artık dayanamıyorum

kucukkkiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2015
4
0
27
18 yaşındayım ama artik çok usandim daha şimdiden...
aile içimde hic huzur yok.
babam cok sinirli ve ondan 10-20 gunde bir dayak yiyorum
bazen üst üste
sebebi ise onun sinirlenmesi
derslerim cok iyi değil
üniversite sinavina seneye giricem ama onun disinda kötü bir huyum yoktur
annem de aynı şekilde çok sinirli
Hatta babam geçen gun bana gülerek seni bugün hic dovmedim doviyim mi dedi
gerçekten dayanamiyorun
dovunce annem hiçbir şey söylemiyor
yanıma bile gelmiyor
hatta annemin doldurdugunu düşünüyorum
diger kardeslerimi dovmuyor
hep bana siddet gösteriyor
bazen sinirlenince bazen annemin sacma doldurmasindan...
ben kendime kaçış yolu buldum
İki senedir birlikte olduğum erkek arkadasim var
o bana destek oluyor
artık universiteye farkli sehire gitmek istiyorum...
gerci ona bile izin vermiyorlar
ne yapmam gerekiyor
nolur yardimci olun
evde hic rahat edemiyorum
eve gidesim yok hiç

Biraz daha detay versen? Yani uveylik bir durum yok degil mi? Neden sadece sana vuruyor da kardeslerine vurmuyor. Allah islah etsin boyle insanlari..

Bu konu umarım gerçek değildir.
Böyle anne babaların ceza alacağı ciddi yaptırım uygulanacağı sisteme ne zaman geçiş yapacağız çok merak ediyorum.

Eğer o evde daha fazla yaşamayamam diyorsan sosyal hizmetlerden yardım iste.
Onlar okumana da yardımcı olurlar.
Sakın ama sakın o evden kurtulmak için evlilik yapma. Oku ve o evden uzaklaş.

canım çok üzüldüm. yaşadıkların çok zor olmalı. sakın evden kaçma, evlilik yapma. odana kilitli tutmaya çalış ve üniversiteyi kazanmaya bak.
unutma ki sen istersen herşeyi başarırsın.

Annen ne diyerek dolduruyor? Neyine kiziyorlar?
Derslerin pek iyi degil diye mi? Kardeslerinin dersleri cok iyi diye mi dayak yemiyorlar? Yani ne bileyim, gunah kecisi gibi bir tek sana saldirmalari garip geldi. Dayak atan adam herkese atar, cocugunun tekini mazluma cevirmez ki. Kafam karisti benim.

Annen ne diyerek dolduruyor? Neyine kiziyorlar?
Derslerin pek iyi degil diye mi? Kardeslerinin dersleri cok iyi diye mi dayak yemiyorlar? Yani ne bileyim, gunah kecisi gibi bir tek sana saldirmalari garip geldi. Dayak atan adam herkese atar, cocugunun tekini mazluma cevirmez ki. Kafam karisti benim.
Hic ders calismadi.Ev isinde yardim etmiyor vs diye
kardeslerimin dersleri baya iyi

Hic ders calismadi.Ev isinde yardim etmiyor vs diye
kardeslerimin dersleri baya iyi
Anladim. Sana tavsiyem sularina git. Derslerine niye calismiyorsun ki zaten? O senin sorumlulugun. Ders calismayana her ebeveyn kizar. Ev isine de yardim etmekte bir sey yok. Dayagi hakli cikarmiyor, ama yapabilecegin pek de bir sey yok. Kizdiklari meseleler hafif seyler, atla deve degil. Haksiz bir istek degil. Ama bunun icin surekli cocuk dovulur mu? Tabii ki dovulmez. Karsi gelemiyorsan sularina gideceksin. Kendini boyle savun. Evden kacmak icin sakin sevgilinle kacmak, evlenmek gibi hatalar yapma derim.
Universiteye farkli sehire gitmenin de yolu ders calismaktan geciyor. Laf olsun diye kiytirik bir yere gitmeyeceksen tabii. Sen bu sorumlulugunu bilmezsen zaten bir sey yapamazsin. Oku da meslegini eline alinca ayri hayatini kur. Yattigin yerden birsey yapamazsin malesef.

O evden kurtulma için okuma lazım biliyorsun dimi. Ne demek başka şehire izin vermiyor ders calışmıyorsun diye kızdığına göre okumanı istiyor. Bir şekilde ikna edersin herhalde. Ne tuhaf aile gülerek hiç dövmedim demeler falan.

Ayni yastayiz seninlr ve gercekten uzuldum Allah yardimcin olsun tek yolun ders calisip universiteyi kazanmak ondan sonra zaten resit oldugun icin karisamazlar. Cok garip bir iletisiminiz var.

Canım bak durumun ortada, tek yapman gereken tüm bunlara üzülmek hayatı kendine zehir etmek yerine bu durumun verdiği hırsla derslerine iyice asılıp, güzel bir meslek sahibi olup o evden kurtulmak. Okumanı istiyorlarsa şehir dışında okumana da bir şekilde ikna olurlar bence. Ama sakın evden kaçmak için bir evlilik yapma. Çevremde bu amaçla evlenen bir çok insan gördüm ve çoğu, o psikolojiyle kurtuluş gibi gördükleri adamlardan evlendikten sonra ailelerinin yanında çektiklerinden daha fazla çile çekti.

bır aıle buyugunden yardım ıste.deden ananen baabaannen gıbı sozu gecer bırısınden.ne demek sureklı dayak yıyorum.herkesın derslerı mukemmel olacak dıye bısey yok.tarıhte cok ornek var derslerı cok kotu olup cok buyuk yerlere gelen.ben senın yerınde olsam sozu gecen bırıyle paylasırdım.dayagımı yıyıp susup oturmazdım.benmde cocugum var nasıl vurabılıyolar anlam veremıyorum.

Senin psikolojini iyi anlıyorum...maalesef...bu durumdan kurtulmak için evlenmeye kaçmaya sakın çalışma...kocan iyi olsa kaynana dirdiri yer bitirir seni...oku kurtar kendini o bataktan...

Sakın bu durumdan kurtulmak için evlenme. Daha önce de dendiği gibi ailenin suyuna gitmeye çalış. Şu an yapman gereken tek ve en önemli şey, geceni gündüzüne katıp harıl harıl ders çalışmak. Ne yap ne et, başka bir şehirde oku. İzin vermezlerse de tercih dönemi bir rehber öğretmeninden yardım al. Durumuna çok üzüldüm. Bol şans...

oku çocuğum, oku evladım.

kaçışı başka bir erkekte bulma sakın. bir öküzden kurtulayım derken, başkasının kucağına düşme. yanlış birinin himayesine girme.

sana sadece sen yardım edebilirsin. üniversite kazan. meslek edin. gör bak okulda ne dünyalar tanıyacaksın.

Devlet kredisine başvur , yurda başvur. Burs çıkmazsa kredi çıkar , sınavına gir , puanını al ve kimseye söylemeden istedigin illere tercihini yap ve kazandığın okula giderken ailene haber ver. Ben herşeyi ayarladım gidiyorum diyerek. Senin yaşında iken ben böyle yaptım. Paşalar gibi de okudum okulumu geldim.

X