Aralıklı Oruç (Intermittent Fasting) diyetim.

bergula

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
62
43
39
Merhaba ben Ağustos ayında hamile kalmak istiyorum bu yüzden de bugünden itibaren benim aklıma daha yatan
uygulayabileceğimi düşündüğüm aralıklı oruç diyetime başlıyorum. Psikolojimi ramazan ayında ki oruç gibi hazırladım bu şekilde kendime engel olmayı, yeme isteğime ket vurabilmeyi planlıyorum..

Günde toplamda 18 saat yemek yemeyeceğim.. Yemek yiyebileceğim saatler 12,30 - 18,30 saati bu saatler içinde de kalori sayımı yaparak yemek yiyeceğim.. Bu saatler dışında yemek kesinlikle yasak sadece su veya bitki çayı içebileceğim.. Yaptıklarımı her gün buraya yazıp 1 hafta sonra tartılacağım..

Başlangıç Kilo : 93,8
21/03/2015 : 92,3 (-1,5 KG)

1. gün

SAAT 9,00 : AÇLIK HİSSETTİM
SAAT 11,00 : SORUN YOK
SAAT 12,30 : YEŞİL MERCİMEK 1 KASE- 1 KASE YOĞURT - ZEYTİN - 1 ELMA TOPLAM 425 KALORİ
SAAT 15,00 : 1 AVUÇ FINDIK 65 KALORİ
SAAT 17,00 : SORUN YOK
SAAT 18,00 : FIRINDA TAVUK- EKMEK - BİR KAÇ YAPRAK SARMA
618 KALORİ
SAAT 23,50 : UYKU VAKTİ SORUN YOK

TOPLAM ALINAN KALORİ 1108 KALORİ

16/03/2015 TE DİYETE BAŞLADIM 93,8 KG İLE

21/03/2015 GÜNCEL KİLOM 92,3 ZORLANMADIM BU YÖNTEMİ SEVDİM.. :)

Son düzenleme:
2. gün

SAAT 9,00 : SORUN YOK
SAAT 11,00 : SU
SAAT 12,30 : 1 KASE EZOGELİN ÇORBASI - BİR KASE KARNABAHAR - 2 BARDAK AYRAN - 1 DİLİM EKMEK 643 KALORİ

2. gün devamı

SAAT 13,00 : 1 PORTAKAL 50 KALORİ
SAAT 18,30 : MANTAR SOTE - TARHANA ÇORBASI - EKMEK 1 DİLİM MUZ - 356 KALORİ
SAAT 23,50 : UYKU VAKTİ AÇLIK YOK

TOPLAM DA 1049 KALORİ

Bergula merabalar...
Valla harikasın, umarım devam edebilirsin..
Ben de temmuzdan sonra hamile kalmak istediğim için dikkatimi çektin:KK19:
Benim kilom da 90 şu an, boy 1,64
Diyetisyene devam ediyorum.
Kasım başından beri bi 15 kg verdim, devam etmek istiyorum.
Benim 2. Çocuk olacak inşallah..
Senin???
Nerdesin bu arada, boy kaç, çalışıyo musun??

Bergula merabalar...
Valla harikasın, umarım devam edebilirsin..
Ben de temmuzdan sonra hamile kalmak istediğim için dikkatimi çektin:KK19:
Benim kilom da 90 şu an, boy 1,64
Diyetisyene devam ediyorum.
Kasım başından beri bi 15 kg verdim, devam etmek istiyorum.
Benim 2. Çocuk olacak inşallah..
Senin???
Nerdesin bu arada, boy kaç, çalışıyo musun??

Benim ilk çocuk olacak canım Allah verirse 1,60 boyum ve çalışıyorum masa başı..

Bu kiloyla hamile kalmak istemiyorum haftada 1 kg versem ağustosa kadar 70 e falan inerim inşallah...

3. Gün

SAAT 9,00 : AÇLIK HİSSİ
SAAT 11,00 : İŞ YOĞUNLUĞUNDAN AÇLIK VS YOK
SAAT 12,30 : ÇORBA 1 KASE - TAVUKLU PATATES YEMEĞİ - AYRAN - SALATA - ZEYTİN 506 KALORİ
SAAT 16,00 : 1 AVUÇ FINDIK 135 KALORİ
SAAT 18,30 : KURU FASULYE - AZ PİLAV - AYRAN 536 KALORİ
SAAT 23,30 : UYKU VAKTİ SORUN YOK

TOPLAM ALINAN KALORİ 1177

Benim ilk çocuk olacak canım Allah verirse 1,60 boyum ve çalışıyorum masa başı..

