Aşırı istek sonucu olumsuzlukta sinir patlaması

Sevgi1043

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2015
14
1
Konu ne olursa olsun istediğim şeyin olmasını çok fazla istiyorum. İstediğim kesinlikle olsun istiyorum. Olmayınca veya küçük bir sorun çıkınca sinir krizi geçiriyorum resmen. Ruhen kendime de karşımdakine de zarar veriyorum kendimi o an önleyemiyorum. Kendimi nasıl kontrol edebilirim? Ne yapmam gerekiyor? İstediğim şey sorun sonrasında gerçekleştiğinde hiç bir anlamı kalmıyor zaten mutlu olamıyorum istediğim olduğu halde... :KK43:

Konu ne olursa olsun istediğim şeyin olmasını çok fazla istiyorum. İstediğim kesinlikle olsun istiyorum. Olmayınca veya küçük bir sorun çıkınca sinir krizi geçiriyorum resmen. Ruhen kendime de karşımdakine de zarar veriyorum kendimi o an önleyemiyorum. Kendimi nasıl kontrol edebilirim? Ne yapmam gerekiyor? İstediğim şey sorun sonrasında gerçekleştiğinde hiç bir anlamı kalmıyor zaten mutlu olamıyorum istediğim olduğu halde... :KK43:

Yarın mezuniyet törenim var. Öğrencilik hayatım son buluyor. Evlenmeyi istediğim kişi ile ailem bu törende tanışacaktı. Her şey yolunda giderse dönüşte aynı arabada geri gelecektik. Arabayı temizlerken onun oturacağı yeri daha bir özenle temizledim. Araba garajdaydı ehliyetim olmasına rağmen annem hala bana araba konusunda güvenmiyor. Garaja tam ortalamak için aracı çalıştırdım. Kıyamet koptu annemle tartıştık. Yarın yola çıkacağız neden arabayi calistirdin falan filan. . Sonrasında erkek arkadaşımın işten izin alamadığını öğrendim. Şaka sandım değilmiş. Tekrar aramasini istedim izin işi yine olmadı. Neyse kısmet değilmiş dedim yuttugumu sanmıştım ama ilerleyen dakikalarda konu tekrar açılınca patladım. Çok fazla zoruma gitti onunla da kavga etmiş oldum. Akşam babam geldi. Annem kanser hastası olduğu için onunla tartışmamızı istemez. Bir de babamdan azar yedim. Yarın mezuniyet törenine gidicem ama nasıl gidicem bilmiyorum. Erkek arkadaşım gelemiyor annemle de babamla da tartıştım. Ooof ooof

Annenizi uzmeyin lütfen benim de annem ayni o da kanser hastasi. Sinirinizi kontrol etmek için de o an kime sinirliyseniz en az 1 saat uzaklasin ondan 1 saat konusmayin. Boylece hem kalp kirmazsiniz hem de sinirinizi kontrol altina almanin rahatligini yasarsiniz. Ve unutmayin her şeyde bir hayir vardır.

Herşey nasip kismet. Hiçbir şey için kimsenin kalbini kırmaya değmez. Herşeyin vakti zamani vardır o gün o saat gelince olur siz boşa sinirlenip kalp kirmis olursunuz. Sakin olun lütfen. ...

Yaptığımın neresi şımarıklık oluyor? Yardım istediğim için buraya yazdım ama destek olacağınıza köstek oluyorsunuz.

Yaş 22, lisans mezunuyum.
Her ne zaman birazcık mutlu olacak gibi olsam öncesinde illa bir göz yaşı dökmem huzursuz olmam gerekiyor anlaşılan. ..

Benim için bir daha tekrar yaşamayacağım özel bir gün yaşanacak ama benim verdiğim değeri özeni göstermiyorlar. Alt üstü bir arabayı hareket ettirdim ne diye daha rahat temizlemek için. Bende arabaya zarar gelsin istemiyorum ki gelmedi de..

Yaptığımın neresi şımarıklık oluyor? Yardım istediğim için buraya yazdım ama destek olacağınıza köstek oluyorsunuz.

Yaş 22, lisans mezunuyum.
Her ne zaman birazcık mutlu olacak gibi olsam öncesinde illa bir göz yaşı dökmem huzursuz olmam gerekiyor anlaşılan. ..

Benim için bir daha tekrar yaşamayacağım özel bir gün yaşanacak ama benim verdiğim değeri özeni göstermiyorlar. Alt üstü bir arabayı hareket ettirdim ne diye daha rahat temizlemek için. Bende arabaya zarar gelsin istemiyorum ki gelmedi de..
Annenin arabayı çalıştırmana kızması fazla olmuş ama annen hastaymış söylediklerine bu kadar takılmamalısın bence onun hastalıktan dolayı psikolojisi çok iyi değildir.
Hem tekrar yaşayamayacağım bi gün diyosun da.... Annen hasta ve Allah korusun ona bişey olsa yaşadıklarını geri alamayacaksın kavgalarınızı... Keşke daha güzel zamanlar geçirseydik alttan alsaydım hep diyeceksin...

