• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaş grubumdaki 1 kız beni dışlamaya çalışıyor digerlerini yanina cekmeye calisiyor

Niye bilmiyorum ama bu konuda diğer kızla empati yapacağım hiç aklıma gelmezdi ya garip buldum sizi
Ben söyleyeyim main character sendromu bu :D

eski bir yakın arkadaşımda da vardı. Beraber takılırdık mesela, "aa gördün mü bize nasıl hasetle bakıp süzdüler", "aabii çocuğun resmen sende gözü kaldı", "hmm sanırım o kız bizi çekemiyor" gibi şeyler söylerdi. Ben de "aa öyle mi neden ki yaa" falan derdim. Sonra fark ettim ki böyle şeyler sadece o yanımdayken oluyor, o yokken kimsenin haset bakışlarını falan fark etmiyorum. Çünkü aslında öyle bir bakış falan yok. Kim bilir hangi bakışı mimiği olayı kendisiyle alakalı sanıyor/sandı.

Eskiden yakın olduğu ama zamanla kendisinden uzaklaşan bir arkadaşından bahsederdi, cidden üzülürdü o kızla arkadaşlığı sonlandığı için. Ama sonlanma sebebini "aynı yaşta aynı çevrede büyüyüp kendisinin güzel hayatı olup diğer kızın ailesinin yoksul olması ve zamanla kendisini kıskanması" olarak ileri sürerdi. Sonra zaman fark ettim ki kıskanma falan değil diğer kız buna gıcık olup uzaklaşmış, çünkü sürekli böyle şeyler yapıyor:D

Bir gün beş kişilik arkadaş grubumuzun hepsine sosyal medyadan fake bir hesaptan istek geldi. Eski arkadaşım "bu kim yaa bir sapığım eksikti, bana ve arkadaş grubuma dadanıyor ne alaka" dedi. beşimize birden istek geliyorsa o kişi nasıl onun sapığı oluyordu? anlayamamıştım başta. Ama sonra fark ettim ki onun kafasında o grubu kendisi kurmuştu ve biz bir "arkadaş grubu" değildik "onun arkadaş grubu"yduk o yüzden gruba yapılan bir şeyin hedefini direkt kendisi sanmıştı (cidden de hepimizin ortak tanıdığı kendisiydi onun vasıtasıyla tanışmıştık ama benim grubum ne allah aşkına jdsejmnk).

Sonuç olarak konu sahibinden benzer bi vibe aldım, inan Yarenle Elif şöyle mesajlaşmış bile olabilir: "aşkım kampüse geçiyorum neredesin napıyorsunn?" ben de kampüsteyim tatlım ders çalışacağım, gel öncesinde bi yemek yiyelim". Bitti gitti. Konu sahibi bunu beni çağırmadılar elif yareni kendi tarafına çekti falan diye yorumluyor ama cidden öyle mi bilmiyoruz?

