• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı ilgi gösterme hastalığı ve aşırı merak etme!!!

Smyl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
879
5
96
Afyon
kızlar bu benim yenemediğim bir sorunum..
sevdiğim biri olunca hep beni aldatacak yalan söyleyecek gibi geliyor bazen bunaltıyorum onları hissediyorum..
ama engel olamıyorum hep bir eksiğini arıyorum hatasını arıyorum..
ve ben her dakika arasın istiyorum bende onu arayayım istiyorum..
soğukkanlı olamıyorum..
yardım edin ne yapabilirim ben.. çünkü artık hayatıma biri girerse bunaltmak istemiyorum bende rahatsızım bu konudan çünkü:20:

çözüm çok basit; kendine bir iş ya da bir uğraş edinmen lazım.

Tüm boş vakitlerinizi kendiniz için faydalı işler yapmak için doldurmak...:98:

demekki artık bütünüyle dikkat isteyen işlerle oyalanacağım..

neden böyle yapıyor olabilirim ben:((

kendi kendine bir şeylerle meşgul olmak yetmez, yani onu düşünmeyeyim diyerek saatlerce internete girmek ya da bir film izlemek veya kitap okumak gibi şeyleri meşguliyet sayıyorsan bunlar kâfi ve geçerli değildir kesinlikle. şöyle düşün: sayın "laale" nin de dediği gibi "kendiniz için faydalı" yani seni gerçekten meşgul edecek, seni olgunlaştıracak ve zevk verecek şeyler, yoğunluklar şart. eğer bir işe girmiş olsan, çalışıyor olsan zaten sabahtan akşama kadar böyle bir beklenti içerisine giremeyeceksin, akşam eve geldiğinde ise düşündüğün şey sadece hayatındaki insan değil aynı zamanda yorgunluğun ve kendin için bir şeyler yapma arzusu olacak.

ben öğrenciyim yaz okulum var..
aldığım derslere yoğunlaşmak istiyorum bazen yapabiliyorum bazen de işte saplanıp kalıyorum..
kendimden bıktım gerçekten bu konuda..:43:

ben öğrenciyim yaz okulum var..
aldığım derslere yoğunlaşmak istiyorum bazen yapabiliyorum bazen de işte saplanıp kalıyorum..
kendimden bıktım gerçekten bu konuda..:43:

hiçbir erkek senin eğitiminin önünde durmamalı! sen önce kendi birikimini, hür iradeni ve kariyerini kazan bakalım bi... yapabileceğin en iyi şey bu durumda,
yaz okulun bitene kadar hayatına birileri gelecek mi gelirse ne olacak diye düşünmek değil, kendini derslerine vermek ve başarılı olmaktır.

hiçbir erkek senin eğitiminin önünde durmamalı! sen önce kendi birikimini, hür iradeni ve kariyerini kazan bakalım bi... yapabileceğin en iyi şey bu durumda,
yaz okulun bitene kadar hayatına birileri gelecek mi gelirse ne olacak diye düşünmek değil, kendini derslerine vermek ve başarılı olmaktır.

ya aslında anlaşabildiğim zevklerimizin tıpatıp benzediği benden çok hoşlanan benimde hoşlaandığım biri var..
zaten ondan sonra böyle düşüncelere daldım..
daha önce çıktığım insanları çok sıkmıştım..
bu olursa aynı şeyi yapmak istemiyorum:(((
ben tek çocuk olarak büyüdüm hep ilgi alaka üstümdeydi çocuk ise kendi parasını hep kendi kazanmış ailesine eyvallah dememiş biri..
benim biraz daha az ilgiye alışmam lazım galiba biirde şu düşüncelerden kutulmaya

kızlar bu benim yenemediğim bir sorunum..
sevdiğim biri olunca hep beni aldatacak yalan söyleyecek gibi geliyor bazen bunaltıyorum onları hissediyorum..
ama engel olamıyorum hep bir eksiğini arıyorum hatasını arıyorum..
ve ben her dakika arasın istiyorum bende onu arayayım istiyorum..
soğukkanlı olamıyorum..
yardım edin ne yapabilirim ben.. çünkü artık hayatıma biri girerse bunaltmak istemiyorum bende rahatsızım bu konudan çünkü:20:

