Arkadaslar lutfen bakin

Uniqueangel

Bi kahve alayım sade olsun...
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
665
739
36
3 bucuk yillik ewliyim 2 yasinda bir oglum var. Esimle aramiz uzun zamandir iyili kotuluydu. Bugun ciddi sekilde tartistik ve benim kaldiramayacagim bir laf soyledi. Bende yarin ailemin yanina donup orada bosanma davasi acmayi dusunuyorum. Ama yarin ailemin yanina gidecegimden esimin haberi yok. Yani habersiz cikip gidecegim. Ama kafami kurcalayan bisey var bu durumu bana kullanabilirmi. İzinsiz ewi terk etti deyip benim aleyhime bi durum olusabilirmi. Cocugumu bu durumu kullanarak benden alabilirmi. Lutfen avukat olan arkadaslar varsa cvp yazin lutfen tesekkurler

Ha ha :) izinsiz evi terketmek mi ?

Evlendiginize gore reşitsiniz, ve istediginiz zaman istediginiz yere gitme hakkiniz var. Mahkemelerde yasalara kurallara bakilir gelenek göreneklere göre dönmez çarklar. Hicbir kadin evden gitmek icin esinden izin almak zorunda değil. Iciniz rahat olsun

3 bucuk yillik ewliyim 2 yasinda bir oglum var. Esimle aramiz uzun zamandir iyili kotuluydu. Bugun ciddi sekilde tartistik ve benim kaldiramayacagim bir laf soyledi. Bende yarin ailemin yanina donup orada bosanma davasi acmayi dusunuyorum. Ama yarin ailemin yanina gidecegimden esimin haberi yok. Yani habersiz cikip gidecegim. Ama kafami kurcalayan bisey var bu durumu bana kullanabilirmi. İzinsiz ewi terk etti deyip benim aleyhime bi durum olusabilirmi. Cocugumu bu durumu kullanarak benden alabilirmi. Lutfen avukat olan arkadaslar varsa cvp yazin lutfen tesekkurler
bildiğim kadarıyla en az 6 ay boyunca eve hiç gelmemeniz ve eşinizin size dönmeniz için hakim karar ile ihtar cekmesi gerek. eğer bu ihtara uymaz ve ihtarda size verilen sürede evden ayrılma sebebı de belırtmezsenız bu durumu aleyhınıze ancak o zaman kullanabılır

Hukuken sağlam bir bilgi vermeyeceğim ama bir programda evi terketmenin dezavantaj olduğunu duymuştum. Umarım ilgili arkadaşlar bizi bilgilendirir. ..

Boşanma öncesi evi terketmek için eşinizden izin almanız gerekmiyor ki?

Hukuk sitesinde şu şekilde yazmış bir avukat; "Eşinizin, size karşı aşağılayıcı, rencide edici ve gurur kırıcı davranışlarda bulunmasının ve (varsa) bu davranışları ailesinin de yapmasına izin vermesinin, müşterek haneyi terk etmeniz için haklı bir sebep olacağı ve boşanma davasında kusur olarak değerlendirilemeyeceğini düşünüyorum. Kaldı ki boşanma davası açmakla eşler ayrı yaşama hakkına da sahip olurlar. "