Konunun özeti: Arkadaş grubumuzdaki bjr kız aynı sınıftanız bu arada beni dışlıyor digerlerini zaaflarını kullanarak yanina cekmeye çalışıyor kizlarin benimle iyi olmasini engellemek icin elinden geleni yapiyor ben bu kıza nasil haddini bildiririm nasil gruptan o kızları yanima cekip bunu dışlarız goruslerinizi bekliyorum.
Biz 4 kişilik bir srkadas grubuyuz bir kız var adı elif biz bununla ufak bir sürtüşme yaşadık sonra ben kırıldığımı söyledim konuştuk falan ama ben o günden sonra ondan daha da soğudum.
Elif tuana ve yaren arkadaşlarımın isimleri. Elif o kadar insan kullanmaya müsait birisi ki okula gidiş geliş parasını makyaj malzemelerini sevgilisine aldırtıyor ve zorluyor falan yani. Ben bu huyunu hiç sevmiyorum. Yaren de genel olarak yalnız bir kız yurttaki oda arkadaşlarıyla falan anlaşamıyor hep tek yani. Elif yaren i bu zaafını kullanarak yanına çekiyor ders çalışmaya gitmişler story atmışlar falan ama bana hiç sormadılar gideceğiz sende gel diye. Neyse ben sınıftaki kızlardan genelde iltifat alırım çok güzel olmuşsun vs gibi bana herkes iltifat ediyor ama elif bu durumdan rahatsız yüzünden belli yani ve hiçbir şey demiyor kızların dediklerine de evet öyle olmuş falan demiyor yani. Ve yaren benimle yakın olduğu zaman hemen bir onu uzaklaştırmaya çalışıyor benden. Bugün yemeğe gitmişler okulda bana söylemeden gitmişler mesela. Yaren bana karşı iyi işin garip tarafı tuana hiçbir tarafa dahil değil bu kızın beni dışlamayın çalışması beni kendinden üstün görüp rahatsız hissetmemek için beni ortamlarda izole etmeye çalışması benim canımı çok sıkıyor resmen kıza bazen sen naptigini sanıyorsun dememek için kendimi zor tutuyorum. Ben bu kızı gruptan dışlamak aynı yaptığı şeyi ona yapmak istiyorum diğer kızları yanıma nasıl çekerim
Benim anladığım Kendini çok beğenip üstün görmen.Senden uzaklaştırmıyordur sen öyle düşünüyorsun ve sadece kendine İlgi istediğin için bu sana öyle geliyordur.Okuldaki kızlar seni beğenip güzelsin demelerine karşılık X kişisinin Aynen katılıyorum çok güzelsin demesimi gerekiyor.Belki kızın güzellik anlayışını kapsamıyorsundur.Güzellik göreceli birşey herkes seni beğenecek diye bir kural yok. bu sadece ego.sürekli seninle Takılmak zorunda değiller kendi hayatları kendi kararları bence bu Orta okul ergenlik kuruntularını bırakmanın zamanı gelmiş.

eski bir yakın arkadaşımda da vardı. Beraber takılırdık mesela, "aa gördün mü bize nasıl hasetle bakıp süzdüler", "aabii çocuğun resmen sende gözü kaldı", "hmm sanırım o kız bizi çekemiyor" gibi şeyler söylerdi. Ben de "aa öyle mi neden ki yaa" falan derdim. Sonra fark ettim ki böyle şeyler sadece o yanımdayken oluyor, o yokken kimsenin haset bakışlarını falan fark etmiyorum. Çünkü aslında öyle bir bakış falan yok. Kim bilir hangi bakışı mimiği olayı kendisiyle alakalı sanıyor/sandı.

Eskiden yakın olduğu ama zamanla kendisinden uzaklaşan bir arkadaşından bahsederdi, cidden üzülürdü o kızla arkadaşlığı sonlandığı için. Ama sonlanma sebebini "aynı yaşta aynı çevrede büyüyüp kendisinin güzel hayatı olup diğer kızın ailesinin yoksul olması ve zamanla kendisini kıskanması" olarak ileri sürerdi. Sonra zaman fark ettim ki kıskanma falan değil diğer kız buna gıcık olup uzaklaşmış, çünkü sürekli böyle şeyler yapıyor:D

Bir gün beş kişilik arkadaş grubumuzun hepsine sosyal medyadan fake bir hesaptan istek geldi. Eski arkadaşım "bu kim yaa bir sapığım eksikti, bana ve arkadaş grubuma dadanıyor ne alaka" dedi. beşimize birden istek geliyorsa o kişi nasıl onun sapığı oluyordu? anlayamamıştım başta. Ama sonra fark ettim ki onun kafasında o grubu kendisi kurmuştu ve biz bir "arkadaş grubu" değildik "onun arkadaş grubu"yduk o yüzden gruba yapılan bir şeyin hedefini direkt kendisi sanmıştı (cidden de hepimizin ortak tanıdığı kendisiydi onun vasıtasıyla tanışmıştık ama benim grubum ne allah aşkına jdsejmnk).

