsunuz
yapılan sigortanın zorunlu olup olmadığını bilmiyorsunuz.

birde bu yüzden ailenize trip yapıp tavır alıyorsunuz
arabanız 2 yılda birde muaneye gidiyor bunu biliyormusunuz
10 yaşın altındaysa kasko yapılıyor bunu biliyormusunuz
benzinin / dizelin lt kaça onu biliyormusunuz

yoksa siz sadece kullanıcı mısınızzz

Eski konularınızı bile okudum. Bilmek önemli değil burda. Ailem benim ölmemi düşünüyor diye düşünmek psikolojik bir problemdir.

bu arkadaşa yorum yapınca yani kendi düşündüğü dışında yorum yapınca çok sert davranıyor
geçen başıma geldi
bugünde söylemeyim
söylemeyim yazmayım dedim ama arkadaşlara herkes herşeyi bilmek zorunda değil diye ayarlanınca tutamadım kendimi

bu arkadaşa yorum yapınca yani kendi düşündüğü dışında yorum yapınca çok sert davranıyor
geçen başıma geldi
bugünde söylemeyim
söylemeyim yazmayım dedim ama arkadaşlara herkes herşeyi bilmek zorunda değil diye ayarlanınca tutamadım kendimi
İlk araba kullanmaya başladığım dönemde zorunlu trafik sigortası poliçesinin araçta taşınması gerektiğini bilmiyordum. Bodrum yolunda dağ başında arabam bağlanınca öğrendim. Araba kullanıyorsan her şeyi bilmek zorundasın bu kadar net...

İlk araba kullanmaya başladığım dönemde zorunlu trafik sigortası poliçesinin araçta taşınması gerektiğini bilmiyordum. Bodrum yolunda dağ başında arabam bağlanınca öğrendim. Araba kullanıyorsan her şeyi bilmek zorundasın bu kadar net...

aman tatlım onlarda yaşıyor bizde yaşıyoruz. evet bilmek zorunda kesinlikle katılıyorum.

ama ilber ortaylı diyor ya bilmemekte mutluluktur diye belkide o bu kateogiriyi seçmiştir :-)

X