arkadaşımın k.valide derdi:(

nar123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
107
1
46
İstanbul
arkadaşımın adı ayşe olsun. k.validesi kıskanç bi kadın oğlunu sürekli ayşeye karşı dolduruyor ve ayşe k.validesinin evine gittiğinde ona bütün işleri yapması gerekiyormuş gibi davranıyorlar. mesela sabah olduğunda görümceleri falan herkes oturuyor ayşenin gelip kahvaltı hazırlamasını bekliyorlar. kendileriyle k.validesi arasında 10 saatlik mesafe var.....daha ilk gittikleri sabah bile böyle oluyor.

eşinin ailesi arkadaşımın ailesini küçümsüyor ayrıca

işin kısacası ayşenin anlattığına göre k.validem beni sürekli alt etmeye çalışıyor diyor..
bi de ayşeyle başbaşa olduklarında ona kötü davranıyor ama oğlu geldiğinde iyi davranıyor. iki yüzlü biri.. arkadaşımın peşpeşe babannesi ve dedesi öldü başsağlığı için aramadılar aynı yerde oturmalarına rağmen cenazesine gitmediler.

evlerine gittiğinde hoşgeldin bile demiyorlarmış sadece oğlunun yanında iyi davranıyor. arkadaşımın namusuyla ilgili saçma sapan dedikodular çıkarttılar.
arkadaşım k.validesine neden böyle yapıyorsunuz dediğinde siz anlaşın ya da anlaşmayın umrumda değil diyor.

daha bir sürü şeyler var da aklıma gelmiyor şimdi işin en kötü yanı da eşi ayşenin yanında değil sürekli ailesini haklı görüyor. ailesine h,ç bi şek,lde toz kondurmuyor. annem asla kötü bi şey yapmaz diyor. eşi; arkadaşıma ailem ve sen arasında bi tercih yapıcam ve sen kaybedeceksin demiş halbuki arkadaşım tercih yapmasını istemiyor ki sadece daha adil davranmasını istiyor.

şimdi arkadaşım çok mutsuz ailesinin yanına gitmeyi düşünüyor bana soruyor ne yapayım diye ben de ne diyeceğimi bilemiyorum sizin fikirleriniz neler acaba:(

kopyala yapıştır yapmıştım da eksik olmuş başında bi açıklama olmadan direkt konuya kalmış gbi olmuş

kısacası arkadaşımın bi derdini sizle paylaştm

bence biraz birbirlerini tanımaya çalışsalar eğer yeni evlilerse tabi :)
maalsef buna pekde çözüm yok ama evi terk etmekde çözüm değil
erkekler maalesef kendi ailelerine kesinlikle toz kondurmuyorlar gerçi kimse kondurmaz ama hatalarınıda görmek lazım
yeni evlendiğimde benimde ama gözüme batardı eşim her akşam uğramadan gelmezdi eve :( ben sinir olurdum hafta sonlarımızı onlara göre ayarldık felan neyse zaman geçtikce tabi bide şehirlerimizin ayrılmasında da önemli etken var ben onlara daha ılımlı yaklaşmaya başladım söylediklerinde bi art nyet olmadığını düşünmeye başladım böylece aramız iyi oldu iyiydik daha iyi olduk

arkadaşın için inşallah hayırlısı olur bide bu arada sürekli kaynanasını eşine karşı kötülemesin buda eşini olumsuz etkileyebilir zaten kadın ikilii oynuyormuş oğlu istesede görmez inşallah en kısa zamanda çözülür sorunu

Ortada böyle bir durum varsa ve eşi açık açık aranızda seçim yapıcam ve sen kaybedeceksin diyorsa hangi çözümden bahsedilebilirki.
Yazıkki böyle insanlara düşmüş.
Yol yakınken sen beni kaybettin zaten diyip kapıyı göstermek geçti içimden.
biraz serrt oldu ama bu tip insanlarda vicdan, merhamet yoktur.
Olsa arkadaşınız bunları yaşamaz.
Zaman geçtikçe daha ezilecek,mutsuz olacak belki bebeği olacak ve çocuğuyla mutsuz bir hayatın esiri olacak.
Bazen baştan dur demek lazım.

Son düzenleme:
Madem uzak oturuyorlar,idare edebilir.
Ayşe de kayınvalidesi gibi davransın.Eşi yokken fazla işe kalkmasın.
Söyleyeceklerini eşine değil,kayınvalidesine söylesin(eşi yokken).
Örneğin kendisi hakkındaki dedikodular hakkında konuşsun,içine atıp eşine patlamasın.

Eşi varken kayınvalidesine çok itaatkar ve güleryüzlü davransın.
Eşine hiçbir şekilde,annesini şikayet etmesin.Hatta annemler nasıllar,ben de konuşayım telefonu ver desin.

Eşiyle birebir sorunu yoksa,aileyi bu şekilde idare edebilir.
Şikayet ettikçe kötü duruma düşecektir.

eşinin ailesi namusuna bile dil uzatıyorlarsa ve eşi hala ailesini haklı görüyorsa bence ortada çözülecek pek birşey kalmamış:19:ayşenin kocası adam olmaz birgün olsa bile ayşe çok yıpranır
böyle erkekler evlenmemeli yaa sinir oluyorum:47:

Madem uzak oturuyorlar,idare edebilir.
Ayşe de kayınvalidesi gibi davransın.Eşi yokken fazla işe kalkmasın.
Söyleyeceklerini eşine değil,kayınvalidesine söylesin(eşi yokken).
Örneğin kendisi hakkındaki dedikodular hakkında konuşsun,içine atıp eşine patlamasın.