Sonuç olarak konu sahibinden benzer bi vibe aldım, inan Yarenle Elif şöyle mesajlaşmış bile olabilir: "aşkım kampüse geçiyorum neredesin napıyorsunn?" ben de kampüsteyim tatlım ders çalışacağım, gel öncesinde bi yemek yiyelim". Bitti gitti. Konu sahibi bunu beni çağırmadılar elif yareni kendi tarafına çekti falan diye yorumluyor ama cidden öyle mi bilmiyoruz?
Bana da öyle geldi, her şeyi o kadar kafasında planlayıp kurmuş ki.
Ve kendini daha önce onunla kıyaslamış kafasında.
Üstte yenGenc sormuş iyi özelliklerini yaz diye,yazdığı şeyler inanılmaz ötesi.
Benim de başıma geldi ben tanıştırdım sonra benden yakın oldular bu olabilir.
Kızın kıyafetiini giyip göstermesine bile kurulmuş bunlar ne kadar yanlış ama yaştan dolayı diye düşünüyorum.
Biri senden daha çok dikkat çekerse gözüne batabilir.
Ya da sevgilisine para ödetmesi falan hiç onu ilgilendirmiyor, tarzın değilse uzak durursun.
Ben de psikoloji okudum aynı bakıyoruz buna sevindim:KK19:

uzun zamandir kkda okudugum en güzel yorum
bende de tam tersi var onun da bir adi var midir?
neredeyse hicbir seyi kisisel almıyorum
mesela eski müdürüm cok sevgili, çıtıpıtı ve iyi bir kadindi. birgun odasina kisisel bir konuyla gittim beni tersledi.
ama hic kişisel almadim ya da canim sıkılmadı "baska seye sinirlendi heralde" dedim.
ya da önceki patronum mal degnegnin tekiydi. bizim kata geldiginde benim oldugum departmanda bir hata bulmustu bir ton laf etmisti kizlardan aglayan falan olmustu hatta. ama ben hic ustume alinmadim, çünkü adamin gelişinden sorun çıkarmak istedigi belliydi. aradi buldu yani. ona takilmasa baska birseye takilacakti.
ya da evlendim, cagirdigim halde gelmeyenler oldu. "isi cikmistir" dedim gectim. aklima beni sevmeme ya da kasitli gelmeme ihtimalleri gelmedi
hatta daha fazlasi sevdigim bir kuzenim var hem mesajıma cevap atmadi hem düğünümsü birseye gelmedi. onu bile kisisel almadim, bazen ben de mesaja uzun sure cevap vermeyince utanip hicbir sey yapmiyorum. öyledir dedim gectim.
ya da elime hep fazla bilet gecer, gidemeyen falan son gün bana verir ben giderim diye. arkadaslarima sorarim. mesela biri 3tür "ayy cok isterdim ama gelemeyecegim bugun isim var" desin "acaba istemiyor mu daha da ona sormayayim" demem.
gibi gibi gibi
ornekleri binlerce kere cogaltabiliriz.
hayatimdaki insanlarin yüzde 98ine karsi boyleyim. sadece esime böyle degilim , çünkü onun hayatinin merkezindeyim , hayatindaki cogu seyin ucundan kiyisindan benimle iglisi vardir. ama onun disinda cogu kisinin davranışı icin bakisim bu. hayatta kisisel almam. o kisi ofkesine sahip cikamayan briiyse bana bagirdi diye canımı sıkmam, kendi eksikligidir derim.
zaten kisilik ozellikleri testinde de ENFP cikmistim ondan belki

