Aşık olduğum insan Müslüman değil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

glmzyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
889
459
Arkadaşlar bir derdim var :KK43: Önerilerinize ihtiyacım var. Birine deli gibi aşığım. Duygularım karşılıklı o noktada bir sorun yok. Ayrıca çok iyi bir insan. Uyumlu anlayışlı sakin ahlaklı. Acaip iyi anlaşıyoruz. Evlenme konusuna gelinince bir sorun var ki sevdiğim Müslüman değil. Bir yaratıcının varlığına inanıyor ancak dine inanmıyor. Dinin insanları yönetmek yönlendirmek için uydurulduğu gibi ( haşa) bir inancı var. Ben de Elhamdülillah müslümanım inançlı da bir insanım. Dinimin gereklerini Çok da yerine getiriyorum diyemem. Yapmadığım ibadetler var. Tesettürlü değilim mesela. Ama inanıyorum inkar etmiyorum. Ve bilDiğim kadarıyla bizim inancımıza göre Müslüman bir kadın inanmayan biriyle evlenemez. Ona aşığım ancak onu inanması için de zorlayamam elbette zorlamayla olcak bisey değil sonuçta bu içten gelmesi gerek. Ne yapaym ne edeyim boyle bir sey yaşayan oldu mu? Resmen çıkmazdayım tavsiyeniz varmı?

Kaderinizde varsa olur ne diyeyim. :) Aileler sorun yapmayacak ise bence deneyin.. Müslüman değil deyip vazgeçerseniz ileride müslüman diye biriyle evlenip mutsuz olma şansınız çok yüksek.

Canım aşk herşeyin üstesinden gelir diye toz pembe konuşamayacağım anladığım kadaryla sevgilin deist.işin içine inanç girince o evlilik yürümesi sıkıntılı oluyor ayrıca çok deist arkadaşım var ve dinimizin emrettiklerini bizden daha iyi uyguluyorlar bunu da eklryeyim.ama işin içine evlilik girdi mi zor cnm ya

Allah inancı olmayan biri ile evlenmek doğru değil.
Ancak illa bir dine bağımlı olacak diye bir şart yok.
Ayrıca dindar geçinip ne utanmazlıklar yapan var.
Eğer o size karışmıyorsa, siz de ona karışmazsınız. Karşılıklı saygınız ve sevginiz varsa ilişkinizi devam ettirebilirsiniz.
İleride kimin ne olacağı belli olmaz, sizden etkilenip müslüman bile olabilir.

Ancak şu aralar ben çevremde müslüman geçinenleri gördükçe kendi dinimden soğuyorum :KK43:

Arkadaşlar bir derdim var :KK43: Önerilerinize ihtiyacım var. Birine deli gibi aşığım. Duygularım karşılıklı o noktada bir sorun yok. Ayrıca çok iyi bir insan. Uyumlu anlayışlı sakin ahlaklı. Acaip iyi anlaşıyoruz. Evlenme konusuna gelinince bir sorun var ki sevdiğim Müslüman değil. Bir yaratıcının varlığına inanıyor ancak dine inanmıyor. Dinin insanları yönetmek yönlendirmek için uydurulduğu gibi ( haşa) bir inancı var. Ben de Elhamdülillah müslümanım inançlı da bir insanım. Dinimin gereklerini Çok da yerine getiriyorum diyemem. Yapmadığım ibadetler var. Tesettürlü değilim mesela. Ama inanıyorum inkar etmiyorum. Ve bilDiğim kadarıyla bizim inancımıza göre Müslüman bir kadın inanmayan biriyle evlenemez. Ona aşığım ancak onu inanması için de zorlayamam elbette zorlamayla olcak bisey değil sonuçta bu içten gelmesi gerek. Ne yapaym ne edeyim boyle bir sey yaşayan oldu mu? Resmen çıkmazdayım tavsiyeniz varmı?
bende es adayınız gıbı dusunuyorum , kımlıgımde yazan dın ıbaresı ıslam, ama kandılden kandıle okudugum yasını-gunluk bır ıkı duamı saymazsan ne oruc tutarım, ne namaz kılarım, ne kapanırım kı karsıyım kapanmaya ben, ama Allahın varlıgına ınanırım, yaratan tekse tek bır dogru olmalı dıyenlerdenım o nedenle dınler arası ayrıma karsıyım ama bu evlenmenıze engel degıl bence...
Bırbırınızın ınanclarına saygı duyarsanız-zorlamazsanız sorun olmaz...

