Aşk mı mantık mı ?

ozdemircan

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2013
499
436
kızlar arkadaşımın bi derdi var o bana sordu ben size sorayım dedim. Şimdi arkadaşımda benimle yaşıt 91 li ve bir adam var oda 81 li anlayacağınız 10 yaş var aralarında. Adam THY çalışanı 15 yıldır bu şirkette çalışıyor çok iyi gelirivar evi var arabası var. Ve uzun zamandır bu kızı takip ediyormuş zaten beğeniyor ve bişeyler hissediyor. arkadaşımda ilgisini falan beğeniyor ama kalben çok bişeyler hissedemiyormuş ama vakiy geçirdiklerinde eğlendiğini onu anladığını hatta güvenebileceğini vs söylüyor. Siz olsanız aşık olacağınız adamı mı beklersiniz mantığınız bu adama mı evet der? arada ki yaş farkı çok mu sizce? sanırım arkadaşımın kendini engelleme nedeni birazda yaşı

kızlar arkadaşımın bi derdi var o bana sordu ben size sorayım dedim. Şimdi arkadaşımda benimle yaşıt 91 li ve bir adam var oda 81 li anlayacağınız 10 yaş var aralarında. Adam THY çalışanı 15 yıldır bu şirkette çalışıyor çok iyi gelirivar evi var arabası var. Ve uzun zamandır bu kızı takip ediyormuş zaten beğeniyor ve bişeyler hissediyor. arkadaşımda ilgisini falan beğeniyor ama kalben çok bişeyler hissedemiyormuş ama vakiy geçirdiklerinde eğlendiğini onu anladığını hatta güvenebileceğini vs söylüyor. Siz olsanız aşık olacağınız adamı mı beklersiniz mantığınız bu adama mı evet der? arada ki yaş farkı çok mu sizce? sanırım arkadaşımın kendini engelleme nedeni birazda yaşı
Bir evlilikte mantık olmalı ama en az onun kadar aşk sevgi de olmalı

birşeyler hissetmediğin biriyle isterse hanları sarayları olsun mutlu olamazsın.

Hem aşk hem mantık

Aşk olup mantık olmayınca aşka rağmen yürümüyor. Ben denedim, ordan biliyorum :)

Aşksız mantık evliliği yapmadım, ama yapamam gibi geliyor. Yani sokaktaki diğer erkeklerden bir farkı olmalı, bir elektrik hissetmeliyim. Diğer türlü "gel cv'ne bakayım, hımmmm eğitimin iyi, mesleğin iyi. Tamam gel işe başla" gibi olur sanki.

Anladığım kadarıyla çok uzak hissetmiyor arkadaşınız adama. Mantık tamam zaten, bence bir şans vermeli.

Adamla görüşse belki hoşlanıp aşık olacaklar şu an mantık gibi görünse de anlaşırlarsa neden olmasın.

Bence aşkın çekiciliği zamanla sönüyor. 30 yaşında büyük aşkla evlendiğin insanı 50 yaşında da hala aynı tutkuyla sevebileceğine inanmıyorum. Sevgi devam eder elbet ama aynı tutkuyla olmaz. Bu yüzden mantık bir noktada devreye giriyor. Ama aynı zamanda "ben bu kişiyle geçireceğim bir hayatta mutlu olacak mıyım" diye de düşünmek gerekiyor. Karşınızdaki kişiye baktığınızda içiniz sevgi dolmuyorsa o kişiyle bir ömür geçirmek zor. Bu noktada da aşk devreye giriyor. Sadece birini dinlemek yerine ikisini harmanlamak en doğru kararı getirecektir bence:) tavsiyem aceleye getirmesin. Düşüncelerinden ve duygularından iyice emin olsun.

hem arkadaşlar doğru söylemiş neden bir süre denemiyorlar illa direk evlilik olmak zorunda değil. belki hoşlanacak arkadaşınız da.

Ben 11 yıldır deliler gibi aşık olduğum adamı, 11 yıl önceki 3 yıl hiç sevmiyordum. Hatta o aşkını herkese duyuruyor diye ondan nefret ediyordum. Arkadaşınız bu kişiyi yakından tanımazsa aşık olup olmayacağını nereden bilecek ki. Önce bir şans versin,tanısın.

Bundan 5 sene önce bugün bi arkadaşımla baharın tadını çıkarmak için kahvaltıya gitmiştik.
Muhabbet esnasında "bundan 5 sene sonrasında beni neler bekliyor acaba, hayatımda yanımda kim olacak, keşke bilebilsem.." gibi bi cümle kurmuştum.(o dönem en kısmetli dönemimdi, aşk hayatım çok karışıktı)
Bugün tam 5 sene sonrası..
Ben aşk evliliği yaptım, bi bebeğim var ikinciye hamileyim..
Maddi sıkıntılardan kurtulamadığım, aldığım 3 kuruşluk şeyin bile "acaba gerek var mıydı?" diye muhasebesini yaptığım bi dönem yaşıyorum, uzun zamandır..
O zaman ki aklım olsa.. demicem çünkü o zaman aklımla değil aşkımla karar vermiştim bu hayatı yaşamaya.
O yüzden hazır aşık değilken mutlaka arkadaşının mantığını da ön planda tutması gerektiğini hatırlatmak isterim, bi abla olarak.

Bundan 5 sene önce bugün bi arkadaşımla baharın tadını çıkarmak için kahvaltıya gitmiştik.
Muhabbet esnasında "bundan 5 sene sonrasında beni neler bekliyor acaba, hayatımda yanımda kim olacak, keşke bilebilsem.." gibi bi cümle kurmuştum.(o dönem en kısmetli dönemimdi, aşk hayatım çok karışıktı)
Bugün tam 5 sene sonrası..
Ben aşk evliliği yaptım, bi bebeğim var ikinciye hamileyim..
Maddi sıkıntılardan kurtulamadığım, aldığım 3 kuruşluk şeyin bile "acaba gerek var mıydı?" diye muhasebesini yaptığım bi dönem yaşıyorum, uzun zamandır..
O zaman ki aklım olsa.. demicem çünkü o zaman aklımla değil aşkımla karar vermiştim bu hayatı yaşamaya.
O yüzden hazır aşık değilken mutlaka arkadaşının mantığını da ön planda tutması gerektiğini hatırlatmak isterim, bi abla olarak.
Bunlari nasil katlaniyorsun peki? Kocani sevdigin icin sanirim. Maddi olmasa bile Evlilikte HER ZAMAN Problem yasancak. Problemsiz hayat olmaz ki.
Sevmedigin bir insanla bir problemi nasil asarsiniz?

Aşk varsa mantık devre dışı kalıyor bu yüzden önce mantık olarak hayatına uymalı kişinin daha sonra sevgi veya arada bir çekim varsa düşünebilir.

X