Asherman Sendromu (rahimiçi Yapişiklik)olup Gebe Kalan Varmidir Aranizda

geçmiş olsun...o umudun hiç sönmesin inşallah cnaım....

cahilliğimi bağışla ama ria nedir???:utangac:
canım sağolasın niye cahillik olsu n bende yeni öğrendim sipiral demekmiş tabi ne alaka diyeceksin korunmak için kullanılan bişey değilmi dersen evet ama rahmin tekrar yapışmasını engelleyici bir görevide varmış meğeryerimseniben

canım sağolasın niye cahillik olsu n bende yeni öğrendim sipiral demekmiş tabi ne alaka diyeceksin korunmak için kullanılan bişey değilmi dersen evet ama rahmin tekrar yapışmasını engelleyici bir görevide varmış meğeryerimseniben

anladım çok..tekrar çok geçmiş olsun...inşallah sende en yakın zamanda o mükemmel duyguyu tadarsın canım...

rüyameleğim nasılsın canım
uzun zaman oldu görüşemedik :)

ben de tüpbebeğe başladım. kısaca : 4 yumurtam toplandı ve salı tansferim var inşallah

bakalım yumurta kalitelerina bağlı herşey rahim içi iyiymiş

senin tedavinde olumlu aşama kaydetmene çok sevindim

inşallah herşey güzel olacak canım

benim için dua edin

ben de 2 kez histereskobi oldum sonrasında hamile kaldım ama bebeklerime kavuşamadım dr bana hiç ria dan bahsetmedi neden takıldığınıda anlamadım sen bebek istemyormusun ria varken nasıl hamile kalacaksın anlamadım

Son düzenleme:
canım bebiş tüpbebekle olacak

ria- spiral rapimin yapışmasını önlüyormuş

yani nacizhane ben böyle anladım :)

canım bebiş tüpbebekle olacak

ria- spiral rapimin yapışmasını önlüyormuş

yani nacizhane ben böyle anladım :)

tamam bende öyle anladım da iki kere histereskopi oldum ama hiç bana önerilmedi neden acaba diye sordum 20 gün sonra randovüm var dr ilk sorum bu olacak

rüyameleğim nasılsın canım
uzun zaman oldu görüşemedik :)

ben de tüpbebeğe başladım. kısaca : 4 yumurtam toplandı ve salı tansferim var inşallah

bakalım yumurta kalitelerina bağlı herşey rahim içi iyiymiş

senin tedavinde olumlu aşama kaydetmene çok sevindim

inşallah herşey güzel olacak canım

benim için dua edin
dualrım seninle canım inşallah hayırlısıyla meleğine yada meleklerine kavuşursunŞeniz

ben de 2 kez histereskobi oldum sonrasında hamile kaldım ama bebeklerime kavuşamadım dr bana hiç ria dan bahsetmedi neden takıldığınıda anlamadım sen bebek istemyormusun ria varken nasıl hamile kalacaksın anlamadım
ben tüp bebek tedavisindeyim ve 5 adet embryom dondurulmuş rahmin düzelmesini bekliyor benim ileri derece yapışıklık vardı tekrar yapışmaması için böyle bir yol izleniyor şu haliyle doğal yolla hamile kalmam zaten doğru değil dış gebelik yada düşükle sonuçlanabilir 3 ay rahmin kendini toplaması için belli bir süreç lazım umarım anlatabilmdim bence dr sormalısın bunu
nette araştırdım zaten izlenmesi gereken yol bana uygulanan

hayır cnm zor değil.. histeroskopi ameliyatı ile açıyorlar..
genel anestezi altında.. sonrası yapışıklığın boyutuna göre değişiyor sanırım.
bazen RIA yerleştirilebiliyor. 2 ay sanırım takılı kalıyor.
bu süre içinde rahim duvarını destekleyici ilaç kullanıyorsun.
bana RIA yerleştirmediler gerek görmedik dediler .. ama ben belli aralıklarla
tekrar ettiği için yeniden yeniden histeroskopi oldum. taksalarmış diyorum.. ama doktora özel istekte bulunamıyosun malesef.. böyle canım..

Asherman tedavisinde uzman bir doktor öneriniz varmı arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız sevinirim

Selam arrkadaslar konu bayaaa eskide kalmis asherman sendromuyla ugrasan 3 histereskopiye ragmen. Rahimi iyice daralmis ve yapismis biri olarak en sonunda adet de goremez oldum ameliyatlardan bikip. Oksijen tdavisiyle rahimi 8 mm e getirip tup denedim ama tutunmadi simdi tkrar histereskopi icin iyi bir doktor ariyorum ve tum kaynaklar bana yucel karaman diyor ... Tedavi olup hamile kalan vr mi acaba bu sorunla ilgil ogrenmek istiyorum yoksa tup bile denemek bosuna olacak benim icin

ben kendimden bu konuda şüpheleniyorum,doktorlar alt ulstrasondan birşey yok diyorlar ama benim histereskopi sonrası adetlerim azaldı,yapışıklık olup olmadığını başka nasıl anlarım,yani tam belirtileri neler?

