- 6 Eylül 2014
- 489
- 485
- 30
benim bir arkadaşım var 91 li bende 94 lüyüm. ben dershaneye gidiyorum (geçen sene sınavda puanım iyiydi ama istediğim yer gelmedi diye tekrar hazırlanıyorum) arkadaşım da liseyi açıktan okuyor. 3-4 senedir filan topladığı kredi 30 filan . (her sınavda en fazla 30 kredi verilebiliyordu ama artık 35 krediye çıkmış sanırım) . arkadaşımın ablası hemşire abisi mimar yani aile okumuş bir aile. (anne-babasını bilmiyorum ama çocuklarını okutuyorlar) yılda 3 kez sınava giriyor bir de ek sınavlar oluyor yılda bir kez (en az ) .ben diyorum ki ^^derslerine çalış ilk önce liseyi bitir sonra üniv.kazanırsın üstelik ben sana yardımcı olacağım . ben ders çalıştırırım seni . dershane de öğrendiklerimi sana da öğretim . mat temeli olmayanlar için bir kitap var ilk onu al bu sene temel at seneye sıkı çalışırsan hem liseyi bitirebilirsin hemde seneye sınavlara girersin. benim dediklerimi yaparsan eminim üniv.i bile kazanırsın hiç birşey için geç değil '' diyorum o başta tmm dedi sonra yok istemiyorum krisopraz zorlama beni diye ağlamaya başlıyor .tamam ağlamasına üzülüyorum ama onun geleceği için tekrar söylüyorum . diyorum ki ''bak ablan abin hayatını ne güzel kurmuş sende kurarsın , üniv.e gitmek istemesen bile en azından liseyi bitir .bu devirde ne anne babaya ne kocaya güven olmaz en azından ortaokul mezunu kalmazsın ayakların yere basar. ''yine yok diyor. bu akşam aradı işte açık lisede ders seçme başlamış 30 kredilik ders seçmiş diyorum ki 5 kredi hakkın var onlarıda seç istersen salla belki tutar ona da yok diyor. neden bu kadar ısrarla istemiyor anlamıyorum . biliyorum kendi de durumuna çok üzülüyor . kim 23 yaşında anne babasından 5-10 lira para alarak dışarı çıkmak ister ki yada çevresinde arkadaşları olsun istemez ki . kızın çevresi yok resmen .ailesi olmasa napıcak bilmiyorum bi iki arkadaşı var ama benim dışında kimse kızla ilgilenmiyor resmen .bir de arkadaşım tmm 23 yaşında ama 17-18 kafasında yani .kızlar akıl verin onu nasıl ikna edeceğim .hayatını nasıl maffetmesine engel olacağım . belki özenir de okumaya niyetlenir diye dershaneye çağırdım gel işte özledim seni diye arkadaşım diyor ki ben sizin eve geliyim sen dershaneden çıkar gelirsin evde buluşalım. inatçı ama bende inatçıyım arkadaşıma yardım etmek istiyorum ?