• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar yardımcı olur musunuz ? Ovulasyon testi

esraygc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2025
57
7
1
26
Arkadaşlar merhaba ben düzenli 28 günde bir adet gören biriyim. 4 aydır gebelik deniyorum 3 ay olmayınca eşime spermiyogram baktırdım ileri hız gayet iyi çıktı. Morfoloji %10 ondan sorun yok. Bu ay ovulasyon testleri deneyeyim dedim adet bitimşnde başladım gayet silikti ama hiç pik olmadı 12 gün bi yükseldi ama pik yapmadı. Saat olarak uymadım testlere. O arada pik yapmış olabileceginü düşünüp her günü o 3 günü degerlendirdim. O sürede silikleşme hafif oldu ama tam silikleşmedi kadın doguma gittim ultrasonda yumurta olmadıgını söyledi dün öğlen. Ama testim sanırım bu gün yine koyulastı hatta pike en yakın hali. Kafam allak bullak oldu. En sonda yazmadıgım testi az önce yaptım ve sıvı alımı olan hali. Edetime daha 10 gün var bu gün sın 3 testi yaptıktan sonra silikleşti. Ama yumurta yoktu ki

Eklentiler

• IMG_8262.webp
    IMG_8262.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 317
  • IMG_8280.webp
    IMG_8280.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 295
Arkadaşlar merhaba ben düzenli 28 günde bir adet gören biriyim. 4 aydır gebelik deniyorum 3 ay olmayınca eşime spermiyogram baktırdım ileri hız gayet iyi çıktı. Morfoloji %10 ondan sorun yok. Bu ay ovulasyon testleri deneyeyim dedim adet bitimşnde başladım gayet silikti ama hiç pik olmadı 12 gün bi yükseldi ama pik yapmadı. Saat olarak uymadım testlere. O arada pik yapmış olabileceginü düşünüp her günü o 3 günü degerlendirdim. O sürede silikleşme hafif oldu ama tam silikleşmedi kadın doguma gittim ultrasonda yumurta olmadıgını söyledi dün öğlen. Ama testim sanırım bu gün yine koyulastı hatta pike en yakın hali. Kafam allak bullak oldu. En sonda yazmadıgım testi az önce yaptım ve sıvı alımı olan hali. Edetime daha 10 gün var bu gün sın 3 testi yaptıktan sonra silikleşti. Ama yumurta yoktu ki
Bu ay yumurtlama olmamıs olabilir

Bu ay yumurtlama olmamıs olabilir
Adet gecikmem olmaz. Doktor yumutladıgımı söyledi. Yumurtlayacak bir yumurta yok yani. Ama dünden önce yumutlamışım. Testim pik degilken. Ama bu gün pik yaptı sanırım en son okla 3 tane yaptıgım test zaten ondan sonra havuç falan yedim akşam tekrar baktım silikleşti

Adet gecikmem olmaz. Doktor yumutladıgımı söyledi. Yumurtlayacak bir yumurta yok yani. Ama dünden önce yumutlamışım. Testim pik degilken. Ama bu gün pik yaptı sanırım en son okla 3 tane yaptıgım test zaten ondan sonra havuç falan yedim akşam tekrar baktım silikleşti
Değerlendirdiniz mi peki

Daha koyu olması gerekirdi devam ettin mi ovulasyona örnek olarak ekleyim en alttaki pik mesela
IMG_0937.webp

Bazı doktorlar önemsemiyorlar. Pik olmuş canım.
1 kez görmüşsün ve çatlamış. Pik yumurtası belirli büyüklüğe eriştiğinde özellikle 18 21 mm arası olduğunda yumurtlama olarak gösterip t çizgisini koyulaştırıyor. 18mm olmuştur belki . Akışa uygun ilerleyen bir yumurtlama olmuş panik olma. Ben uzun süre kullandığım için içini ferah tut. Tabi istenilen Pik c çizgisi kadar koyu olması ama olmaması da problem değil. Rengi koyu çıksın yeter.

1 kez görmüşsün ve çatlamış. Pik yumurtası belirli büyüklüğe eriştiğinde özellikle 18 21 mm arası olduğunda yumurtlama olarak gösterip t çizgisini koyulaştırıyor. 18mm olmuştur belki . Akışa uygun ilerleyen bir yumurtlama olmuş panik olma. Ben uzun süre kullandığım için içini ferah tut. Tabi istenilen Pik c çizgisi kadar koyu olması ama olmaması da problem değil. Rengi koyu çıksın yeter.
Rengi koyu çıkmasa bile diğer çizgiden pil kabul edilebilir mi yani bu sy pil olamadım diye çok üzüldüm çünkü ben de.

