• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar kafam çok karışık

konuyu aileme açmakla yanlışmı yapmışım sizce. ben bilemedim. eşime de söyledim aile söylemek istiyorum diye.tamam dedi. kendi annem karşı. babam ne der bilmiyorum.

kiraya çıksakk. para biriktiremeyiz. o evin kirasını da vermez eminim. çıkmasakta biraz para biriktirsekte kendimiz alsak.. ozmanda bebek istemeyi ertelemek zorunda kalcam. sağlıksız ve benim sağlığım iyi olmadan da bebek sahibi olamam. ben 27 eşim 37 yaşında. yaşlarımızda aldı başını gidiyor.. aman bu evlilik ne zormuş. baba evindeyken sadece kendimiz için birşeyler yapıyorduk. şimdi birde doğmamış çocuklarımızı bile düşünüyoruz.

tapuyu kaynananın üstüne yapıp ilerde pişman olmayın. baban arsasını satsın, ev alın babanın üstüne yapın güle güle oturun.

Merhaba arkadaşlar. aranızda yeni sayılırım. bu formu takip ediyordum daha önceden. şimdi derdimi paylaşmak istiyorum. aslında sadece kafam karışık.

her neyse. birçok gelin gibi bende evlenirken birşey istemedim. şimdiye kadar sorun da etmedim açıkçası. ayrıca evleneli 2 yılı geçti. o zamanlar pek birşey alınmamıştı bana. nişanda, bayramda kıyafet bile alınmamıştı. ama eşyalar para vermeden, ucuzlarından alınmıştı. gençlik işte seslenmedim... sorun etmedim ağzımın tadı kaçmasın... ayrıca ileride yenileyiveririz diye düşündüm. ailemi de ben beyendim diye susturmuştum.

konuya geçeyim. oturduğumuz evi satıp yeni ev almamız icap etti. çünkü sürekli rahatsızlanıyorum bu evde, nedeni ise ev rutubetli. eşimin annesine ait bir evdi. satmamızı istemedi. param var, birazını ben vereyim birazını siz verin başka ev alınsın dedi. alacağınız ev benim üstüme olsun, diğer kardeşin de hakkı var dedi.. (evlenmeden para yoktu, çok kötüydü durumları, birden paraları oldu ya neyse..) tamam demek zorunda kaldım. ödeyeceğimiz tutarda az değil. yarı yarıya. bir süre tüm maaşımı borca vermem lazım. mecburuz... işin açıkcası o eve ihtiyaçlarıda yok, k.validenin üstüne alacağı daire 4-5. dairesi olacak.

eski para mevzularıda şimdi kafama takılıyor. paramız yok demişlerdi... yalanmış... şimdide ya sorun olursa ilerde ne olacak. yeni alınacak evin diğer tüm borç bizim üzerimize olacak. boş boşuna çalışmış olacağım. hadi almayalım desek. hastalanmaya devam edeceğim. uff uff. kredi çeksek uzun süre ödemeye gücümüz yetmez.

eşimin tarafı böyleyken. babacımda arsam var onu satıp size vereyim diyor:43:. babamada söyleyememiştim k.validenin üstüne olacak ev diye. benim kafam karışıkken aileme üzmeden nasıl anlatacağım ben şimdi.

aynı olayı ablamda yaşadı ev alınırken yarı parasından fazlasını ablam verdi üstelik onların verdiği paranın üzerindede fazlasıyla ablamın emeğide vardı sonra nemi oldu ev kayınpederin üzerinde ve ablamın eşi öldü şu an iki lafın birisi ev onların malı ablamın hiç emeği parası yok aklınızı kullanın az yeyin kendiniz alın evinizi sonra çok üzülürsünüz

tapuyu kaynananın üstüne yapıp ilerde pişman olmayın. baban arsasını satsın, ev alın babanın üstüne yapın güle güle oturun.

babacığımın arsası yetmiyor ki. yetse seve seve satar. alternatif yok. ya o parayı vermesi lazım ozmn onun üstüne olcak. yada ev alamıcak kiraya çıkacağız. ve elimizdekilerle yetineceğiz. k.valideme kira paraları gelirken, eşim kardeşinin sigortasını yatırcak. o çalışamaz deyip evde oturcak. bende sabah akşam çalışcam diye didincem durcam.

aynı olayı ablamda yaşadı ev alınırken yarı parasından fazlasını ablam verdi üstelik onların verdiği paranın üzerindede fazlasıyla ablamın emeğide vardı sonra nemi oldu ev kayınpederin üzerinde ve ablamın eşi öldü şu an iki lafın birisi ev onların malı ablamın hiç emeği parası yok aklınızı kullanın az yeyin kendiniz alın evinizi sonra çok üzülürsünüz

geçmiş olsun. ablana Allah sabırlar versin. tabi aklıma gelmiyorda değil. Allah korusun eşime birşey olsa senin yüzünden öldü oğdum der çıkartır evden eminim (aman Allah korusun. eşimden önce ölmek isterim). ayaklarımın üstünde duruyorum. ihtiycım hiçbir zaman olmz Allahın izniyle ama duygusal bakımdan yıpranırım. neden mi eşim küçük bir grip geçirse. k.valide arar neden oğlumu hasta ettin der.

