Asla yargılamak için söylemiyorum ama çevremde ne kadar ekran gösteren ebeveyn var ise sadece yemek yerken, sadece tuvalete gidince vs şeklinde sadece o zaman verdiğini vurguluyorlar ama benim gördüğüm o ekran sadece dedikleri zaman ile sınırlı kalmıyor. Ya beni kandırmaya çalışıyorlar ya kendilerini. Ben sosyal yaşamımda kimsenin anneliğine karışmam ve laf etmem o yüzden kendilerini kandırmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Kısaca sorum şu olacak gerçekten sadece yemek yerken mi izliyor? Yoksa siz fark etmeden daha fazla veriyor olabilir misiniz? Her ekran açtığınızda zamanlayıcı açarsanız günlük ekran süresini öğrenebilirsiniz. Birde yemek konusunda bırakın yemesin aç olunca eninde sonunda yer. Ekran ile yemek yemek daha çok soruna sebebiyet veriyor ve çocuğun yemek seçmesinden, yeme bozukluğuna kadar bir çok şeye sebep oluyor.
Bunların dışında yukarıda yazmışlar bol bol parka gidin. Hava soğuk olsa bile uygun kıyafet giydirip çıkarın. Zamanla o da diğer çocuklara alışacaktır. Oyun grubu için bütçeniz yetersiz olabilir ya da bulunduğunuz konumda yoktur ama parka çıkarırsanız hem siz hem bebeğiniz sosyalleşir.
Birde bebekler ebeveynlerin aynasıdır. Akrabanız olmadığı tek olduğunuz için sosyal davranışları sizden sınırlı görmüş olabilir mi? Yani ebeveyn diğer insanlarla iletişim kurmayınca çocuk da iletişime geçmeyebiliyor. Umarım sorununuz geçicidir ve çözüm bulabilirsiniz