Bu kiloyla hamile kalmak istemiyorum haftada 1 kg versem ağustosa kadar 70 e falan inerim inşallah...
İnşallah canım, seni destekliyorum..:KK5::KK9::KK9::KK9:

slm canım, kolay gelsin konun ilgimi çekti. Ben de bazı günler akşam yemedim 2 öğün beslendim. sabah 1.30 ve oğlen 12.30 da yiyordum ama çok kasmıyordum doyana kadar yiyordum akşam yemiyordum ve çok rahattım sabahları dinç kalkıyordum. akşam yediğim günlerde de ekmek makarna, pilav vs yemiyorum, karataya uygun besleniyorum, karataya uymadığım günler ise akşam yemiyorum bana iyi geldi. takipteyim seni, bakalım sen nasıl sonuçlar alacaksın

slm canım, kolay gelsin konun ilgimi çekti. Ben de bazı günler akşam yemedim 2 öğün beslendim. sabah 1.30 ve oğlen 12.30 da yiyordum ama çok kasmıyordum doyana kadar yiyordum akşam yemiyordum ve çok rahattım sabahları dinç kalkıyordum. akşam yediğim günlerde de ekmek makarna, pilav vs yemiyorum, karataya uygun besleniyorum, karataya uymadığım günler ise akşam yemiyorum bana iyi geldi. takipteyim seni, bakalım sen nasıl sonuçlar alacaksın

Teşekkür ederim akşam yememek daha iyi aslında siz bayağı kilo vermmişsinizdir sanırım..

Teşekkür ederim akşam yememek daha iyi aslında siz bayağı kilo vermmişsinizdir sanırım..
yok canım ya nerdeee, fena gitmiyorum aslında da daha yeni başladım ve 3 haftada daha 2.5 falan verdim, pek spor yapamıyorum belimden ameliyat oldum bu hafta yine hortladı fıtık o yüzden yatak istirahatindeyim. bir de ben kalori saymıyorum akşam yemediğim günler sabah öğlen normal yiyorum, akşam yiyceksem de karataya uygun yiyorum yani az yemiyorum :KK43:

yok canım ya nerdeee, fena gitmiyorum aslında da daha yeni başladım ve 3 haftada daha 2.5 falan verdim, pek spor yapamıyorum belimden ameliyat oldum bu hafta yine hortladı fıtık o yüzden yatak istirahatindeyim. bir de ben kalori saymıyorum akşam yemediğim günler sabah öğlen normal yiyorum, akşam yiyceksem de karataya uygun yiyorum yani az yemiyorum :KK43:

3 haftada 2,5 çok iyi bence, kendinizi sıkmadan da yapıyormuşsunuz hem gayet güzel.. Saatler alınınca yürüyüşede başlamak lazım aslında..

4. Gün

SAAT 9,00 : AÇLIK HİSSETTİM
SAAT 11,00 : SORUN YOK
SAAT 12,30 : DOMATES ÇORBASI - KIYMALI ISPANAK - YOĞURT - 1 DİLİM EKMEK 483 KALORİ
SAAT 15,00 : TÜRK KAHVESİ 23 KALORİ
SAAT 17,00 : 1 MUZ 72 KALORİ
SAAT 18,00 : ÇORBA - ETLİ BEZELYE - PİLAV - 690 KALORİ

TOPLAM 1268 KALORİ (FAZLA KAÇTI ERTESİ GÜN TELAFİ EDECEĞİM)

5. Gün

SAAT 9,00 : AÇIM AÇIM AÇIM :)
SAAT 11,00 : HALA AÇIM :)
SAAT 12,30 : ŞEHRİYE ÇORBASI - LAHANA YARIM PORSİYON - YOĞURT 233 KALORİ
SAAT 15,00 : BİTKİ ÇAYI 1 KALORİ
SAAT 17,00 : AÇLIK HİSSİ
SAAT 18,00 : TAVUK SOTE - AYRAN - 418 KALORİ

TOPLAM 652 KALORİ

X