Arkadaşlar yardım... Bu nasıl Spastik Kolon

adyali

sil baştan
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
271
2
50
bundan 7 yıl önce kalın bağırsak kanamasıyla dr a gittim yapılan tahlil, kollonoskopi ve kolon filmi sonunda bana spastik kolon teşhisi konuldu. sindirim sistemi düzenleyiciler verildi kısa bir süre kullandım, hamile olduğumu öğrendim ve ilaçları kullanmayı kestim. hamileliğimle hastalık geçti bebeğim 4 yaşına geldiğinde hastalığım yeniden başladı, 2 yıldırda kanamalarım devam ediyor. bende sadece kanama ve gaz sorunu oluyor. kabızlıkta fazla yok diyebilirim, ağrım filan da yok. belirtiler hiçte spastik kolondakilere benzemiyor etrafımda aynı sorunu yaşayan yok. dr a gitmek istemiyorum sırf kolonoskopiden önce içilen bağırsak temizleyen sıvılar yüzünden... aranızda benimle aynı sorunu yaşayan varsa paylaşım bekliyorum:çok üzgünüm: sağlıklı günler....a.s.
 
aaaa şok şok bana sorsana tek ortak özelliğimiz yalovalı olmak değilmiş demekki bendede vardı akupunktura gittim geçti benimki..bende kanama yok spazm ve kabızlık vardı 6-7 çeşit ilaç kullandım.hamileliğimde bendede sorun yoktu doğum yapar yapmaz tekrar başladı akupunktur çok iyi geldi bana..doktorum sen bu ilaçları bırakamazsın demişti..şimdi hiçbirini kullanmıyorum.sürekli sıvı tüketiceksin,bağırsakları fazla yormadan sindirimin büyük kısmını ağızda bitireceksin yani lokmalarını çok çiğneyeceksin.gazlı içecekler, yiyecekler, kızartma,mayalı hamur,kavun ,karpuz,limon,sirke.... yasak ama ben şimdi hepsini yiyor ve içiyorum.bol su içeceksin..akupunktura gitmeden önce bir kere ilacımı atlıyım çok kötü olurdum..şimdi ilaçları görmek bile istemiyorum..düşünürsen haftada 2 seansla başlanıyor ilk seans 45 miydi 40 mıydı öyle birşey.her 5 seansta bir 5 ytl düşüyor fiat.seans sayısıda senin durumuna göre azaltılıyor.haftada bir, 15 te bir, ayda bir gibi....istersen konuşuruz..
 
Sevgili Yeliz akupunktur bu rahatsızlığı geçiriyorsa neden doktorlar tarafından önerilmiyor?Bir yerde daha okudum ama inan inanasım gelmiyor.İnanmayı ve tedavi olmayı ben de çok istiyorum.O kadar çok insan var ki bu sıkıntıyı yaşayan.Onlar için doktorların artık bu yönlendirmeyi yapmaları gerekmez mi?Acaba hipnoz yapıyorum diye paralarımızı soyan şarlatanlar gibi(bu işi bilenleri muaf tutuyorum.Bize denk gelmiyorlar her nedense)bunların da bu işte başarılı olacaklarına inancım kalmadı.Her seansına bir ton para verdiğim hipnozdan hipnoz edemedikleri için hiç bir sonuç alamadım.Sen nerede yaptırdın? Bu hastalığı çekenlerin adına soruyorum daha detaylı bilgi verirsen bir çok insan sana minnettar kalacaktır.Hastalığının geçmesine senin adına sevindim.
 
damlacığım benim gittiğim dahiliye uzmanı yalovada en çok hastası olan doktorlardan biri ve ben muayenehanesine gidiyordum.her gidişte bundan iki sene önce 100 milyon veriyordum.şimdi bu doktor akupunktura git dese nasıl para kazanır.sonra bu rahatsızlığı olan birtek ben değilim bir çok hastası var aynı şekilde olan..herkes akupunktura gitmeye kalksa bizim doktor kapıya kilit vurur.akupunktur sadece spastik kolana değil başka birçok rahatsızlığada iyi geliyor.reflü,aşırı aktif mesane,migren,fıtık,romatizma,siyatik...hepsi için ellerinden bir hasta gitse onlar için büyük şey..
 
Bilgiler için teşekkürler.Yalova maalesef çok uzak sonra her seans için gitmek gerekir ki bu imkansız gibi bir şey.Bulunduğum yerde akupunktur uzmanı da yok.Zaten kime güveneceğimi şaşırdım.
 
yelizcim bayadır konu hakkında cvp alamayınca kontrol etmemiştim seni görünce şaşırdım. ben geçenlerde dr a gittim 7 yıl önce aynı şikayetlerle bir sürü kontrollerden geçmeme rağmen spastik kolon teşhisi konulamasına karşılık bu dr tek muayneyle artı hemoroid teşhisi koydu kanamalar ondanmış ama ben bir dr a daha görüneceğim tatmin olmadım bu konu hakkında muayene sonunda sanada danışırım canım sağol.
 
hemoroid bendede var zaten spastik kolon olan herkesde vardır..
 
Patlayacak gibi gazım oluyor.aniden karın ağrısıyla birlikte dışkılama hissi oluyor.Berbat bu spastik kolon.Davul gibi gezmek zorunda kalıyorum.Bendede hemoroid var.Kabız yada ishal olan herkesde hemoroid olur zaten.Spastik kolonun en belirgin özelliğide ya ishalsindir ya kabız.Allah hepimizi kurtarsın.
 
Patlayacak gibi gazım oluyor.aniden karın ağrısıyla birlikte dışkılama hissi oluyor.Berbat bu spastik kolon.Davul gibi gezmek zorunda kalıyorum.Bendede hemoroid var.Kabız yada ishal olan herkesde hemoroid olur zaten.Spastik kolonun en belirgin özelliğide ya ishalsindir ya kabız.Allah hepimizi kurtarsın.
öncelikle amin diyorum... ben bu aralar elma sirkesi kullanıyorum ve bağırsaklarım çalıştığı için de problem yaşamıyorum.. tabi ishal olanlara önermem..
 
Form çayı içiyorum bende pek etkisi olmuyor.Doktor form çayına karşı.Ama onuda denedim ben.Başkasını ishal eden form çayı bende hiçbir şey yapmıyor.Ne kadar tembel bir bağırsağım var.
 
Merhaba bende aynıyım8 aydır kolonoskopi endoskopi yaptırdım hiç düzelemiyorum canım çok sıkkın acayip moralsizim ne yapacağımı şaşırdım kaç doktora gittim hep aynı hep ynı sipastik kolon ne biçim bir hastalık adı konuyosa tedavisi de olsun neden yok anca parayı alıyolar iki üç ilaç kullan gel git yine aynı şeyler ne olacak halimiz allahım yardım et hepimize bende gastirit hemde ilerlemiş sipastik kolon basur ne ararsan var hergün hastayım demekten bıktım eşimide bıktırdım çocuklarımıda..
 
X