yaşında çocuk ertelemek için çok genç sanyılmaz tatlım,ilk hedefin sağlıkla
yaşayacağın bir eve çıkmak ve

peşisıra hamile kalmak olsun..

medem kaynanan seni sahipsiz buldu ozaman sahiplerin konuşsun..

kocan 37 yaşında ve seninle olan ailesini savunamıyorsa ozaman bence senin anne ve baban
devreye girmeli..tatlı dille senin sahipsiz olmadığını vurgulamalılar..

çalışmasan hadi neyse diyeceğim ki onda bile çoluğunun çocuğunun hakkı var

para kazanan kadınların sesi daha gür çıkmalı..

konuyu aileme açmakla yanlışmı yapmışım sizce. ben bilemedim. eşime de söyledim aile söylemek istiyorum diye.tamam dedi. kendi annem karşı. babam ne der bilmiyorum.

kiraya çıksakk. para biriktiremeyiz. o evin kirasını da vermez eminim. çıkmasakta biraz para biriktirsekte kendimiz alsak.. ozmanda bebek istemeyi ertelemek zorunda kalcam. sağlıksız ve benim sağlığım iyi olmadan da bebek sahibi olamam. ben 27 eşim 37 yaşında. yaşlarımızda aldı başını gidiyor.. aman bu evlilik ne zormuş. baba evindeyken sadece kendimiz için birşeyler yapıyorduk. şimdi birde doğmamış çocuklarımızı bile düşünüyoruz.

yaşında çocuk ertelemek için çok genç sanyılmaz tatlım,ilk hedefin sağlıkla
yaşayacağın bir eve çıkmak ve

peşisıra hamile kalmak olsun..

medem kaynanan seni sahipsiz buldu ozaman sahiplerin konuşsun..

kocan 37 yaşında ve seninle olan ailesini savunamıyorsa ozaman bence senin anne ve baban
devreye girmeli..tatlı dille senin sahipsiz olmadığını vurgulamalılar..

çalışmasan hadi neyse diyeceğim ki onda bile çoluğunun çocuğunun hakkı var

para kazanan kadınların sesi daha gür çıkmalı..

bende annemin ve babamın birşey demesine artık birşey demiyeceğim. artık diyorum, çünkü evlenmeden önce para konusunda birşey dedirtmemiştim. mobilyalarım bile markasız ve kötülerden alındı. aşk kör etti gözümü seslenmedim. şimdide aşk devam ediyorda beynimide dinliyeceğim bu sefer:34:

çok iyi edersin küçükpisim:)

bakalım kayınvaliden annelerin yanında da öyle atıp tutabilecekmi?

evlenirken yaptığımız en büyük hata,herşeyi ben bilirim diyip anne babalarımızı susturmak..
oysaki onların bize nekadar değer verdiklerini göstermelerine izin versek,baştan sahipli olduğumuzu kavraycaklar..

hakkında hayırlısı olsun tatlım,gelişmeler olursa yaz bakalım merak ettim:)

bende annemin ve babamın birşey demesine artık birşey demiyeceğim. artık diyorum, çünkü evlenmeden önce para konusunda birşey dedirtmemiştim. mobilyalarım bile markasız ve kötülerden alındı. aşk kör etti gözümü seslenmedim. şimdide aşk devam ediyorda beynimide dinliyeceğim bu sefer:34:

Son düzenleme:
çok iyi edersin küçükpisim:)

bakalım kayınvaliden annelerin yanında da öyle atıp tutabilecekmi?

evlenirken yaptığımız en büyük hata,herşeyi ben bilirim diyip anne babalarımızı susturmak..
oysaki onların bize nekadar değer verdiklerini göstermelerine izin versek,baştan sahipli olduğumuzu kavraycaklar..

hakkında hayırlısı olsun tatlım,gelişmeler olursa yaz bakalım merak ettim:)

haklısın canım. aslınd yeni evlenenler şu formdan ders alabilecekleri öyle hikaye varki... gerçi paranoyaklaşma durumuda olabilir:1:.

babamda almasınlar ev felan, para biriktirsinler demiş (babamı yanlız yakalayamadığım için anneme söylettim). şimdi onlar kiralık eşim satılık ev bakıyor:52:. gelişmeleri yazarım.

haklısın canım. aslınd yeni evlenenler şu formdan ders alabilecekleri öyle hikaye varki... gerçi paranoyaklaşma durumuda olabilir:1:.