Rengi koyu çıkmasa bile diğer çizgiden pil kabul edilebilir mi yani bu sy pil olamadım diye çok üzüldüm çünkü ben de.
Hayır silik çizgiler pik asla kabul edilmez. T çizgisi de c çizgisi kadar koyu olmalı🌹 koyu olduktan sonra rengi açıldığında yumurtlama büyüklüğe erişmiş çatlama olmuş olmuş demektir.

Hayır silik çizgiler pik asla kabul edilmez. T çizgisi de c çizgisi kadar koyu olmalı🌹 koyu olduktan sonra rengi açıldığında yumurtlama büyüklüğe erişmiş çatlama olmuş olmuş demektir.
Peki o zaman benim bu ay 20 ekimi pik kabul edebilir miyiz? 21 i de çatlama günü

Eklentiler

• IMG_8128.webp
    IMG_8128.webp
    156,6 KB · Görüntüleme: 296
  • IMG_8130.webp
    IMG_8130.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 246
Yani pik olmaması imkansız adetşn 21. Günü emin olamadıgom için progesteron baktırdım 11 çıktı. Hem olmuş hem cok saglıklı nir yumurtaymış.

Yanılıyorsun adetin 21. Günü progesteron baktırdım 11 çıktı yani hem yumurtlama olmuş hem aşırı kaliteliymiş demektir bu. Süphe duyarsanız adetin 21. Günü progesteron baktırabilirsiniz.

Zaten süpheye düşüp adetin 21. Günü progesteron baktırdım 11 çıktı doktor hem yumurtlama olmuş hem de çok kaliteliymiş dedi. Testler beni aşırı korkuttj şaka gibi

Yanılıyorsun adetin 21. Günü progesteron baktırdım 11 çıktı yani hem yumurtlama olmuş hem aşırı kaliteliymiş demektir bu. Süphe duyarsanız adetin 21. Günü progesteron baktırabilirsiniz.
Ovülasyon belirli bir mm olan yumurtayı kapsıyor. Pik olursa yumurta belirli olgunluktadır. Ovülasyon testinin amacı bu. Kadın doğum uzmanlarına kadar öneriliyor. Ovülasyon testini şüphede olduğunuz dönemde sabah akşam şeklinde yapın.
Ovülasyon ilk idrar ile yapılmaz
Ovülasyon testi öncesi 2 saat sıvı tüketimi olmamalı
Ovğlasyon testinin en doğru zaman dilimi sabah10-18 akşam arasıdır .
Eğer hormonlar ile baktırmak istiyorsanız bunu yakalama şansı için adetten sonrası için belirli aralıklarla ultrasona girmelisiniz.
Yumurtlama 20 gğn bakarsınız olmaz gece aniden pik olur kaçırırsınız sabahta çoktan çatlamış olur silikleşir aynı zannedersiniz. Ovülasyon testi biraz ince eleyip sık dokunan birşey gelişi güzel kullanışmamalı.

Pik olmaması imkansız demişsiniz. :) adetine 1 gün kala pik gören o pik ile hamile kalan bir sürü arkadaşım var benim. Yani o güne kadar pik olmamış. Döngünün 30 günü görmüş. Bende bu ay döngünün 29 günü regli günümde pik gördüm. Çatladığını da gördüm. Reglimde de gecikme oldu. Bunlar örnek

Kızlar benimkinide yorumlarmisiniz cuma üsteki alttaki bugün yani pazar

Eklentiler

• image-1761491497270.webp
    image-1761491497270.webp
    30,8 KB · Görüntüleme: 289
Ben oğlumda herhangi bi sorunum olmamasına rağmen yumurtlama takibi yaparak hamile kalmıştım. Şimdi 2. Bebeği düşünüyoruz tekrar ovulasyon testi alıp adet sonrası hemen başlıycam inşallah

Yani pik olmaması imkansız adetşn 21. Günü emin olamadıgom için progesteron baktırdım 11 çıktı. Hem olmuş hem cok saglıklı nir yumurtaymış.
yani bu durumda senin aslında pik günün hangisiymiş attığın testlerdeki hangi çizgide aslında pikmiş

Back
X