Arkadaşım İntihar Etmek İstiyor

Tardis

Kafa Nereye Biz Oraya :)
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2012
440
7
Aylardır, abartısız her gün, en az 2 saat konuştuğumuz bir konu bu. Ölmek istiyor. Kendisini yıllardır etkileyen bir takım psikolojik hastalıklardan müzdarip ve hayatında hiç sevilmediğinden, aşık olmadığından falan bahsediyor sürekli. Hayata karşı bakışı umutsuz, ölmek istiyor. Hatta planlamış bile. Ben aklınıza gelebilecek her türlü konuşarak caydırma yöntemini aylardır deniyorum, bir kere zor bela ertelettirdim ama ikinci kez ertelemiyor. Kendisi başka bir şehirde yaşıyor, son kez arkaşlarıyla görüşüp işi bitireceğini söyleyip duruyor. Ailesine söylersem o anda intihar edermiş. Zor bela bir arkadaşına söylettirdim, sen ara söyle kendini iyi hissedersin diye bana onun numarasını da vermişti ama ben kendisi konuşursa daha iyi olur diye onu yönlendirdim. Annenleri düşün dedim, hayat güzel dedim, bir uzmana gitmesini söyledim-gitmedi-, yalvardım yakardım,depresyondasın dedim, bu düşünceler geçici dedim aylardır hala da yalvarıyorum ne olur yapma diye ama o çok kesin çok kararlı konuşuyor, kafasında bitirmiş gibi. Ne yapmam lazım hiç bir yol bulamıyorum ben de çok ama çok çok daraldım... Benim de psikolojim iyi değil zaten. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum (Arkadaşım erkek) Eğer bir tavsiyeniz varsa lütfen yazın yoksa da içinizden dua edin lütfen...

Bahsettiklerinizden yola çıkarak...
İntihar etmez bu çocuk. Düşünebilir, ölmek isteyebilir, hayat tat vermeyebilir ama intihar etmez.
En sonunda sizi o raddeye getirir Allah muhafaza!
Eğer edecekse de zaten siz (Allah korusun) haberini alırdınız.
Terapi alması konusunda ısrarcı olun.
Baktınız olmuyor uzaklaşın...
Her gün her gün intihar edicem diye sizin psikolojinizi yerle yeksan etmesine müsaade etmeyin.

Ben bir arkadaşıma yardımcı olmaya çalıştım, çalıştım, konuştum, anlamaya çalıştım, o dönem benim de psikolojim hiç iyi değildi... bir akşam kabus gibi bir gece yaşattı bana telefonda ediyorum, edicem, ettim vs. vs.(o da başka şehirdeydi) eeeh! dedim yeter ediyorsan et Allah şimdiden taksiratını affetsin... Bu gidişle sen değil ben intihar ederim zaten, ne halin varsa gör! dedim... E gerçekten öyle yani... Terapiste git diyorum gitmiyor, arkadaşlarınla görüş diyorum zevk vermiyor diyor, diyorum diyorum diyorum... en sonunda bana geldiler.. risk aldım ve o şekilde rest çektim. ayrıca gerçekten de umurumda değildi.. Bir kaç gün sonra bana mesaj attı, her şey için özür diledi, ve kurtulmak için çabalayacağını söyledi. İyi dedim o kadar... Değer verdiğim bir insandı ama yettti yani..

Şahsen benim psikolojim böyle intihar edicem vakalarını kaldıramıyor. Sizi bilemem..

Ederse etsin sen ne yapabilirsin ki 6 milyar insan var zaten böyle gereksiz yere yer kapladığını düşünüyosa güle güle...
Ne bu canım terapi al yok
Ailenle konuş yok
Yardım edeyim yok
E o zaman çıksın köprüye atlasın.
Gerçekten intihar edecek olan gözünü kırpmadan ediyor zaten. O arkadaşın edeceğine ben hiç inanmadım

Intihar öyle 2 ay önceden planlanmaz,hadi planladı diyelim ikide bir birilerinin lafiylada ertelenmez o nasıl bir saçmalık ve simariklik...blöfün kralını yapıyor yapmayın allah aşkına...

Intıhar yapmak ısteyen önceden kimseye haber etmez sanırım ilginizi çekmek istiyor yetmemiş gibi psikolojinizi yerle bır yapıyor lütfen onun aılesini bılgilendırin onlar evlatlarıyla ilgilensınler artık gerisi onlara kalmış bu baskı yüktende kurtulmuş olursunuz gökğl rahatlıgıyla ben olsam böyle yapardım

kızlar sabah sabah gülelim,arkadaşım bölr bir erkek var yanında,kız sevmıyor,oda hep intıhar edecem tehditleri kız perişan oldu,neyse bana anlatınca bır doktor önerdım gittiler,doktor aynen şöle demiş,hımm demek intıhar edeceksın,çok güzel peki hangı yöntemi kullanacaksın,veeee bammm krıze gırmış,neden doktor anladı tabı blof boş laf,bu gerçek ortaya çıkıcna oda mor olup kalmış,ha olan bana oldu,senın bulduğun doktor böle olur dıye ,ama o doktor tr nın başarılı doktorlarından bır,neyse bu olaydan sonra arkadaşım anladı ve bıraktı ona yardım etmeyi,sonuç 6 ay geçti,halen yaşıyor çocuk...konu sahıbı girme dipsiz kuyuya..o kuyunun başından sana el sallar