babamda almasınlar ev felan, para biriktirsinler demiş (babamı yanlız yakalayamadığım için anneme söylettim). şimdi onlar kiralık eşim satılık ev bakıyor:52:. gelişmeleri yazarım.

senin adına cok sevindim cnm... hakkında hayırlısı...:16:

para biriktirmekmi?senin sağlığın söz konusu burda...

para birikene kadar sende ilaçlarına devam edeceksin:(

üstelik günümüz şartlarında bir borca girmeden insan birşey sahibi olamıyor.
girin takside,çok güzel ödenir hemde iki kişi çalışıyorsunuz..

baba derken ,eşinin babasımı diyor para biriktirin diye..

kendi babansa eğer durumu izah etmen kolay olur..

kendi babam para biriktirirler ama kirada oturmak kaydıyla diyor. oda zor da neyse. işin açıkçası krediye iyi gözle bakmıyoruz. faizsiz olmuyor malum. aslında kapalı bir bayan değilim ama istemiyorum faizi.

yakınlarda eşimin yükselme durumu var belki yükselecek. bakalım hayırlısı artık.

tatlım bu sizin hayatınız..elhamdurillah hepimiz müslümanız ama sonuçta bir yuva kuruyoruz
faiz falan böyle düşünme..
bak bizde gırtağımızda kadar borç içindeyiz ama ne için?daha güzel yarınlarımız için..

3seneye kalmaz evimiz artık bizim olacak..5sene sonrada arabamız ..

öyle anadan babadan zengin değiliz buyüzden kendi hayatımızı kendimiz kurucaz..bunda banka kredileriyle yapmak durumundayız..
para öyle durduğu yerde birikmiyor...her başın sıkıştığında harcanıyor canım...

babacığınada böyle anlat..
ama taksidiniz olsa,o ay neyapıp edip ödüyorsunuz..

eşimin ufak bi evi vardı harabe gibi bişey onu sattı
az bi peşinat oldu zaten ama ev almamıza yardımcı oldu..bence senin yada eşinin üstüne

kredi çekip biran önce taksitlere başlayın..ya ayrıca eğer krediyi ikinizden biri çekerse zaten otomatikman
tapu da kredi çekenin üzerine yapılıyor....bak bu önemli tatlımm...bizim evde böyle olmuştu..

kayınbabama kredi çıktığı için ev onun üstüne..ozaman kendi demişti,çok mahçup bi hali vardı

keşke evi sizin üstünüze yapabilsem ama banka
kabul etmiyor,borç bitince evi sizin üstünüze geçiririz diye söz verdi kendi kendine:)

düşün adamcağız mahçup neden çünkü o borcu benimde ödeyeceğimi biliyor,içim rahat olsun diye hemen tapudan bahsediyor..
neyse eşinin terfisi inşallah en kısa sürede gerçekleşir ama yinede onu bekleyip vakit kaybetmeyin..

kendi babam para biriktirirler ama kirada oturmak kaydıyla diyor. oda zor da neyse. işin açıkçası krediye iyi gözle bakmıyoruz. faizsiz olmuyor malum. aslında kapalı bir bayan değilim ama istemiyorum faizi.

yakınlarda eşimin yükselme durumu var belki yükselecek. bakalım hayırlısı artık.

bir gelişme olduğunda yazın demiştiniz.

ailemde karşı çıkmıştı bu duruma, sende çalıştığın için seninde ileride güvencen olması lazım. bu güne kadar ki tüm birikimini ve önümüzdeki 1 yada 2 yılın birikimini o eve yatıracaksın, kimse üzülmeden kiraya çıkın demişlerdi.

eşimin doğum gününde iki aileyi yemeye davet etmiştim. ben içeride iş yaparken, k.valide, o evde rutubetin olmadığını babama söylemiş. eşimle konuşurken pardon ağlarken onuda ekledim. k.valide sürekli hastalandığımı, acile kaldırıldığımı bildiği ve gördüğü halde demiş. üzüldüm.

her neyse eşim kirayı ya da sadece bizim ev almamızı kabul etmedi. kardeşiyle konuşacağım demişti, konuşmuş. kardeşi kucukpisiye güveniyoruz, öyle birşey benim aklımdan geçmedi demiş. ben annemi ikna ederim, hayır diyeceğini sanmıyorum demiş. sonradan haber geldi. alınacak evin eşimin üstüne olmasını kabul etmiş k.validem.

dün ziyarete gittik. ancak o konu hiç açılmadı. kimse birşey demedi. ev arıyormusunuz dediler sadece. ve k.validede bana iyi davrandı. hatta o rüyamda eşimin ölmüş babasını konuşmadan oturma odasında görmüştüm. hayır olsun. seni çok sevmiş, gerçekten rüyana gelmiş dedi k.valide.

soru işaretleri dolaşıyor şimdi beynimde. bir tarafım inanmak istiyor. bir tarafım kandırırlarmı diye düşünüyor.

Back
X