Kaderinizde varsa olur ne diyeyim. :) Aileler sorun yapmayacak ise bence deneyin.. Müslüman değil deyip vazgeçerseniz ileride müslüman diye biriyle evlenip mutsuz olma şansınız çok yüksek.

evet ah almak da var işin içinde. Ya o kadar iyi bi insan ki bir de müslüman olsa birbirimiz için yaratılmışız diyebilirim. O derece iyi anlasiyoruz ama bu noktada çatısıyoruz adamın kendi inancı sonucta zorlayamam da :KK43: Açıkladım Müslüman olmayan biriyle evlenemem benim inancima göre o evlilik olmuyor haram oluyor zina sayılıyor falan dedim ama kopamıyoruz yine de bırakmadı görüşmeyi de. Bi umut acaba işler miyim müslüman olur mu diyorum ama uğraştığımi anlayınca yanlış anlar ters teper diye de korkuyorum

Kendi düşüncesi. Ben de öyle düşünüyorum. İnanç insanın kalbindedir, yaratıcıyla kendisini ilgilendirir. İnsanların inancına göre yargılamayın. Herkesin aklı var, kalbi var, kendisine doğru gelen neyse ona inanır. Müslümanlar iyi insanlardır, Müslüman olmayanlar kötü insanlardır diyemeyiz. Aşkın, evliliğin inançla alakası yok, seviyorsan evlen bence ve kimseyi de inancını değiştirmeye zorlama. Zaten o adam hiçbir şey için inancını değiştirmez bence ki en doğrusu da başka biri için inandığın birşeyden vazgeçmemek.

dini konu ve yorum yasak ama evlenilemez istediğin her yere sorabilirsin şekerim

İnançlı biriyseniz, inaç ta ortaklıkta evlilikte olması gerekli birşey.
Çünkü ilerde çocuklarınızda bu ikilemde büyüyecek, sizin için sorun değilse ve ilerdede sorun etmiyecekseniz siz bilirsiniz.

Allah inancı olmayan biri ile evlenmek doğru değil.
Ancak illa bir dine bağımlı olacak diye bir şart yok.
Ayrıca dindar geçinip ne utanmazlıklar yapan var.
Eğer o size karışmıyorsa, siz de ona karışmazsınız. Karşılıklı saygınız ve sevginiz varsa ilişkinizi devam ettirebilirsiniz.
İleride kimin ne olacağı belli olmaz, sizden etkilenip müslüman bile olabilir.

Ancak şu aralar ben çevremde müslüman geçinenleri gördükçe kendi dinimden soğuyorum :KK43:

katılıyorum.ya biraz ahlak odaklı yaşıyor din odaklı değil. İnanmıyor dine ama çok ahlaklı ve iyi biri. Belki sevdirirm diye bi umudum var o yüzden birakmiyorum ama ya olmazsa yapamazsam ailelerden tutun her konuda anlaşmazlık olcak evlendik diyelim benim ailem inançlı bir insan hayatta kabul etmezler Müslüman olmayan birini. Zira ben de edemem dinen haram çünkü nikah olmuyor malum ayet var. :KK43:

dinden soğumak !!!! yok artık :KK51:

dinine ısınan nasıl soğuyor acaba rica edicem şöyle konuşmayın ..

siz en güzeli başta da dediğim gibi önce fetva makamını arayın ve vicdanınıza danışın

konuyu kibliyorum çünkü eninde sonunda kapanır bu konu zaten

en iyisi

ağzı olan konuşmadan kapansın !!!!

Ayy buralar yine ileri görüşlü İslam yargıçları ile karışır. Canım dinin emrettiği belli, senin durumun belli. Tercihini yapar karar verirsin. Hazır ol biraz sonra birisi seni ölmeden cehenneme gönderir.

ben müslümandım
eşim de eskiden müslümandı
şimdi o yaratıcıya inanıyor dinlere inanmıyor
ben ise görünmez güçlere inanmıyorum

ama evlendiğimiz ilk zamanlar oruç falan tutardım eşim de çok saygı gösterirdi
sahur yemeğimi hazırlardı mesela

birbirinize karşı hoşgörülü olursanız sorun olmaz

hııı herkes çocuğu nasıl hangi dine göre yetiştireceksiniz diye sorar
ben müslüman olarak yetiştirildim annem babam 5 vakit namazındalar
ben kuran okumayı, duaları vs bilirim
ama sonradan inananlara göre yoldan saptım bana göre ise gözüm açıldı diyeyim :)
kısacası benim için bir sorun teşkil etmezdi

Konu kapanmadan size bir nasihatım var:
Belirttiğiniz ayeti farklı yorumlayanlar var, bence biraz daha araştırın.
Ama kadınlar kulübünde bu konuyu her yönüyle tartışamazsınız, zira dini içerikli konu yasak .

sevdiğin insan mı ?????
buna vereceğin cevap: evet hemde adam gibi adam ise
inancı senin inancını engellemeyecek ve gölgelemeyecek olması kaydı ile
onun bileceği iştir.
müslümanlık altında üfürük tükürükle sübyancılık yapanlar düşünüldüğünde
zaten kim samimi müslüman kim değil
ayırt edilmiyor bile

Bu adamla sen nerde tanistin konu sahibi? Bu kadar zıt iki insan nerde tanismis olabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X