mesela eski müdürüm cok sevgili, çıtıpıtı ve iyi bir kadindi. birgun odasina kisisel bir konuyla gittim beni tersledi.
ama hic kişisel almadim ya da canim sıkılmadı "baska seye sinirlendi heralde" dedim.
ya da önceki patronum mal degnegnin tekiydi. bizim kata geldiginde benim oldugum departmanda bir hata bulmustu bir ton laf etmisti kizlardan aglayan falan olmustu hatta. ama ben hic ustume alinmadim, çünkü adamin gelişinden sorun çıkarmak istedigi belliydi. aradi buldu yani. ona takilmasa baska birseye takilacakti.
ya da evlendim, cagirdigim halde gelmeyenler oldu. "isi cikmistir" dedim gectim. aklima beni sevmeme ya da kasitli gelmeme ihtimalleri gelmedi
hatta daha fazlasi sevdigim bir kuzenim var hem mesajıma cevap atmadi hem düğünümsü birseye gelmedi. onu bile kisisel almadim, bazen ben de mesaja uzun sure cevap vermeyince utanip hicbir sey yapmiyorum. öyledir dedim gectim.
ya da elime hep fazla bilet gecer, gidemeyen falan son gün bana verir ben giderim diye. arkadaslarima sorarim. mesela biri 3tür "ayy cok isterdim ama gelemeyecegim bugun isim var" desin "acaba istemiyor mu daha da ona sormayayim" demem.
gibi gibi gibi
hayatimdaki insanlarin yüzde 98ine karsi boyleyim. sadece esime böyle degilim , çünkü onun hayatinin merkezindeyim , hayatindaki cogu seyin ucundan kiyisindan benimle iglisi vardir. ama onun disinda cogu kisinin davranışı icin bakisim bu. hayatta kisisel almam. o kisi ofkesine sahip cikamayan briiyse bana bagirdi diye canımı sıkmam, kendi eksikligidir derim.
Bu yazdıkların süper özellik bence :) keşke ben de senin gibi gamsız, umursamaz olabilsem. Hayır diyememek, yaşanan bazı olayları kişisel algılamak,kendini suçlamak " acaba neden öyle yaptı,ben ne hata yaptım" diye düşünmek oldukça yorucu bir şey.

Bu yazdıkların süper özellik bence :) keşke ben de senin gibi gamsız, umursamaz olabilsem. Hayır diyememek, bazı yaşanan olayları kişisel algılamak,kendini suçlamak " acaba neden öyle yaptı,ben ne hata yaptım" diye düşünmek oldukça yorucu bir şey.
bilmiyorum iyi mi kötü mü. belki de tamamen benle ilgili sebeplerden oylelerdir ben analiz edemiyorumdur:)
asla kendimi suclamam. hersey benim yuzumden kötüleşse bile " ne yaptim adam mi öldürdüm allah allaaa" modunda olurum😅 gecen hafta 5 saat yolculukla kampa gittikten sonra cadiri unuttugumu farkettim mesela. bunda bile kendimi suclamadim. gercekten aldığıma emindim , hersey dizili halde duruyordu eminim. arabaya tasirken o kosturmacada gozumden kactiysa ne yapayım yani canımı mi vereyim? sanki istemeden oldu.
:) sonra guzel bir cozum bulduk zaten.
bilmiyroum kendimi cok suçlamam. sadece bazen kendime yakistiramadigim bir hareket yaparsam ya da yaptığım seyden utanirsam degismeye çalışırım hepsi o

bilmiyorum iyi mi kötü mü. belki de tamamen benle ilgili sebeplerden oylelerdir ben analiz edemiyorumdur:)
asla kendimi suclamam. hersey benim yuzumden kötüleşse bile " ne yaptim adam mi öldürdüm allah allaaa" modunda olurum😅 gecen hafta 5 saat yolculukla kampa gittikten sonra cadiri unuttugumu farkettim mesela. bunda bile kendimi suclamadim. gercekten aldığıma emindim , hersey dizili halde duruyordu eminim. arabaya tasirken o kosturmacada gozumden kactiysa ne yapayım yani canımı mi vereyim? sanki istemeden oldu.
:) sonra guzel bir cozum bulduk zaten.
bilmiyroum kendimi cok suçlamam. sadece bazen kendime yakistiramadigim bir hareket yaparsam ya da yaptığım seyden utanirsam degismeye çalışırım hepsi o
Bence kendin ve çevren için çok iyi bu özellikler. Daha huzurlu, kafan rahat yaşarsın:) ben ise tam tersi konunun benimle alakası olmasa bile ,benim yüzümden böyle oldu diye düşünüyorum. Kendimi suçlamaya meyilliyim her zaman. Bu kişilik özellikleri testini ben de yapayım bi.

