Aşk mı ? Eğitim mi ?

Aylinsaniye

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
4
0
28
Merhaba arkadaslar. 18 yasinda bir genc kizim. Lise son sinif ogrencisiyim. Gecen ay universite sinavina girdim ve basarili oldum. 2 gun oncesine kadar egitimimi tamamlamak isterken simdi kalbimi kaptirdigim insanla evlenmek istiyorum ama buyuk sorunlarim var. Asik oldugum adam Almanyada doktor ve ev sahibimizin oglu 36 yasinda. Salak misin demeyin cok genc gosteren beyefendi bir kisiligi olan karakter yasi benle ayni ve anlayisli biri. Ona karsi inanilmaz derecede yogun bir sevgi duyuyorum. Ailesi ve ailem tarafindan cok seviliyoruz. Ve biliyorum ki bana karsi birseyler hissediyor sizce ne yapmaliyim ?

18 buyuk yas farkı ama ya ustelik siz 18 yasındasınız 25 ve ustu olursunuzda hadi neyse bu yasta evliligi dusunmek dogru degil..ustelik arada iliskide yok siz duygu besliyorsunuz onun duyguları oldugunu dsunuyorsun sadece

Tavirlarindan ve hareketlerinden bana karsi olan duygulari illaki belli oluyor evet arada bi yas farki var baya bir buyuk tek problem edindigim konu bu ama duygularimdan emin olmasam ne yapacagim hakkinda bi fikrim yok. Bi iliskiye baslayipta mahvetmektense bu iliski baslamadan bi karar almam gerektigi dusuncesindeyim.

Varsayımlarla bu hayata adım atamazsın. O kadar acımasız ve çetin bir Dünya ki.. Sizi ensenizden yakalar. Yaptıklarınız,kararlarınıza her an pişman olabilirsiniz. Kısacası,Çook iyi düşünün. ve tefekkür edin. Bu ciddi bir konu. Eğitimini bir kenara koydum. Yaşınız oldukça kuçuk 1,2.si karşınızdaki insanın yaşı oldukça büyükk... Daha olgun düşünmelisiniz. Bunu başarabilrsiniz. Duygularınız bir kenara koyup,sadece beynınızı çalıştırmayı deneyin..Seviyorum,hoşlanıyorum,napayım.. Diyerek ASLA İşin içindne çıkmayın. Size ilerde çok pahalıya patlayabilir güzel kardeşim.. :|

sizce ne yapmalıyım diyorsun ama sen yoğun bir şey hissettiğin için karşı dakin den bu kadar emin olman ondan olabilirmi ? ayrıca yaşın daha çok genç okumana devam et şimdi adam gel evlenelim dese evleneceksin yani yanlış yaparsın eğitime devam ..

Cok tesekkur ederim fikirlerinizle beni biraz olsun aydinlattiniz. Ben herseyi zamana birakmayi ve en azindan bu sure icersinde okulu bitirip daha kalici kararlar alicam.. Tekrar tesekkurler

Merhaba arkadaslar. 18 yasinda bir genc kizim. Lise son sinif ogrencisiyim. Gecen ay universite sinavina girdim ve basarili oldum. 2 gun oncesine kadar egitimimi tamamlamak isterken simdi kalbimi kaptirdigim insanla evlenmek istiyorum ama buyuk sorunlarim var. Asik oldugum adam Almanyada doktor ve ev sahibimizin oglu 36 yasinda. Salak misin demeyin cok genc gosteren beyefendi bir kisiligi olan karakter yasi benle ayni ve anlayisli biri. Ona karsi inanilmaz derecede yogun bir sevgi duyuyorum. Ailesi ve ailem tarafindan cok seviliyoruz. Ve biliyorum ki bana karsi birseyler hissediyor sizce ne yapmaliyim ?

bence evlenme senin duyduğun his sevgi aşk falan olmayabilir, çünkü senin yaşlarında duygular karıştırılabiliyor, bundan 10-15 sene bile geçmeden pişman olucaksın yaş farkından dolayı,şuan göstermiyor olabilir yaşını ama en az 5 sene sonra göstermeye başlayacak, senin arkadaşların yaşıtlarıyla evli olucaklar ve onlara imreneceksin, hayırlısı olsun