bağımlı bir yapınız var. sevgiye, ilgiye bağımlısınız sebep bu. çözüm konusunda ise özsaygınızı artırmanız gerek. sevgi ve ilgi isteğinizi sadece kendinize yöneltin (aslında Rabbe yöneltirseniz daha sağlıklı olur, gerçek bir inanç insanlara bağlanmaktan kurtarır bizi)

ayrıca,

-kendinizi sevin. kendinizi kötü olarak görmekten vazgeçin. sizi eleştiren iç sesinize karşı konuşun. ve mantıklı yanıtlarla onu susturun.

-sevgi isteği normaldir ama sevgi bir ihtiyaç değildir. bu ayrımın farkına varın. sevgi ihtiyacını duyduğumuz birşey değildir, isteriz ama o olmadan da yaşayabiliriz.

-başlı başına değerli bir varlık olarak ilgiye, onaya ihtiyaç duymak gereksizdir.. karşı tarafın size hep ilgi göstermemesi -ya da beklediğiniz kadar göstermemesi - de sizin değerinizden birşey kaybettirmez.

-fazla beklenti hayal kırıklığını da artırır, beklentilerinizi azaltın...

-ve kendinize güvenmeyi öğrenin. onun kusurunu aramanız -eğer görünürde yapılan bir yanlış yoksa- sizin kendi içinizde güvensizliği gösterir, bunun üzerinde çalışıp aşmaya çalışın...

çok can sıkıcı olabiliyor annem benim aşırı merak eder ve yanından o yüzden pek ayrılamam

kendim bile bunalıyorum cidden..
saatlerce kendi iç sesimi susturuyorum..susması için uğraşıyorum..
htta erkek arkadaşım olmaya aday kişi beni anlıyor ben anlatmasamda yardımcı olmaya çalışıyor..
off off Allahım güç ver bana..

Yaşadığın psikolojik bir rahatsızlık canım. Adını tam bilemesemde, işin uzmanı olmasamda, okuduğum psikoloji bilgilerinden anlıyorum seni.
Bağımlı, ilgi açlığı olan bir yapın var. Sevmek ve sevilmek ihtiyacın çok fazla. Bunuda ilişkilerine fazlasıyla yansıtıyorsun.Sürekli sevildiğini bilmek hoşuna gidiyor, bunun yanında da onaylanma ihtiyacını duyuyorsun. Sevgilin olacak kişiye karşı aşırı ilgili davranarak, onun seni sevdiğine, yada benimsediğini düşünerek, bir nevi onay alıyorsun. Zaman içinde aşamazsan bir uzmana görünmede fayda var bence.

biraz daha engel olabiliyorum artık.. kitaba yönlendiriyorum kendimi aklıma geldikçe kitap okuyorum..
çok sağolun cidden konuşunca rahatlıyor insan..:))

bende senin gibiyim...:(((

canımm gerek geçmişte yaşadıklarım olsun gerekse çevreden gördüklerim paranoyak yaptı beni..
tanıştığım insan bile hafiye diyo bana aklım sırf artık biri bana bişey yaparsa yakalayayım üzerine düşünüyor ..
çok kızdım kendime kaç kere kendimle kavga ettim yok olmuyor 1 saat iyi 2 saat iyi 3 saat tepem atıyor sinirimi hoşlandığım kişiden alıyorum..
ki ben ilgi görerek büyümüş biriyim o da tam tersim..
hep benimle ilgilensin istiyordum.. çok bencilce olduğunu biliyorum zaten mantıklı bulmuyordum ama beynim sürekli bunu istiordu..
en sonunda buraya yazdım dayanamadım..
ama kızlarla paylaşınca daha iyi oldum 2 gündür ben atmıyorum o arayıp soruyor hemde özlemiş oluyor:61:

Back
X