Aylardır, abartısız her gün, en az 2 saat konuştuğumuz bir konu bu. Ölmek istiyor. Kendisini yıllardır etkileyen bir takım psikolojik hastalıklardan müzdarip ve hayatında hiç sevilmediğinden, aşık olmadığından falan bahsediyor sürekli. Hayata karşı bakışı umutsuz, ölmek istiyor. Hatta planlamış bile. Ben aklınıza gelebilecek her türlü konuşarak caydırma yöntemini aylardır deniyorum, bir kere zor bela ertelettirdim ama ikinci kez ertelemiyor. Kendisi başka bir şehirde yaşıyor, son kez arkaşlarıyla görüşüp işi bitireceğini söyleyip duruyor. Ailesine söylersem o anda intihar edermiş. Zor bela bir arkadaşına söylettirdim, sen ara söyle kendini iyi hissedersin diye bana onun numarasını da vermişti ama ben kendisi konuşursa daha iyi olur diye onu yönlendirdim. Annenleri düşün dedim, hayat güzel dedim, bir uzmana gitmesini söyledim-gitmedi-, yalvardım yakardım,depresyondasın dedim, bu düşünceler geçici dedim aylardır hala da yalvarıyorum ne olur yapma diye ama o çok kesin çok kararlı konuşuyor, kafasında bitirmiş gibi. Ne yapmam lazım hiç bir yol bulamıyorum ben de çok ama çok çok daraldım... Benim de psikolojim iyi değil zaten. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum (Arkadaşım erkek) Eğer bir tavsiyeniz varsa lütfen yazın yoksa da içinizden dua edin lütfen...

3 günlük dünya için intihar edicek kadar iradesiz biriyse pekte yapacak bir şey yok, öteki tarafta anlar nasılsa anyayı konyayı

Bi intihar etmek var bi intihara tesebbus etmek var. Intihara tesebbus edenlerin orani intihari gerceklestirenlerden cok cok fazla. Genelde bu kisiler ilac icerek intihara kalkisirlar ölüm orani cok dusuktur. Arkadasiniz muhtemelen borderline rahatsizligi yasayan biri yada depresyonda. Intihari bu kadar dillendirmesi somut bir adim atamayacagini gosterir. Siz kendi hayatinizla mesgul olun kendi psikolojinizi dusunun.

aylardır düşünüyorsa ve yapmıyorsa ilgide isteyebilir...sanırım önemsenmek istiyor..sizde yanında olun..hatta yanınıza gelsin..arkadaşlarınızla aynı ortama sokun..gezin eğlenin..

Psikoloji alaninda aktif birisi olarak uyarmak isterim sizi; dile gelen her intihar dusuncesi Allah korusun bir sure sonra gercek olabiliyor. Psikologlarin veya psikolojik danismanlarin bile boyle bir durumdan veya dusunceden bahsedildiginde o bireyin yakinlarina haber verme yukumlulukleri vardir. Blof dahi yapiyo olsa bunu dusunme asamasinda olmak insanin aklini bir kereligine celdigi anda faciaya ugratabilir.
Ayrica intihar harika bir sekilde planlanabilir de. Mehmet piskin adli bir adamcagizin intihar etmeden once cekip internette yayinladigi videosu vardi.
Insanin tasma noktasinin nerede ve nasil olacagini kestiemezsiniz ki bireyden bireye degisir zaten.
Arkadasiniza bir uzmandan yardim almasi konusunda diretin. Blof de olsa o dusunce aklina bir kere gelmis. Isinizi saglama alin derim.

Bana inandırıcı gelmedi. İntihar etmeye niyeti olan öyle aylarca beklemez, ertelemez. Resmen ilgi çekmeye çalışıyor. Siz de rest çekin.

Allah yardımcısı olsun yaşayana da kötü yanındaki ailesi arkadaşına da

Ederse etsin sen ne yapabilirsin ki 6 milyar insan var zaten böyle gereksiz yere yer kapladığını düşünüyosa güle güle...
Ne bu canım terapi al yok
Ailenle konuş yok
Yardım edeyim yok
E o zaman çıksın köprüye atlasın.
Gerçekten intihar edecek olan gözünü kırpmadan ediyor zaten. O arkadaşın edeceğine ben hiç inanmadım

köprü olmasın.. trafik vs hiç çekilecek dert değil :KK71::KK71::KK71:

Birde konu sahibesine lafım Havlayan köpek Isırmaz. yapsa bir senedir yapardı zaten rahat ol.. bide uzaklaş sanırım psikoloji yerinde değil arkadaşının.

Mehmet pişkini duymuştur herkez sanıyorum
oda ıntıhar etmeden bır kac arkadasıyla bu durumu konustugunu hem arkadasları hemde kendısı vıdeosunda anlatmıstı
o yuzden neye ıstınaden ıntıhar etmez dıyor yazan kısıler bılmıyorum
ama bıldıgım su var kı hayat gercekten guzel ve yasamaya deger

Mehmet pişkini duymuştur herkez sanıyorum
oda ıntıhar etmeden bır kac arkadasıyla bu durumu konustugunu hem arkadasları hemde kendısı vıdeosunda anlatmıstı
o yuzden neye ıstınaden ıntıhar etmez dıyor yazan kısıler bılmıyorum
ama bıldıgım su var kı hayat gercekten guzel ve yasamaya deger
O adamda videosunda sevdiği birinin özel durumundan dolayı intiharını ertelediğini söylüyordu o döneminde üzmemek için. Demek ki olabilen bir şey. Biz o psikolojiyi yaşamadan bilemeyiz ne geçiyor aklından.

X