Hakli olabilirsin. Ben zor seven bi insanim duydugum histen eminim ama tek korkum pismanlik uzerine olusan bir iliski ve bugunde o bana olan hislerini belli edecek bir kac tavir sergiledi. Bildigin suan elik kolum bagli _

Ben 18 yaşında duyguların gelip geçici olduğu fikriyle ilgili yorum yapmak istemiyorum. İnsanların hayat tecrübeleri bazen onları daha erken olgunlaştırır. Ama sana sadece farklı bir bakış açısından düşünmen için bir örnek vermek istiyorum. 36 yaşında bir erkek vücudu belli bir olgunluğa erişmiş cinsel açıdan aktif vs. Onunla evlendiğini düşün ve vücutsal olarak sen 18 yaşında bir bedendesin o ise senden 18 yıl yaşlı bir bedene. Bir insan başka bir insanla hayatını birleştirirken aynı zamanda onunla birlikte yaşlanmayı da kabul etmiş olur.. 10 sene sonra belki seni fiziksel ve duygusal açıdan karşılayamayacak olabilir senin enerjin ona fazla gelebilir. Daha bir sürü şey var söylenebilecek ama en ufak örneğiyle bu bile senin yaşıtın biriyle onu bedensel ve zihinsel olarak tanımak varken, Direk olgun biriyle bir şeylere atılmak aynı değil. Dikkatli düşün. Hayat senin hayatın. Bir insanlar evlenirken aynı zamanda ailesiyle de evlenilir diye bir laf vardır. Sürekli olarak başkalarına sevgini kanıtlamakla uğraşabilirsin

Eğitim kuzum hayat senin hayatın ama aşk illa ki başka şekilde bir gün yine karşına çıkar daha çok erken :KK51:

18 yaşındasın ya, oku. Bi de tanımadığın bilmediğin bir memlekete gideceksin. Adam baban yaşında. Eziyet eder mi? Nedir ne değil bilmiyorsun.
Bırak böyle düşünceleri ve sen okulunu oku...

Ve biliyorum ki bana karsi birseyler hissediyor sizce ne yapmaliyim ?
yani birlikte değilsiniz çıkmıyorsunuz ve size evlenme teklif etmedi dimi. ben bunu anladım. yani o kişi sizle vakit geçirecek sevgili olacaksınız yürütebilirseniz evlenme kararı alacaksınız o zaman sizin eğtim almanızı istemeyecse (ki bence ister bir doktor karısının lise mezunu kalmasını tercih etmez) ve siz o durumda eğitiminizi mi bıraksanız yoksa devam etseniz diye soruyorsunuz dimi? yanlış mı anladımki bu çok saçma oldu çünkü.

Gençlik diyeceğim ama biz de genç olduk, liseyi bitirip evleneneyim diye hiç düşünmedim. Hayatını kazanmayı düşünmüyor musun ilerde?
34 yasındayım, senin yasında öğrencilerim var, hepsi benim çocuğum gibi. O adam sana başka gözle bakıyorsa zaten sorunludur.
Almanya'ya gitme fikri de başlı basına ciddi bir karar.
Neresinden tutarsam tutayım, elimde kalıyor

kendi kendine gelin güvey oluyorsun canım adam sana gelip sana aşığım evlenelim mi dedi nerden blyrsn belki seni kardeşi olarak görüyor o yzdn öyle yakın davranıyor

Kk canladirmak adina acilmis bir konu daha :KK59:
Neyse bu durumun icinde olabilir kizlarin adina yorum yapalim en azindan..
Senin duydugun sey ask degil dir..olsa olsa hayranlikdir en fazla.
Kendinden 18 yas büyük bir erkek ile evlenirsen pisman olursun..hicbirseyiniz denk degil..
Önündeki 3-4 yil icinde fikirlerin degisecek..hayata olan bakis acin her yil baska olacak..
O yüzden egitimine bak eger iki üc yil icinde hala istiyorsan bu adami ozaman evlenirsin ..

X