Eklentiler

• IMG_20251111_155448.webp
    IMG_20251111_155448.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20251111_155422.webp
    IMG_20251111_155422.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20251111_155402.webp
    IMG_20251111_155402.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 13
Konunun özeti: Arkadaş grubumuzdaki bjr kız aynı sınıftanız bu arada beni dışlıyor digerlerini zaaflarını kullanarak yanina cekmeye çalışıyor kizlarin benimle iyi olmasini engellemek icin elinden geleni yapiyor ben bu kıza nasil haddini bildiririm nasil gruptan o kızları yanima cekip bunu dışlarız goruslerinizi bekliyorum.
Biz 4 kişilik bir srkadas grubuyuz bir kız var adı elif biz bununla ufak bir sürtüşme yaşadık sonra ben kırıldığımı söyledim konuştuk falan ama ben o günden sonra ondan daha da soğudum.
Elif tuana ve yaren arkadaşlarımın isimleri. Elif o kadar insan kullanmaya müsait birisi ki okula gidiş geliş parasını makyaj malzemelerini sevgilisine aldırtıyor ve zorluyor falan yani. Ben bu huyunu hiç sevmiyorum. Yaren de genel olarak yalnız bir kız yurttaki oda arkadaşlarıyla falan anlaşamıyor hep tek yani. Elif yaren i bu zaafını kullanarak yanına çekiyor ders çalışmaya gitmişler story atmışlar falan ama bana hiç sormadılar gideceğiz sende gel diye. Neyse ben sınıftaki kızlardan genelde iltifat alırım çok güzel olmuşsun vs gibi bana herkes iltifat ediyor ama elif bu durumdan rahatsız yüzünden belli yani ve hiçbir şey demiyor kızların dediklerine de evet öyle olmuş falan demiyor yani. Ve yaren benimle yakın olduğu zaman hemen bir onu uzaklaştırmaya çalışıyor benden. Bugün yemeğe gitmişler okulda bana söylemeden gitmişler mesela. Yaren bana karşı iyi işin garip tarafı tuana hiçbir tarafa dahil değil bu kızın beni dışlamayın çalışması beni kendinden üstün görüp rahatsız hissetmemek için beni ortamlarda izole etmeye çalışması benim canımı çok sıkıyor resmen kıza bazen sen naptigini sanıyorsun dememek için kendimi zor tutuyorum. Ben bu kızı gruptan dışlamak aynı yaptığı şeyi ona yapmak istiyorum diğer kızları yanıma nasıl çekerim
Arkadaşların yetişkin kızlar bırak iyi biri değilse kendileri fark etsin.
Sen de sırf yanında arkadaş bulunsun diye arkadaş isteme, diğer insanlarla sosyalleş illa kankalık kurmaya gerek yok.

Yorum yazan herkese teşekkür ederim çok farklı bakış açıları kazandım sizin sayenizde kendi hatalı olduğum noktaları da gördüm karşı tarafın açısından da baktım kendi tarafımdan 3. Bir göz olarakta.. fakat diğer arkadaş ortamlarında hiç böyle şeyler yaşamadım hayatım boyunca ve okul dışındaki arkadaş gruplarımda da yaşamadım böyle bir şeyi yaşayınca başka görüşleri merak ettim tekrardan teşekkürler

Gerçekten öyle bir olay yaşandı bu arada ve bu kız o kadar ilgi çekmek istiyor ki yeni kıyafet almış geçen küçükken giyip salona gelirdik ya nasıl olmuş diye babamıza göstermek için ve etrafımızda dönerdik sınıfın ortasında o hareketi yaptı kızın iticiliği o derecede
askm bazi kizlarin dogasinda var bu durum cok da umrunda olmasin, zaten gicik oldugun icin yaptigi her sey sana batacak. Bence daha fazla muhattap olma ve yavasca onlardan uzaklas sana da zarar yani daha okul yeni acilmisken kendine yeni arkadaslar edinebilirsin 🙂 Siniftaki o gruplasma da zaten bir sure sonra dagilacak ve bahar doneminde tamamen arkadasliklariniz yerlesmeye baslar.

