Arkadaslar bilgisayar mühendisliği icin gec kaldımmı acaba?

Hayalimde11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
555
188
:KK31:arkadaslarlarım ben iktisat okudum Kocaeli üniversitesi daha sonradada 2 yıllık bilgısayar okudum kpss hazırlanıyorum ama içimde fırtınalar kopuyor bilgisayar mühendisi olmak istyyorum yas 27 bu sene dgs girsem? 2 ögretım yapsam? piskolojımde bıraz bozuk belkı ıyı gelir hem hevesımı gerceklestırırım dgs gırersem kazanacağıma ınanıyorum yada hıc ugrasmasammı? ne dersınız?

:KK31:arkadaslarlarım ben iktisat okudum Kocaeli üniversitesi daha sonradada 2 yıllık bilgısayar okudum kpss hazırlanıyorum ama içimde fırtınalar kopuyor bilgisayar mühendisi olmak istyyorum yas 27 bu sene dgs girsem? 2 ögretım yapsam? piskolojımde bıraz bozuk belkı ıyı gelir hem hevesımı gerceklestırırım dgs gırersem kazanacağıma ınanıyorum yada hıc ugrasmasammı? ne dersınız?
Neden geç kalasınız hiçbir şey için geç değil.Kpss lisans düzeyinde mi gireceksiniz.

geç değil ama ben olsam uğraşmazdım o yaşta insanlar yüksek lisans falan yapıyor sen daha yeni okuyor olacaksın , ayrıca nice mühendisler işsiz gezerken birde bana gereksiz geldi.

Canim istiyorsan oku tabi ki icinde kalmasin. Bende kibrista okuyorum bilgisayar muhendisligi 3. siniftayim :KK19: onu acik guzel ve populer bir meslek. Dgs icin kibrisa gelebilirsin puanlari yuksek degil. Burada dgs li arkadaslarim var 27-28 yasinda olup okuyanlar var yani 30 bile var. O yuzden icinden geliyorsa oku okumanin yasi yok millete bakma sen. Hatta yuksek bile yap :21: 23 yasindayim bnde bu arada

Hiç birşey için geç değildir. Bence huzur ve mutluluğun için bir süre sonra işini sevmek paradan daha önemli oluyor. Sevdiğin işi yap...

mühendislik dısında birsey istiyor olsaydın arkasından git derdim ama mühendislik icin değmiyor yukarda da arkadasın dediği gibi.. ancak cok iyi bir üniversiteden mezun olursan is bulman kolay olur.

Ben okurken bizim bölümde bildiğin teyzeler vardı, hatta nine bile vardı. Hep beraber parmak kaldırıyoduk gayet.
Sen geç kaldıysan onlar neydi, tescilli psikopat mı?
Yürü git oku istediğin bölümü, pişman olmazsın.

mühendislik dısında birsey istiyor olsaydın arkasından git derdim ama mühendislik icin değmiyor yukarda da arkadasın dediği gibi.. ancak cok iyi bir üniversiteden mezun olursan is bulman kolay olur.

hadı ya bende rahat iş bulurum dıye dusunmustum hatta kpss gırerım muhendıs olarak dıye dusunmustum:)

yaş 31 evliyim. çalışıyorum. İşletme yüksek lisans mezunuyum. ama benimde içimde kaldı bilgisayar mühendisliği. okumayı düşünüyorum. bu yıl dgs için geç ama seneye gireyim diyorum.

ben bile isterken sen kesin gir.

Ben okurken bizim bölümde bildiğin teyzeler vardı, hatta nine bile vardı. Hep beraber parmak kaldırıyoduk gayet.
Sen geç kaldıysan onlar neydi, tescilli psikopat mı?
Yürü git oku istediğin bölümü, pişman olmazsın.

tsk cesaret alıyorum böyle :) ıcımde kalsın ıstemıyorum bende

hadı ya bende rahat iş bulurum dıye dusunmustum hatta kpss gırerım muhendıs olarak dıye dusunmustum:)
öyle kolay olmuyor iste malesef:KK43: ben mühendisliği bırakıp 25 yasında tekrar össye hazırlanıyorum bu sene düsün.fakülteden arkadaslarım issiz geziyor makina mühendisi de var iclerinde bilgisayar da,makina müh arkadasım 1000 liraya calısıyor dokuz eylülden mezun.ancak itü ye otdüye falan girmen lazım,ki yasın da büyük mezun olduğunda tecrübeye de bakacaklar ise alırken yasa da,ayrıca devlet de bilgisayar müh.alımı da az kpss de cok ciddi puan alman gerekiyor ayrıca dersleri de ciddi derecede zor cok calısman gerekiyor gündüz calısıp aksam okuyarak zor yürütürsün zor bir bölüm cünkü,hevesini kırmak istemem ama yasamıs biri olarak söylüyorum mühendislik icin değmez.karar senin tabiki:)

ihsan doğramacı'nın tıp fakültesinde hoca iken, 60 yaşında arapça, 65 yaşında italyanca, 70 yaşında ispanyolca falan öğrendiği bi dünyada, elbette ki hangi konuda eğitilmek istiyorsan, yaş falan düşünmeden git oku.

ayrıca okumayıp napıcan?
seneye evlenip ömrünün kalanını eltinle günlerde kısır yiyerek geçirmek gibi bir idealin mi var?

40 yaşında olsan, derim ki 'daha yolun başındasın' hele de 27 ise hiç korkma 30 demeden aşısın diplomanı eline

38-40 yaşında üniye başlayan gördüm. :) Neden geç kalasın sende. Ev arkadaşım 27 yaşında hala okuyordu senin gibi 2. üniversitesi de değildi.

Mutlaka dgs ye gir mutlaka dene.. Sonra aslında mühendis olabilirdim diye kendini yersin. Neys göre geç kime göre geç.. Daha 27 yaşındasın ömrün çeyreği sence geç olabilir mi..

valla gec olmasına gec degılde o kadar yenı mezun varken kendınızı yakmayın derım. bılgısayar muhendıslıgı artık eskısı kadar kolay ıs bulunabılen bır meslek degıl. Ben ozel sektore calısan bır bılg. muhendısı olarak sıze ıyı dusunmenızı tavsıye edıyorum

Kesinlikle gir... Bu konuda düz mantık olmaya gerek yok. İlle masa başı iş olması gerekmiyor. En basidinden bir yazılım geliştirirsin güzel güzel kazanırsın paracıklarını. Çok mu zor, hayır...

Canım yazılıma ilgin varsa mutlaka gir ama kendini çok geliştirmelisin,bunu bil,ben de mühendisim o kadar saçma işler çıkıyor ki uzun süredir işe giremedim bunu da göze al.

Daha yaşında ne varki. Gir tabi DGS'ye. Hayallerinin peşinden git hatta koş. :KK73:
Bende mühendisim çok özenilesi bir yanı yok ama madem hayalin durma tabi ki. :KK28:

X