artık dayanamıyorum.

SmthngSmthng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
2.230
798
12 haftalık hamileyim, hamileliğim sebebiyle 1 ay önce işten ayrılmak zorunda bırakıldım yani işsiz ve gelirsizim ve tabiki ne kadar kalifiye olursam olayım hamileyken kimse işe almak istemiyor yani muhtemelen doğurup hatta bir süre büyütene kadar çalışamayacağım. buna mı taktın derseniz hayır tabi ki. eşim çalışıyo, evimiz kira yıllık ödüyoruz dolayısıyla para biriktirip topluca veriyoruz ama biz ne zaman para biriktirsek bizden ayrı büyükşehirde sevgilisi ve sevgilisinden olma çocuklarıyla yaşayan kayınpederim paranın kokusunu mu alıyo napıosa para istiyo. önceleri az az istiyodu 100 200tl falan gönderioduk tabiki büyüğümüzdür deyip. ilk geçen sene 1500tl geri ödemek üzere istedi büyük mebla olarak yolladık yine. bizim kirayı ödeyeceğimiz aya yakın sanki hesaplayıp istiyor biz kira zamanı sıkışıyoruz o sefasını sürüyo. hadi geçen sene bende çalışıyordum hamilelik falanda yoktu ortada yolladık kendimizde idare ettik. bu sene yine eşimden istemiş eşim de ben tek başıma karar verip bu kadar yüksek meblayı yollayamam demiş eşimle konuşayım demiş tamam sen dur ben arar isterim ondan demiş beni arıyo ay sonuna kadar vercem 2100 tl yollarmısın die. işsizim bebek yolda kira vercez sıkışmak istemiyorum falan dedim sen telaş yapma o zaten kısmetiyle gelcek hem ben sana göndercem o parayı falan dedi beni ele güne el açtırtmayın bu yaşımda bilmem ne die allem etti kallem etti yine gönderdik parayı anlıcaınız. zaten sinirlerim aşırı bozuk 8 senedir aktif çalışıyorum işsiz kalmışım büyüdüğüm şehrimden arkadaşlarımdan uzaktayım kafayı yiyorum bi de üstüne bu. büyüğündür yolla diyebilirsiniz de benim çocuğumun rızkı ya o para sabahtan beri ağlamaktan helak oldum, o para gelmezse geri düşüceğimiz sıkıntıyı düşünmek bile istemiyorum. ve o para gelmezse artık bu kadar birikmişlikle ben bu evliliğe tutunabilirmiyim bilmiyorum. fazla tepki veriosun diebilirsiniz ama artık gerçekten yetti bu ne ilk para isteme olacak ne de son ben hayır desem kötü gelin olcak eşim hayır dese zaten hayırsız diye yaftalamaya meraklı ailesi kesin reddederler yemin ediyorum ailesinden soğudum ters bişi söleip eşimin kalbini kırmamak için konuşmamaya çalışıyorum ama artık kafayı yicem. yolculuk yasağım var ailemin yanına da gidemiyorum hoş onların yanına gitsem bu durumları bi öğrenseler ya kayınpederle ilişiği keserler ya da yine kopacak olaylar evliliğimi etkiler. gerçi zaten evliliğim etkilendi ve etkileniyo zaten ama umarım bebeğim negatif etkilenmiyodur zaten düşük tehlikesi atlattım korkuyorum ama elimde değil şimdi bile yazarken sinirden ağlıyorum. :KK61:biliyorum hiçbirinizin burdan yapabileceği hiçbişi yok ama içimi dökmek dertleşmek istedim belki benim göremediğim yanlış düşündüğüm şeyler vardır da siz yol gösterirsiniz. şimdiden teşekkürler.

Keske yollamasaydinjz belliki sorumsuz biri. Zorla alacak degil ya. Ister kotu bilsin ister laf desin cocugunuzun rizkini yedirmeyin sorumsuz ailelere

Siz çok dolmuşsunuz. Haklı olmaya haklısınız. Ama haklı olduğunuz o kadar bariz ki bunu eşiniz de görüyordur, kendinizi üzmenize gerek var mı? "Borç vermedi diye evlatlıktan reddedecek olan da buyursun etsin" diyordur belki eşiniz de.

E ama hatanin büyüğü sizin. "Baba cocugun ihtiyaclari şöyle boyle acayip sıkıştık ben isten ciktim durumumuz bu kira bilmemne diye anlatip "hatta biz de sizin durumunuz varsa borc istemeyi düşünüyorduk" diye baglayacaktin olayi. Bir daha bak arayip istiyor mu..

Hayir demeyi bilmeniz ogrenmeniz lazim yoksa daha coook kullanir kp sizi

Keske yollamasaydinjz belliki sorumsuz biri. Zorla alacak degil ya. Ister kotu bilsin ister laf desin cocugunuzun rizkini yedirmeyin sorumsuz ailelere
hayır demeyi beceremiyorum ya ona çok sıkılıyo canım ama olan da bana oluyo işte karnımda bebeğime kıyamıyorum o da benim yüzümden üzülüyo farkındayım ama her seferinde bundan sonra vermicem diip verioruz ya insan en çok ona üzülüyo. kp'in büyük amcaları burda bugün kafayı bozuk gidip anlatasım geldi sonra yine tuttum kendimi sustum. yine ben kendi kendimi yedim bitirdim yani =(

