Aşılama mı tüp bebek mi?

17platon17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
601
781
33
37
Kizlar 14 aydir gebe kalamadim. Yas 30
Esimin sperm degerleri ve ileri hareketlisi cok iyi cikti.
Durumumuz sebebi aciklanamayan infertlite. Ozelde bir doktora takip yaptiriyorum klasik klomen filan veriyor. Bir iki ay icinde asilamaya gececegim dedi.
Etrafim esinin bu degerlerle zaten olurdu dediler. Asilamayi gereksiz gorduler. Devlette sordugum bir doktorda gereksiz dedi. Olsa normal olurdu bu degerle dediler.
Direk tup bebek yaptirsam mi?
Tecrubeli arkadaslar yorum yaparsa sevinirim.
Baska arkadaslara da faydali olur.

Durumumuz sebebi aciklanamayan infertlite. Ozelde bir doktora takip yaptiriyorum klasik klomen filan veriyor. Bir iki ay icinde asilamaya gececegim dedi.
Etrafim esinin bu degerlerle zaten olurdu dediler. Asilamayi gereksiz gorduler. Devlette sordugum bir doktorda gereksiz dedi. Olsa normal olurdu bu degerle dediler.
Canim oncelikle senin rahim filmin vs. Cekildi mi? Cekilmeden asilama denildiyse yanlis bir secim olur. Asilamayla tabi hamile kalanlar var ama tup bebekteki kadar oranlar yuksek degil. Maddi durum olarak el verisliysen ve rahimde sorunun yoksa ilk basta asilama denetip olmazsa tup bebege gecis yapabilirsin

Canim oncelikle senin rahim filmin vs. Cekildi mi? Cekilmeden asilama denildiyse yanlis bir secim olur. Asilamayla tabi hamile kalanlar var ama tup bebekteki kadar oranlar yuksek degil. Maddi durum olarak ilk basta asilama denetip tup bebege gecis yapabilirsin
Hsg hormon sperm testi hepsini yaptik canim cok iyi cikti. Esimin %80 ileri hareketli cikti. Neredeyse asilama degeri gibi dedi doktor.
Diger bir doktorda tabi bu testleri ayri hastelerde yaptirdigimiz icin onlara danisarak sorduk. Gereksiz dediler. Tutsa normal yolla tutar dediler.
Kendi takibimi yapan doktorum asilama yapalim diyip duruyor. Bosa para vermek istemiyorum. Maddi sikintim yok pek cok sukur ama hem o sureci bosuna yasamakta istemiyorum. Yakin arkadaslarimdan biri asilama yaptirdi simdiki aklim olsa direk tup bebek yaptirirdim dedi.
Inan kafam corba gibi . O yuzden buradaki arkadaslardan sizden yorum almak cok onemli benim icin.
Sana da cok tesekkur ederim

1 17platon17 merhaba..
Genelde sebepsizde doktorlar doz doz gidiyor.
Bizde de aynı süreç oldu. Once yumurta takibi sonra aşılama sonra da tüp bebek denemeleri. Bizde de sebep bulunamamıştı.
Ben de şimdiki aklım olsa aşılamayı eş geçerdim. Hem olasılık tüp bebeğe göre daha düşük hem de boşuna iğneler ilaçlar bedenimize girmiş oluyor.

1 17platon17 merhaba..
Bizde de aynı süreç oldu. Once yumurta takibi sonra aşılama sonra da tüp bebek denemeleri. Bizde de sebep bulunamamıştı.
Ben de şimdiki aklım olsa aşılamayı eş geçerdim. Hem olasılık tüp bebeğe göre daha düşük hem de boşuna iğneler ilaçlar bedenimize girmiş oluyor.
Canim senin dedigini o kadar cok duyuyorum ki sebepsiz infertilitede asilamayi gereksiz goren forumlarda bir suru arkadas var. Bana da gereksiz geliyor. Ama ozeldeki doktor bey asilamada israrci. Bende tup bebek olsun diyorum

1 17platon17 merhaba..
Senin surecin nasil oldu canim??

Senin surecin nasil oldu canim??
Aşılama sonrası ilk tüp bebek denememiz negatif oldu. Sonra merkez değiştirdik. Gittiğimiz merkezde doktor bize embriyolara genetik tarama yapılmasını önerdi. Orada da 3 deneme yaptık. Embriyolar havuzda toplandı ve kromozom testine girdi. 18 embriyo gelişmiş ve kaliteli olmuş olmasına rağmen sadece 1 tanesi kromozom sayısı açısından sağlıklı çıktı. Diger 17 tanesi kromozom hasarlı. Bunda yaşın da etkisi var tabi (38 yasimdayim)
O 1 tanemiz transfer edildi ve sonuç pozitif oldu şükür. Şu an doğumu bekliyoruz. Bu ara her gece "acaba sancım gelecek mi" diye yatıyoruz:) Eli kulağında yani :)

Umarım siz de güzel sonuç alacaksınız.. ;)
Hayırlısıyla saglikla..

Aşılama sonrası ilk tüp bebek denememiz negatif oldu. Sonra merkez değiştirdik. Gittiğimiz merkezde doktor bize embriyolara genetik tarama yapılmasını önerdi. Orada da 3 deneme yaptık. Embriyolar havuzda toplandı ve kromozom testine girdi. 18 embriyo gelişmiş ve kaliteli olmuş olmasına rağmen sadece 1 tanesi kromozom sayısı açısından sağlıklı çıktı. Diger 17 tanesi kromozom hasarlı. Bunda yaşın da etkisi var tabi (38 yasimdayim)
O 1 tanemiz transfer edildi ve sonuç pozitif oldu şükür. Şu an doğumu bekliyoruz. Bu ara her gece "acaba sancım gelecek mi" diye yatıyoruz:) Eli kulağında yani :)

Umarım siz de güzel sonuç alacaksınız.. :KK66:
Hayırlısıyla saglikla..
Canim nasil sevindim bilemezsin. Insallah saglikla kucagina alirsin.
Benim esin sperm degerleri cok iyi cikti ama nedir bu sepepsiz infertilite cozebilmis degilim. Ocaga kadar dusunecegim ama kafamdaki plan ocakta asilama yapmadan direk tup bebek .
Sagol yorumun icin

Tüp bebek yaptır
Ama benim tüp bebek yapacaklar okusun konumu da oku

geçmiş olsun canm.öncelikte rahim flimin cekilmeli bu işlemlere baslıcaksan. ama asılama işlemi bende ve çevremde hep bosa gitti . doktorlar genelde önce asılama diyor. asılama yaptırıcaksan eger 1kereden fazlasını yaptırma derim :KK43:

geçmiş olsun canm.öncelikte rahim flimin cekilmeli bu işlemlere baslıcaksan. ama asılama işlemi bende ve çevremde hep bosa gitti . doktorlar genelde önce asılama diyor. asılama yaptırıcaksan eger 1kereden fazlasını yaptırma derim :KK43:
Canim yorumun icin tesekkur ederim hsg yaptirdim tupler acik cikti. Hicbir aorunumuz yok iki taraftada.
Gecen ay klomen kullandim tek yumurta oldu catlatma ignesi vuruldum tutmadi adet oldum
Yarin klomenin yaninda 5 gun menegon igne vurulacagim bu sekilde birden fazka yumurta olusturmaya calisacagiz. Bu da olmazsa doktorum aralikta asilama yapalim diyor bir yandan denemek istiyorum ki zaten sadece 1 kere denerim ama bir yandan da hic ugrasmayip direk tup bebek mi olsa diyorum ?

Back
X