Eşi varken kayınvalidesine çok itaatkar ve güleryüzlü davransın.
Eşine hiçbir şekilde,annesini şikayet etmesin.Hatta annemler nasıllar,ben de konuşayım telefonu ver desin.

Eşiyle birebir sorunu yoksa,aileyi bu şekilde idare edebilir.
Şikayet ettikçe kötü duruma düşecektir.

ama bu sefer de annesi oğluna karın sen varken iyi sen yokken böyle değil diye şikayet eder... sıkıntılarını k.validesine direkt söylese k. validesi de oğluna gelin böyle böyle diyor diye yetiştirir hemen

arkadaşımın adı ayşe olsun. k.validesi kıskanç bi kadın oğlunu sürekli ayşeye karşı dolduruyor ve ayşe k.validesinin evine gittiğinde ona bütün işleri yapması gerekiyormuş gibi davranıyorlar. mesela sabah olduğunda görümceleri falan herkes oturuyor ayşenin gelip kahvaltı hazırlamasını bekliyorlar. kendileriyle k.validesi arasında 10 saatlik mesafe var.....daha ilk gittikleri sabah bile böyle oluyor.

eşinin ailesi arkadaşımın ailesini küçümsüyor ayrıca

işin kısacası ayşenin anlattığına göre k.validem beni sürekli alt etmeye çalışıyor diyor..
bi de ayşeyle başbaşa olduklarında ona kötü davranıyor ama oğlu geldiğinde iyi davranıyor. iki yüzlü biri.. arkadaşımın peşpeşe babannesi ve dedesi öldü başsağlığı için aramadılar aynı yerde oturmalarına rağmen cenazesine gitmediler.

evlerine gittiğinde hoşgeldin bile demiyorlarmış sadece oğlunun yanında iyi davranıyor. arkadaşımın namusuyla ilgili saçma sapan dedikodular çıkarttılar.
arkadaşım k.validesine neden böyle yapıyorsunuz dediğinde siz anlaşın ya da anlaşmayın umrumda değil diyor.

daha bir sürü şeyler var da aklıma gelmiyor şimdi işin en kötü yanı da eşi ayşenin yanında değil sürekli ailesini haklı görüyor. ailesine h,ç bi şek,lde toz kondurmuyor. annem asla kötü bi şey yapmaz diyor. eşi; arkadaşıma ailem ve sen arasında bi tercih yapıcam ve sen kaybedeceksin demiş halbuki arkadaşım tercih yapmasını istemiyor ki sadece daha adil davranmasını istiyor.

şimdi arkadaşım çok mutsuz ailesinin yanına gitmeyi düşünüyor bana soruyor ne yapayım diye ben de ne diyeceğimi bilemiyorum sizin fikirleriniz neler acaba:(

sen bu kadar şeyi nerden biliyorsun peki ,ayrıca sana sormasının mantıgınıda çözemedim dogru oldugu ne malum arkadasının farklı dusuncelerı olmadıgı ne malum nedensen konuyu okuyunca aklıma bunlar geldı

sen bu kadar şeyi nerden biliyorsun peki ,ayrıca sana sormasının mantıgınıda çözemedim dogru oldugu ne malum arkadasının farklı dusuncelerı olmadıgı ne malum nedensen konuyu okuyunca aklıma bunlar geldı

neyi kasdettiğinizi anlamadım ama en yakın arkadaşım diyorum anlatması gayet doğal değil mi...
şu an mutsuz ve dertleşmek için benle konuşuyor işte

neyi kasdettiğinizi anlamadım ama en yakın arkadaşım diyorum anlatması gayet doğal değil mi...
şu an mutsuz ve dertleşmek için benle konuşuyor işte

yok tabıkı normal ama sankı yanlarındaymış gibi anlatmıssında o yuzden sordum ..bazı şeyler vardır özel olan en yakın arkadaslara bıle anlatılmaz yanı ne yapacagına karar vermeden anlatılmaz

kvsinin sölediklerini duymayacak,yaptıklarını görmeyecek..hep ılımlı,olumlu davranacak.birkaç günlüğüne gittiğinde ya sabır diyecek ve beklenenleri yerine getirecek.saygıyı elden bırakmayacak..eşine kvsini,görümcelerini şikayet eder gibi konuşmayacak.laf arasında doğal birşeymiş gibi anlatacak ki yavaş yavaş eşinin görmesini sağlayacak..ne kadar kötü konuşulursa kötü olmayı üzerine çeker,ne kadar iyi konuşursada "benim karım iyi,hepiniz için iyi düşünürken bu olumsuzluk neden" diye düşünür eşi ve savunmaya geçer..haklıyken haksız duruma düşmesin...

Eğer gerçekten böyle bir k.validesi varsa çekilecek, idare edilecek gibi değil, eşi de anlıyordur işine gelmiyordur, annemi idare et mantığındadır, ben öyle namusuma dil uzatan k.valideyle görüşmek istemezdim...

kim olursa olsun, karısının namusuna laf edilecek, adam ona hak verecek....:20:

bugün eski dergileri karıştırırken şöyle bi yazı gördüm. erkeklere sormuşlar, 'kız arkadaşınızı annenizle tanıştırdınız, ama anneniz ondan hoşlanmadı. nasıl hareket edersiniz? diye..cevaplardan biri şuydu; iki kadın arasında kalan br erkek, tem otoyolunda bisikletle seyahat etmeye benzer. eninde sonunda pes edersiniz ve bir arabaya binmek istersiniz. bu araba da büyük ihtimalle annenizin içinde olduğu araba olur!

arkadaşınızın eşi de arabaya binmiş gidiyo. arkadaşınıza da arkasından el sallamak kalmış bence..

Son düzenleme:
Back
X