Merhaba herkeze ben 2 yıl önce asherman sendromun dan hiperaskopiyle ameliyat oldum rahimdeki yapışıklık açıldıktan sonra ria takıldı yaklaşık 1 yıl sonra riayı çıkarttırdım ve 6 ay sonra hamile kaldım hiç bir tedavi olmadan Allah isteyen herkeze nasip etsin şuan 2 aylık hamileyim...

MERHABA ARKADAŞLAR BENİM SON DURUMUM RAHİM İÇİ KOMPLE KAPANMIŞ YAPIŞIKLIKLARDAN DOLAYI EGER BU AYDA İLACA CEVAP ALAMAZSAK 2.KEZ HİSTERESKOPİ OLACAĞIM BU GİBİ BİR DURUM YAŞAYIP TEDAVİ SONRASINDA GEBE KALAN VARMI MERAK EDİYORUM:bbo:

Merhaba ruyamelegim, bende 4 yildir agir asermanla ugrasiyorum 9 histereskopi 1 laporoskopi 2 negatif tup bebek 1 dis gebeligim var.
Sen ne yaptin neler yasadin hamile kalabildinmi? Umarim mesajimi gorursun, sevgiler

Merhaba ruyamelegim, bende 4 yildir agir asermanla ugrasiyorum 9 histereskopi 1 laporoskopi 2 negatif tup bebek 1 dis gebeligim var.
Sen ne yaptin neler yasadin hamile kalabildinmi? Umarim mesajimi gorursun, sevgiler
Merhaba maalesef benim surec de boyle ilerliyor yakinda 6. Yi olucam ve yapisiklik devam ediyor bunun sonu gelir mi beni ne bekliyor korkuyorum

Yapışıklıkta en önemli şeyin doktorun tecrübesi olduğunu tecrübe ettim. Lütfen bu konuda uzmanlığı bu alan doktorları tercih edin

Merhabalar.Yazınızın üzerinden epeyce zaman geçmiş ama yine de yazmak istedim.Rahimde komple yapışıklığınız olduğunu yazmıştınız şu an da ne durumdasınız merak etme tedavi olabildiniz mi çocuk sahibi olabildiniz mi?Çünkü ben de aynı dertten muzdaribim ve daha yolun çok başındayım.En başta beni tedavi edebileceğine inanan bir doktor arayışındayım.

Bundan 5 yıl önce bende de çok fazla yapışıklık vardı. 2 kere histereskopi oldum ama yine de doktorum tam olarak temizleyemediğini ama daha fazla müdahale edemeyeceğini söyledi. Rahîm incelir dedi. Geçen sene hacamat ve sülük yaptırdım rahim içerisine bırakırdım hatta. 6 ay önce doktorum histereskopi yaptı ve yapışıklık olmadığını sadece polip olduğunu ve onu aldığını söyledi. Bu ay tüp bebek yaptırdık doktorum yumurta toplama sırasında kontrol etti ve yapışıklık olmadığını söyledi çok şükür kurtuldum. Size tavsiyem mutlaka sizler de hacamat ve sülük yaptırın ben faydasını gördüm

Bundan 5 yıl önce bende de çok fazla yapışıklık vardı. 2 kere histereskopi oldum ama yine de doktorum tam olarak temizleyemediğini ama daha fazla müdahale edemeyeceğini söyledi. Rahîm incelir dedi. Geçen sene hacamat ve sülük yaptırdım rahim içerisine bırakırdım hatta. 6 ay önce doktorum histereskopi yaptı ve yapışıklık olmadığını sadece polip olduğunu ve onu aldığını söyledi. Bu ay tüp bebek yaptırdık doktorum yumurta toplama sırasında kontrol etti ve yapışıklık olmadığını söyledi çok şükür kurtuldum. Size tavsiyem mutlaka sizler de hacamat ve sülük yaptırın ben faydasını gördüm
Sizden Allah razı olsun.inanın son zamanlarda o kadar olumsuz şeyler duydum ki doktorlardan kaç gündür ailece ağlıyoruz.😞Ben de alternatif tıbba yöneldim 3 kez sülük taktırdım geçen hafta ama rahme göndermediler dışardan taktılar bir kez de hacamat oldum.Siz kaç kez yaptırdınız.Bunların yanında bir de ozon tedavisine başlayacağım nasipse.Hücre yenileme konusunda çok başarılı olduğu söyleniyo.çünkü endometrium dokusu da bu yapışıklıktan fazlaca zarar görüyo ve tüp bebek de olsa tutunabilmesi için bu doku gerekli.Benim rahmim tamamen yapışık sizde de öyle miydi?3 tane embriyom var doktor yılbaşnda histereskopi ve gerekirse laparoskopi yapacağını söyledi.Artık doktorlara güvenemez hale geldim.Lütfen sizden ricam ilerideki sürecinizi de benimle paylaşır mısınız? Bu konuyla alakalı çok fazla yazı bulamadım çünkü ve bu durum beni daha da hüsrana sürükledi.

Back
X