Bana da öyle geldi, her şeyi o kadar kafasında planlayıp kurmuş ki.
Ve kendini daha önce onunla kıyaslamış kafasında.
Üstte yenGenc sormuş iyi özelliklerini yaz diye,yazdığı şeyler inanılmaz ötesi.
Benim de başıma geldi ben tanıştırdım sonra benden yakın oldular bu olabilir.
Kızın kıyafetiini giyip göstermesine bile kurulmuş bunlar ne kadar yanlış ama yaştan dolayı diye düşünüyorum.
Biri senden daha çok dikkat çekerse gözüne batabilir.
Ya da sevgilisine para ödetmesi falan hiç onu ilgilendirmiyor, tarzın değilse uzak durursun.
Ben de psikoloji okudum aynı bakıyoruz buna sevindim:KK19:
Sizi biliyorum, yazdıklarınıza denk geliyorum. genel olarak bakış açınızı vs seviyorum ama psikoloji okuduğunu bilmiyordum tabi:)

gibi gibi gibi
çokkk teşekkür ederim:KK22:
yani aslında kullandığım main character sendromu biraz sosyal medya jargonu bir şey, gerçekte böyle bir tanı veya sendrom duymadım:D ama kişilik özelliği olarak düşünsem (konu sahibinden bağımsız olarak verilen örnek olaylardan yola çıkarak) biraz histerik özellikleri olan ve kişilerarası ilişkilerde içgörüsü ve farkındalığı düşük birisi olabilir derdim. Çünkü histerik özellikleri olan kişiler böyle biraz kendine odaklaşmış olur veya kendisini farklı/özel görmek ister veya biraz dram falan severler:D e kendine dönük bir insan bir de kişiler arası ilişkilerde içgörüsü düşükse her şeyi kendisiyle alakalı görmesi çok olası oluyor.

Sizin kendinizden bahsederken anlattığınız aslında bu örneğin tam tersi olmuyor, tam tersi olsa "cidden sizle alakası olan şahsi durumları dahi" üzerinize alınmazdınız. o da yukarıdaki konudan farklı şekillerde sorunlar çıkarırdı hayatınızda. Bence sizin kendinizi anlatırken bahsettiğiniz kişi, özgüven sahibi, onay/kabul/ değer gibi durumların içsel olduğunu bildiği için bunları dışarıda aramayan kendisiyle ve hayatla barışık bir tablo.
Verdiğiniz örnekler üzerinden; kendisine ve yaptığı işe güvenen ve müdürünün kavgacı birisi olduğunu düşünen kişi müdürün tavrını üzerine alınmaz. Burda departmandaki diğer kızlar yaptığı işe güvenmiyor veya yanlış yapmışlar gibi bir şey ima etmiyorum tabi. Ancak özgüvenleri daha kırılgansa ters bir tepkiyle o an zedelenebilir. Veya sevilesi/değerli olmanın içsel bir durum olduğunun ve kendim olarak zaten değerli olduğumun farkındaysam, birisi düğünüme gelmedi diye bozulmam. Bir işi çıkmış olabilir derim. Veya gerçekten de beni sevmiyorsa ve bu yüzden gelmediyse dahi bu benim sevgiye değer olmadığım anlamına gelmez, herkes herkesi sevecek diye bir şey yok ki derim. Ancak içimde değersizlikle ilgili bir kaygı varsa ve bu değeri dışsal şeylerde arıyorsam birisi düğünüme gelmeyince doğal olarak üzerime alınır ve değersiz hissederim.

Kısacası bende değer, sevgi, onay, kabul, başarı, yeterlilik vs vs konularda bir eksiklik hissi, kaygı varsa bunları tetikleyebilecek olumsuz olaylar aynı bir yapboz parçası gibi içimdeki o eksiklikle birbirini tamamlar. ama sizde böyle bir şey yoksa o olumsuz olay size sirayet etmez çünkü içsel yapbozunuza uymaz:) ve (eğer varsa) herkesin eksik parçası kendisine has olduğu için aynı olayları aynı yorumlamıyoruz/algılamıyoruz ve aynı şekilde etkilenmiyoruz.

Ve bir insanda yukarıda verdiğim birkaç konudan birinde eksiklik hissi olup diğerinde olmayabilir. Örneğin benim içimde başarı/yeterlilik konusunda bir kaygı yok, atar yapan patron beni etkilemez. Ama düğünüme gelmeyen ve haber vermeyen yakını şöyle bir düşünürüm çünkü sevilesi olmak/sevilmekle ilgili kaygılarım var. Biraz uzun anlattım sanırım haha

Back
X