Eğer destek alıp bunu çözmezsen ömrü billah mutlu olamazsın. Çünkü insanız ve isteklerimiz sınırsız. Hepsinin olması da imkansız.

mukammelliyetcilik olarakta bilinen tip dilinde obsesif kompulsif bozuklugu geldi aklima konunuzu okuyunca. bu sekilde devam ederse etrafinizda size destek kimse kalmayacak. dunyanin sadece sizin.etrafinizda donmedigini amlamalisiniz ve bunun geregine gore davranmalisiniz.hele ki kanser hastasi olan annenizi boyle basit bi sebepten uzmeniz acimasizca geldi bana. hepimizin sinir nobetleri oluyor ama kontrolunu yapabilmek lazim, anne baba unutur ama 3 cu kisiler unutmz ve kirdiginiz kadar kirilirsiniz ki bu durumda zararli cikan yine siz olursunuz

ben arkadaşı haklı buldum başıma bişey gelmeyecekse :)
arabayı çalıştırmak suç mu
kızın zaten morali bozuk herkes 1 kereliğine alttan alıverse sorun olmazmış
napalım sevgilin de izin aldığı ilk gün gelir ailenle de tanışır seni tebrik edere

güzel giden herşeyi kendi kendine mutsuzluğa çeviriyorsun..
herşey senin istediğin gibi planladığın gitdemez..
karşına çıkan pürüzleri sakince karşıla..kimseyi üzme..

Yarın mezuniyet törenim var. Öğrencilik hayatım son buluyor. Evlenmeyi istediğim kişi ile ailem bu törende tanışacaktı. Her şey yolunda giderse dönüşte aynı arabada geri gelecektik. Arabayı temizlerken onun oturacağı yeri daha bir özenle temizledim. Araba garajdaydı ehliyetim olmasına rağmen annem hala bana araba konusunda güvenmiyor. Garaja tam ortalamak için aracı çalıştırdım. Kıyamet koptu annemle tartıştık. Yarın yola çıkacağız neden arabayi calistirdin falan filan. . Sonrasında erkek arkadaşımın işten izin alamadığını öğrendim. Şaka sandım değilmiş. Tekrar aramasini istedim izin işi yine olmadı. Neyse kısmet değilmiş dedim yuttugumu sanmıştım ama ilerleyen dakikalarda konu tekrar açılınca patladım. Çok fazla zoruma gitti onunla da kavga etmiş oldum. Akşam babam geldi. Annem kanser hastası olduğu için onunla tartışmamızı istemez. Bir de babamdan azar yedim. Yarın mezuniyet törenine gidicem ama nasıl gidicem bilmiyorum. Erkek arkadaşım gelemiyor annemle de babamla da tartıştım. Ooof ooof

Öfke kontrolü sorunu görüyorum...

Arkadaşa katılıyorum. Öfke kontrolu sorunu olabilir. Ben de bu var. Öfkemi kontrol de aşırı zorluk çekiyorum. Birşeyi çok istersem illa ki tam tersi olur yada bir prüz çıkar. çok çabuk sinirlenirim, ağzımdan çıkan kelimeleri tutamam ve sonrası belki de çoğu zaman pişmanlık.
Artık çoğu zaman eşimle ufak çaplı tartışmalarımızda bile hemen yatak odasına yada wc kaçarım bi yüzümü yıkarım. Uzun uzun aynaya bakarım (kesinlikle tavisye) 2dk olanları aklımdan geçiriyorum haklıysam sakince konuşmak için iteliyorum kendimi, haksızsam eğer ağzımı dahi açmıyorum :) birde bu şekilde olmaya çalış belki sana da iyi gelir.

canım senin sorununun ailenden kaynaklandığını düşünüyoru. seni biraz şımarık büyütmüşler ben senin yerinde olsam zor durumdaki insanlarla uzun uzun vakit geçriridim mesela cingenelerin ya da suriyelilerin ya da fakir bir köydeki insanların olduğu organizasyonda ya da bireysel olarak insanları ziyaret edip onlarla vakit geçirebilirsin
dip not şımarıklık da bir psikolojik durumdur. yani farzımisal manikdepresif demek gibi o yüzden lütfen stüme atlamayın arkadaşlar açık şekilde durum tespiti yapmaya çalıştığım için. Samimi bir şekilde yardımcı olmaya calısıyorum

Ben şimdi birşey yazmaya cesaret edemedim yaa, sinir krizi geçirirsin diye. Sakin ol canım, dünya sırf senin etrafında dönmüyor

Annem için kanser hastası dediysem 2 yıl geçti aradan. Her randevusunda tedavisinde ben vardım yanında. Evin büyük çocuğu olmam nedeniyle bütün sorumluluk bendeydi. Psikologa çok defa gittim. Anneme karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmediğim zamanlar çok oldu. Artık bitti vücudundan temizlendi. Tamam 5 yıl kontrol altında olacak ama herşey onun kafasında bitiyor. Bu geçtiğimiz iki sene zaten çok zordu onunda farkına varıp kolaylaştırması lazım.

Kendimi ifade etmekte yanlış kelimeler seçmiş olabilirim. Beni üzen sinir eden benim için çok önemli olan ve tekrarı olmayan bir gün için saygı duyulmaması, küçük şeylerin abartılması. Sadece 2 gün benim için katlanılması gerekiyordu ama en küçük şey bile sorundu...

Bu gün mezuniyeti yaptık e iyi güzelde oldu bitti. Geri dönüş yolunda kağıt parçası almaya mı gittim şimdi. Diploma için tekrar mı gelinecek. 108 lira benzin parası harcadık. Başım çok ağrıyor ses yapmayın gibi cümleler size karşı kurulsa siz nasıl hissedersiniz?

X