Siz çok dolmuşsunuz. Haklı olmaya haklısınız. Ama haklı olduğunuz o kadar bariz ki bunu eşiniz de görüyordur, kendinizi üzmenize gerek var mı? "Borç vermedi diye evlatlıktan reddedecek olan da buyursun etsin" diyordur belki eşiniz de.
diyo ama dayanamıyo sonunda yolluyo sonuçta babam biliorm sorumsuz ama aç mı bırakayım dio bende kalıorm ne diim? kp harici eşimin aile büyükleri burda valla sonunda kafayı yiip gidip konuşcam sonuçta kötü gelin ben olcam ama belki rhatlarım

diyo ama dayanamıyo sonunda yolluyo sonuçta babam biliorm sorumsuz ama aç mı bırakayım dio bende kalıorm ne diim? kp harici eşimin aile büyükleri burda valla sonunda kafayı yiip gidip konuşcam sonuçta kötü gelin ben olcam ama belki rhatlarım

E ama hatanin büyüğü sizin. "Baba cocugun ihtiyaclari şöyle boyle acayip sıkıştık ben isten ciktim durumumuz bu kira bilmemne diye anlatip "hatta biz de sizin durumunuz varsa borc istemeyi düşünüyorduk" diye baglayacaktin olayi. Bir daha bak arayip istiyor mu..

Hayir demeyi bilmeniz ogrenmeniz lazim yoksa daha coook kullanir kp sizi
ah bi öğrenebilsem hatta eşimle birlikte bi öğrenebilsek ama olmuo işte, ay sonunda gelmesin o para ben çıkarcağım olayları biliorm ama zaten neyse büyük konuşmak istemiorm zaten çok aşırı sinirliyim hala ve nası geçcek sinirim hiç bilmiorm

kira için para biriktirdiğinizi söylemeyin, ev sahibi artık her ay düzenli istiyor diyin, ve göndermeyin, babasının sevgilisi çalışsın o versin ona parayı

Bundan sonra paramız var demeyin kirayı aylık oduyoruz o yuzden para biriktirmiyoruz diyin veya o aradığı zaman aa bizde sizi arayacaktik bize yardımcı olun paraya ihtiyacimiz var diye
bi kez paramız yok dedik, eşimden patronundan borç al yolla diye baskı yaptı, bi kez bana kredi kartından nakit avans çek ben sana yollııcam dedi diorm ya ufak meblalar olunca fazla bakmıodum gerçi ufak ufak toplaınca onlarda baya büyük meblalar edioda neyse. paramız yok bahanesini tamam canınız sağolsun diip kabul etmio yani =(

1500 lirayi yollamayan adama neden 2 bin lira yolluyorsunuz ki?
Baba sen once 1500 u gonder durumumuz sıkışık isten çıktım asil bizim ihtiyacimiz var deseydiniz.
Bence sucun birazi bu sefer sizde.

kira için para biriktirdiğinizi söylemeyin, ev sahibi artık her ay düzenli istiyor diyin, ve göndermeyin, babasının sevgilisi çalışsın o versin ona parayı
çok affedersiniz zaten bizde eşşeklik hiçbirşeyi içimizde tutamıyoruz ki herşeyi olduğu gibi açık açık anlattığımız için biz aslında yapıyoruz demekki hatayı. onun emeklilik parası var zaten ama lüks yaşamayı seven de bi bayan olunca bi emeklilik maaşı yeter mi insana? kp sürekli iş aldık iş alcaz diye söler durur 2 yıldır 1 iş aldığını görmedim

1500 lirayi yollamayan adama neden 2 bin lira yolluyorsunuz ki?
Baba sen once 1500 u gonder durumumuz sıkışık isten çıktım asil bizim ihtiyacimiz var deseydiniz.
Bence sucun birazi bu sefer sizde.
dedim zaten bebek yolda işsizim işe de bu gidişle hiçbiyerde giremicem falan dedim bebek kısmetiyle gelir sen telaş yapma hem ben size ödicem ele güne borç istettirmeyin bana dedi nutkum tutuldu

çok affedersiniz zaten bizde eşşeklik hiçbirşeyi içimizde tutamıyoruz ki herşeyi olduğu gibi açık açık anlattığımız için biz aslında yapıyoruz demekki hatayı. onun emeklilik parası var zaten ama lüks yaşamayı seven de bi bayan olunca bi emeklilik maaşı yeter mi insana? kp sürekli iş aldık iş alcaz diye söler durur 2 yıldır 1 iş aldığını görmedim

sevgilisine yediriyordur lükse düşkünmüş birde, aynen söylemeyin bence her şeyi olduğu gibi, çünkü karşıdaki insan bunu fırsat biliyor, gereksiz yere siz ve eşiniz üzülüyorsunuz

ah bi öğrenebilsem hatta eşimle birlikte bi öğrenebilsek ama olmuo işte, ay sonunda gelmesin o para ben çıkarcağım olayları biliorm ama zaten neyse büyük konuşmak istemiorm zaten çok aşırı sinirliyim hala ve nası geçcek sinirim hiç bilmiorm
Bence sinirlenmeyin siz ayin sonu olmadan 1 hafta once arayin baba ayip oluyor farkindayiz ama durumumuz cok sıkıştı beklemedigimiz bir seyler oldu bebek ihtiyaclari filan filan anlatip parayi 2 3 gun icinde gonder diyin. Yani verecegi tarihten biraz once isteyin. Ayip olacak ama odememe ihtimalime karsi onu erkenden sıkıştırın.

X