Arazi Bulmak ?!

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
26
Hemen konuya giriyorum.

Çok acil yardıma ihtiyacım var. Mimarlık okuyorum, bu dönemki projemiz otel. Hoca cuma gününe 3 arazi alternatifiyle gelin dedi fakat ben bu arazilerin imar planında turizm için ayrılmış olması detayını atlamışım bugün öğrendim ve tutuştum. Belediyelerin haritalarından aradım taradım bulduğum tüm boş araziler konut alanı.

Daha kısa bir yolu yok mudur bunun? Yani arazilerin tek tek imar durumuna bakmaktansa sadece turizm için ayrılmış arazileri nasıl bulabilirim? Hocanın boş arazi bulabilmemiz için örnek yerdiği yerlerden biri Ataşehir bu arada, haritayı açar açmaz sinek kadar boş yer olmadığı göze çarpan ilk detay. İstanbulda boş yer bulmak çok zormuş ya En Büyük KK

Ya nasil bir arazi tam anlamadim ama atasehirde hani kyk yurdunun önünde kocaman bir arazi var. Bi gecekondu var sadece. Gecekondunun sahibi arazisini kimseye vermiyor. Optimuma yakin. Bi oraya bakin isterseniz. Uyar mi acaba?

Not: himm otelmis. Orasi normal bir arazi her sey olur ama sanirim sizin icin bir sey icin yapiliyor olmasi lazim..

Şile, ağva civarı da olabilir
Teşekkürler :)
Ya nasil bir arazi tam anlamadim ama atasehirde hani kyk yurdunun önünde kocaman bir arazi var. Bi gecekondu var sadece. Gecekondunun sahibi arazisini kimseye vermiyor. Optimuma yakin. Bi oraya bakin isterseniz. Uyar mi acaba?

Not: himm otelmis. Orasi normal bir arazi her sey olur ama sanirim sizin icin bir sey icin yapiliyor olmasi lazim..
En az 5000 metrekare bir arazi demişler bize başka ayrıntı yok turizm alanı olması dışında. Teşekkürler haritadan bulmaya çalışacağım :) Ama gecekondu olması sorun gibi boş olması gerekiyor çünkü.

Mimarlık ömrümü çürüttü yahu :cry: Arazi bulmak bile başlı başına bir dert

Teşekkürler :)

En az 5000 metrekare bir arazi demişler bize başka ayrıntı yok turizm alanı olması dışında. Teşekkürler haritadan bulmaya çalışacağım :) Ama gecekondu olması sorun gibi boş olması gerekiyor çünkü.

Mimarlık ömrümü çürüttü yahu :cry: Arazi bulmak bile başlı başına bir dert

Off o arazi cooook daha büyük. E-5in hemen kenarinda. Kucucuk kenarda bi tane gecekondu var. Geri kalan arsa kocaman ve sebze ekmisler.

Turizm için ayrılmış arazi mi?
Bizim hocalar konut için dahi olsa kendimiz uygun bulduğumuz sürece izin verirdi açıkçası.Ha bir de dolu araziye de kendimiz boşaltıp yerleştiğimiz oldu... Tabi özel olarak korunması kesin yapılar var tescilliler mesela onları yıkmamaya özen göstererek..
Mesela son projemizde Balat 'taki o tarihi yapıların arasındaki eski yapıları boşaltıp Moda Tasarım Merkezi yapmıştık.Hem de tarihi dokuyla yapımızın ilişkisine dair detaylar olduğu için proje değerli olmuştu böyle bir yerleşim düşünebilirsin bence ..
Ayrıca belediyeye gidip direk yardım isteyince yardımcı olurlar mı acaba?

Bak bizim arazimiz burasıydı fikir olursa...1 noluya yerleştiğim için o biraz daha yoğunluklu resimde ama bu civar güzel..Haliç kenarı ve tarihi bir doku...Tescilli yapıları da tespit ettin mi miss bence:)
01.PNG
09.PNG
ARSA YERLERİ.jpg

X